صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۱۳۷۳۹
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۰۷ - ۱۶ تير ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خبرنگار شبکه تلویزیونی بلومبرگ در گفتگویی زنده از محل گفتگوهای هسته ای بین ایران و گروه 5+1 در وین ، نکاتی را که هنوز حل نشده باقی مانده است برشمرد.

به گزارش انتخاب ، ایندیرا لکشمانان مدعی شد چندین نکته در گفتگوها هست که هنوز حل و فصل نشده اند. نخستین نکته ، موضوع تخفیف در تحریم هاست. ایرانی ها می خواهند تخفیف در تحریم ها هر چه زودتر اتفاق بیافتد. آنها می گویند اگر قرار است گام هایی در جهت محدود کردن برنامه هسته ای شان بردارند نباید برای گرفتن تخفیف در تحریم ها منتظر بمانند همه آن گام ها برداشته شوند.

وی افزود : « هیئت ایرانی به شدت در تلاش است هر چه سریعتر به بیش از 100 میلیارد دلار از دارائی های نفتی این کشور که در حساب های بانکی در خارج مسدود شده دست پیدا کند. نکته دوم دسترسی به مکان ها و دانشمندان هسته ای ایران برای حل و فصل مسائلی است که در گذشته درباره اقدام های هسته ای نظامی مشکوک وجود داشته است.»

خبرنگار بلومبرگ مدعی شد: « نکته جالب دیگری که امروز آشکار شد بحث تحریم تسلیحاتی سازمان ملل است. آمریکا می خواهد برداشته شدن این تحریم ها به تعویق بیافتد اما ایران با این خواسته آمریکا مخالف است. نکته دیگر مکانیسم بازگشت تحریم هاست. به این معنی که اگر ایران نقض تعهد کرد تحریم ها به طور خودکار دوباره برقرار شوند. اینها نکاتی است که هنوز حل نشده اند.»

وی در پاسخ به این پرسش که طرف های درگیر چقدر به توافق نزدیک شده اند نیز گفت: « با توجه به سخنان وزیر امور خارجه چین که هنگام ورود به محل گفتگوها گفت اکنون زمان تصمیم گیری است و آمریکا و ایران باید زودتر تصمیم بگیرند لذا برداشت من هم این است که گفتگوها وارد جدی ترین مرحله خود شده است. هم اکنون که با شما صحبت می کنم وزرای امور خارجه شش کشور ، آمریکا ، روسیه ، چین ، انگلیس ، فرانسه ، آلمان و ایران در ساختمان پشت سر من در حال گفتگو هستند. آنها تلاش می کنند این توافق را امروز یا فردا به سرانجام برسانند. البته مشخص نیست که توافق صورت بگیرد چرا که جان کری (وزیر امور خارجه آمریکا) گفته اگر احساس کند از خطوط قرمز کشورش عبور شده محل گفتگوها را ترک خواهد کرد. »

خبرنگار بلومبرگ به سخنان فدریکا موگرینی ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم اشاره کرد و از قول وی گفت اگر به نتیجه نرسیم گفتگوها متوقف می شوند. طرح دومی در دستور کار نیست و گفتگوها دیگر تمدید نخواهند شد.

وی همچنین درباره پرسشی در زمینه اعتمادسازی بین طرف های ایرانی و آمریکایی و اینکه آیا در شش ماه گذشته ، نشانه هایی از اعتماد بین دو طرف مشاهده می شود یا خیر افزود: « این گفتگوها هم اکنون برای 22 ماه ادامه داشته و رابطه نزدیکی بین جان کری و محمد جواد ظریف برقرار شده است. البته این به آن معنی نیست که این دو با هم رفاقت دارند اما به لحاظ حرفه ای برای یکدیگر احترام قائلند. بحث اعتماد نه تنها بین آمریکا و ایران ، بلکه بین جامعه بین المللی و ایران ، موضوعی بسیار مهم است. بحث اعتماد بین بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی و ایران نیز حائز اهمیت است. هم اکنون گروه پنج نفره ای از مقام های آژانس در ایران حضور دارند و درباره چگونگی دسترسی ها به تاسیسات هسته ای این کشور رایزنی می کنند. بنابراین ، همانگونه که رئیس جمهور باراک اوباما گفته الان صحبت از اعتماد و راستی آزمایی نیست بلکه بحث بی اعتمادی و راستی آزمایی مطرح است. و به نظر من آمریکایی ها دارند از این موضع کار را دنبال می کنند.»