صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۱۷۷۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۳ - ۲۴ اسفند ۱۳۸۹
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: ماه ها قبل ، از پادشاه اردن برای سفر به ایران دعوت شده بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: ماه ها قبل ، از پادشاه اردن برای سفر به ایران دعوت شده بود.
 

به گزارش خبرگزاری انتخاب، رامین مهمانپرست  در پاسخ به سئوال خبرنگاری که درباره دعوت از پادشاه اردن برای شرکت در مراسم جشن نوروز پرسیده بود افزود : این دعوت ماه ها پیش صورت گرفته بود اما اخباری که این روزها منتشر شد تأیید نشده و غیرموثق بود.

 مهمانپرست همچنین در پاسخ به سؤالی درباره تصمیم شورای همکاری خلیج فارس برای اعزام نیرو به بحرین گفت: موضع کشور ما درباره اعزام نیروهای کشورهای حوزه خلیج فارس یا به عنوان کشورهای عضو شورای همکاری های خلیج فارس به بحرین ، مشخص و اعلام شده است.

وی افزود: درباره مسائلی که در بحرین شاهدیم چند نکته قابل توجه است نکته اول اینکه مردم مطالبات مشروعی دارند که به صورت مسالمت آمیز بیان می شود و نکته دوم آنکه باید از هرگونه خشونت در برخورد با مطالبات مسالمت آمیز مردم ، جلوگیری شود.

سخنگوی وزارت امورخارجه تأکید کرد: راه حل برخورد با خواسته های مشروع مردم بحرین ، این گونه دخالت ها ، تشدید سرکوب و برخورد های خشونت آمیز نیست .

وی با اشاره به اینکه انتظار این است که به مطالبات مردم رسیدگی و این مطالبات از راه های درست محقق شود گفت: مسئله دیگری که متأسفانه شاهدیم تحرک مقامات نظامی امریکایی در منطقه است و در هر منطقه ای که مقامات نظامی حضور می یابند شاهد سرکوب مردم هستیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه به مقامات امریکایی توصیه کرد به جای اعزام مقامات نظامی ، به دموکراسی و احترام به حقوق ملت ها توجه و از تحریک و اختلاف و خشونت خودداری کنند.

وی با بیان اینکه نوع برخورد مقامات امریکایی با تحولات منطقه نیازمند کار تحقیقاتی و رفتارشناسی است اضافه کرد: حمایت از برخی مسئولان کشورها که مورد تأیید مردم نیستند تا آخرین لحظات ، اعزام نیروها و مقامات نظامی و تشدید سرکوب و نهایتاً خالی کردن پشت سر همان مسئولان موقعی که اکثریت مردم با پی گیری نظر خود به خواسته هایشان برسند ، از این موارد است.

مهمانپرست گفت: این رفتارها نیازمند کار مطالعاتی و تحقیقاتی در مراکز مربوط و دانشگاه های علوم سیاسی است و باید رفتار مقامات امریکایی به دقت بررسی و تحلیل شود و به اطلاع دیگران برسد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری که پرسید:کشورهای غربی با ادعای دمکراسی دور جدید دخالت در کشورهای اسلامی به ویژه خاورمیانه و شمال آفریقا را انجام می دهند و در کنگره آمریکا قوانینی بر ضد مسلمانان مطرح می کنند، این تناقض رفتاری اروپایی ها و امریکایی هارا چگونه ارزیابی می کنید افزود: احترام به حقوق ملتها و توجه به رای و نظر اکثریت مردم یک جامعه باید مورد تایید و احترام کشورهای غربی قرار گیرد و ما فکر می کنیم تنها کاری که آنان باید انجام دهند تصحیح رویکرد اشتباه گذشته خود است.

وی گفت: برخوردهای دوگانه و انتخاب و گزینش موارد مختلف در زمینه رعایت حقوق بشر برای کشورهای غربی وجهه مناسبی به منظور دخالت در مسائل منطقه باقی نگذاشته است .

