صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۱۷۴۲۶
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۶ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

عسگراولادي نرخ دلار درسال جاري را 3200 تا 3300 تومان پيش‌بيني و تصريح کرد: به جاي واردات اجناس آشغال ترکيه و چين، بايد با دلارهاي آزاد شده کارخانه‌ها را تقويت کنيم.

اسدالله عسگراولادي - عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران - اظهار کرد: احتياج داريم از حالت سنتي به علمي حرکت کنيم و به علم و فناوري بيشتر بها دهيم. صنايع داخلي خودشان براي مسائل درماني و سلامت مي توانند به خوبي تکاپو کنند ولي اگر علم تقويت شود مسئله سلامت، اشتغال و درآمد خود به خود حل خواهد شد.

وي افزود: در قرن 21 و عصر فناوري هستيم؛ بنابراين بايد به علم و فناوري بيشتر اهميت دهيم و پول هايي که از بلوکه خارج مي شوند را در اين زمينه هزينه کنيم.
عسگراولادي گفت:‌ بعد از پايان بحران جنگ جهاني دوم در سال 1326 بهترين فرصت را داشتيم براي رونق توليد و بازسازي صنايع کاري انجام دهيم که اين کار اين کار به ظاهر بوده و عملي نشد. مدتي هم کشور به سمت کشاورزي رفت ولي در اين بخش هم توفيقي حاصل نکرد.

اين عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران تصريح کرد: اگر به فناوري رسيدگي مي کرديم در حال حاضر جلو بوديم ولي در واقع 20 سال است که کشور به علم روي آورده که 50 سال هم در زمينه فناوري جلو افتاديم. در حال حاضر کارخانه ها و پالايشگاه هاي خوبي با فناوري جديد داريم که در خاورميانه بي نظير است.

وي بيان کرد: اگر به سمت فضانوردي، راهسازي و راه آهن حرکت کنيم به فناوري نياز داريم. ديگر راه آهن را به شکل سنتي نمي توانيم بسازيم و 50 هزار کيلومتر خط ريلي جديدي که کشور به راه آهن نياز دارد، بايد با فناوري جديد ساخته شود.

عسگراولادي که شب گذشته - يکشنبه - در برنامه پايش سخن مي گفت، عنوان کرد: دلارها از چهار ماه ديگر به تدريج آزاد مي شوند، چون توافق کرده ايم و در واقع يکسري موافقت نامه در ژنو، لوزان و غيره انجام و در نهايت به وين ختم شد. اجرايي شدن توافقات نيازمند گذر از تشريفات است که به عنوان نمونه مصوبه قطعنامه شوراي امنيت يکي از آنها بود و تمام تحريم هاي عليه ايران را معلق کرد. خوشختانه تصويب اين قطعنامه براي نظام و دولت يک توفيق بزرگ بود. همچنين بايد از مجلس کشور يک مصوبه بگيريم که آن هم در جريان است.

وي ادامه داد: حضور هيات هاي ايتاليايي، فرانسوي، آلماني و غيره يکي از راه هاي نشان داده آمادگي اين کشورها براي همکاري با ايران است. بعضي ها معتقد هستند که بعد از انجام توافقات اگر همه اميدوار شده و تصميم به کسب و کار بگيرند قطعا بايد کسب و کار رونق بگيرد و برخي ديگر اعتقاد دارند اصلا رونق نمي گيرد.

کار و کاسبي از ارديبهشت سال آينده راه مي افتد
عسگراولادي يادآور شد: قطعا در آينده کسب و کار کشور رونق خواهد گرفت ولي لازمه آن رونق اشتغال و سرمايه گذاري است. در حال حاضر در رکود هستيم و بعد از پايان رکود حداقل تا شش ماه آينده رونق کسب و کار را شاهد خواهيم بود. تا چهار ماه آينده بايد به سمت اقتصاد مقاومتي در حرکت باشيم. اعتقاد دارم کار و کاسبي از ارديبهشت سال اينده راه مي افتد.

اين عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران تأکيد کرد: سرمايه‌گذاري روي تيم موفقيت توسط مقام معظم رهبري بهترين سرمايه گذاري بود و به نق‌زن هايي که با اين توافق مخالفت دارند، اعلام مي کنم که هيچ وقت نبايد از رهبري جلوتر حرکت کنند. مقام معظم رهبري بهتر از ما انقلاب را مي شناسند و وقتي از تيم مذاکره کننده تقدير کرده‌اند، ديگران نيز نبايد جلوتر از رهبر حرکت کنند.

