صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۳۲۸۰۱
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۱۴ - ۰۵ آبان ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون دفتر سواحل و زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بررسی ها نشان می دهد تا کنون 300 هکتار در عسلویه، 35 هکتار در قشم و 14 هکتار در کیش زمین خواری صورت گرفته است که در این زمینه مشکل ما هم با دستگاه های خصوصی و هم دولتی است که این پدیده در مقیاس وسیع توسط دستگاه های دولتی انجام می شود.
 
 شهرام فداکار روز سه شنبه در نشست خبری اظهارکرد:این سازمان هیچ مجوزی برای استحصال از دریا صادر نکرده و بعد از این نیز صادر نخواهد کرد زیرا با پدیده دریاخواری کاملا مخالف است.
 
وی تاکید کرد:در قانون اراضی و سواحل آمده است استحصال زمین یا تصرف عرصه های دریایی ممنوع و هیچ نهادی اجازه صدور ثبت آن را ندارد اما اکنون شاهد پدیده دریاخواری در شمال و جنوب کشور هستیم.
 
فداکار با بیان این که عدد و رقم صحیحی از گسترش این پدیده در کشور نیست گفت: متولی مقابله با این پدیده سازمان حفاظت محیط زیست نیست اما در صورتی که مساله زیست محیطی مطرح شود دخالت می کند، متولی آن وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری است.
 
وی گفت: در دریای خزر تراز آب آن حدود 80 سانتی متر کاهش یافته است و این میزان از عرصه دریایی به خشکی ملحق شده که این مساله موجب شد مالکان آن مناطق که بیشتر خصوصی هستند اقدام به ایجاد موج شکن کنند.
 
وی ادامه داد: نگرانی ما از این است که این موج شکن ها به مرور موجب خشک شدن زمین شوند و بعد از آن پدیده زمین خواری توسعه بیشتری یابد.
 
فداکار گفت: در کارگروه تخصصی سواحل از شورای عالی امنیت ملی درخواست مجوز برای مقابله با این پدیده و بازدید از سواحل مازندران را به صورت پایلوت داشته است.
 
وی گفت: در قانون برنامه چهارم بحث سواحل با ارجحیت سواحل خزر مطرح شده بود اما آن طور که باید به آن رسیدگی نشد.
 
وی درباره آزادسازی سواحل تصرف شده گفت: سازمان محیط زیست متولی آزادسازی این اراضی نیست بلکه این وظیفه به وزارت کشور واگذار شده است.
منبع: ایرنا