صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۱۶۸۰۱
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۱ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اینکه تحریم ها دکانی پررونق برای برخی به حساب می آمد، موضوعی غیرقابل انکار است؛ نمونه آن نیز بدهکار بزرگ بانکی است که خیلی خوب از آب گل آلود صنعت نفت کشور ماهی گرفت یا واسطه احتمالی در جریان دکل گم شده میلیون دلاری.

به گزارش ایسنا، تحریم های بین المللی نه تنها موجب کاهش قابل توجه صادرات نفت ایران شد، بلکه پای پرونده های متعدد فساد اقتصادی را به صنعت طلای سیاه باز کرد.

در این میان پرونده 200 جلدی "ب.ز" به عنوان بدهکار بزرگ نفتی منحصر به فرد به نظر می آید. پرونده ای که در کنار دیگر پرونده‌های فساد واکنش بسیاری از مسوولان را به همراه داشته است.

یکی از واکنش ها را اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور در اظهارنظرهای خود در جلسه اخیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی مطرح کرده و گفته است که برخی از کسانی که به عنوان مفاسد اقتصادی شناخته می شوند از موضع طلبکاری صحبت می کنند تا خود را بی گناه جلوه دهند.

به گفته وی این پرونده ها حاصل بی تدبیری های گذشته بوده است.

پرونده های فساد البته به دکل های حفاری نیز راه یافته اند. دکلی که پول آن پرداخت شد، اما هیچ‌گاه به دست شرکت ایرانی نرسید تا از آن به عنوان "دکل گم‌شده" نام برده شود نمونه بارز این فساد است. دکلی که قرار بود پس از خریداری در ایران مستقر شود حالا معلوم نیست کجاست و چه بر سرش آمده است.

با این حال حسین دهدشتی، نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران میزان فسادها را بیش از گم شدن یک دکل دانسته و گفته که پرونده تخلفات شرکت تاسیسات دریایی قطور است.

به گفته وی سرمایه شرکت تاسیسات دریایی به 600 تا 700 میلیارد دلار می‌رسد و پیشرفت فیزیکی مورد انتظار در قراردادهایی که این شرکت منعقد کرده حاصل نشده است.

با این وجود، معاون اول رییس جمهور امید به آن دارد که تلاش های وزارت نفت مانع از بروز دوباره چنین فسادهایی در صنعت نفت کشور شود.

اما یکی دیگر از ابعاد توافق هسته ای را می توان در این گزارش مورد اشاره قرار داد. بی شک اجرای توافق هسته ای و لغو تحریم ها راه را برای کنار گذاشتن واسطه ها و دلالان هموار خواهد کرد.