صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۲۲۶۲۷
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۸ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: رهبری جامعه رأی مردم را حق­ الناس خواندند و نمی­دانم چرا رسانه ها به ویژه رسانه ملی این نکته ظریف را در جامعه بیشتر تبیین نکرده و آن را توضیح نمی دهند.

به گزارش «انتخاب»، آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیدار با جمعی از فرهنگیان، ایثار گران و اهالی رسانه استان خراسان رضوی با تأکید بر این نکته که «علم و اندیشه در فضای بسته رشد نمی کند»، گفت: همراهی زن و مرد در جمهوری اسلامی برای شرکت در انتخابات و احترام همه مسؤولین به آرای مردم، برخاسته از فرهنگ اسلام و تشیع می باشد.

وی اظهار کرد: جوانان، راههای بسته را خودشان با استفاده از علم و تکنولوژی باز کردند و به جای یک مطبوعه، ده ها سایت باز شده که نمی توان دریچه هایش را مسدود کرد.

آیت الله هاشمی رفسنجانی، هنر را یک علاقه فطری در وجود انسان­ها دانست و گفت: اگر کسانی مانع ابراز این علاقه فطری شوند، مطمئن باشید از راه های دیگر درجامعه پخش می شود که در آن صورت بعید نیست جامعه به هرج و مرج برسد.

وی اندیشه ­های جوانان ایرانی را پویا و قابل احترام دانست و گفت: نباید بگذاریم هنرمندان جوان ما در خلق آثار هنری تقیه کنند.

آیت­ الله هاشمی رفسنجانی شکل باز اطلاع ­رسانی و وسعت کار شبکه های اجتماعی در جامعه را ضرورت شرایط علم و تکنولوژی در عصر جدید قلمداد کرد و گفت: به جای جلوگیری از انتشار آثار هنری و رفتن آنها به سوی راه های زیرزمینی باید به فکر تقویت اندیشه ­های انسانی بود.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان تفاوت های اجتماعی عصر جدید با گذشته ­ها در حکومت های استعماری و استبدادی گفت: استبداد و استعمار به خاطر نیازهای خود، مکمل همدیگر در چپاول سرمایه های ملت­ها بودند.

وی افزود: حتی سالها پس از انقلاب کبیر فرانسه در اکثر جوامع انسانی، استبدادها در خدمت استعمارگران بودند.

آیت­ الله هاشمی رفسنجانی با یادآوری خاطرات خویش از ظلم امنیه­ها در زادگاه خویش و برنامه­های استبدادی رژیم، گفت: آنها برای بقای خود به استعمارگران باج می­دادند تا منابع ملی را به یغما ببرند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح روند تدریجی عقب­نشینی استبداد و پیشروی فکری مارکسیست­ها با ادبیات جوان­پسند درسراسر جهان و به ویژه در ایران، گفت: اگرچه برای آزادی مردم حرف می­زدند، اما اگر کسی در اختیار آنها نبود، می­کشتند و یا به اردوگاه­های کار می­بردند.

ایشان با یادآوری گوشه ­هایی از اتفاقات مشروطه، گفت: قبل از مشروطه مردم از استبداد خسته شده بودند و وقتی چراغ مشروطه توسط علما روشن شد، گرد آن جمع شدند که اگر چه اوایل خوب بود، ولی خیلی زود به استبداد رضاخانی رسید که تسمه از گرده همه مردم می­کشید.

آیت­ الله هاشمی رفسنجانی با ارائه تحلیلی تاریخی از ایران معاصر، به ویژه در پهلوی اول و دوم، گفت: از ترس جوشش مردم، استعدادها را به بند می­کشیدند و با کمترین فضای باز سیاسی، مردم حرف­های دل خود را بیان کردند که کم کم به مبارزه و سرانجام به پیروزی انقلاب رسیدیم.

