صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۱۲۵۶۵
تعداد نظرات: ۴۵ نظر
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۱ - ۰۹ تير ۱۳۹۴
مسعودنیلی: روزی، پشت صحنه ها را خواهم گفت
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سخنان مشاور اقتصادي رييس‌جمهور درباره عملكرد اقتصادي دولت نهم و دهم بي‌شباهت به مرثيه‌اي براي متولدين دهه شصت نيست. مسعود نيلي كه به مناسبت دومين سالروز انتخاب دولت تدبير و اميد سخن مي‌گفت، وقتي خواست عملكرد اقتصادي دولت سابق را به تصوير بكشد پاي متولدين دهه ٦٠را وسط كشيد تا نشان دهد فرصت سوزي‌ها بيش از همه سرنوشت كدام نسل ايران را تغيير داد.

 او با طرح اين سوال كه متولدين دهه ٦٠ به كجا رفتند؟ به درآمد ارزي ٩٥٠ ميليارد دلاري دولت نهم و دهم اشاره كرد و گفت: با اين درآمد مي‌شد براي اينهايي كه دهه ٦٠ متولد شده بودند زندگي بهتري ساخت اما از ميان آنها يك عده مايوس‌شدگان بودند كه اصلا وارد بازار كار نشده و افسرده شدند و نابساماني اجتماعي مثل اعتياد به دنبال‌شان آمد و يك تعداد كثيري با توسعه آموزش عالي دانشجو شدند.

او ادامه داد: نتيجه اين شد كه تعداد دانشجو به نسبت ١٠٠ هزار نفر جمعيت كشور حتي از كشورهايي نظير انگلستان و فرانسه البته به غير از امريكا بيشتر است. وي با تاكيد بر اينكه صرفا براي ضربه‌گيري بازار كار آموزش عالي را توسعه داديم، تصريح كرد: هم‌اكنون سه ميليون و ٥٠٠ هزار نفر بيكار در كشور وجود دارد اما همزمان واردكننده نيروي كار از كشور افغانستان هستيم چراكه جوان ما حاضر به انجام كاري نيست كه كارگر افغاني انجام مي‌دهد و مي‌خواهد در دستگاه‌هاي دولتي وارد شود و اين در حالي است كه دولت به لحاظ محدوديت منابع مالي به صورت مستقيم امكان ايجاد شغل ندارد و تنها بخش خصوصي است كه مي‌تواند اشتغالزايي كند.

نيلي بيان كرد: امروز با انبوهي از جوانان دهه ٦٠ به اضافه آنهايي كه بعدا به جمعيت كشور اضافه شدند، مواجهيم كه نگران تامين شغل براي آنها هستيم چراكه در غير اين صورت معضل اقتصادي مي‌تواند به مساله اجتماعي و... تبديل شود بنابراين اشتغال به عنوان نگراني اصلي ما مطرح است. او به پنج ميليون دختر مجرد ازدواج نكرده اشاره كرد و ادامه داد: اگر بخواهيم به داستان پديده ٥ ميليون دختر بازمانده از ازدواج را جامع‌تر نگاه كنيم بايد به سال‌هاي اول دهه ٦٠ بازگرديم كه كشور با يك شوك بزرگ جمعيتي مواجه شد درست برعكس پديده‌اي كه هم‌اكنون با آن مواجهيم.

وي ادامه داد: از آن زمان شكل هرم سني جمعيت كشور داراي برآمدگي بزرگي بود به طوري كه ظرف پنج سال حدود هشت ميليون نفر به جمعيت كشور اضافه شد و اين جمعيت در لايه‌هاي سني به سمت سنين بالاتر حركت مي‌كرد كه آن موقع پيش‌بيني مي‌كرديم كه اين جمعيت كثير در نيمه دوم دهه ٨٠ به سن كار، ازدواج و مسكن برسند. نيلي با بيان اينكه اين مساله مورد توجه برنامه‌ريزان كشور بود به طوري كه برنامه سوم توسعه براي آماده كردن شرايط ايجاد شغل براي جوانان تدوين شد، تصريح كرد: براي تحقق اين امر نخستين مساله منابع بود و اينكه چطور مي‌توان براي اين جمعيت كثير منابعي فراهم و شغل ايجاد كرد؟

