پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر اینکه هر ایرانی با شنیدن خاطرات آزادگان احساس غرور میکند و باید این خاطرات به شکل مکتوب یا شفاهی در دسترس مردم قرار گیرد، گفت: اگر صداوسیما این وظیفه را برعهده بگیرد، خدمت ماندگاری کرده است، زیرا میلیونها بیننده دارد و به مردم روحیه، درس ایثار و قدرت مقاومت میدهد. البته نباید با نگاه و تعصبهای سیاسی برای متن دلنشین خاطرات آزادگان حاشیهسازی کنند.
به گزارش «انتخاب»، آیتالله هاشمی رفسنجانی، با مخاطب قرار دادن آزادگان هشت سال دفاع مقدس که همه خاطرات تلخ و شیرین شما برای مردم و جوانان آموزنده است، گفت: سعی کنید خودتان مجلهای داشته باشید که در آن بخشی از خاطرات شما به طور منظم و همیشگی به چاپ برسد که در این صورت جزو مجلات خوب و با ارزش خواهد بود و صدها سال در تاریخ ایران باقی خواهد ماند.
فرمانده هشت سال دفاع مقدس با بیان اینکه افتخاراتی که اسرای ایرانی در دوران جنگ از خود باقی گذاشتند، در تمام تاریخ جنگهای دنیا بینظیر است، اظهار داشت: آزادگان سرمایههای زنده و با ارزشی هستند که به اندازه تاریخ جنگ، برای مردم آموزنده هستند و بیش از هر فیلمی در تاریخ ایران ماندگار و بر روحیه جوانان تأثیرگذارند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی به دوران شکنجه خویش در زندانها اشاره و تصریح کرد: من که در زندان بودم و بارها بارها مورد اذیت و آزار و شکنجه قرار گرفتم، میدانم که اسرای ما تحمل زندان آن هم به عنوان اسیر در دست دشمن چه سختیهایی دارد.
ایشان با اشاره به اطلاعاتی که در زمان دفاع مقدس از اوضاع اسرای ایرانی در اردوگاههای بعثیها به دست میآورد، نامهنگاریهای رمزی آنان برای خانوادهها و حتی مسؤولین کشور را بسیار با ارزش خواند و گفت: صبور و مقاومت شما به خاطر وفاداری به انقلاب و کشور بهترین عنوان برای ایثارگری است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه تاریخ آزادگان از مقاطع مهم تاریخ ایران است، گفت: شبیه فداکاریهای این افراد را در هیچ کجای دنیا و در هیچ جنگی نمیتوانید پیدا کنید، چرا که آزادگان ما از جان، مال و خانوادهی خود برای کشور گذشتند.
فرمانده هشت سال دفاع مقدس با ارائه تحلیلی مستند از چرایی و چگونگی تشکیل داعش، به مناطق اشغال شده توسط آنها اشاره کرد و گفت: دشمنان خبیث ایران از بعثیها که ظالمانه و بیرحمانه جوانان ما را شکنجه میدادند، امروز داعش را در کشور عراق خلق کردند که میبینید چگونه در موصل، تکریت، رمادیه و دیگر شهرها علیه مردم جنایت میکنند و به شدت نسبت به شیعیان و ایرانیها کینه دارند.
ایشان در ادامه سخنان خویش به مقطع پذیرش قطعنامه و شروع آتشبس بین ایران و عراق اشاره کرد و گفت: در آن مقطع داغ جدیدی برای کشور شروع شد که آن عدم اطلاع خانوادهها و مسؤولین از وضعیت بهترین جوانان آن زمان یعنی اسرا بود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه دو بار امام(ره) را در حالت حزن و اندوه زیاد دیدهام، گفت: یک بار زمان تعطیل شدن حج بود که گفتند: درست نیست ما حکومت اسلامی تشکیل دادهایم، اما حج مردم تعطیل شده است. بار دیگر در مورد سرنوشت اسرا بود که بعد از آتشبس گفتند: به فکر اسرا باشید که خیلی به آنها و خانوادههایشان سخت میگذرد.
