پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون آمار و فن آوری اطلاعات قوه قضائیه، از ورود قضات به فضای مجازی و چت آن لاین با استفاده از شبکه اجتماعی «ثنا» خبر داد.
حجت الاسلام حمید شهریاری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه قرار گرفتن قضات و کارکنان قوه قضاییه در فضای مجازی با استفاده از ظرفیتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات، موجب به اشتراکگذاری تجارب علمی، حرفهای و شخصی با همکاران می شود گفت: با راهاندازی درگاه الکترونیکی سامانه «ثنا» به آدرس http://www.iadl.ir امکان گفتگوهای برخط (Online) و برون خط، عرضه پرسش و پاسخ مشترک، استانداردسازی متون نگارشی مشترک بین قضات و کارکنان قضایی، تبادلنظر و استفاده از تجارب یکدیگر و مشورتهای جمعی فراهم می شود.
وی افزود: همچنین ارتباط با سراسر کشور از سوی بخشهای ستادی تسهیل شده و موجبات نظارت بر عملکرد قضات در کنار ایجاد رویههای واحد با دستورالعملهای اجرایی یکسان با سرعت مناسب خواهد شد.
شهریاری ادامه داد: چشماندازی که برای این سایت دیده شده ایجاد یک شبکه اجتماعی با امکانات صفحات شخصی، گفتگوی بر خط (چت) و تالارهای گفتگو (فاروم) برای قضات به همراه ارائه منابع علمی و ابزارهای مفید و مورد نیاز است.
معاون قوه قضائیه گفت: این درگاه، مدخلی می شود تا نیازهای قضات کشور آنلاین در اختیار آنان قرار گیرد. همچنین در این طرح پیشبینی شده که هر کدام از قضات دارای صفحهای اختصاصی در انجمن بوده و اطلاعات شخصی، تألیفات، مقالات، سخنرانیها، متون تدریسی، نکات حقوقی و قضایی، توسط خود قاضی اضافه و دیگر قضات هم میتوانند به آنها دسترسی داشته و از آنها استفاده کنند.
وی اظهار داشت: بهره مندی شبکه اجتماعی قوه قضاییه از سامانه «ثنا» برای ورود اعضا یکی از نقاط قوت آن است و این سامانه با استفاده از روشهای متعدد شناسایی و تأیید عضو، امنیت و اطمینان را برای ورود به سامانه های الکترونیکی قوه قضاییه به ارمغان می آورد. در شبکه اجتماعی قوه قضاییه، سامانه ثنا برای تصدیق کاربران از رمز یک بار مصرف (OTP) که به تلفن همراه ایشان ارسال می کند استفاده می کند. هم اکنون قضات عضو میتوانند احکام کارگزینی خود را از طریق شبکه اجتماعی قوه قضاییه دریافت نمایند و به زودی امکان دریافت فیش حقوقی نیز برای آنها فراهم خواهد شد.
شهریاری اعلام کرد: از آغاز فعالیت شبکه اجتماعی قوه قضاییه به نشانی www.iadl.ir در شهریور ۱۳۹۳ تاکنون از ۲۶۰۶ قاضی ۱۲ استان در شبکه اجتماعی ثبت نام شده و سایر استان ها هم در دست انجام است. همچنین این سامانه کاملا امن بوده و در شبکه داخلی قوه قضائیه (کشوری) نصب و هدایت می شود.