وي اضافه كرد: به يك‌باره در سال‌هاي نيمه دوم دهه ٨٠ اقتصاد كشور همراه با اقتصاد ديگر صادركنندگان نفت با موهبت مواجه و حجم عظيمي از درآمد حاصل از فروش نفت عايد كشور شد. نيلي خاطرنشان كرد: سال ١٣٧٧ حدود يك ميليون و ٨٠٠ هزار بشكه نفت با قيمت ١٠٤ دلار صادر مي‌شد و كمترين ركود قيمت نفت در طول دوره بلندمدت تا قبل از دهه ٥٠ بود، اما در سال ١٣٨٤ به يك‌باره ركورد درآمد ٧٠ ميليارد دلاري ثبت شد و حجم عظيمي از درآمد حاصل از فروش نفت نصيب كشور شد و همين روند درآمدهاي ارزي كشور تا سال ١٣٩٠ ادامه داشت كه درآمد حاصل از فروش نفت به ١٥٣ ميليارد دلار رسيد. او سپس چنين نتيجه گرفت كه با درآمد دولت وقت مي‌شد براي متولدين دهه ٦٠ زندگي، شغل و مسكن مهيا كرد و بايد توجه داشت ما در اين سال‌ها هم به لحاظ جمعيت جوان كشور و هم به لحاظ منابع در دوره استثنايي به سر مي‌برديم و نمي‌توان پيش‌بيني كرد كه مجددا چه زماني به اين منابع دست خواهيم يافت كه بتوان كار كرد. او گفت: ٢٠ ميليون و ٣٠٠ هزار نفر شاغل موجود در كشور در سال ١٣٨٤ در سال ١٣٩١ ثابت مانده و در واقع صفر خالص اشتغال كشور بود.

درآمدهاي ارزي چه شد؟

نيلي سپس درباره وضعيت هزينه‌كرد درآمدهاي ارزي گفت: اين مقدار از منابع عملا به حجم عظيمي از واردات تبديل شد به طوري كه از سال ١٣٨٤ تا پايان سال ١٣٩٢ دقيقا ٦/٧١٨ ميليارد دلار واردات كالا و خدمات داشتيم. وي ادامه داد: اقتصادي كه از هاضمه‌اش واردات حدودا ٢٠ تا ٢٢ ميليارد دلاري عبور مي‌كرد به يكباره به دنبال عبور ٨٤ تا ٨٥ ميليارد دلار از هاضمه‌اش بوده كه اين امر مساله‌ساز است و علاوه بر ايجاد نابساماني‌هاي اقتصادي نابساماني‌هاي اجتماعي و حتي فرهنگي در جامعه ايجاد مي‌كند. وي با اشاره به اينكه دولت درآمد ارزي خود را به بانك مركزي مي‌فروشد و بانك مركزي ريال را در اختيار دولت قرار مي‌دهد و ارز صرف واردات مي‌شود، افزود: بودجه جاري ٢٣ هزار ميليارد توماني سال ١٣٨٤ تا ١٣٩٢ به ١٢٠ هزار ميليارد تومان رسيد و هم‌اكنون با مشكل بزرگي مواجهيم كه چطور هزينه‌هاي جاري كشور را تامين كنيم؟نيلي اضافه كرد: سال ١٣٨٤، هفت‌هزار ميليارد تومان و سال ١٣٨٥، ١٤ هزار ميليارد تومان ١٠٠ درصد رشد درآمد عمراني بودجه را شاهد بوديم كه متكي به درآمد نفت بود و اين مقدار درآمد بي‌محابا وارد اقتصاد شد با توجه به اينكه مي‌دانستيم از بيرون در معرض تهديد هستيم.

