صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۱۹۷۵۵
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۷ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 روزنامه الشرق الاوسط به نقل از منابع اطلاعاتی و نظامی عراقی نوشت که بین 100 تا 160 نفر از افسران سابق عراقی هم اکنون پست های رهبری را در گروه داعش برعهده دارند.

به گزارش تسنیم، این روزنامه افزود: سعود محسن حسن معاون ابوبکر البغدادی سرکرده ارشد گروه تروریستی داعش که سرگرد ارتش صدام بود و به "ابو معتز" و "ابومسلم الترکمانی" مشهور است و یکی دیگر به نام "ابو علاء العفری" که اکنون مسئول "بیت المال" داعش است، از جمله این افسران هستند.

روزنامه الشرق الاوسط نوشت: این دو نفر در زندان "بوکا" در بصره که زیر نظر ارتش آمریکا اداره می شد، زندانی بودند. ابوبکر البغدادی نیز در همین زندان بود و رفقای سابق خود را جذب کرد و 12 نفر از آنها را والی ولایت های داعش کرد.

این روزنامه افزود: افسران عراقی بلندپایه که در خطوط مقدم نبرد با داعش می جنگند و همچنین مسئولان اطلاعاتی بلندپایه از جمله رئیس یک واحد اصلی سازمان اطلاعات مبارزه با تروریسم گفت که افسران سابق ارتش عراق و دستگاههای اطلاعاتی دوره صدام بر مناصب بالای گروه داعش سیطره دارند.

روزنامه الشرق الاوسط نوشت: تجربه اینها از دلایل اصلی موفقیت گروه داعش در کنترل بر مناطق وسیعی از عراق و سوریه است. این افسران با مهارت های خود، در سازماندهی و نظم و انضباط گروه داعش به منظور حفظ انسجام و وحدت عناصر این گروه که از مناطق مختلف جهان آمده است و تلفیق ایجاد کردن بین ابزارهای تروریستی مثل عملیات انتحاری با عملیات نظامی سهیم بوده اند. آنها مسئولیت جمع آوری اطلاعات و جاسوسی علیه نیروهای عراقی و همچنین نگهداری و مدرن کردن سلاح ها و تلاش برای تدوین یک برنامه ساخت سلاح شیمیایی را برعهده داشته اند.

پاتریک اسکنر مسئول سابق در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا که در عراق فعالیت کرده است، گفت: افسران ارتش و اطلاعاتی که خدمت خود را در دوره حکومت صدام سپری کردند، فاکتور ضروری در معادله موفقیت تعجب آمیز و ناگهانی گروه داعش در صحنه نبرد در سال گذشته بودند که در تبدیل شدن گروه داعش از یک گروه تروریستی به یک شبه کشور سهیم بود.

روزنامه الشرق الاوسط نوشت: براساس برآورده ها، شمار افسران سابق (افسران رژیم صدام) که به داعش پیوسته اند، 100 تا 160 نفر هست که به گفته مسئولان، اکثریت آنها پست های رده های بالا و میانی را در دست دارند. این درحالی است که اکثر افسران اطلاعاتی از استان الانبار و اکثر افسران ارتش از شهر موصل هستند. به گفته سرهنگ عبدالوهاب الساعدی یکی از کهنه نظامیان شرکت کننده در نبرد علیه داعش در شمال و غرب بغداد گفت که عناصر دستگاههای امنیتی وابسته به عشیره صدام مستقر در اطراف شهر تکریت زادگاه صدام هستند. به عنوان مثال، عاصم محمد ناصر سرتیپ سابق نیروهای ویژه در دوره حکومت صدام که از او همچنین به "ناجی برکات" یاد می شود، حمله سال 2014 میلادی به شهر حدیثه در استان الانبار را انجام داد که در جریان آن حدود 25 افسر پلیس کشه و ساختمان شورای محلی شهر به طور موقت به کنترل (عناصر تروریستی او) درآمد.

به نوشته الشرق الاوسط، روابط قوی بین بسیاری از افسران سابق دوره حکومت صدام و عشایر وجود دارد یا خود آنها از اعضای شیوخ عشایر مناطق خود هستند و همین امر شبکه حمایت حیاتی مهمی را برای گروه داعش فراهم می کند و به این گروه در جذب افراد در صفوف خودش کمک می کند. گمان می رود که این روابط عشایری یکی از علل فروپاشی ناگهانی نیروهای امنیتی عراق در زمانی بود که گروه داعش شهر رمادی مرکز استان الانبار را در ماه مه گذشته به کنترل خود آورد.

برپایه این گزارش، بسیاری از افسرانی که خبرگزاری آسوشیتدپرس با آنها مصاحبه کرد، معتقدند که سران گروه داعش مردان عشایر ملحق شده به نیروهای امنیتی را متقاعد کردند که از مواضع خود را بدون درگیری تخلیه کنند و ساکنر مسئول سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، میزان برتری افسران اطلاعاتی که در دوره حکومت صدام کار می کردند و با آنها مصاحبه کرده بود، ملاحظه کرد. او توانمندی اطلاعاتی را که گروه داعش در رمادی و موصل و شهر رقه سوریه برخوردار است، ملاحظه کرد.

مایکل رایان مسئول اجرایی سابق بلندپایه وزارتخانه های خارجه و دفاع آمریکا گفت: روشن است که برحی از آنها (افسران صدام حسین) در مرکز شورش از همان آغاز بودند. دانش آنها بخشی لاینفک از گروه داعش شده است.