صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۲۵۱۱۷
تعداد نظرات: ۴۹ نظر
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۱۰ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۴
حمید بعیدی نژاد عضو تیم هسته ای گفت که در دوره تیم جلیلی، دو طرف وارد مرحله پیش مذاکره هم نشده بودند، چه برسد به مرحله مذاکره.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

حمید بعیدی نژاد عضو تیم هسته ای گفت که در دوره تیم جلیلی، دو طرف وارد مرحله پیش مذاکره هم نشده بودند، چه برسد به مرحله مذاکره.

به گزارش «انتخاب»، متن کامل نوشته ی بعیدی نژاد در اینستاگرام در زیر می آید:

طی روزهای اخیر و بعد از اظهارات جناب آقای دکتر جلیلی مبنی بر آنکه طرفهای ١+٥ در پروسه منتهی به آلماتی ٢ در اوایل سال ١٣٩٢، آمادگی کامل لغو تحریمها و پذیرش برنامه غنی سازی ایران را داشتند، اعضای تیم هسته ای بویژه مورد سوالات متعدد رسانه ها قرار گرفتند که البته پاسخهای مناسب داده شد. خلاصه و فشرده توضیحات بنده نیز بدین شرح بوده است:

مقایسه گفتگوهای گذشته با مذاکرات دور جدید از چند منظر منطقی بنظر نمی رسد: اول آنکه یک اصل مهم که باید مد نظر قرار دهیم، این است که هر مذاکره ای چه در سطح دوجانبه یا چندجانبه سه مرحله را می گذراند:

١- دوره گفت وگوها و بحث های کلی، که در آن طرف ها اصولا شرایط را بررسی می کنند تا ببینند آیا می توانند نقاط مشترکی را بیابند که مذاکره را آغاز کنند یا نه.

٢- مرحله پیش مذاکره، که وقتی است که دو طرف سعی می کنند جنبه ها و چارچوب های کلی تفاهماتی را که می خواهند انجام دهند، مشخص کنند

و ٣- دوره مذاکره که به تعیین تمام جزئیات و دقایق تفاهم و همچنین تدوین تفاهم اختصاص دارد.

از نقطه نظر کارشناسی، مذاکرات گذشته را باید به مثابه گفت وگوهایی دانست که به اولین مرحله اختصاص دارند؛ یعنی از نقطه نظر دقیق و فنی، حتی دو طرف وارد مرحله پیش مذاکره هم نشده بودند چه برسد به مرحله مذاکره.

در آن زمان، دو طرف در خصوص نحوه حل موضوع هسته ای حتی به رهیافت واحدی هم نرسیده بودند که بر آن اساس بتوانند مرحله پیش مذاکره و بعد مذاکره را شروع کنند. بنابراین دوره گفت وگوهای پیشین با مذاکرات هسته ای این دو سال اصولا نمی توانند در یک گروه طبقه بندی شوند و به لحاظ ماهوی خیلی با هم فرق دارند.

دوم آنکه زمانبندی گفتگوهاو مذاکرات دو مقطع نیز تفاوت زیادی داشتند. اگر دو سال مذاکره شبانه روزی و فشرده را از نظر کیفی و کمی، با مجموع روزهایی که در دوره قبلی به گفت وگو پرداخته می شد با هم مقایسه کنیم، فکر می کنم به تفاوت خیلی زیادی دو مقطع پی می بریم. در دوره قبلی، مدت زمانی که به گفتگوها اختصاص می یافت خیلی کوتاه بود و گفتگوها همچنین با فواصل طولانی برگزار می شد و وقت زیادی از مذاکرات هم به بحث در خصوص زمان و مکان گفتگوها اختصاص می یافت.

برای روشن شدن موضوع می توان با نگاهی به دوره گفتگوهای آقای دکتر جلیلی دریافت که ایشان طی سالهای 87 تا 92 منهای مقطعی که برای معرفی از سوی جناب آقای دکتر لاریجانی به آقای سولانا به رم عزیمت کردند، در زمانی طی حدود 89 ماه ، 9 دور گفتگو با جمع اعضای ١+٥ داشتند که مدت زمان گفتگوها در تمامی دوره ها یا یک روز یا دو روز بوده است که آخرین دور آن در آلماتی ٢ در روزهای16 و 17فروردین ١٣٩٢ برگزار شد.