ركورد واردات در سال‌هاي ٨٩ شكست

وي ادامه داد: ركورد اقتصاد واردات كشور در سال‌هاي ١٣٨٩ و ١٣٩٠ به ثبت رسيد به طوري كه در سال ١٣٨٩ميزان واردات ٩٥ ميليارد دلار و در سال ١٣٩٠ به ٩٣ ميليارد دلار رسيد و درست در زماني كه اقتصاد ما بسيار به واردات و بودجه به نفت وابسته و حجم نقدينگي در اقتصاد افزايش يافته بود، دشمنان تحريم را به ما تحميل كردند و نتيجه آن اين شد كه به يك‌باره حجم واردات با محدوديت شديد مواجه شد و در نتيجه دلار از هزار تومان به سه هزار تومان افزايش يافت. مشاور اقتصادي رييس‌جمهور تصريح كرد: بودجه عمراني ٢٩ هزار ميليارد توماني سال ١٣٩٠ به ١٥ هزار ميليارد تومان در سال ١٣٩١ رسيد كه اين فاصله، بدهي دولت به پيمانكاران بود چرا كه پيمانكاران به اتكاي اينكه دولت بودجه عمراني مي‌دهد از بانك‌ها تسهيلات دريافت كردند و به علت اينكه دولت به تعهدش عمل نكرد آنها هم نتوانستند بدهي خود را به بانك‌ها پرداخت كنند و همين امر مطالبات معوقه را ايجاد كرد و بدهي دولت را به وجود آوردند به طوري كه حجم تعهدات دولت به‌شدت افزايش يافت و منابع به يك‌باره با كاهش مواجه شد و دولت به يك بدهكار بزرگ تبديل شد.

درآمد نفتي به ٢٥ ميليارد دلار مي‌رسد

مسعود نيلي سپس به وضعيت موجود اشاره كرد و گفت در حالي كه درآمد نفتي و گازي در سال ١٣٩٠ صادرات ١١٨ ميليارد دلاري بود، بررسي‌ها نشان مي‌دهد امسال به سختي اين ميزان صادرات به ٢٥ ميليارد دلار مي‌رسد. وي افزود: در سال ١٣٩٠، ٣/٢ ميليون بشكه نفت به قيمت ١٠٥ تا ١٠٨ دلار بود و هم‌اكنون يك ميليون بشكه نفت خام به قيمت ٦٠ دلار صادر مي‌شود كه اگر نسبت بگيريم حدود ٢٥ درصد كاهش را شاهد هستيم.

تورم دورقمي فراموش شده است

او با تاكيد بر اينكه هر چند رسيدن نرخ تورم به ١٥ درصد كار بزرگي است اما رضايت‌بخش تلقي نمي‌شود، ادامه داد: نرخ تورم در سال ١٣٨٩ به ٤/١٢درصد، در سال ١٣٩٠ به ٥/٢٠ درصد، در سال ١٣٩٢ به ٣/٣١ درصد و در پايان مردادماه سال ١٣٩٢ به ٤٣ درصد رسيد به طوري كه هر سال ١٠ واحد درصد كه در تاريخ اقتصاد كشور سابقه نداشت به نرخ تورم اضافه شد. او گفت: تعداد كشورهايي كه تورم دورقمي دارند به انگشتان دو دست نيز نمي‌رسد. وي با بيان اينكه ركود تورمي ايجاد شده در سال‌هاي ١٣٩١ و ١٣٩٢ در تاريخ اقتصاد كشور بي‌سابقه است، اظهار كرد: اعتمادي كه به دولت ابراز شد رابطه بين اقتصاد و سياست را نشان مي‌دهد به طوري كه در ٢٤ خرداد كه انتخابات برگزار شد آمار نوسانات نرخ ارز را داشتيم اما در ابتداي تيرماه سال ١٣٩٢ و قبل از شروع كار دولت نرخ ارز ثابت شد و اين مهم به علت خوش‌بيني به آينده شكل گرفت و باعث شد بازار ارز ثابت شود.

پشت صحنه اقتصاد را بعدا بازگو مي‌كنيم

نيلي سپس درباره تصميمات اقتصادي دولت نيز توضيحي كلي ارايه كرد و گفت: با برطرف شدن محدوديت‌ها، پشت صحنه تصميم‌گيري‌هاي اقتصادي را نشان خواهيم داد.نيلي تاكيد كرد: با توجه به اينكه در سطح ملي در مقطع حساسي به سرمي‌بريم و بايد به خاطر مذاكرات، اقتصاد كشور را قوي كنيم و آنجايي كه مي‌توانيم در مذاكرات از موضع قدرت وارد شويم. وقتي محدوديت‌ها برطرف شود پشت صحنه تصميم‌گيري‌هاي اقتصادي را نشان خواهيم داد كه چطور با درآمد ٢٥ ميليارد دلاري اقتصاد كشور را اداره كرديم كه البته بسيار سخت است.