مهمانپرست ادامه داد: اینکه به بهانه دمکراسی و دفاع از حقوق بشر بخواهند به کشوری ورود و اقدام به تاسیس پایگاه نظامی کنند ، این رویکرد کاملا از نظر مردم منطقه شناخته شده است و به هیچ وجه قابل قبول نخواهد بود.

همین خبرنگار در ادامه پرسید: غربی ها به بهانه حل بحران لیبی بدنبال تحرکات نظامی در این کشور اسلامی هستند و در نقطه مقابل سازمان کنفرانس اسلامی را داریم که از پتانسیل زیاد بین المللی برخوردار است که می تواند بحران لیبی را حل و از دخالت ها جلوگیری کند؛ جمهوری اسلامی ایران چه سازو کارهایی دارد تا کنفرانس اسلامی را در این جهت بکشاند؟

مهمانپرست با بیان اینکه بحث سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان مجموعه ای با ظرفیت بسیار بالا و قابل توجه در دستور کار قرار دارد افزود: وزیر امور خارجه کشورمان شب گذشته با دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی درباره مسائلی که در خاورمیانه می گذرد و تحولات شمال افریقا و به ویژه درباره کشور بحرین تماس داشت و رایزنی کرد.

وی گفت: اقای صالحی در این تماس ، درباره اقداماتی که سازمان کنفرانس اسلامی می تواند با ظرفیت های خود انجام دهد و از خشونت و برخورد نادرست با خواسته های مردم جلوگیری کند به تبادل نظر پرداخت.

مهمانپرست افزود: امیدواریم ان ظرفیت بسیار قابل توجه به سرعت به کار گرفته شود و مانع دخالت بیگانگان و کشورهایی با اهداف مشکوک در مسائل مربوط به منطقه باشیم .

سخنگوی وزارت امور خارجه  همچنین  در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره علت عقب نشینی امارات از ادعای مالکیت بر جزایر سه گانه گفت ما همواره تأکید کرده ایم که تعلق جزایر سه گانه ایرانی در خلیج فارس به کشورمان تردیدناپذیر است و اگر سوء تفاهمی درباره ترتیبات اجرایی مربوط به جزیره ابوموسی وجود دارد این از راه گفتگو میان دو کشور ایران و امارات قابل رفع است.

وی گفت: مذاکرات ما و امارات عربی متحده در جریان بوده است و ادامه خواهد یافت و این رویکرد دولت امارات را نیز درست می دانیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: تصحیح این اقدام می تواند زمینه را برای گفتگوی سازنده فراهم کند و در محیطی کاملاً مثبت، این سوء تفاهم کاملاً برطرف خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این پرسش که آیا جمهوری اسلامی ارتباطی با کمیته انقلابی لیبی برقرار کرده است و سرنوشت امام موسی صدر را پیگیری می کند؟ گفت: پیگیری وضع امام موسی صدر جزو موضوعات اصلی کار ما در زمینه مسائل منطقه است و برای ما بسیار اهمیت دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: دستگاه سیاست خارجی رویدادهای لیبی را به دقت رصد می کند و اگر اطلاعاتی در این زمینه به دست بیاید آن را حتماً اعلام خواهیم کرد.

مهمانپرست همچنین با اشاره به سرکوب مردم لیبی تأکید کرد: این گونه خشونت با مردم را به هیچ وجه تأیید نمی کنیم، آنرا محکوم کرده و خواسته ایم که این روشها به سرعت کنار گذاشته شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: برای پاسخگویی به مطالبات مردم که سال ها به شکل مشروع پیگیری می شده است از روش هایی نادرست استفاده می شود که آن را مطلوب نمی دانیم و این به نفع هیچ یک از کسانی که در این موضوع وارد شده اند نخواهد بود.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
لادن
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۸
چی؟
ناشناس
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۴
نه بابا!