صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۲۰۴۵۰
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۳ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۴
افرادی که به کبد چرب مبتلا هستند می‌توانند با انجام ورزش استقامتی از میزان چربی کبد بکاهند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حدود 30 درصد از مردم از بیماری کبد چرب رنج می‌برند. این بیماری منجر به التهاب و نارسایی کبد می‌شود. مطالعات جدید نشان داده است که ورزش کردن می‌تواند ازمشکل کبد چرب بکاهد.

انجام ورزش‌های استقامتی می‌تواند باعث کاهش چربی کبد شود. مدیر این تحقیقات می‌گوید بسیاری از افراد به دلیل کمبود انگیزه و یا داشتن محدودیت‌های حرکتی ورزش‌های هوازی انجام نمی‌دهند. این افراد باید بدانند که انجام ورزش‌های استقامتی نیز بسیار موثر است.

کبد چرب زمانی ایجاد می‌شود که چربی کبد بیش از پنج تا 19 درصد حجم کبد شود. اضافه وزن، چاقی مفرط، دیابت و افزایش تری گلیسیرید در بدن احتمال خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را افزایش می‌دهند.

این بیماری نشانه‌های زیادی ندارد اما اغلب این افراد با خستگی مواجه هستند. ادامه پیدا کردن این بیماری ممکن است منجر به سرطان کبد و مرگ شود. از آنجایی که درمان‌های دارویی این بیماری محدود هستند، بهترین راه برای کنترل آن تغییر دادن شیوه زندگی است.

در مطالعات انجام شده 82 فرد بین 20 تا 65 سال که کبد چرب داشتند مورد بررسی قرار گرفتند. این افراد به دو گروه تقسیم شدند؛ یک گروه ورزش‌های استقامتی انجام دادند و گروه دیگر تنها ورزش‌های کششی انجام دادند.

از این افراد خواسته شد که رژیم غذایی و دارویی خود را تغییر ندهند. فشار خون، قند خون، انسولین و میزان لیپید بدن این افراد در طول مدت انجام مطالعات اندازه‌گیری شد.

گروهی که ورزش‌های استقامتی انجام می دادند این کار را سه بار در هفته‌ و در جلسات 40 دقیقه ای به مدت سه ماه ادامه دادند. بعد از سه ماه بررسی محققان دریافتند که انجام ورزش‌های استقامتی از میزان چربی کبد می‌کاهد. با این که انجام ورزش‌های استقامتی تاثیر زیادی در کاهش وزن ندارد اما بر چربی کبد بسیار تاثیرگذار است.

محققان همچنین دریافتند که انجام این ورزش‌ها به کاهش کلسترول خون نیز کمک می‌کند.

انجام فعالیت فیزیکی مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد بنا‌بر‌این از تولید کلسترول در کبد و خون جلوگیری می‌کند.

انجام ورزش‌های استقامتی میزان فرتیین خون را نیز کاهش می‌دهد. فرتیین پروتئینی در کبد است که ذخیره آهن را آسان‌تر می‌کند. میزان زیاد فرتیین باعث آسیب رسیدن به کبد می‌شود.

مدیر این تحقیقات می‌گوید: ما به بیماران توصیه می‌کنیم که به صورت مرتب فعالیت فیزیکی داشته باشند و از تغذیه سالم برخوردار باشند.
منبع: ایسنا