پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا در گزارشی خبر داد، قالی های دستباف ایرانی که زیبنده پوشش کف کاخ ها است، در مسیر بازگشت به بازار آمریکا قرار دارد.
به گزارش ایرنا، در آستانه از سرگیری صادرات ایران در ماه های آینده، قالی بافان ایرانی، بازار فرش آمریکا را نشانه گرفته اند.
پس از امضای برنامه جامع اقدام مشترک میان تهران و قدرت های جهانی، قالیبافان مشهور ایرانی سرشان شلوغ است و پیش بینی می شود، بعد از لغو تحریم ها در ماه های آینده، صادرات فرش ایران افزایش یابد.
ژیلا رسام عرب زاده یک صادرکننده فرش گفت: فرش دستبافت ایران، سفیر این کشور است. من خوشحال هستم که قالی ایرانی در مسیر بازگشت به بازار آمریکا است. قالی ایران مانند پرچم کشورم است و جهان آن را بخوبی می شناسد. بگذارید پرچم ما پرواز کند.
فرش ایرانی که قیمت آن از چند هزار دلار تا چند میلیون دلار است و از صادرات غیرنفتی مهم ایران به شمار می رود، از تحریم ها بشدت آسیب دیده است.
ایران، یک پنجم بازار فرش آمریکا را در اختیار داشت.
حمید کارگر رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: تولیدکنندگان فرش در حالی که به بازار آمریکا فکر می کنند، قالی می بافند و امیدوارند که سال آینده صادرات فرش به آمریکا از سرگرفته شود.
وی افزود: آنها که در کار تجارت فرش هستند، شروع به تولید فرش هایی کرده اند که مناسب سلیقه بازار آمریکا است، آنها با مشتری ها مذاکره می کنند و سفارش می گیرند.
کارگر ادامه داد: از سال 2010، ما یک پنجم بازار صادرات خود را از دست دادیم، زیرا از بازار آمریکا محروم شدیم. رقبا، جای ما را گرفتند. با این حال، ما انتظار داریم، آمریکایی ها به دلیل طراحی و رنگ های منحصر به فرد قالی ایرانی، از بازگشت آن به بازارهایشان استقبال کنند.
ایران سال گذشته 330 میلیون دلار فرش صادر کرد. دو سوم فرش تولیدی ایران، صادر می شود. ایران، هم اکنون بیش از پنج میلیون مترمربع فرش تولید می کند.
روزگاری ایران، بزرگترین تولیدکننده فرش در جهان بود، اما تحریم ها و رقابت با فرش های ارزان قیمت هندی، پاکستانی و چینی که از طرح های سنتی قالی ایرانی کپی برداری کرده اند، به صنعت قالیبافی ایران صدمه زد.
عرب زاده گفت: ما در حال آماده شدن برای پاسخ دادن به طیف وسیعی از مشتریان آمریکایی هستیم.
وی افزود: آمریکایی ها و کانادایی ها رنگ های روشن را می پسندند اما نسل های قدیمی تر آنها از رنگ های تیره تر خوششان می آید. ما در حال ارزیابی دوباره پاسخگویی به نیاز مشتریان آمریکایی خود هستیم.
در سال 2000، ایران یک محموله بزرگ فرش دستبافت به ارزش 5.2 میلیون دلار به سلطان نشین عمان صادر کرد. در سال 2006، ایران بزرگ ترین فرش دستباف جهان به ارزش 8.5 میلیون دلار را برای مسجد شیخ زاید در ابوظبی امارات تولید کرد.
ایران همچنین به دنبال از سرگیری صادرات پسته، دیگر صادرات مهم غیرنفتی این کشور، است.
محسن جلال پور رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: آمریکا در دهه گذشته خود به یکی از تولید کنندگان مهم پسته تبدیل شده است و واردات پسته ایرانی با 300 درصد عوارض گمرکی روبرو است. همچنین برای حمایت از تولیدکنندگان آمریکایی، از کالای وارداتی مالیات گرفته می شود.
با این حال جلال پور گفت که ایمان دارد و براین باور است که پسته ایران یک برتری خاص دارد و آن اینکه، آمریکایی ها مزه پسته ایرانی را بیشتر دوست دارند.