صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۲۸۶۲۶
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۰۸ - ۱۳ مهر ۱۳۹۴
رییس پلیس آگاهی ناجا از اقدام برخی از خودروهای سنگین دولتی در قاچاق کالا خبر داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
به گزارش ایسنا، سردار محمد مقیمی درباره تخلفات صورت گرفته با برخی از خودروهای دولتی اظهار کرد: مشخصاتی داریم که بعضا متخلفان با استفاده از خودروهای عمدتا سنگین و نیمه سنگین دولتی اقدام به حمل کالای قاچاق می‌کنند. این افراد وقتی که باری را از مرکز به شهری دیگر منتقل می‌کنند هنگام بازگشت کالای عمده‌ای را قاچاق می‌کنند که در ایستگاه‌های بازرسی پلیس مورد بازرسی قرار می‌گیرند.
 
مقیمی با بیان اینکه ما سعی می کنیم با کسب اطلاعات موثق سراغ این خودروها برویم و با هماهنگی مقام قضایی کار خود را انجام دهیم، گفت: ما نمی توانیم هر خودرویی را بازرسی کرده یا در ایست و بازرسی نگه داریم.
 
به گفته رییس پلیس آگاهی ناجا در گذشته مواردی از این دست وجود داشته که پلیس با آن برخورد کرده است.
 
مقیمی اضافه کرد: تخلفات خودروهای سبک دولتی و تردد آنان در ساعات پایانی شب و ... در حوزه پلیس آگاهی نیست و عوامل انتظامی و پلیس پیشگیری در این حوزه مسئولیت دارند.
 
وی درباره آزادشدن برخی از اراذل و اوباش نیز اظهار کرد: این افراد به نسبت جرمی که دارند به مجازات محکوم می‌شوند و باید بگویم که جمع آوری اراذل و اوباش و همچنین معتادان متجاهر برای ناجا کار سختی نیست اما محل نگهداری معتادان متجاهر مهم است که باید تعیین شود.
 
مقیمی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما در پلیس آگاهی جرایم خرد است، گفت: 35 درصد از پرونده‌های ما نیز مربوط به جرایم خرد است که غالبا نیز از سوی اراذل و اوباش و معتادان انجام می‌شود.
 
وی با بیان اینکه 50 درصد از سرقت‌ها نیز سرقت‌های خرد را شامل می‌شود، خاطرنشان کرد: سه ضلع برای وقوع سرقت وجود دارد که یک ضلع آن سارق است و دو ضلع دیگر آن فضای جرم و قربانی است. به عنوان مثال در خیابانی که روشنایی ندارد احتمال وقوع سرقت بیشتر از خیابانی است که نورش کافی است.
 
مردم خانه‌شان را با شعب بانک اشتباه نگیرند
 
به گزارش ایسنا، رییس پلیس آگاهی ناجا که در یک برنامه زنده تلویزیونی صحبت می کرد با اشاره به عوامل بروز سرقت اظهار کرد: در سال های گذشته مردم اموال گرانبهایشان را در خانه نگه می داشتند و ما پرونده‌هایی داشتیم که از منزل فرد 100 سکه طلا سرقت شده بود متاسفانه برخی منازل خود را با شعبات بانکی اشتباه گرفته‌اند و از آن طرف هیچ اقدامی برای پیشگیری از وقوع سرقت نیز در خانه شان انجام نداده‌اند.
 
رییس پلیس آگاهی ناجا با تاکید بر اینکه یکی از ماموریت‌های اصلی آگاهی مبارزه با قاچاق کالاست، گفت: این موضوع در مورد کالاهای دست دوم نیز صدق می کند. کالاهایی که به شکل قاچاق وارد کشور شده یا از نوع مسروقه هستند.
 
وی ادامه داد: البته در برخی از شهرها و بازارچه های مرزی براساس قانون عرضه یک سری از کالاها آزاد است اما اجازه خروج انبوه آن از این مناطق وجود ندارد و پلیس با آن برخورد می‌کند.
 
مقیمی از کشف چندین محموله ترانزیتی قاچاق در روزهای گذشته خبر داد و گفت: چند هفته پیش نیز محموله بزرگ قاچاق میوه را توقیف کردیم.
 
وی درباره اینکه آیا واردات میوه به کشور ممنوع است یا خیر؟ گفت: گاهی اوقات ممکن است مجوزهایی در این مورد صادر شود اما در جاهایی که مجوز واردات وجود نداشته باشد و میوه جات و هر نوع کالایی به شکل قاچاق وارد کشور شود پلیس با آن برخورد می‌کند.
 
رییس پلیس آگاهی ناجا در ادامه با بیان اینکه شرکت های هرمی و بازاریابی‌های شبکه ای در مجموعه جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی رصد می‌شوند، گفت: اگر این شرکت ها به شکل هرمی یا غیرمجاز فعالیت کنند با آن‌ها برخورد می‌شود.
 
مقیمی درباره امکان تشخیص گوشی های تلفن همراه قاچاق و مسروقه اظهار کرد: این موضوع باید با همکاری مخابرات انجام شود و ما نیز این درخواست را از مخابرات داریم.
 
افزایش 9 درصدی سرقت از منازل در شش ماهه امسال
 
مقیمی از افزایش 9 درصدی سرقت منزل در 6 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: یکی از دلایل افزایش سرقت از منازل همین نگهداری اقلام و اموال گرانبها در خانه است.
 
رییس پلیس آگاهی ناجا درباره تردد وانت‌های حامل کالای قاچاق در اطراف برخی از بنادر نیز گفت: قاعده‌ای وجود دارد به نام «ته لنجی» که براساس آن این مجوز داده شده تا اقلام کم و باقیمانده به افراد داده شود که البته ما از نظر تعداد مخالف چنین قاعده‌ای هستیم اما به هر حال این مجوز وجود دارد و من فکر می کنم این موضوع نیز مربوط به همین قاعده است.
 
انتقاد از حقوق و مزایای کم کارکنان پلیس
 
مقیمی در بخش دیگری از سخنانش از حقوق و مزایای کارکنان پلیس آگاهی انتقاد کرد و گفت: در پلیس ساعت کاری وجود ندارد. ماموران عملیاتی ما گاهی از ساعت 5 صبح حضور دارند و تا ساعت 9 شب نیز در محل کارشان حاضرند. آیا نباید به این‌ها 2 حقوق تعلق بگیرد؟ حقوق این افراد مکفی نیست و مزایای چندانی نیز ندارند.
 
وی ادامه داد:‌ حقوق های پلیس طبق اشل نیروهای مسلح است اما به نظرم باید به آن‌ توجه بیشتری شود.
 
مقیمی درباره اینکه آیا در صورت ورود سارق به خانه افراد درگیرشدن با سارق می‌تواند باعث محکومیت صاحب خانه شود؟ گفت:‌ بستگی به نوع درگیری میان سارق و صاحبخانه وجود دارد. اگر صاحبخانه سارق را به قتل برساند طبیعی است که با این فرد برخورد می‌شود. در خارج از منازل نیز توصیه ما به افراد این است که به هیچ وجه با افراد درگیر نشده و پلیس را در جریان قرار دهند.
 
مقیمی درباره احتمال بدرفتاری پرسنل با شهروندان اظهار کرد: در صورت بروز هرگونه خشونت و بدرفتاری ما با آنان برخورد خواهیم کرد و حتی احتمال منفک شدن آنان نیز وجود دارد.