صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۱۷۱۱۴
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۱۰ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۴
هستند کسانی که بدون پیش زمینه در عرصه های مختلف هنری ورود می کنند. بازیگر کتاب چاپ می کند و خواننده بازی می کند و دوباره بازیگر خواننده می شود و ... این پایان ماجرا نیست؛ فوتبالیست ها، سر از جعبه جادویی درآورده و به تئاتر هم راه یافته اند.امین حیایی، شهاب حسینی، حامد بهداد، برزو ارجمند و بهرام رادان تنها تعدادی از هنرپیشه هایی هستند که سر از دنیای موسیقی درآوردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


صفحه خواندنی ها را از اینجا دنبال کنید

 این روزها، مهدی پاکدل، بازیگر سریال تمام نشدنی «ستایش» نیز با دکلمه کردن شعرهای حسن جنت مکان، مجموعه «انعکاس کوچه های خیس» را روانه بازار کرده است. به همین بهانه برای تان از ورود بازیگرها به دنیای جذاب خوانندگی و همینطور ورود خوانندگان به دنیای بازیگری می گوییم.

مهدی پاکدل




خبر رونمایی آلبوم دکلمه های مهدی پاکدل، دوباره تب ورود بازیگران به عرصه موسیقی را زنده کرد. «انعکاس کوچه های خیس» شامل 13 قطعه است که پاکدل در آن اشعاری از حسن جنت مکان را روی موسیقی محمد جواد بیگلرزاده دکلمه کرده است.

مهدی پاکدل درباره این آلبوم گفته است: «هیچ وقت در دنیای موسیقی فعالیت نکرده و خودم را متخصص موسیقی نمی دانم. از آنجایی که به طور حرفه ای موسیقی را دنبال می کنم، تجربه خیلی خوب و لذتبخشی بود. البته باید بگویم شخصا، نوازنده مبتدی پیانو و گیتار الکتریک هستم اما به این خاطر که موسیقی شغلی کاملا حرفه ای و تمام وقت است، جرئت ورود به این عرصه را ندارم اما اگر در حد دکلمه و همین فضاها باشد، به طور حتم پذیرای پیشنهادات خواهم بود ولی به هیچ وجه قصد خوانندگی یا خواننده شدن را ندارم چون تخصصی در این زمینه ندارم و فکر نمی کنم در آینده هم بتوانم به این تخصص دست پیدا کنم اما اگر در فیلم یا سریالی نقش خواننده به من پیشنهاد شود، حتما می خوانم!»


محمدرضا فروتن

استقبال از صدای محمدرضا فروتن در «شب یلدا»ی کیومرث پوراحمد باعث شد او به دنیای موسیقی میل پیدا کند. انتشار خبر ورود جدی فروتن به دنای خوانندگی، با آلبومی که پاییز امسال به بازار می آید، تداعی کننده خاطره بازیگران دیگری است که عرصه خوانندگی را تجربه کرده بودند؛ بازیگرانی که گاه آلبوم ها یا تک آهنگ هایشان با استقبال گسترده مخاطبان روبرو می شد و گاه شکستی کامل را برایشان رقم می زد.

حالا نوبت فروتن است که با انتشار آلبوم موسیقی اش خود را در معرض اظهارنظرهای منتقدان عرصه موسیقی که البته دقیقا مشخص نیست کجای مجلس نشسته اند، قرار دهد! فروتن، تجربه گویندگی در رادیوفرهنگ را هم دارد که برنامه اش در زمان پخش مورد توجه شنونده های رادیو هم قرار گرفت.


مهران مدیری




مدیری از فعال ترین خواننده - بازیگران کشورمان است. یکی از تجربیات او در این سال ها که البته از گذشته به عنوان یکی از فعالیت های همیشگی این هنرمند محسوب می شد، خوانندگی است. او آلبوم «از روی سادگی» را با همکاری زنده یاد بابک بیات و فردین خلعتبری در سال 1379 به بازار عرضه کرد. همچنین خوانندگی تیتراژ سریال های «هم نفس»، «مهر و ماه»، «شب های برره»، «باغ مظفر»، «قهوه تلخ» و تجربه تک آهنگی با گروه «دارکوب» را در کارنامه اش دارد.

بهرام رادان

بهرام رادان در سال 1391 به آرزویش جامه عمل پوشاند و آلبومی با عنوان «روی دیگر» منتشر کرد. آلبوم در مراسمی مجلل رونمایی شد که هتل آزادی میزبانی اش را برعهده داشت. برخلاف تمام هیاهوی مراسم رونمایی و قول هایی که مبنی بر برگزاری کنسرت داده شد، این آلبوم پس از کمی حواشی رسانه ای به فراموشی سپرده شد.

