صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۸ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۳۳۸۳۳
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۱۸ - ۱۰ آبان ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون آمادگی  و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور که امروز برای بررسی امکانات وتجهیزات امداد رسانی درگیلان به رشت سفر کرده است گفت : میزان دقیق خسارات سیل  در این2 استان هنوز بطور دقیق برآورد نشده است و آمار و ارقامی که اعلام می شود کامل نیست.


مرتضی اکبرپور در ادامه آمادگی گیلان را برای مقابله با حوادث غیر مترقبه مناسب توصیف کرد و افزود : هماهنگی نهاد های امدادرسان ، نیروهای اجرایی و دستگاه های دولتی برای خدمات رسانی در مواقع حوادث احتمالی در گیلان در سطح بالایی قرار دارد و این به دلیل کسب تجربه از وقوع حوادثی طبیعی نظیر بارش سنگین برف در سال های 83 و86 در گیلان است.

وی همچنین از اجرای طرح جمع آوری آب های سطحی درشهر رشت استقبال کرد و گفت : قراراست این طرح به صورت الگویی به همه استانداران کشور ابلاغ شود تا با اجرای آنان از آبگرفتگی  معابر و بروز سیلاب ها در شهرها جلوگیری شده و میزان خسارات کاهش یابد.

بارندگی های هفته اخیر بدحال ترین حوضه آبریزکشور را نجات داد



مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت : حوضه آبریز خلیج فارس ودریای عمان با کاهش 38 درصدی میانگین بارش درسال آبی گذشته بدحال ترین حوضه آبریز کشور بود که با بارندگی هفته اخیر 3 میلیمتر بارش در سال آبی جدید به 40 میلی مترافزایش یافته است.


محمد حاج رسولی ها در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه توزیع آب شرب، کشاورزی وصنعت درحوضه کرخه دغدغه ما در سال آبی جدید بود ، افزود : در بارندگی های اخیر 320 میلیون مترمکعب آب معادل یک سوم آب شرب تهران در مخزن سد سیمره و کرخه جمع شده است.


وی ورودی سد کرخه و سیمره را هم اکنون 200 تا 300 مترمکعب برثانیه دانست و تصریح کرد: به دلیل کاهش بارندگی در سالهای گذشته هنوز کسری مخزن این سدها جبران نشده وباوجود بارش های اخیر کمترازیک چهارم مخزن سد کرخه و یک سوم مخزن سد سیمره پرشده است.


مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به پرشدن 92درصد مخزن سد ایلام که تامین کننده آب شرب شهر ایلام است ، گفت: در زمان مشابه پارسال یک میلیون مترمکعب ورودی این سد بود که در سیلاب اخیر به 20  میلیون مترمکعب رسیده است.

حاج رسولی ها تصریح کرد : متوسط بارندگی در مقایسه با درازمدت در حوضه های آبریز خزر 80 درصد،‌خلیج فارس ودریای عمان 258 درصد ، ارومیه 93 درصد و فلات مرکزی 40درصد افزایش داشته است.


وی با بیان اینکه سفره های آب زیرزمینی نیز از این بارندگی ها بی نصیب نخواهد بود ، افزود : با کاهش شدت بارندگی وکاهش شدت جریان های سطحی و پایداری آنها به طور قطع سفره های آب زیرزمینی نیزاز این بارندگی ها بی نصیب نخواهند بود.


مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهار کرد: این بارندگی ها در کل کشور همه 30حوضه آبریز درجه 2 کشور را که اکثر آنها در دشت ها و محدوده مطالعاتی بوده ، تحت تاثیر قرار داده است.