صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۱۲۵۴۰
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۱۰ - ۰۹ تير ۱۳۹۴
معروف ترین سرشماری های جهانی 10 زبان زنده دنیا را براساس تعداد جمعیت تکلم کننده دسته بندی می کنند؛ دو زبان اروپایی انگلیسی و آلمانی صدر و ذیل این فهرست را تشکیل می دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


صفحه خواندنی ها را از اینجا دنبال کنید

معروف ترین سرشماری های جهانی 10 زبان زنده دنیا را براساس تعداد جمعیت تکلم کننده دسته بندی می کنند؛ دو زبان اروپایی انگلیسی و آلمانی صدر و ذیل این فهرست را تشکیل می دهد.

راشاتودی نوشت: سه دانشنامه «حقایق جهان»، «انکارتا» و «اتنولوج» تقریبا در ترتیب میزان کاربرد 10 زبان زنده دنیا اجماع دارند. این رده بندی بر اساس تعداد جمعیت سخنگو به زبان مورد نظر و نسبت آن با جمعیت کل جهان انجام شده است.

1-زبان انگلیسی

تکلم کنندگان به زبان انگلیسی 25 درصد جمعیت جهان را تشکیل می دهند و تعدادشان از 1.8 میلیارد نفر فراتر می رود. انگلیسی زبان رسمی بسیاری از کشورهای جهان است. این آمار سوای از تعداد کسانی است که از انگلیسی به عنوان زبان دوم استفاده می کنند.

2- زبان چینی

حدود 18.05 درصد مردم جهان یعنی بیش از تقریبا یک میلیارد و 300 میلیون نفر به زبان چینی سخن می گویند. زبان چینی حروف الفبا ندارد بلکه از یک سری اشکال و کاراکتر ها برای نوشتن استفاده می کند.

در تایوان و سنگاپور نیز زبان چینی رایج است.

3- زبان هندی

نسبت هندی زبانان تقریبا 11.51 درصد از جمعیت جهان است. هندی زبان رسمی کشور هند و جزایر فیجی هندوستان و همچنین در بخش های قابل توجهی از نپال، آفریقای جنوبی، جزیره موریس، یمن، اوگاندا و ایالات متحده آمریکا تکلم می شود.

4-زبان عربی

6.6 درصد جمعیت جهان به زبان عربی سخن می گویند. محدوده جغرافیایی این زبان به شکل متمرکز، خاورمیانه و شمال آفریقا است. زبان عربی به دلیل بعد ایدئولوژیک آن و اینکه زبان کتاب آسمانی مسلمانان (قرآن کریم) است مورد توجه بسیاری از غیرعرب زبانان نیز واقع می شود.

5- زبان اسپانیولی

اسپانیولی حدود 6.25 درصد مردم جهان را شامل می شود که تعدادشان تقریبا 400 میلیون نفر است. این زبان در کشورهای آمریکای مرکزی و جنوبی علاوه بر اسپانیا در اروپا و بخش هایی از ایالات متحده آمریکا تکلم می شود.

6- زبان روسی

جمعیتی 3.95 درصدی از کل ساکنان زمین را شامل می شود که عمدتا در کشورهای جدا شده از اتحاد جماهیر شوروی و البته خود روسیه پراکنده شده اند. روسی رایج ترین زبان اسلاوی است که در برخی کشورها رسمیت ندارد اما به صورت گسترده استفاده می شود مانند اوکراین، لتونی، استونی و لیتوانی.

این زبان گسترده ترین محدوده جغرافیایی را در اوراسیا دارد.

7- زبان پرتغالی

3.26 درصد مردم دنیا به زبان پرتغالی سخن می گویند و در کشورهای برزیل، پرتغال، ماکائو، آنگولا، ونزوئلا و موزامبیک زندگی می کنند.

پرتغالی، زبان غالب آمریکای جنوبی از حیث تعداد تکلم کنندگان به این زبان و زبان اصلی برخی کشورهای آفریقایی است.

8- زبان بنگالی

بنگالی ابزار سخن گفتن 3.19 درصد مردم دنیا است که تقریبا 120 میلیون نفر از این نسبت در بنگلادش ساکن هستند و همچنین زبان رایج ایالت بنگال غربی در هند است. ریشه این زبان، سانسکریت است.

9- زبان فرانسه

این زبان نیز 3.05 درصد جمعیت جهان را در بر می گیرد و در 32 کشور زبان رسمی است. علاوه بر فرانسه در کانادا، بلژیک، سوییس، لوکزامبورگ، موناکو و برخی کشورهای آفریقایی مانند تونس، مغرب و الجزایر رایج است.

10- زبان آلمانی

زبان آلمانی زبان اول 2.77 درصد جمعیت انسانی زمین است و به شکل متمرکز در اتحادیه اروپا از جمله آلمان، اتریش و بخش هایی از سوییس و بلژیک رایج است.

جام جم