لذا با یک شمارش ساده می توان در نظر گرفت که جمع دوره مذاکرات تیم آقای دکتر جلیلی در کل دوره های گفتگوها به 16 روز میرسد که اگر در نظر بگیریم که جلسات در آن مقطع زمانی از طریق مترجم صورت میپذیرفت و لذا با مترجم زمان گفتگوها دو برابر می شود زمان کل گفتگوها در مقیاس مذاکرات دور اخیر به حدود 8 روز میرسد و باز اگر در نظر بگیریم که حداقل نیمی از وقت گفتگوها با توجه به ماهیت بحثها به گفتگوهای خیلی کلان و راهبردی و زمانی هم به انجام ملاقاتهای دو جانبه اختصاص می یافت، میتوان گفت که اگر منصفانه هم بخواهیم گفته باشیم، زمان کل این گفتگوها در قیاس با نوع گفتگوهای دور جدید حداکثر 4 روز خواهد بود.

و این در شرایطی بود که میدانیم بین دو طرف در خصوص بحث غنی سازی و لغو تحریم ها و اینکه تمام تحریم های اقتصادی و بانکی باید یکجا برداشته شوند، اختلاف نظرات عمده ای وجود داشت.

برای بنده به عنوان یک کارشناس، خیلی تصورش سخت است که در دور قبلی گفت وگوها که اصلا به مرحله مذاکره هم نرسیدیم و با توجه به آنکه مدت اختصاص یافته به مذاکرات در آن زمان در مقایسه با این دوره بسیار کوتاه بود، این امکان وجود داشته است که ج.ا.ایران و کشورهای ١+٥ توانسته باشند، به چنین تفاهمی در خصوص لغو جامع تحریمها و پذیرش غنی سازی دست پیدا کنند.

تاریخ مذاکرات نیز گویای آنست که طرفین بعد از این دور گفتگوها نهایتا به تفاهمی دست نیافتند و بیانیه نهایی صادره از سوی خانم اشتون بعد از جلسه آلماتی ٢ به نمایندگی از کشورهای ١+٥ نیز کاملا گویای پایان بی نتیجه این دور از گفتگوها بوده است. عین جملات خانم اشتون در 17 فروردین92 در آلماتی بدین شرح است:

« در طی این دو روز گفتگوها، ما با ایران بحثهای طولانی و فشرده ای در خصوص موضوعاتی که در پیشنهاد خود پیرامون اعتماد سازی که طی دوره قبلی گفتگوها با ایران در روزهای 26 و27 فوریه در آلماتی ارائه کرده بودیم داشتیم.

در خلال این بحثها روشن شد که مواضع کشورهای ٣+٣ و ایران در خصوص محتوا خیلی با هم فاصله دارند. بنا بر این موافقت کرده ایم که همه طرفها برای بررسی اینکه در این فرآیند در کجا قرار داریم به پایتختها برگردیم. من بزودی برای آنکه ببینیم چگونه به جلو حرکت کنیم با دکتر جلیلی در تماس خواهم بود.»

بدین ترتیب حدود دو ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری دو طرف بدون هیچ توافق و چشم اندازی برای توافق به گفتگوهای خود پایان دادند.

مضافا به اینکه همانطور که توضیح داده شد، آمریکائیها تنها در فرآیند مسقط بود که اعلام نمودند که حاضرند برای اولین بار در صورت حصول تفاهم، غنی سازی ایران را بپذیرند. پس اصولا میتوانیم نتیجه بگیریم که گفت وگوهای آن دوره اصولا به سطح جزئیات و اصلا سطح مذاکره به معنای دقیق کلمه نرسید.

ولی این ناقض تلاش وسیع جناب آقای دکتر جلیلی و همکاران ایشان برای پیشبرد مذاکرات نیست.
نباید فراموش کنیم که باید مذاکرات هسته ای را به صورت یک مجموعه دید. در یک دوره ای کشور تصمیم گرفته بود به آن نحو برخورد کند و امروز به این نحو. و بر همین مبناست که طرح مباحث مربوط به مقایسه شرایط حال و گذشته نباید به نحوی صورت گیرد که خدای ناکرده باعث ایجاد اختلاف و دودستگی بین نیروهای کشور و نهادهای کشور شود.