بانک هاي کشور قفل هستند و کليد دست دولت است
عسگراولادي گفت: رونق در کسب و کار نياز به پول دارد ولي بانک هاي کشور قفل هستند. کليد باز کردن بانک ها در دست دولت است که با پرداخت بدهي هاي بانکي، قفل بانک ها باز مي شوند. در حال حاضر کشورهاي خارجي اين آمادگي را دارند که ايران از آنها خريد کنند ولي نبايد به واردات روي آورد.

عسگراولادي تصريح کرد: دلارهاي آزاد شده قدرت مالي کشور را افزايش خواهد داد که مقرر شده تا 13 هزار ميليارد دلار از پول هاي بلوکه شده کشور را در مرحله اوليه آزاد کنند. اين ميزان دلار معادل 390 هزار ميليارد تومان است که در اختيار بانک مرکزي کشور قرار مي گيرد. سيستم بانکي کشور با آزادسازي اين ميزان پول مي تواند مطالبات خود را دريافت کند.

رييس اتاق بازرگاني ايران و چين اظهار کرد: صندوق ذخيره با هدفي شکل گرفته و براي ذخيره ابدي پول ها ساخته نشده است. پول هاي اين صندوق بايد طبق برنامه ريزي براي توسعه زيربناي کشور از اموال اين صندوق هزينه شود. در واقع صندوق نبايد پول را راکد باقي بگذارد بلکه بايد آن را براي زيربناي کشور يعني تقويت راه آهن، جاده ها و فناوري هزينه کند.

به جاي واردات اجناس آشغال ترکيه و چين، کارخانه‌ها را تقويت کنيم
وي با اشاره به اينکه صنايع کوچک کشور در حال حاضر دچار فقر توليد شدند، گفت: بايد با آزاد شدن اين دلارها به کارخانه هاي مختلف فاينانس و امتياز افزايش توليد بدهيم. بايد مشخص شود که چرا اقدام به خريد جنس هاي آشغال ترکيه مي کنيم؟ به جاي اينکه از کشورهاي چين و ترکيه جنس هاي بي کيفيت وارد مي کنيم بهتر است که کارخانه هاي خود را تقويت کنيم.

عسگراولادي بيان کرد: در گذشته با کشور روسيه مشکل حمل و نقل داشتيم که هنوز هم حل نشده و اين مشکل از سمت مديريت بود. در حال حاضر با انجام توافقات اتفاق خوبي رخ داده و در واقع پول هاي بلوکه شده کشور ظرف يک سال به تدريج آزاد مي شوند. به نظر من اين پول بايد صرف توليد و فناوري شود نه اينکه در امور جاري صرف شود.

در صورت حل نشدن بحران آب در آينده دچار گرسنگي مي شويم
وي عنوان کرد: پول‌هاي آزاد شده نبايد صرف معيشت شود بايد صرف ارتقاي فناوري شود. اگر براي رفاه هزينه شد در واقع تورم بيجا به کشور وارد مي شود و پول ها نيز تلف مي شوند. الآن در زمينه آب بحران داريم و هر چقدر که صندوق توسعه ملي براي حل آن بودجه بگذارد، خوب است. بحران آب اگر حل نشود تا 50 سال آينده دچار گرسنگي مي شويم.

او اضافه کرد: بايد با فناوري هاي جديد برداشت محصولات کشاورزي از هر هکتار زمين را افزايش دهيم. بايد در مديريت ها تجديد نظر شود؛ به عنوان نمونه در حال حاضر مديريت هاي کشاورزي کشور دچار ضعف است و بايد بهره برداري اين بخش را با ماشين آلات و تکنولوژي بيشتر، بالا ببريم. قطعا اگر فناوري و علم را توسعه دهيم قطعا به ساير بخش ها هم خواهيم رسيد.

عسگراولادي تأکيد کرد: 38 ميليون جوان زير 35 سال در کشور داريم که بايد فکري به حال آنها کرد. بايد به فکر اشتغال جوانان باشيم. با يک تقسيم متوجه مي شويم که هر سال يک ميليون و 500 هزار پسر و دختر زير 25 سال تحويل جامعه مي دهيم.

وي تصريح کرد: از ارديبهشت آينده شاهد رونق کسب و کار هستيم و تا رسيدن به اين زمان در تشريفات توافق قرار داشته و به تدريج ارتباط بيشتري با غرب خواهيم گرفت. کارخانه ها فاينانس هاي خارجي خود را دريافت کرده و ما هم به رونق بازار مي پردازيم. چنين کارهاي باعث اشتغالزايي و رونق فضاي کسب و کار مي شود البته تا چهار ماه آينده و حتي بعد از آن بايد اقتصاد مقاومتي را بر اساس اصول کم اتکايي به ارز خارجي، بي نيازي به خارجي ها، افزايش منابع توليد و رونق منابع داخلي داشته باشيم. بايد تا 80 درصد از نيازهاي خود را از داخل کشور تأمين کنيم.