*اعتماد

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴۵
در انتظار بررسی: ۲۴۵
غیر قابل انتشار: ۴۴
ناشناس
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
خود احمدي نژاد بياد تلويزيون و همه چيز را بگه! شايد همه اشتباه مي كنند (البته غير از حاميانش). بياد و مثل يك مرد از خودش دفاع كنه
ناشناس
|
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
من دهه پنجاهیم با باز نشسته کردن 20سال سابقه دار ها منم ضرر کردم
نجفی
|
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
مطلب خوبی بود ضمنامن هم دهه شصتی هستم
ناشناس
|
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
احمدی نژاد کاری کرد که اخلاق و مذهب در بین جوانان ما به شدت کمرنگ بشه
ناشناس
|
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
دهه شصتیا ؟؟!!! بگو از دهه 20 تا دهه 90 ، همه را مورد لطف و عنایت خود قرار داد .
رضا
|
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
من دهه هفتادی ام.اوضاع ما هم از دهه شصتیا بهتر نیست.
هم سن وسالای من به لطف دکتر احمدی نژاد همینجوری،الکی،دور همی دارن تو دانشگاه درس میخونن.بعضیاشونم خدمتن.چند سال دیگه گندش در میاد که اوضاع ما هم همچین بهتر نیست.
تو رو خدا یه کاری بکنید
به نظر من تو اولین قدم ظرفیت دانشگاههارو نصف کنین.همه خوشحال میرن تو سردرگم میان بیرون
سجاد
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
تمام زندگی من نابود شده تحصیلات دارم سرمایه ندارم بی کارم متاهلم هستم
محمد
|
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
ده شصتیا منتظر نباشن اینو اون براشون کاری کن، ببینید دهه هفتادیا منتظر کسی نیستن و حداقل کارو واسه خودشون دارن
پاسخ ها
محمد مهدی
| |
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
محمد نفست از جای گرم بلند میشه..
برادر من دهه هفتادیه..کو کار براش؟ چرا اون نداره؟ الکی حرف نزن برای خودت برادر
محسن
|
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
ما دهه شصتی هستیم زندگیمون سیاه نشد..
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
شما مگر چند نفری که می گی ما ده شصتی ها زندگمون سیاه نشده هر کس نباید فقط خودش ببینه
جواد
|
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
بسیار جالب بود
امین
|
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
خوشم میاد با این همه تخریب هنوز از رای اوردنش ترس دارید
ناشناس
|
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
چگونه؟با ادعای مدیریت جهانی.با تحمیل 6 قطعنامه ببه ملت.با شکیل دولت پاک دستان.با 600-700 میلیارد پول نفت.با هاله نور.با توهم.منی که الان دارم ارشد عمران میخونم و یه ترمم مونده تموم کنم.نا امیدم از همه جا.با ویرانه ای که احمدی نژاد به جا گذاشت برامون.
ناشناس
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
باشه هر چی شما میگید درسته
ناشناس
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
آقای دکتر نیلی شما مشاور ارشد اقتصادی احمدی نژاد در چند سال اول تصدیش بودید اتفاقا مخرب ترین تصمیمات اقتصادی دولت احمدی نژاد در چند سال اول گرفته شد: وام های زودبازده که قیمت مسکن را ده برابر کرد، مسکن مهر، لغو سازمان برنامه بودجه و بی انضباطی های مالی! چی شد که بعد از اون همه گندکاری یهو به منتقد احمدی نژاد تبدیل شدید!!!!!!
ناشناس
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
زندگی دهه شصتیها در دستان اونهایی بود که زمان تولد این همه بچه سیاست امور در دست داشتند و هیچ برنامه ای برای 20 سال آینده این حجم تولد نداشتند زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد دهه شصتیها 24 ،25 ساله بودند...حتی اگر هیچ احمدی نژاد هم نمی بود وضع خیلی بهتر از این نبود
ناشنا
|
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
زندگی دهه شصتی ها رو کسانی مسئولینی سیاه کردند که با اینکه میدونستند داره چیکار میکنه بازهم ساکت نشستند و نظاره گره بودند
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
به قول نماینده های مشروطه:
صحیح است...صحیح است
محمد
|
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
خدا ازش نگذره..من یه دهه شصتی ام..افسردگی شدید دارم بخدا..اینقدر دنبال کار گشتم و بیکار موندم..کنج خونه..تمام زندگیم یه کامپیوتره..بخدا دستم به فرمون ماشین نخورده..وضع اقتصادی ما اصلا خوب نیست. با همین کامپیوتر به زور کار می کنم یه پولی به دست میارم..تحصیلات هم دارم و بیسواد نیستم.فوق لیسانس. آقا این را نمی نوشتید..اشک ما درومد و درد ما تازه شد.
ابراهیم
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
این تیتر میتونه تیتر سال باشه .
حمیدرضا
|
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
با عرض پوزش از انتخاب یادم رفت اسمم رو بزنم - این مطلب برای من بود لطفا خودتون وارد کنید.