الان در آمریکا، اوباما آن قدر رأی دارد که راحت بتواند رأی مخالف کنگره را وتو کند، ولی دولت اوباما الان به دنبال «فیلی باستر» است تا موضوع تصویب تفاهم بیش از این، حداقل در سطح قانونگذاری، به عنوان اختلاف داخلی در کشور معرفی نشود.

ما که همواره بحث هسته ای را یک موضوع ملی دانسته ایم، طبیعی است که بعنوان اولویت باید وحدت و همبستگی همه نیروهای سیاسی کشور را به عنوان هدف مد نظر قرار دهیم و نباید کشور را دچار التهاب کنیم. ما مناسب نمی دانیم در این شرایط سؤالات و موضوعات اختلاف برانگیزی مطرح شوند و بین جریان های کشور اختلاف ایجاد شود. هر دوره مختصات خود را داشته است و بررسی هر دوران باید با درنظرگرفتن واقعیت های در صحنه، در همان دوره صورت گیرد.

از همگان انتظار می رود در مسیر بحث هایی که بویژه در کمیسیون محترم مجلس پیگیری می گردد، مباحثی مطرح نشود که بوی جدایی و اختلاف میان نیروهای متعهد کشور استشمام شود.

بدیهی است که با حسن نیت و دلسوزی که در تمامی شخصیتهای سیاسی و نهادهای تصمیم گیری در کشور وجود دارد، امید می رود که کشور در این مرحله حساس بهترین تصمیم لازم برای کشور را اتخاذ نماید.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵۹
هاله
|
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
سوابق تحصیلی ، علمی وتوانمندی های دو تیم رو اگر مقایسه کنیم از همان ابتدا همه چیز روشن می شود
ر ق ر
|
۲۰:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
درودبردکتربعیدی نژادوکل تیم مذاکره کننده مردم فهیم ایران تمام قدپشتی بان تیم مذاکره کننده هستند
ناشناس
|
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
دعای خداوند بدرقه راه دکتر ظریف. دکتر بعیدینژاد ودکتر روحانی که مردم رو امیدوار کردند خدا پشت و پناهشون باشه
بي نام
|
۱۹:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
اين دكتر بعيدي نژاد واقعا حرفاشون كارشناسي است
محسن
|
۱۸:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
اره...شما راست میگید...
کریم
|
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
آقای جلیلی، مردم خروجی تلاشهای اقای ظریف را دیدند ومردم هم از عملکرد وی رضایت دارند. لطفا خروجی کارخودت را به مردم نشان بده ....
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۲
قطعنامه های پی در پی تحریمها خروجی مذاکرات ایشان بود .
ناشناس
|
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
بی خود نبود که نمی خواستند با دکتر بعیدی نژاد روبرو شوند!،،،،
ناشناس
|
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
جناب اقای بعیدی نژاد
از مردان با اخلاق و شریفی مانند شما بعید است یک طرفه قضاوت کنید.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
ایشون قضاوت نکردن ،کسی که از تمام جزییات با خبر است وراست می گوید عین اخلاق وشرافت است
دکتر جلیلی اخلاق را رعایت نکردند و........
ناشناس
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
مردم ما خوب میفهمن مذاکرات آقای جلیلی و نتایجش رو به یاد داریم فقط از دلواپسا خواهش میکنم بیشتر از این با کاراشون به مردم توهین نکنن
User
|
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
دکتر جلیلی پس از چند روز مذاکره -در حالی که لبخند می زند:
مذاکرات مفید و سازنده بود!
و هنوز ایشان به تهران نرسیده بود که تحریم جدیدی علیه ایران وضع شده بود!!!
ناشناس
|
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
بهترین کار اینکه دولت از نماینده های اصلاح طلب دوره های قبل مجلس دعوت کنه تا در جلسه مشترکی موفقیتهای برجام رو برسی کنن
ناشناس
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
یعنی آقایون "سابق" هنوز معنای مذاکره رو نمی دونن، بعد برای ملت رجز حفظ حقوق هسته ای کشور می خونن!
ناشناس
|
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
دلواپسان دنبال قدرت برای خود و اطرافیانشان هستند
ناشناس
|
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
جناب جلیلی حالا بصورت مستدل و مستند و منطقی جواب حرف های خود را گرفتی؟
ناشناس
|
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
درود بر دکتر بعیدی نژاد
ناشناس
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
چهار روز مذاکره انهم برای تعین محل مذاکره بعدی
ناشناس
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
انتخابات نزدیکه دیگه
اسفند ٩٤
|
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