ابوالحسن مختاباد، روزنامه نگار و پژوهشگر موسیقی در مورد آلبوم رادان می نویسد: «امکان دارد کار آقای رادان، برای برخی جوانان - در لحظاتی خاص - جذاب باشد، بخصوص آنانی که در لحظاتی تعیین کننده از زندگی مثل نخستین آشنایی ها، دوستی ها و قهر و آشتی ها هستند اما اینکه این اثر بتواند روی نسل های بعد هم تاثیراتی بگذارد و به کاری ماندگار تبدیل شود، طبیعی است که چنین نخواهد شد. معتقدم صدای رادان شخصیت مستقلی ندارد. شخصیت مستقل یعنی اینکه شناسنامه و مهر و تمبر خاص خودش را داشته باشد.»


شهاب حسینی





شاید شهاب حسینی چندان از اینکه او را به عنوان خواننده به خاطر آورند، رضایت نداشته باشد اما سابقه او در زمینه خوانندگی باقی است و اتفاقا در این عرصه، علاقمندانی هم دارد. حسینی با گروه «هفت» همکاری داشت، گروهی که امیرحسین مدرس، حمید گودرزی و امین زندگانی هم در آن عضویت داشتند.


حامد بهداد

نخستین بار حامد بهداد با خواندن تیتراژ سریال تلویزیونی «غریبه» خوانندگی را تجربه کرد و در ادامه به صورت جدی تر وارد این عرصه شد. بهداد از معدود بازیگرانی است که موسیقی را تا حدی می شناسد. از کارهای او در زمینه خوانندگی، می توان به همکاری اش با «دارکوب» و «لیوا» (اجرای چند قطعه فولک خراسانی) و رضا یزدانی (در آلبوم «ساعت 25») اشاره کرد.


برزو ارجمند




آلبوم برزو ارجمند، به احتمال فراوان در سال جاری به تهیه کنندگی علی اوجی راهی بازار می شود. «غریبه آشنا» نخستین آلبوم ارجمند است که برای علاقمندان موسیقی پاپ منتشر خواهد شد. این بازیگر و خواننده نیز تاکنون در چند مجموعه تلویزیونی به عنوان خواننده تیتراژ حضور داشته و چندی پیش قطعه «من بی تو» را به مناسبت درگذشت پدرش (انوشیروان ارجمند) منتشر کرد.


بهاره رهنما

انتشارات نگاه، دو دفتر شعر را با صدای بهاره رهنما در نوبت نشر دارد. یکی از این مجموعه ها، اثری از خود بازیگر و مجموعه دیگر هم از سروده های سهراب حسینی است.

البته رهنما علاوه بر بازیگری، فیلمنامه نویسی و کارگردانی تئاتر، در زمینه نویسندگی هم به شکل جدی فعالیت می کند و از مهمترین کتاب های او، می توان به «مالیخولیای محبوب من» و «ماه هفت شب» اشاره کرد.


محمدرضا هدایتی




محمدرضا هدایتی تاکنون دو آلبوم منتشر کرده است. او این روزها در حال آماده کردن آلبوم بعدی اش با عنوان «عشق پنهانی» است. این بازیگر و خواننده در مورد تاخیر در انشتار آلبوم گفته است: «دلیل این تاخیر، تغییر بعضی از قطعه های آلبوم و استفاده بیشتر از ساز زنده بود و اگر خدا بخواهد، این آلبوم را تا پایان سال 94 به مخاطبانم ارائه خواهم کرد.» هدایتی، مرداد سال گذشته برای اولین بار کنسرت بزرگ خود را در سالن نمایشگاه بین المللی برگزار کرد.


شهاب عباسی

شهاب عباسی، کارگردان مجموعه طنز «خنده بازار»، این روزها «شکرآباد» را روی آنتن شبکه نسیم دارد. عباسی ترجیح داده تیتراژ مجموعه اش را که بازخوانی یکی از آهنگ های فولکلور (البته با تنظیمی متفاوت) است، خودش بخواند.


بازیگران گروه هفت




چند سال پیش گروهی به نام «seven» تاسیس شد و تعدادی از بازیگران مدتی عضو این گروه بودند. از این جمله اند امین زندگانی، حمید گودرزی، شهاب حسینی و امیرحسین مدرس. امیرحسین مدرس از این میان فعالیت موسیقایی را جدی تر گرفت؛ هم چند تیتراژ تلویزیونی خواند و هم آلبوم مستقل عرضه کرد اما امین زندگانی با وجود اینکه فرزند یک آهنگ ساز است، هرگز به دنیای موسیقی ناخنک نزد و ترجیح داد سینمایی بماند.

