صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۲۰۰۸
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۱۱ - ۲۸ اسفند ۱۳۸۹
منطقه‌ای در جنوب غربی بندر «بنغازی» لیبی شنبه ـ‌امروز‌ـ با یک فروند هواپیمای جنگی بمباران شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایلنا: منطقه‌ای در جنوب غربی بندر «بنغازی» لیبی شنبه ـ‌امروز‌ـ با یک فروند هواپیمای جنگی بمباران شد.

خبرگزاري فرانسه گزارش داد كه اين حملات در حالي روي داد كه مقام‌هاي لیبی جمعه انجام هر گونه عملیات نظامی را پس از اعلام آتش‌بس تکذیب کردند.

یک منبع نظامی که نخواست نامش فاش شود، گفت كه نیروهای ارتش لیبی آتش‌بس و تعهد به محافظت از غیرنظامیان را محترم می‌شمارند و هیچ عملیات نظامی پس از اعلام آتش‌بس انجام نداده‌اند.

«خالد السایح»، یکی از اعضای شورای نظامی قیام در شرق لیبی در کنفرانس خبری گفت كه رژیم «معمر قذافی»، رهبر حكومت ليبي هرگز حملات به مردم را متوقف نکرده است.

در همين حال پايگاه خبري «الجزیره» گزارش داد كه مداخله نظامی در لیبی چند ساعت پس از نشست شنبه در پاریس آغاز مي‌شود.

از سوي ديگر «سوزان رايس»، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل گفت: «در صورت نیاز با ائتلاف عربی و اروپایی به لیبی حمله نظامی می‌کنیم.»

وي در پاسخ به این پرسش که قطعنامه اخیر شورای امنیت قرار است از شهروندان لیبی حمایت کند اما نیروهای معمر قذافی به‌سوی بنغازی در حال پیش‌روی هستند، شما برای حفظ جان شهروندان چه می‌کنید؟ گفت: «شب گذشته رئیس‌جمهوري آمريكا یک مهلت روشن به قذافی داد مبنی بر این‌که باید آتش‌بس را فورا اجرا و همه حملات به غیرنظامیان و پیش‌روی به‌سوی بنغازی را متوقف کند و این‌که نیروهای خود را از «مصراته»، «اجدابیا» و «الزاویه» فرابخواند.»

وي ادامه داد كه قذافی باید آب و غذا را در اختیار شهروندان قرار دهد و اجازه دهد کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم برسد و به قطعنامه شورای امنیت پایبند باشد. اما در صورتی‌که وی به این مطالب تن در ندهد با عواقب آن روبه‌رو خواهد شد که یکی از این عواقب اقدام نظامی است.

رايس درباره مشارکت نظامی آمریکا برای حمله نظامی به لیبی گفت كه «باراك اوباما»، رئیس‌جمهوري آمريكا به روشنی گفت كه بر اساس توانمندی‌های موجود خود با حضور کشورهای عربی، انگلیس و فرانسه و دیگر شرکای غربی مشارکت خواهیم کرد. این حمله با ائتلاف این کشورها و سریع خواهد بود.

بنا بر اين گزارش، اوباما گفت كه قطعنامه شورای امنیت که پنجشنبه صادر شد و خواهان آتش‌بس فوری در لیبی شده است، قابل چانه‌زنی نیست و باید به اجرا گذاشته شود.

وي افزود كه به اندازه کافی به قذافی برای پایان دادن به سرکوب مردم فرصت داده شده بود.

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز پنجشنبه قطعنامه پیشنهادی لبنان، فرانسه و بریتانیا را برای ایجاد منطقه ممنوعه پروازی بر فراز لیبی برای حمایت از مردم این کشور در برابر حملات هوایی نیروهای هوادار معمر قذافی تصویب کرد.

این قطعنامه به همه کشورهای عضو اجازه داده است برای برقراری آتش‌بس و حمایت از غیرنظامیان «تمام تدابیر لازم» از جمله گزینه نظامی را به‌کار گیرند.

آمریکا، بریتانیا، فرانسه و کشورهای عرب روز جمعه با انتشار بیانیه مشترکی خواستار توقف حملات ارتش لیبی علیه مخالفان شدند.

به خواسته آنها «قذافی باید پیش‌‌روی نیروهایش به‌سوی بنغازی را متوقف کند، سربازانش را از شهرهای اجدابیا، مصراته و زاویه عقب بکشد و آب، برق و گاز را در همه مناطق دوباره وصل کند».