ما دهه ی شصتی ها نسل سوخته شدیم.
فقط آقای احمدی نژاد مقصر نبود - مردمانی که ازش طرفتاری میکردن بیشتر مقصر هستن.
چون آقای احمدی نژاد فردی بود که تحت تاثیر جو خیلی قرار میگرفت.
ناشناس
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
ما دهه ی شصتی ها نسل سوخته شدیم.
فقط آقای احمدی نژاد مقصر نبود - مردمانی که ازش طرفتاری میکردن بیشتر مقصر هستن.
چون آقای احمدی نژاد فردی بود که تحت تاثیر جو خیلی قرار میگرفت.

بارها تو سخنرانی هاش بین مردم اگر یادتون بیاد میگفت
احمدی نژاد :از ساعت چند اومدید اینجا 11؟؟
پاسخ جمعیت: نــــه
ساعت 10؟؟
"نـــــه"
ساعت 9؟؟
نـــــــــــه
ساعت8؟؟
نــــــــــه
ساعت7؟؟
نــــــــــه
لابد خسته شدید
نـــــــــــــــــــــه
خسته نشدید؟؟
نـــــــــــــــــــــــه
پس کی خسته اس؟؟
دشـــمن

پس بنظر من، اونایی که از این دولت حمایت کردن مقصر هستن
ناشناس
|
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
وقتی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور منحل و خودش و تیمش به تنهای دست به خزانه کشور زدن کشور به 200 سال عقب تر بردن و به جای پیشرفت در صنعت ،کشاورزی و آموزش عقب گرد داشتیم ,,,برای اینها فقط این مهم بود اسمشان روی زبونها بمونه به قیمت نابودی ...
مجتبی زارعی
|
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
ریس دولت قبل نمیدانم صدای من را میشنوی یا نه ولی یک اتفاق تلخ برای من در زندگیم افتاد که با ندانم کاری شما و تیم اقتصادی شما برای من به وجود امده من کار افرین بودم فرزند شهید و درس نخواندم و متولد 1361 هستم وارد بازار کار شدم و با واردات کالا و عوض گمرکی کالا وارد کردیم ولی نرخ ارز را شما تغییر دادی و منزل مسکونی من رفت برای بانک و بانکها مثل زازو خون مارا مکندن ولی حالا با سه فرزند من مستاجر شدم وبا بدهکاری 165میلیونی که باسیاست غلت شما من 700میلیون بدهکار شدم و نفرین هزاران نفر مثل من دنبال شما هست هر کجا هم شکایت کردیم به جایی بر نخوردیم پیش وزیر رفتیم پیش نمایندگان مجلس و ریس بانک مرکزی ولی در اخر شما را به قران واگذار کردم همینجور که با ابروی ما بازی کردی خدا با ابروی شما بازی کند و بی ابرو و بیخانه و کاشانه شوی امید ما به خدا و قران هست مستاجر هستم و هنوز بانک دست از سر ما نمیکشد
مهران
|
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
زندگی کل مردم ایران رو سیاه کرد نه تنها دهه شصتی ها رو کل ایران در عذاب 8سال رئیس جمهوری ایشان تا سالهای سال باید زجر بکشند وتاوان کارهای اورا بدهند
ناشناس
|
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
راست مي گوييد احمدي نژاد زندگي ادمهاي مفت خور را سياه كرد ولي براي روستايي ها و مستضعفان خوب بود. انشاالله دو باره بياد تا زندگي شما ها سياه تر شود.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
اونی که تو بهش میگی مفت خور کسی بوده که کارخانه داشته و حالا ورشکست و تعطیل شده، اگر سرمایه‌دارها احساس ناامنی کنند نتیجش این میشه که میبینی.
ناشناس
| |
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
اصلا تو ایرانی هستی؟؟؟؟؟
ناشناس
| |
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
به نون گدایی عادتتون داده
شماها باید با همون ماهی 45 تومن زندگی کنید
نه اینکه بچه هاتون تو صنعت مشغول کار باشند.
