صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۲۴۹۸۹
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۱۳ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون سخنگوي وزارت خارجه آمريکا اعلام کرد که اگر تهران از حمايت بشار اسد دست بکشد، حاضر به مشارکت‌دادن ايران در فرآيند حل و فصل بحران سوريه هستيم.

مارک تونر، معاون سخنگوي وزارت خارجه آمريکا گفت: اگر ايران از رژيم بشار اسد (رئيس جمهوري سوريه) حمايت نکند، واشنگتن از نقش آفريني تهران در حل و فصل مسالمت‌آميز کشمکش سوريه استقبال خواهد کرد.

تونر در گفتگو با سي‌ان‌ان بار ديگر موضع آمريکا را مبني بر اينکه بشار اسد نبايد نقشي در روند حل و فصل سياسي کشمکش سوريه داشته باشد، تکرار کرد.

تونر با اشاره به بحران پناهجوياني که روي به سوي اروپا آورده‌اند،‌گفت: «راه حل بحران هجوم پناهجويان به اروپا و جاهاي ديگر و کشورهاي همسايه سوريه اين است که مسائل ميداني سوريه حل و فصل شود. همان‌طور که شما گفتيد اخيرا فرستاده‌اي از جانب آمريکا به مسکو رفت. جان کري وزير امور خارجه آمريکا با سرگئي لاوروف همتاي روس خود و نيز با عادل الجبير وزير امور خارجه عربستان سعودي گفتگوهايي داشت. هدف از اين تلاش آغاز يک روند سياسي معتبر است که در نهايت به ماندن بشار اسد (رئيس جمهور سوريه) نينجامد. ما در اين خصوص کاملا صريح بوده‌ايم. در واقع، بيانيه ژنو سازمان ملل نيز که به نوعي مبناي حل و فصل مسالمت آميز کشمکش سوريه است، همين را گفته است».

وي در ادامه گفت: «ما مي‌کوشيم با شرکا و متحدان همفکر خود روي چيزي کار کنيم که از قبل در ژنو تعيين شده است. رژيم بشار اسد در يک ماه گذشته بيش از گروه داعش غيرنظاميان را کشته است. هر دو اينها تهديدي عليه ثبات سوريه هستند. سوريه گرفتار اوضاع پيچيده‌اي شده است و شرايط خطرناکي دارد. ما بايد کشمکش سوريه را از راه سياسي حل و فصل کنيم و بعد به جنگ داعش برويم. اين يک رويکرد دوسره است».
معاون سخنگوي وزارت خارجه آمريکا افزود: «ما نمي‌توانيم بدون يک راه حل سياسي کشمکش سوريه را به صورت مسالمت آميز حل و فصل کنيم. ما بدون يک نيروي مخالف ميانه رو نمي‌توانيم راه حل سياسي مسالمت آميز داشته باشيم. ما در باره اين مسائل کاملا روشن بوده‌ايم. ما به دلايل کاملا روشن نمي‌توانيم بشار اسد را وارد اين روند بکنيم. ما اين را به روسيه نيز به صراحت گفته‌ايم. ما از نقش آفريني ايران در حل کشمکش سوريه استقبال خواهيم کرد، اما به شرطي که ايران از رژيم بشار اسد حمايت نکند. مجددا بايد بگويم که سوريه اوضاع بسيار پيچيده‌اي دارد. ما بايد به آنچه فکر مي‌کنيم که يک روند سياسي معتبر براي پايان دادن به جنگ است پايبند باشيم».

وي در ادامه گفت: «آمريکا بزرگترين ارائه دهنده کمک‌هاي بشردوستانه به سوريه بوده است. اين کمک‌ها هم به داخل سوريه و هم به کشورهاي همسايه سوريه در منطقه داده شده است. بنابراين، ما به سوري‌هايي که از اين جنگ آسيب ديده‌اند، کمک کرده‌ايم. نکته دوم اين است که ما پيگير يک روند مسالمت‌آميز هستيم. ما نمي‌توانيم مخالفان ميانه‌روي سوري را در اين روند کنار بگذاريم. ما نمي‌توانيم براي يافتن يک راه حل مصلحتي آنها را کنار بگذاريم».

مارک تونر در مورد گفتگوهاي ديپلماتيک آمريکا با متحدان منطقه‌اي خود در مورد بحران سوريه گفت: «من نمي‌توانم درباره گفتگوهاي ديپلماتيک خود با برخي از متحدان و شرکايمان در منطقه چيزي بگويم اما مي‌توانم اين را بگويم که ما از ديرباز به صورت علني و خصوصي گفته‌ايم که از ديد ما حمايت روسيه از بشار اسد نقشي بي‌ثبات‌کننده در هر گونه روند حل و فصل مسالمت آميز کشمکش دارد. راه رو به جلو در اينجا کاملا مشخص است. روند مشخصي تعيين شده است. استفان دي ميستورا (فرستاده سازمان ملل در امور سوريه) و سازمان ملل طرحي را اعلام کرده‌اند که ما از آن حمايت مي‌کنيم. بنابراين، ما فقط نياز داريم که ببينيم اين روند به جلو حرکت مي‌کند».

وي گفت: «مجددا بايد بگويم که از ديد ما حمايت روسيه از بشار اسد تاثيري بي‌ثبات‌کننده در روند کلي صلح دارد. ما خواهان پايان يافتن اين حمايت هستيم».

معاون سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا افزود :«ما سرگرم گفتگو با شرکاي خود در منطقه هستيم تا به يک ارزيابي برسيم. اين يکي از دلايل تماس تلفني جان کري با سرگئي لاوروف در شنبه گذشته بود. جان کري هم مي‌خواست درباره اين موضوع اطلاع يابد و هم نگراني‌هاي ما را در خصوص افزايش حمايت نظامي روسيه از رژيم بشار اسد که از ديد ما تاثيري بي‌ثبات‌کننده دارد، به اطلاع مسکو برساند».

تونر در مورد امکان اسکان پناهجويان در آمريکا نيز گفت: «به چند نکته باشد اشاره کنم. يک نکته اين است که اين تعداد مربوط به پناهجوياني است که از طريق کميسارياي عالي آوارگان سازمان ملل به صورت دائم در يک مکان جديد اسکان داده مي‌شوند. چيزي که شما الان در اروپا شاهد آن هستيد چنين چيزي نيست. در اروپا فقط شاهد هجوم موج پناهجويان هستيم. آنها قطعا به کمک‌هاي بشردوستانه نياز دارند و ما چنين کمک‌هايي را از طريق کميساريا هم در اروپا و هم در منطقه خاورميانه عرضه کرده‌ايم. ما به اين کمک‌ها ادامه مي‌دهيم. نکته دوم اين است که ما در وزارت خارجه يک گروه کاري تشکيل داده‌ايم که در حال بررسي اين موضوع است که چگونه مي‌توانيم کمک بيشتري به پناهجويان، چه دراز مدت و چه کوتاه مدت، بکنيم».
منبع: تسنیم