صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۱۳۷۹
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۱ - ۱۸ اسفند ۱۳۸۹
رسالت نوشت: نهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری در دوره چهارم صبح دیروز برگزار شد. از مدت‌ها قبل رسانه‌های داخل و خارج روی موضوع انتخاب رئیس مجلس خبرگان مانور زیادی دادند و سخن از رقابت آیت‌الله‌ها به میان آورند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رسالت نوشت: نهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری در دوره چهارم صبح دیروز برگزار شد. از مدت‌ها قبل رسانه‌های داخل و خارج روی موضوع انتخاب رئیس مجلس خبرگان مانور زیادی دادند و سخن از رقابت آیت‌الله‌ها به میان آورند.

سرویس‌های نبرد نرم آمریكا و انگلیس و رژیم صهیونیستی روی این موضوع یك سناریو نوشته بودند كه پس از اعلام نتیجه این انتخاب عده‌ای عزا و عده‌ای هم جشن بگیرند. آنها شكاف بین روحانیت را یك اصل در نبرد نرم می‌دانند و روی آن سرمایه‌گذاری كردند.

سخنان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در شروع جلسه آب سردی بر همه تحلیل‌ها ریخت و باب تازه‌ای از شناخت روحانیت و نوع رقابت آنها را در منظر جهانیان گشود.

مردمسالاری دینی در ایران یك خط تمایز با مردمسالاری به قرائت لیبرال دموكراسی و سوسیال دموكراسی دارد و آن اینكه قرار است در مردمسالاری دینی خدا حاكم باشد نه یكی از اضلاع رقابت! اصولا اصحاب قدرت در اسلام مشروعیت خود را از خدا می‌گیرند لذا باید در فعل سیاسی آنها سلوك الهی تجلی داشته باشد.

حوزه‌های علمیه مراجع عالی‌قدر در كشور ما یك ریشه هزار ساله دارند. طی این هزاره با یك مكانیسم علمی و عملی دقیق مردم به مراجع رجوع می‌كردند بدون اینكه یك مرجع رقیب دیگری باشد. در حوزه‌ای كه "علم" و "عدل" شاخص اصلی انتخاب باشد رقابت‌های دنیایی رنگ می‌بازد.

ظهور مرجعیت عامه در شیعه سلوك خاص خود را دارد و مردم با این سلوك خوب آشنایی دارند و در طول تاریخ شیعه بارها صحنه‌های زیبایی از روش و منش علمای اسلامی در كشف رهبری امت دیده شده كه غرورانگیز و افتخار آفرین است. نقل كرده‌اند كه شیخ مرتضی انصاری علاقه وافری به میرزا داشت،‌ به طوری كه بارها می‌گفت: من درسم را برای سه نفر می‌گویم: میرزا حسن شیرازی، میرزا حبیب‌الله رشتی و آقا حسن تهرانی نجم آبادی.(1)

پس از درگذشت شیخ انصاری، مردم برای كسب تكلیف جهت مرجعیت، نزد شاگردان وی رفتند. علما و فقها پس از مدتی مذاكره با یكدیگر، سرانجام به مرجعیت میرزای شیرازی رای دادند. ولی میرزا از قبول مرجعیت سرباز زد و آیت‌الله شیخ حسن نجم آبادی را فقیه زمان و از خویش شایسته‌تر اعلام كرد. آیت‌الله نجم آبادی نیز میرزا را برتر از خود دانست و گفت: "به خدا قسم! این امر بر من حرام است".(2)

در نهایت، میرزای شیرازی مسئولیت خطیر مرجعیت و رهبری شیعیان جهان را بر عهده گرفت.

ادب و احترام آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به شخصیت آیت‌الله مهدوی كنی و تاكید ایشان مبنی بر اینكه اگر آقای مهدوی كنی مسئولیت ریاست را بپذیرند وی نامزد نمی‌شود، نشان می‌دهد فضای خبرگان رهبری یك فضای كاملا اخلاقی و معنوی و به دور از بداخلاقی‌های سیاسی در امر رقابت است. آنچه برای طرفین "رقیب" یا بهتر بگویم "رفیق" مطرح است ادای تكلیف و وظیفه الهی است، نه كسب قدرت! و این حقیقت مجلس خبرگان را در جایگاه "صندوق ذخیره معنوی نظام" محفوظ نگاه می‌دارد.

همچنین تاكید آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بر جایگاه مجلس خبرگان به عنوان یك نهاد مقدس كه مامور حفظ ولایت نبوی و علوی در جامعه ماست و نیز مامور به صیانت از تحكیم رابطه مردم و رهبری است نشان از عمق اعتقاد ایشان به انقلاب و حفظ نظام دارد.

نمایندگان مجلس خبرگان با رای بالای خود به آیت‌الله مهدوی كنی و تكریم از شخصیت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نشان دادند مجلس خبرگان در جایگاه ركن عظیم نظام به مسئولیت‌های خطیر تاریخی خود كاملا بصیر است و از مردمسالاری دینی آگاهانه پاسداری می‌نماید.