حمید گودرزی نیز یکی از اعضای این گروه بود که در مجموعه «دانی و من» بازی کرد و خواند و دیگر فعالیت جدی در عرصه موسیقی نداشت.


کامران تفتی، کوروش تهامی


به تازگی شنیده شده کامران تفتی و کوروش تهامی هم به خوانندگی علاقمند شده و تک آهنگ اجرا کرده اند. البته تهامی تیتراژ قسمت های آخر سریال «عصر پاییزی» را هم قبلا خوانده است اما هنوز مشخص نیست که خوانندگی برای این بازیگرها جدی است یا از روی کنجکاوی جذب این هنر شده اند.


پژمان جمشیدی




پژمان جمشیدی (بازیکن اسبق پرسپولیس تهران) که مدتی است به جرگه بازیگران پیوسته، آلبوم «11» را روانه بازار کرده است. این ورزشکار و هنرمند که این روزها از خیلی از سینمایی ها، پرکارتر است و هم در سینما فعالیت می کند و هم در تلویزیون و هم در تئاتر، نیم نگاهی هم به موسیقی دارد!


رضا رویگری

رضا رویگری که این روزها بیمار است، بازیگری است که سال 1357 با سرود «ایران ایران» قدم در عرصه موسیقی گذاشت و بعد از آن هم به بازیگری معطوف شد تا اینکه باز هم فعالیت در موسیقی را از سر گرفت و سه آلبوم روانه بازار کرد. آلبوم های «غوغا» و «از عشق گفتن» و این اواخر هم «کازابلانکا».


جواد رضویان




جواد رضویان، خواننده هم بوده و قطعاتی را هر چند به طنز اجرا کرده است. از جمله در مجموعه «چارخونه» و فیلم های «دلداده»، «شاخه گلی برای عروس» و «زندگی شیرین» اما اینطور که پیداست، موسیقی چندان برایش جدی نیست و غیر از آثاری که در آنها به واسطه نقشی که داشته، خواند،، فعالیت خاصی در این زمینه انجام نداده است و استثنائا آلبومی روانه بازار نکرده است!

رضا عطاران

رضا عطاران برای اولین بار با خوانندگی تیتراژ سریال «کوچه اقاقیا» وارد عرصه موسیقی شد. «متهم گریخت»، «ترش و شیرین»، «بزنگاه» و «سه در چهار» از دیگر سریال های عطاران بود که خوانندگی تیتراژ آنها را خودش برعهده داشت. او همچنین در فیلم های سینمایی «کلاهی برای باران»، «خروس جنگی»، «آقای هفت رنگ»، «نیش زنبور» و «سه درجه تب» نیز خوانندگی کرده است.

امیریل ارجمند




فرزند داریوش ارجمند که از کودکی در تئاتر، پدرش را همراهی می کرده و چند سالی است که به حضور در کارهای تصویری همچون «اخراجی ها» روی آورده، در کنار بازیگری، کار موسیقی هم انجام می دهد. او حتی آلبومی به نام «سبزه» تهیه کرد که ترانه های پدرش را در آن اجرا کرد و در مصاحبه هایش نیز عنوان می کند که به موسیقی در کنار بازیگری علاقه دارد.


فتحعلی اویسی

اگر مجموعه «کمربندها را ببندیم» را دیده باشید، احتمالا تیتراژ پایانی اش با صدای فتحعلی اویسی را به یاد می آورید. اویسی در برخی از فیلم های سینمایی که حضور داشته، ترانه ای را هم اجرا کرده است. او همچنین در سال 1386 به گروه «آژیر» پیوست و در کاخ سعادت آباد کنسرت برگزار کرد. با این اوصاف او نیز به همراه پسرش، هم در بازیگری فعالیت می کند و هم در زمینه موسیقی.


امین حیایی




امین حیایی بازیگر سینما و تلویزیون چند سال پیش با گروه «کویر»، آلبوم «باران» را روانه بازار کرد و در فیلم های فاخر «بوی بهشت»، «سرود تولد» و «سلام بر عشق» هم به واسطه ایفای نقش یک خواننده، چندین ترانه اجرا کرد. او در کنار بازیگری، موسیقی را هم دنبال می کند و هر از گاهی در جشنواره های سینمایی داخلی نیز حضار را به فیض می رساند!


سید جواد هاشمی


شاید کمتر کسی بداند که جواد هاشمی هم تجربه خوانندگی تیتراژ داشته است. سال ها پیش هاشمی، تیتراژ فیلم «تشنه» به کارگردانی حسین قاسمی جامی را اجرا کرد.