رييس اتاق بازرگاني ايران و روسيه ادامه داد: هم اکنون بيشتر هزينه‌هاي جاري کشور بر اساس دلار 3000 تومان تنظيم شده و اگر بخواهيم اين ميزان را تغيير بدهيم هزينه هايمان دچار مضيقه مي شود که نمي شود مضيقه را به راحتي از بين ببريم. به نظر من در تمام سال آينده نمي توانيم قيمت نفت را با دلار کمتر از 3000 تومان به فروش برسانيم و قيمت بين 3000 تا 3300 تومان خواهد بود.

عسگر اولادي گفت: واردات را در شرايطي انجام داديم که نفت را هيچ جاي دنيا خريداري نمي کردند و به قولي اجباري بوده و تنظيم روابط بين الملل قوانين خاص خودش را دارد.

به خاطر اينکه گفتند فخرفروشي مي‌کنم، ماشينم را فروختم!
وي يادآور شد: من ثروتي به جز انبار، ماشين و خانه ندارم و شايعات درباره من دروغ است. بنز هم ندارم و فقط به خاطر همين حرفا که ميگفتن فخرفروشي مي کنم، ماشينم را فروختم. من با اعتبار خود زندگي مي کنم و با پول هايي که درآوردم خانه خريدم.

عسگراولادي در پاسخ به سوال مردم مبني بر پيش بيني وي از وضعيت دلار و صادرات فرش دستباف گفت: دلار بين 3200 و حداکثر 3300 تومان خواهد بود. بعد از توافقات اتحاديه فرش دستباف بايد هيات هايي را به اروپا و چين اعزام کند و بازارهاي از دست رفته را برگرداند. اين کسادي حاکم بر بازار کم کم برطرف شده و بازار فرش دستباف رونق هم مي گيرد.

عسگراولادي افزود: براي 10 سال آينده بايد به اقتصاد مقاومتي اهميت زيادي بدهيم چون به آن نياز داريم. در حال حاضر در قبال اخم غربي ها لبخند شرقي ها را پذيرفته ايم ولي خوب اين لبخندها پايدار نيست؛ بنابراين بايد پايه هاي اقتصاد مقاومتي را مستحکم کنيم و براي آن به آموزش نياز داريم.

وي اظهار کرد: تعداد زيادي از هيات هاي خارجي که آمده اند در واقع براي فروش خودرو به ما بوده که به آنها اعلام کرديم خودرو به ما بفروشيد و از ما خريد کنيد. در اروپا بازار خودرو متورم شده و مي خواهند خودرو را بفروشند در حالي که در ايران وضعيت اين بازار خوب است.

اين عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران بيان کرد: انرژي را حاضريم بفروشيم ولي بعد از شکستن تحريم ها؛ يعني انرژي ها را به فروش مي رسانيم اما چوب حراج به آنها نمي زنيم. الآن به دنبال فروش کالاهاي مصرفي نيستيم و به دنبال سرمايه گذاري هاي مشترک هستيم.

عسگراولادي ادامه داد: اگر تحريم ها کاملا در سه ماه آينده شکسته شوند قطعا کشورهاي خارجي براي سرمايه گذاري مشترک به ايران خواهند آمد. اروپايي ها به سرمايه گذاري در ايران به ويژه در بخش انرژي اهميت زيادي مي دهند.

توصيه‌اي به دولت
وي به دولت توصيه کرد که هرگز به دنبال واردات نباشد چون ما را بدهکار مي کنند. اين مذاکرات هسته اي هنوز فرصتي براي ايجاد بازار صادرات ايجاد نکرده ولي در آينده بيشتر مي شود. افزايش حداقل 15 درصد صادرات غير نفتي بعد از شکسته شدن تحريم ها عملياتي است.

او در پاسخ به اين سوال مجري که چقدر پسته مي توانيد صادر کنيد؟ گفت: در توليد پسته به مرز توليد 300 هزار تن رسيده بوديم که به دليل مشکلات منابع آبي به 200 هزار تن کاهش پيدا کرد. اگر مي خواهيم شاهد افزايش صادارت اين محصول باشيم بايد مشکل آب را حل کنيم. امسال راحت مي توانيم 160 هزار تن پسته را صادر کنيم ولي بايد با بالا بردن تکنولوژي کشاورزي و حل مشکل آب اين ميزان صادرات را افزايش دهيم.
منبع: ایسنا