دكتر بعيدي نژاد :ولی این ناقض تلاش وسیع جناب آقای دکتر جلیلی و همکاران ایشان برای پیشبرد مذاکرات نیست !!! - من ديگه حرفي ندارم!!! - جالب بود :)))
I هموطن
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
جان کلام جناب بعیدی نژاد را متوجه شویم :
در یک دوره ای کشور تصمیم گرفته بود به آن نحو برخورد کند و امروز به این نحو.
هر دوره مختصات خود را داشته است و . . .
ناشناس
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
دکتر جلیلی کاش متوجه میشدی که روش احمدی نژاد دیگر جواب نمیدهد
ناشناس
|
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
دورد بر شما
ناشناس
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
آقای جلیلی نشان داد مرد مقاومت و ایستادگی هست .
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
آقای جلیلی نشان داد مرد خوبی است اما مذاکره بلد نیست
عباس
| |
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
من هم فکر می کردم که آقای جلیلی مرد خوب و با اخلاقی است ولی از وقتی که حرفهاش رو شنیدم فهمیدم اشتباه می کردم
علی
|
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
آقای بعیدی نژاد اینها ناراحتند
ناشناس
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
از تیم هسته ای دکتر روحانی (ظریف/عراقچی/بعیدی نژاد...)در تاریخ ایران به نیکی یاد خواهد شد ونسل های حال وآیندگان بر شما درود خواهند فرستاد.کاری بس بزرگ و عظیم به سرانجام رساندیدواز حقوق ملت ایران بخوبی دفاع کردید
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
در تاریخ ماندگار شدن
ناشناس
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
درودبرجلیلی
ناشناس
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
مرسی آقای بعیدی نژاد
ایرانی
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
صدا وسیماوهم باپخش دیروزش نشون داد طرفدار ...........است
ناشناس
|
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
بنده مراتب سپاس و تشکر خودم رو از آقای بعیدی نژاد بدلیل این پاسخ منطقی اعلام میدارم
ناشناس
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
مردم فراموش نکردند بزرگترین دستاورد تیم قبلی تحریم های پیاپی بود
م م
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
درود برظریف
م م
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
جناب اقای بعیدی نژاد
قطعا ملت پشت تیم هسته ای می ایستند
ناشناس
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
احسنت
ناشناس
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
همه می دونن
ناشناس
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
برعکس . ایشان مذاکره هم کرده بودند و اتفاقا به نتیجه هم رسیده بودند . پس اون کاغذ پاره ها چی بود ؟
ناشناس
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
در آن دوره مذاکره بود ولی مذاکره بر سر این که محل مذاکره کجا باشد...
ایرانی
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
آقای جلیلی چه اسناد متقن و مدارکی برای ادعاهای خود دارد، روکند....
ناشناس
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
آقای بعیدی نژاد ! خود اصول گرایان هم می دانند دکتر ظریف و تیم هسته ای بهترین دست اورد را بدست اورد
ناشناس
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
مردم فهیم ایران از طیف احمدی نژادی ها و حامیانشان انتظاری جز این حرفها ندارند
فرخ
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
وقتی مذاکراتی بسیار فنی و پیچیده با مترجم بحث و بررسی میشود دیگه باید .................
مجتبی زارعی
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
تمام ملت ایران از شما و تیم هسته ای حمایت می کنند درود بر شما
ناشناس
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
درود بر مرد اخلاق دکتر بعیدی نژاد
درود بر دکتر ظریف
درود بر دکتر روحانی
قادر
|
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
تیم قبلی میخواست موفقیت مذاکرات را به نام خودش ثبت کند که پاسخ منطقی آقای بعیدی نژاد نقشه هایشان را نقش بر آب نمود. زنده باد بعیدی نژاد
علی
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
دکتر عالی بود ما از تیم مذاکره کننده این انتظار رو داریم که عملکرد گذشته آقایان رو شفاف سازی بکنند تا مردم از واقعیت ها با خبر شوند.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
اقا کلام شما مثل روز برای ما روشنه