خسرو شکیبایی





اما در کنار بازیگرانی که خواننده شدند، عده ای هم بودند که به جای خوانندگی، به دکلمه خوانی علاقه نشان دادند. نمونه بارز آن هم خسرو شکیبایی فقید بود که اشعار سهراب سپهری را دکلمه کرد. گرچه شکیبایی در فیلم «خواهران غریب» هم ترانه خواند اما هنوز هم بسیاری از مخاطبان، صدای غریب شکیبایی را در دکلمه هایش به یاد دارند.


پرویز پرستویی


پرویز پرستویی در آلبوم ناصر عبداللهی فقید، اشعاری را دکلمه کرد. این هنرمند به واسطه صدای خوبی که داشت، توانست با این کار، توجه مخاطبان را جلب کند و در کار بابایی نیز دکلمه داشت. استقبال از صدای پرستویی تا جایی پیش رفت که چندی پیش، بیوگرافی خودش را در قالب یک مجموعه صوتی منتشر کرد.


حسین پناهی





قصه او کمی با بقیه تفاوت دارد. درست است که بازی می کرد و نمایشنامه می نوشت، اما حسین پناهی فقید، شاعر بود؛ شاعری که کارهای خودش را دکلمه می کرد و فضای شعرهایش هم متعلق به خودش بود.

ای ایران

عده ای از بازیگران در یک حرکت سمبولیک به بهانه حضور پیشین تیم فوتبال ایران در جام جهانی قبلی، سرود «ای ایران» را با آهنگسازی روح الله خالقی، به صورت دسته جمعی اجرا کردند و نماهنگ این کار هم توسط سامان مقدم ساخته شد.

بازیگرانی چون پرویز پرستویی، جمشید مشایخی، مسعود رایگان، رویا تیموریان، کوروش تهامی، مریلا زارعی، پانته آ بهرام، حمید جبلی، علیرضا خمسه، داریوش ارجمند، هنگامه قاضیانی، حسن پورشیرازی، رویا نونهالی، پژمان بازغی و باران کوثری در کنار هم این سرود را اجرا کردند که طبعا با استقبال هم روبرو شد.

اما خوانندگانی که بازیگر شدند

برعکس این اتفاق هم رخ داده است و برخی خواننده ها به سمت بازیگری جذب شده اند. حال این را که تا چه حد موفق بوده اند، مخاطبانشان باید بگویند. اگرچه تجربه نشان داده هنرمندی که در یک عرصه فعالیت می کند، اگر صرفا از روی کنجکاوی وارد رشته هنری دیگری شود و سواد کافی را برای فعالیت در آن عرصه نداشته باشد، چندان موفق نخواهد بود.




برخی از آنها نقش خودشان را در فیلم ها بازی کرده اند و ادعایی در این زمینه ندارند اما به هر حال این اتفاق افتاده است و هنرمندان وارد حیطه کاری یکدیگر شدند. از جمله رضا صادقی، امیر تاجیک، حمید خندان، رضا یزدانی، محمدرضا عیوضی، حمید عسگری، مازیار فلاحی، مهدی مقدم، عماد طالب زاده، داود ناقور، امید حاجیلی، احسان خواجه امیری، زانیار خسروی و فرزاد فرزین و ش.ع بازیگر فیلم های «شب برهنه» و «پر پرواز».

اهالی حرفه ای موسیقی و سینما، آوازخوانی بازیگران را تحلیل کرده اند:

سالار عقیلی: این کار را نکنند، بهتر است!

شاهین فرهت: هر کس باید در حیطه خودش فعالیت کند.

حسین فرحبخش: دست به چنین کاری نزنند، بهتر است.

بابک زرین: چرا باید منع کنیم؟

بابک چمن آرا: هیچ اشکالی در ورود بازیگران به عرصه خوانندگی نمی بینم.

حمیدرضا صدری




صدری نخستین کسی است که به جواد رضویان، رضا عطاران و امیرحسین مدرس پیشنهاد داد که تیتراژ بخوانند و از همه جالب تر اینکه اصغر فرهادی را هم مجاب به خواندن تیتراژ سریال «یادداشت های کودکی» کرد.

صدری می گوید: «با احترام به همه بازیگرها و خواننده ها باید بگویم علت اینکه هنرمندان در حیطه یکدیگر وارد شده اند، این است که دوست دارند دیده شوند و مورد توجه قرار بگیرند. اصلا به همین دلیل است که خیلی ها به بازیگری یا خوانندگی علاقمند می شوند چون نیاز به توجه و دیده شدن دارند.»

چلچراغ