ایشان افزود: امامی که در سخنرانیها و پیامها کمتر از شعر استفاده میکردند، در این مقطع احساسات قلبی خود را با این بیت نشان دادند که:
وعده وصل چون شود نزدیک آتش عشق تیزتر گردد
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود با بیان این جمله که اگر چه داغ دیدن لحظه ورود آزادگان بر دل امام ماند و نبودند که ورود فرزندان اسیر خود را ببینند، به فضای عمومی جامعه در آن روزها اشاره کرد و گفت: همه سراپا شور و نشاط بودند و من مانند همهی ایرانیها و خانوادههای چشم به راه در آن ایام بیقراری می کردم و بارها گفتهام که شیرین ترین لحظه زندگی من دیدن ورود اولین گروه آزادگان به ایران و سجدهی آنان بر خاک کشور است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه خداوند انتقام مردم ایران را از بعثیها و کشورهای که به او کمک کردند، گرفت، گفت: صدام در شرایطی که عراق بدهکار و کشاورزی تعطیل و صنایع مهم آن کشور منهدم شده بود و از قدیم کویت را جزو کشور خود میدانست، تصمیم به حمله و اشغال کویت گرفت، چون تصور میکرد از طریق چاههای نفت آن کشور میتواند کمبودهای خود را جبران کند. اما به جای صید ماهی، خود صید شد و سرانجام سر از گور درآورد.
فرمانده هشت سال دفاع مقدس، ایران را پیروز واقعی جنگ خواند و افزود: ما میتوانستیم عراق را تصرف کنیم، اما شرایط اشغالگران عراق را ببینید که مشکلاتشان بیشتر شده است، چون نه مردم عراق و نه دنیا میپذیرند که کشورشان در اشغال بماند.
ایشان فتح دلها را بسیار مهمتر از فتح سرزمین دانست و با اشاره به شرایطی که مردم دو کشور ایران و عراق نسبت به هم دارند، گفت: آنچه را که میخواستیم با فتح بغداد به دست آوریم امروز با دیدن سرنوشت دشمنان ما در جنگ به دست آوردیم، چون حزب بعث چه شد؟!، صدام کجاست؟! و منافقینی که ستون پنجم دشمن در جنگ بودند، چگونه زندگی میکنند.
ایشان شرایط زندگی منافقین را خفتبار خواند و گفت: هم در به درند و هم به خاطر لکه ننگ خیانت به کشور و مردم که بر آنان خورده، جرأت نمیکنند حتی با نام خود زندگی کنند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز نگرانی از اوضاع عراق، گفت: میبینید که عراق هنوز دچار جنگ و درگیری است و امیدواریم مردم مظلوم و زجر کشیده عراق، عاقبت به خیر شوند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری مجدد خاطرات شیرین 27 مرداد 1368 و ورود اولین گروه آزادگان به کشور، به تدوین و تصویب قانون جامع درباره آزادگان در مجلس شورای اسلامی اشاره و تصریح کرد: قانونی تصویب شد تا همه اسرا درمان شوند و افرادی که از تحصیل باز ماندند، به تحصیل خود ادامه دهند و از شغل و خانه بهرهمند شوند، اما متأسفم که بخشی از آنها اجرائی نشد و امروز آزادگانی که هشت سال اسارت را تحمل کردند، از بعضی شرایط خود و همسنگران خود شکوه میکنند.
فرمانده هشت سال دفاع مقدس با بیان اینکه سالمترین مدیر را باید در بین آزادگان جستوجو کرد، گفت: همه میدانیم افرادی که در دفاع مقدس از جان، مال و وقت خود گذشتند، امروز وارث کشور ایران هستند و اگر اینان نبودند، خوابهای شوم دشمنان تعبیر میشد.
ایشان هدف دشمنان را تجزیه ایران دانست و با تأکید بر اینکه اگر دفاع مقدس نبود، معلوم نبود چه سرنوشتی در انتظار کشور بود، گفت: به خاطر روحیه فداکاری مردم، ایران با همهی تحریمها و حتی اختلافات داخلی و شرایط بد منطقه، امروز امنترین کشور است و اگر دست ایران باز باشد، میتواند اختلافات افغانستان، عراق، سوریه، یمن و جاهای دیگر را دوستانه حل کند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: شرایط خوبی در کشور حاکم شده است، اما هنوز بعضی از آدمهای نادان میخواهند در کشور دعوا باشد، چرا که وجود خود را در اختلاف میبینند.
ایشان با تقبیح کار کسانی که از تحریمهای علیه ایران به نفع خویش سوء استفاده میکردند، گفت: اتفاقاتی که در دوران تحریم از سوی عدهای در داخل کشور افتاد که برای ایران زشت است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: بعضیها هم دلشان خوش بود که مقاومت میکنیم، اما اینکه کشور خود را فقیرتر کنیم، مقاومت نیست، مقاومت واقعی هشت سال دفاع مقدس بود که همه دشمنان یکجا شده بودند و میخواستند کشور را بگیرند و انقلاب را نابود کنند، که موفق نشدند.
