صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۲۳۱۱۹
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۲۲ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 558 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه های سراسر کشور با انتشار نامه ای خطاب به رییس جمهوری از سیاست های نوین دولت تدبیر و امید در عرصه سیاست خارجی قدردانی و آمادگی خود را برای همکاری هرچه بیشتر جامعه دانشگاهی با آن دولت اعلام کردند.

به گزارش ایرنا در این نامه خطاب به حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی آمده است: به اعتقاد ما امضاکنندگان تلاش دستگاه دیپلماسی کشور برای رفع تهدیدهای ریشه دار و جلب اعتماد و همکاری جامعه بین المللی درخور تحسین و ستایش است.

در ادامه این نامه آمده است: کشور ما اکنون در یک نقطه عطف از تاریخ معاصر خود قرار گرفته و در آستانه آن است که به کمک تدابیر نو و اتخاذ شیوه های سازنده برای تعامل با جهان در مسیر توسعه و شکوفایی همه جانبه و پایدار قرار بگیرد. دورنمای این مسیر که ثمره پایداری بر منافع ملی در کنار خردورزی در سیاست خارجی است شامل دستاوردهای بسیار مهم و حیاتی برای نسل ما و نسل های آینده است. رونق اقتصادی و توسعه اشتغال، توسعه علمی متوازن در همه رشته ها، بهره مندی از فناوری های پیشرفته و بومی کردن آنها، همکاری های علمی و فنی با دیگر کشورها، توجه ویژه به مسایل زیست محیطی، گسترش امید و اشتیاق در نسل پویای جوان برای خدمت به کشور، بازگشت خیل عظیم فارغ التحصیلان به کشور، تنها گوشه ای از این دورنمای پرامید است.
امضاکنندگان این نامه بیان کرده اند: بدون شک وضعیت کنونی و دورنمای امیدبخش فوق ثمره صبر و شکیبایی آحاد مردم و پایداری دولت است. اکنون زمان آن فرا رسیده که کلیه هموطنان نیز در پرتوی این سیاست های جدید، مقاومت طولانی خود را با ایفای یک نقش مثبت و فعال در ارائه چهره صحیح فرهنگ ملی و دینی خود به جهانیان تکمیل نمایند.

در بخش دیگری از این نامه بیان شده است: ما در منطقه ای زندگی می کنیم که متاسفانه تصویری مشمئز کننده از افراطی گری، خشونت و هراس برای دیگر ملت ها و فرهنگ ها آفریده شده و حال آنکه فرهنگ ملی و دینی ما آکنده از اعتدال، صلح و آشتی است. ما بر این باوریم که کلیه هموطنان نیز می بایست به وظیفه ملی و دینی خود، به وظیفه ای که درمقابل فرزندان خود و نسل های آینده دارند عمل نموده و برای همه ملت ها و فرهنگ ها پیام آور صلح و آشتی و میانه روی باشند. ما امیدواریم که از این پس همه مردم در هر کجا که هستند، در اجتماعات و همایش ها، در مساجد و عبادات جمعی، پیام آور صلح و اعتدال بوده و از شعارهایی که با فرهنگ دینی و ملی ما سازگار نیست پرهیز نمایند. این شعارها نه تنها هزینه های ناخواسته و سنگینی بر روند کنونی دیپلماسی کشور تحمیل می کند، بلکه چهره ای نادرست و مخدوش از مردم و کشور ما برای جهانیان نیز تصویر نموده و بهانه به دست جنگ افروزان می دهد.

اعضای هیات علمی دانشگاه های سراسر کشور در این نامه اظهار امیدواری کرده اند که دولت ضمن تنش زدایی از سیاست خارجی و پافشاری بر منافع ملی به هر طریق که صلاح می داند برای تلطیف فضای اجتماعات مردمی و ضرورت احترام به ملت های دیگر و نمادهای ملی آنها نیز اقدام کند.