کسی که با 45 تومن زندگی کنه حقشه که همیشه مستضعف باقی بمونه
خلایق آنچه لایق
تمام زیرساخت های اقتصادی و اجتماعی از بین رفت بعد این دوست دلواپس چطور حرف می زنه، بد نیست 2 خط در مورد اقتصاد، اجتماع، فرهنگ و ... مطالعه داشته باشی، نشینی فقط سر ماه 45 تومن بیاد تو حسابت باهاش زندگی کنی بعد بقیه را به مفت خوری متهم کنی!!!
کافر همه را به کیش خود پندارد...
خشایار
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
چرا این صحبت ها رو زمانی که احمدی نزاد بود کسی به زبون نیاورد.گذاشتید هر کاری رو که دلش میخاد با دهه ی 60 ها بکنن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ خود من متولد دهه ی 60 هستم واقعا" نسل سوخته بودیم نسلی که نه گذشته ی خوبی داشت و نه آینده ی خوبی در انتظارشه. از ما که گذشت ولی امیدوارم این نسل جدید از تجربیات تلخ ما در زمان دولت نهم و دهم عبرت بگیرند و آینده ی خوبی رو برای خودشون درست کنن.بدون نام و یادی از احمدی نژاد و اطرافیانش..انشالله.
ناشناس
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
خدا ازش نگذره
خان
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
من که ازش نمیگذرم
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
منم
ناشناس
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
خجالت بکشین الان جونا خیلی خوشبختن
عوض اینهمه هجمه ودروغ پردازی به فکر مردم باشید
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
داداش! شما تو هپروت زندگی می کنی!؟
ناشناس
| |
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
آره تو بگی خوشبختن اونام خوشبخت میشن
ناشناس
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
11 میلیون جوان مجرد داریم
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
وااسفا...
ناشناس
|
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
نسل سوخته.
ناشناس
|
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
خدا به رحمت همین شب های عزیز ، شر و آفت همه آدم های نادان ، خودخواه ، جاه طلب و کم سواد رو از سر مردم کم کنه ...
فرخ
|
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
چرا فقط دهه شصتی ها. پس بقیه نسلهای قبل و بعد آدم نیستن که یا زندگیشون تباه شد یا باید منتظر تباهی باشن.؟!!
اگر صد مرتبه امریکا و اسرائیل به ایران حمله میکردن اینقدر ایرانیها به لحاظ اخلاقی و فرهنگی و سیاسی و عدالت لطمه نمیدیدن...احمدی نژاد کاری کرد که همیشه ایرانیها مشکوک باشن که دولتیها فقط فکر رانت و سود خودشونن و هیچ کاری به ملت ندارن. حالا دولتهای دیگه بیان این لطمه رو جبران کنن و اعتماد مردمو جلب کنن. اگر تونستنن ایوالا دارن.
پاسخ ها
س
| |
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
درست ولی اثرش روی دهه شصتی ها که توی سن ازدواج و کارند و نمیتونن با تحصیلات حتی عالی کار یدا کنند و ازدواج کنند بیشتر هستش
ناشناس
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
کار خوبی کرد
ازماست که بر ماست
پاسخ ها
خلیل
| |
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
وقتی دهه ی شصتی باشی . مدرکت دستت باشه عمرت تو دانشگاه بگذره کاری از دستت برنیاد از خانواده ی فقیر باشی آن وقت دیگه نمی تونی بگی کار خوبی کرد