صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۲۱۷۶۴
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۵ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پیروزی استراتژیک سوریه به‌منزله پایان نقش واشنگتن به‌عنوان سازمان دهنده «تغییر رژیم‌ها» در کل منطقه محسوب شده و پیروزی «محور مقاومت» نیز به‌منزله شکست کامل طرح آمریکا، عربستان و اسرائیل مبنی بر ایجاد «خاورمیانه جدید» است.

به گزارش فارس، خبرگزاری «میکسد نیوز» در مقاله‌ای با قلم «تیم اندرسون»، نویسنده و استاد علوم سیاسی دانشگاه سیدنی با اشاره به پیروزی نزدیک سوریه بر مخالفان نوشت باوجود جنگ و خونریزی و همچنین فشار اقتصادی شدید در سوریه، این کشور سرسختانه به پیروزی استراتژیک نظامی نزدیک می‌شود. این پیروزی سوریه منجر به تغییرات ریشه‌ای در خاورمیانه می‌شود و ضربه مهلکی به سیاست‌های آمریکا مبنی بر تبدیل منطقه خاورمیانه به منطقه وابسته و مطیع است.

اندرسون در مقاله خود می‌نویسد: «پیروزی سوریه مرهون حمایت توده‌ای مردم از ارتش ملی در برابر مخالفان و حمایت‌های متحدان کلیدی خود من‌جمله ایران و روسیه است. مشکلات اقتصادی به‌ویژه قطع مداوم برق در مقاومت مردم سوریه در برابر گروهک تروریستی بی‌تأثیر بود. اکنون بسیاری از کشورهایی که قبلاً با سوریه روابط خصمانه داشتند سعی دارند روابط خود را با این کشور از سر گیرند. بهبود وضعیت امنیتی سوریه و توافق تاریخی هسته‌ای ایران با شش قدرت جهانی و دیگر متغیرهای دیپلماتیک نشانگر تحکیم «محور مقاومت» است. نشر اکاذیب و بزرگنمایی در مورد جنگ  و بحران در سوریه از سوی رسانه غربی در راستای حمایت ناتو از گروه‌های افراط‌گرای سلفی و تکفیری و جوسازی در مورد پیروزی این گروه‌های اسلام‌گرا است. این گروه‌های تروریستی که از حمایت غرب برخوردارند در حقیقت به هیچ‌گونه برتری استراتژیکی در سوریه  دست نیافتند».

پروفسور اندرسون می‌گوید: «در دومین سفرم به سوریه که در 14 ژوئن 2015 بود من دیدم که میزان امنیت در شهرهای بزرگ سوریه بسیار بالا رفته است. درحالی‌که در اکتبر 2013 که اولین سفر من به سوریه بود نیروهای ناتو تقریباً همه جای این کشور حضور داشتند، اما اکنون بیش از 90 درصد از مناطق پرجمعیت سوریه تحت کنترل ارتش این کشور است. قابل‌ذکر است که گروهی تحت عنوان «مخالفان میانه‌رو» هیچ‌وقت وجود نداشتند، اما یک جنبشی با رویکرد اصلاحات سیاسی در مارس و آوریل  2011 وجود داشت که بعدها جای خود را به شورشیان اسلام‌گرا داد و نسل‌کشی را شعار اصلی خود قراردادند. همه جنایات و وحشی‌گری‌ها توسط راهزنان موردحمایت غرب انجام می‌شود، اما ارتش سوریه را مقصر می‌دانند، چراکه این اقدام بخشی از استراتژی مداخله‌گری غرب در امور دیگر کشورها است».