وی به نقش ایثارگران و خانواده­های آنها در انقلاب اسلامی تأکید کرد و گفت: بدرقه جوانان برای رفتن به جبهه و استقبال از پیکرهای خونین آنان، برگی از حماسه سرایی خانواده­ها و مخصوصاً مادران ایرانی در طول تاریخ بود.

وی ایثارگران، آزادگان و جانبازان، شهدا و به ویژه جاویدالاثرها را سرمایه­های همیشگی ایران در دنیا و آخرت توصیف کرد و گفت: تعابیر قرآن در توصیف این قشر فراتر از اندیشه­ های ماست که در بهشت برین عند ربهم یرزقون هستند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی تلخی صبر دنیوی خانواده­های شهدا و ایثارگران را در روز قیامت برای آنان شیرین دانست وگفت: با فرزندان شهید خویش در بزم اولیا و انبیا خواهند بود.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، هدایت و راهنمایی انسان­ها را محور اساسی آیات قرآن دانست و با اشاره به آرمان­ های امام و شهدا برای پیشرفت همه جانبه کشور، گفت: الحمدلله جامعه ما هر روز به طرف آگاهی می­رود که دوری از تملق یکی از نشانه­های آن است.

وی آشفتگی رویاهای مستبدها و استعمارگران را به خاطر هوشیاری ملت­ها دانست و نسبت به نفوذ و تندروی­های گروه­ های تروریستی هشدار داد و گفت: رشد معقول جامعه با مشورت و نقد شروع می­ شود که در ایران ما چنین است.

آیت­الله هاشمی رفسنجانی، افزایش کمی و کیفی تحصیل جوانان و به ویژه دختران را یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و گفت: کسی نمی­تواند زن با فرهنگ و با شعور و آگاه به زمان و با تحصیلات عالیه را در چار دیواری خانه محبوس کند که البته اگر چنین هم باشد، مادری آگاه برای تربیت فرزندان خواهند بود.

وی در ادامه سخنان خویش به دیدار دانشجویان با رهبری و سؤال آنان درباره آرمان­خواهی اشاره کرد و گفت: رهبری در پاسخ به سوال آنها تأکید کردند که آرمان خواهی با محافظه کاری نمی­سازد و آرمان­خواهی با حقیقت گرایی و واقعیت بینی سازگار است.

آیت­الله هاشمی رفسنجانی با تأکید مجدد بر اهمیت جامعه آرمان­خواه، گفت: شواهد نشان می­دهد که مردم ایران به طرف راه­های درستی می­روند که قرآن می­خواهد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، بشارت خداوندی به کسانی را که به حرف­های دیگران گوش می­دهند و بهترین­ها را انتخاب می­کنند، تابلوی تفکر و اندیشه و آزادخواهی دانست و گفت: امروز جامعه ایرانی به جایی رسیده که دانش­آموز و دانشجو در اکثر خانواده­ها هستند و به خاطر آگاهی از شرایط زمان، دیگر فریب ظاهرسازی­ها را نمی­خورند.

وی فراهم کردن زمینه ­های تحصیل برای فرزندان خانواده­ های کم بضاعت را یکی دیگر از آرمان­های انقلاب اسلامی دانست و با اشاره به رشد علمی وتحصیلی خانم ­ها، حتی در المپیادها و کنکورها، گفت: همه این موارد نشان از پویایی جامعه و حرکت آن به سوی قله ­های افتخار است.

آیت­ الله هاشمی رفسنجانی با بیان امتیازات یک جامعه باسواد، گفت: جامعه باسواد کورکورانه رأی نمی­دهد و نمی­گذارد منطق و استدلال در هیاهو و غوغاسالاری گم شود.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دربخش دیگری از سخنان خویش به شرایط نا امن کشورهای افغانستان، عراق، سوریه و یمن اشاره کرد و گفت: کسانی که امروز خواب تجزیه برای کشورهای اسلامی را می­بینند، اوایل انقلاب برای تجزیه ایران هم نقشه داشتند که حضور همه جانبه مردم و رهبری­های امام راحل تمام توطئه ­های آنان را خنثی کرد.