صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۸ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۲۰۴۱۵
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۱ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۴
هفتمین فصل کاوش در محوطه باستانی سرخ دم لکی کوهدشت لرستان با نشانه‌هایی از دوره‌های آهن نو و اشکانی پس از 10 سال وقفه با تمرکز روی محوطه شمال غربی شروع شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آرمان شیشه‌گر - سرپرست هیأت کاوش در محوطه باستانی «سرخ دم لکی» - اظهار کرد: این کاوش‌گاه روی تراس‌های طبیعی کوه چنگری بر فراز روستای «سرخ دُم لَکی» در 6 کیلومتری شمال غربی شهرستان کوهدشت لرستان قرار دارد.

او با بیان این‌که در 6 فصل گذشته مجموعه‌ای از سازه‌های معماری از دوره آهن نو و اشکانی در این محوطه به دست آمد، گفت: این مجموعه شامل سازه‌هائی بود که محوطه‌های مرکزی، شمالی، شمال غربی، غربی و دیوار بزرگ تدافعی نام گرفتند.

به گفته استادیار و عضو پیشین پژوهشکده باستان شناسی، بیشترین کاوش در شش فصل گذشته بر روی محوطه مرکزی تمرکز داشت که بر روی تختگاهی سنگی بنا شده بود .

سرپرست هیأت کاوش در محوطه باستانی سرخ دم لکی ادامه داد: آثار مکشوفه از این بخش از محوطه نشان داد که از این مکان پس از متروکه شدن در دوره آهن ،مجدداً در دوره او ادامه داد: در فصل حاضر گروه کاوش بر آن است تا کاوش را در محوطه شمال غربی که نزدیکترین محل به محوطه مرکزی است ادامه دهد تا ارتباط میان این دو محل

روشن شود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، فصل هفتم کاوش محوطه باستانی سرخ دُم لَکی که پس از وقفه ای ده ساله در مردادماه سال جاری به سرپرستی آرمان شیشه گر، استادیار و عضو پیشین پژوهشکده باستان شناسی با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری شروع شده تا پایان همین ماه ادامه دارد .

نخستین فصل کاوش در این محوطه تاریخی با سرپرستی نصرت الله‌ معتمدی در سال 1377 انجام و کاوش پنج فصل بعدی به سرپرستی آرمان شیشه گر انجام گرفت که نتایج 6فصل گذشته به شکل مقاله و کتاب به شرح زیر منتشر شده است.

منبع: ایسنا