فرمانده هشت سال دفاع مقدس، با تأکید مجدد بر وجود انسانهای آزاده واقعی در جمع آزادگان، گفت: شخصیت دینی و مقاومتهای شما در دوران سخت اسارت ساخته شد و رشد کرد و امروز از ذخایر کشور هستید.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در بخش پایانی سخنان خویش با توصیه مردم به خواندن خاطرات آزادگان گفت: از رسانهها هم انتظار می رود که برای گسترش فرهنگ ایثار، بیشتر با آزادگان حرف بزنند.
در ابتدای این دیدار، آقایان طباطبایی، مدیر کل امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی، عظیمی، رهگذر، شیبانی، شمساللهی و موسوی نیا از آزادگان هشت سال دفاع مقدس، به بیان مشکلات و مطالبات آزادگان، خاطراتی تلخ و شیرین از دوران اسارت خویش گفتند.
آقای طباطبایی با بیان گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته در دانشگاه آزاد اسلامی به منظور رفاه و آسایش آزادگان و خانوادههای آنان، خاطرهای پخش اخبار رادیو عراق از بلندگوی اردوگاه را توضیح داد که «آزادگان ایرانی همان لحظهای آزاد شدند که رادیو عراق به نقل از صدام اعلام کرد که آقای رفسنجانی تمام آنچه را شما میخواستید، به دست آوردید.»
آقای عظیمی با تأکید بر اینکه صبر و استقامت آزادگان ایرانی در همه جای دنیا زبانزد است، گفت: آزادگان معتقدترین و خالصترین افراد جامعه هستند که متأسفانه از تواناییها و ظرفیت آنان استفاده نمیشود.
وی به خاطرهای انتقال جمعی از آزادگان به اردوگاه تکریت 7 و شرایط سخت اسرا در گرمای بالای 50 درجه تابستان عراق و تشنگی آزادگان اشاره کرد و گفت: همین جوانان وقتی زمان نامنویسی برای برگشت به کشور شده بود، ایثار و فداکاری خود را با جلو انداختن نام دوستان خود تکمیل کرده بودند. به گونهای که حجتالاسلام والمسلمین ابوترابی در جمع آنان حاضر شده و به آنان توصیه کرده بود که شما امتحان خود را در فداکاری پس دادهاید.
آقای رهگذر که از مربیان قرآن در زمان اسارت بود، پس از نقل خاطرهای از وحدت و یکپارچگی اسرا در اردوگاههای عراق گفت: حزب بعث که 1200 کیلومتر از خاک کشور را رد زمان جنگ اشغال کرده بود، نمی توانست دلهای جوانان ایرانی را که در اسارتشان بودند، اشغال کند.
آقای شیبانی نیز با یادآوری تأثیر خطبههای عربی آیتالله هاشمی رفسنجانی برای تقویت روحیه آزادگان و باقی ماندن همان تأثیرگذاری در جامعه، گفت: با توجه به اهمیت انتخابات اسفند ماه و به ویژه مجلس خبرگان رهبری جامعه از شما انتظار حضور دارد.
آقای موسوی نیا نیز از دوران اسارات به عنوان دانشگاهی برای خودسازی و گسترش فرهنگ ایثار در جامعه یاد کرد و افزود: به یاد داریم که در تمام سالهای اسارت شما در پایان تمام سخنرانیهای خود برای آزادی ما دعا میکردید و در انتهای جنگ هم دیدیم که چه تلاشهای برای آزادی ما میکردید و ما آزادگان این کارهای شما را هیچ وقت فراموش نمیکنیم.
اقای شمساللهی، یکی دیگر از آزادگان به ذکر خاطراتی طنز و شیرین از دوران اسارت خویش پرداخت و گفت: آقای هاشمی رفسنجانی حلالم کنید که در اردوگاه با تقلید از صدای شما، سخنانتان را باز نشر میدادم که البته گاهی موجب خشم بعثیها میشد.
لازم به یادآوری است که قبل از سخنان آیتالله هاشمی رفسنجانی کتاب «آن 23 نفر» که درباره 23 نوجوان ایرانی اسیر در عراق بود، توسط آقای خوارزمی، یکی از همان نوجوانان به ایشان تقدیم شد که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشکر از ایشان و نوجوانان اسیر ایرانی در زندانهای عراق، گفت: مطمئن باشید کار شما در تاریخ ایران جاودان خواهد بود.
محبوب قلبها...هاشمی مظلوم انقلاب...
عمر جاوید باد شمارا...
زنده باشید آیت الله