صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۲۸۱۲
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۲ - ۱۴ فروردين ۱۳۹۰
رئيس جامعه متخصصان داخلي گفت: خواب‌آلودگي كه معمولاً در فصل بهار گريبانگير بسياري از مردم مي‌شود نيازي به درمان ندارد و خودبه‌خود خوب مي‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس: رئيس جامعه متخصصان داخلي گفت: خواب‌آلودگي كه معمولاً در فصل بهار گريبانگير بسياري از مردم مي‌شود نيازي به درمان ندارد و خودبه‌خود خوب مي‌شود.

ايرج خسرونيا درباره خواب‌آلودگي در فصل بهار اظهار داشت: با تغيير آب و هوا و افزايش رطوبت و همچنين افزايش ذرات گياهي موجود در هوا، رخوت و سستي در بدن افراد ايجاد مي‌شود.

وي افزود: كم خوابي با توجه به افزايش طول روز و كوتاهي ساعات شب در بهار تشديد مي‌شود و پس از مدتي و گذشت حدود 2 ماه از بهار خودبه خود خوب مي‌شود.

خسرونيا تصريح كرد: اين موضوع عارضه خاصي به عنوان بيماري نيست و افزايش استراحت در فصل بهار مي‌تواند به از بين رفتن اين سستي كمك كند.

در سرماي زمستان، رگ هاي سطحي بدن جمع و منقبض مي‌شوند تا بدن گرماي كمتري از دست بدهد و دماي آن ثابت بماند. لذا خون و اكسيژن بيشتري به سمت اندام‌هاي داخلي و خصوصاً مغز مي‌رود اما زماني كه بهار فرا مي‌رسد، با گرم شدن هوا، رگ‌هاي خوني گشاد و منبسط مي شوند، لذا فشار خون كم شده و بيشتر جريان خون به سمت پوست مي‌رود و خون و اكسيژن كمتري به سمت مغز مي‌رود.

همچنين افزايش فعاليت سوخت و ساز بدن در بهار نياز به اكسيژن بيشتري دارد، لذا اكسيژن كمتري به طرف مغز فرستاده مي‌شود. لذا مغز به مدت زماني نياز دارد كه خود را با شرايط جديد وفق دهد و تا اين هماهنگي صورت بگيرد حالت خواب‌آلودگي فصل بهار بروز مي‌كند.

بدن بعضي از افراد سريعاً با اين شرايط جديد هماهنگ مي‌شوند، ولي گروه ديگري براي هماهنگ‌شدن با تغيير دما زمان مي‌خو‌اهند؛ مثلا در افراد مسن، زمان بيشتري طول مي‌كشد تا از خواب‌آلودگي بهار و كسلي آن رها شوند.