باوجود حضور گسترده تروریست‌ها در سوریه، نه داعش و نه دیگر گروه‌های تروریستی موفق نشدند مناطق پرجمعیت سوریه را تحت کنترل بگیرند و بسیاری از رسانه‌های غربی اغلب «حضور» را با «کنترل» اشتباه به کار می‌برند. به‌رغم خشونت و بربری گری داعش در شهرهای «داریا»، «ادلب» و شرق حمص، پرجمعیت‌ترین مناطق سوریه در کنترل ارتش قرار دارد و در اکثر جنگ‌های رو در رو این ارتش سوریه بود که پیروز شده است. اما چون ارتش مجبور است همزمان با چندین گروه تروریستی درجاهای مختلف بجنگد، مجبور است در بعضی از نقاط عقب‌نشینی کند. ارتش سوریه با کمک حزب‌الله لبنان جنگجویان داعش را در منطقه «قلمون» عملاً نابود کردند. باوجود حضور گسترده تروریست‌ها در سوریه و تحریم‌های اقتصادی تحمیلی، این کشور موفق شد از این بحران بی‌سابقه جان سالم به دربرد و اکنون میلیون‌ها کودک و صدها هزار دانشجوی سوری به‌صورت رایگان به آموزش خود ادامه می‌دهند، اما این کشور از فقر، بیکاری و خاموشی به معنای واقعی کلمه رنج می‌برد. تکفیری‌ها از سال 2011 تاکنون به‌طور مداوم به بیمارستان‌ها و نیروگاه‌های مولد برق حمله می‌کنند. اما باوجود همه کمبودها و مشکلات، زندگی در سوریه ادامه دارد.

حمله به مردم بی‌دفاع و یا بمب‌گذاری مناطق مسکونی توسط ارتش سوریه تنها تبلیغات غرب برای حفظ منافع خود است. این واقعیت که ارتش سوریه طی سه سال جنگ در این کشور، مناطق  جوبار، دوما و بخشی از شمال الیپو را که به تسخیر تروریست‌ها درآمدند بمباران نکرد، خود گواه بر کذب تبلیغات رسانه‌های غربی است. ازاین‌رو هنگامی‌که این رسانه‌ها از بمباران مردم بی‌دفاع توسط ارتش سوریه خبر می‌دهند در حقیقت این حملات و بمباران توسط تروریست‌های تحت حمایت غرب صورت گرفته است زیرا قلع و قمع  زنان و کودکان بی‌دفاع بارزترین ویژگی گروه‌های تروریستی امثال داعش است و فقط تروریست‌ها از عهده چنین کارهایی برمی‌آیند.

اندرسون در پایان می‌گوید: «برخلاف انتظار آمریکا و غرب، بسیاری از کشورها از جمله مصر و امارات متحده عربی سعی در عادی‌سازی روابط خود با دمشق دارند. افزون بر این، توافق هسته‌ای ایران رویدادی بسیار مهمی در عرصه  بین‌الملل است، چراکه جمهوری اسلامی ایران همچنان مطمئن‌ترین متحد سوریه و رقیب  سرسخت عربستان سعودی و اسرائیل، بیش‌ازپیش قوی‌تر می‌شود. علاوه بر این پررنگ‌تر شدن نقش ایران در منطقه برای ریاض و تل‌آویو ناخوشایند، اما برای سوریه مطلوب و خوشایند است. مردم سوریه پیروز واقعی میدان نبرد هستند، زیرا سرسختانه از ارتش کشورشان حمایت می‌کنند؛ ارتشی که همزمان هم با نیروهای ناتو هم با تروریسم بین‌المللی که از سوی کاخ‌نشین‌های خلیج‌فارس حمایت می‌شود می‌جنگد. مردم سوریه هیچ‌گاه از بریدن سر، اعدام‌های دسته‌جمعی، زند سوزاندن و نسل‌کشی تروریست‌ها حمایت نمی‌کنند. پیروزی سوریه پیامدهای گسترده‌ای در پی خواهد داشت و به‌منزله پایان نقش واشنگتن به‌عنوان سازمان دهنده «تغییر رژیم‌ها» در کل منطقه از افغانستان تا عراق و لیبی است و پیروزی «محور مقاومت» به‌منزله شکست کامل طرح آمریکا، عربستان و اسرائیل مبنی بر ایجاد «خاورمیانه جدید» است. چراکه پیروزی سوریه، یعنی پیروزی ایران و حزب‌الله.