پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : «سالانه 9 میلیون نفر به تعداد مبتلایان به بیماری سل اضافه میشود. حدود 10 درصد این تعداد با وجود درمانهای انجام شده فوت میکنند که علت آن مقاومت بیماری نسبت به داروهای موجود و علت این مقاومت نیز بد مصرف کردن دارو از سوی بیمار است.»
رئیس بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه در همه دنیا بیماران مبتلا به سل در 75 درصد موارد درمان را به صورت ناقص انجام میدهند، گفت: «به همین دلیل بعد از شش ماه الی یک سال دوباره به بیماری سل مبتلا میشوند، اما این بار بیماری آنها نسبت به داروها و درمان مقاومت میکند.»
دکتر علیاکبر ولایتی با اشاره به برنامهای با عنوان DOST که سازمان بهداشت جهانی آنرا دنبال میکند، گفت: «وزارت بهداشت نیز به دنبال اجرای این برنامه با عنوان درمان سل و مراقبت مستقیم است. به این صورت که بیمار به خانههای بهداشت مراجعه کرده و در آنجا دارو را به بیمار تحویل میدهند تا مطمئن شوند که آنرا مصرف میکند. این نوع درمان، درمان موفقی است و از بروز سل مقاوم به درمان جلوگیری میکند.»
وی با بیان اینکه ویروس بیماری سل در اکثر انسانها وجود دارد، گفت: «از هفت میلیارد نفر جمعیت جهان شاید دو میلیارد نفر آن ویروس سل را در بدن خود داشته باشند. همچنین ممکن است 80 تا 90 درصد مردم ایران نیز ویروس سل را در بدن خودشان داشته باشند. اما از هر 100 نفری که ویروس سل را دارند 10 نفر آنها به سل مبتلا میشوند و بنابراین 30 درصد کسانی که مبتلا به ایدز هستند به سل نیز مبتلا خواهند شد.»
سلامانه