صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۱۲۰۲۴
تعداد نظرات: ۱۴ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۵ - ۰۶ تير ۱۳۹۴
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور:
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با بیان اینکه آمریکایی ها در خلیج فارس همسایه ما هستند، گفت: پایگاه های آنها که در خلیج فارس قرار دارد و امکان تهدید دو طرفه، ما را به دو همسایه متخاصم و روبروی هم تبدیل کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با بیان اینکه آمریکایی ها در خلیج فارس همسایه ما هستند، گفت: پایگاه های آنها که در خلیج فارس قرار دارد و امکان تهدید دو طرفه، ما را به دو همسایه متخاصم و روبروی هم تبدیل کرده است.

به گزارش «انتخاب»، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در نشست سراسری فرماندهان تهران و مراکز استانی بسیج صدا و سیما، ضمن گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس خصوصا شهدای رسانه ملی، به موضوع پدافند غیر عامل و بسیج در رسانه ملی و نقش ها و وظایف آنها اشاره و به تبیین 3 مقوله کلی شرایط کشور از نظر تهدیدات و شرایط عمومی که در آن واقع شده‌ایم، وضعیت رسانه و موضوع بسیج اشاره کرد.

* شناسایی استراتژی دشمن

وی گفت: در یک تقابل جدی از بعد از انقلاب اسلامی با آمریکایی ها هستیم که در حوزه های مختلف این رویارویی ادامه دارد.

جلالی افزود: رویکرد این است که بفهمیم استراتژی‌ها و گام های آمریکا علیه کشورمان چیست و آنها چه برنامه هایی را دنبال می‌کنند.

* همسایگی با دشمن

جلالی ادامه داد: امروز می توانیم بگوییم آمریکایی ها در خلیج فارس همسایه ما هستند. با توجه به پایگاه های نظامی و استقراری که در خلیج فارس دارند و امکان تهدید دو طرفه، ما را به دو همسایه متخاصم و روبروی هم تبدیل کرده است.

* رویکرد جدید دشمن در منطقه

وی با اشاره به تغییراتی که اخیرا در استراتژی آمریکا ایجاد و منشا تحولات در منطقه شده است، گفت: آقای اوباما در دانشگاه نظامی وست پوینت آمریکا گفت رویکرد ما در منطقه باید عوض شود و به چند دلیل قادر نیستیم روال گذشته را ادامه دهیم؛ اولین دلیل این است که با حضور نظامی در مناقشات بین المللی هزینه های بسیاری متوجه امریکا می شود، دوم اینکه حل و فصل تحولات منطقه مسایلی ایجاد و ما را زمین گیر می کند، مانند افغانستان، دلیل سوم این است که مقاومت هایی در منطقه شکل گرفته که دشمن در برابر آمریکا در جوامع نهادینه می شود. این عوامل باعث شده است که آمریکایی ها رویکردشان را در منطقه عوض کنند.

* تقویت مستشاری دشمن در منطقه

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: موضع گیری جدید آمریکایی ها این است که از این به بعد در مناقشات منطقه دخالت نظامی نکرده و این کار را از طریق همپیمانان منطقه ای در چارچوب لجستیک، اطلاعات، مستشاری و ائتلاف سیاسی در فضای بین الملل تقویت کنند.

* جنگ نیابتی

وی ادامه داد: نتایج این رویکرد آمریکایی ها، بوجود آمدن مدل جدیدی از تهدید در قالب جنگ نیابتی است، ائتلافی به نام ائتلاف عربی با محوریت عربستان شکل گرفته است. با کمک های مستشاری و کمک های تسلیحاتی به فرماندهان عربستان از سوی آمریکا و اسرائیل ، موجب شدند که آنها بتوانند یک جنگ زیر ساختی عمیق علیه یمن راتوسعه دهند.

* حوزه‌های تنش با عربستان سعودی

جلالی حوزه های تنش با عربستان سعودی را حول 5 محور ذکر کرده و گفت: اولین محور جنگ عقیدتی ایدئولوژیکی است، آنها تفکر تکفیری سلفی را در دنیا توسعه می دهند و ما تفکر اسلام ناب را، دومین محور تهدیدات امنیتی، نواحی آسیب پذیری در کشور وجود دارد که بعضی فرق اسلامی که همگراییشان با تفکر تکفیری سلفی بیشتر است، سومین محورحوزه اقتصادی،از جمله کاهش قیمت نفت. چهارمین مورد، حوزه سایبری، ردپای سایبری عربستان در مناقشات داخلی کشور مشاهده می شود.

وی ادامه داد: حادثه مهاباد حادثه ای است که عناصر امنیتی می گویند 80 درصد فراخوان جمعیتی مردم از طریق پیامک های شبکه اجتماعی در مهاباد از مقصد عربستان ارائه شده است، حوزه آخر هم حوزه نظامی است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل اظهار داشت: یکی از مجلاتی که در زمینه تجهیزات نظامی قلم می زند، نوشته است که عربستان به اندازه کل کشور چین سلاح خریداری و انبار کرده است. این مسئله عربستان را از یک کشور رقیب منطقه ای به یک تهدید نیابتی تبدیل می کند که باید برای مدل های جدیدی از مقابله آماده شویم.

* الگوهای آمریکایی اسرائیلی در منطقه

وی گفت: از آنجایی که عربستان دارای تفکر و مکتب نظامی نیست و صرفا دستورات و روش هایش را از طریق مستشاری آمریکایی ها و اسرائیلی ها انجام می دهد (در واقع الگوهای آمریکایی اسرائیلی در برابر ما قرار دارد)، طبیعتا برخورد با این ائتلاف لایه های مختلی دارد که یک لایه آن سیاسی است و وظیفه دستگاه دیپلماسی کشور است که نگذارد ائتلاف علیه کشور شکل بگیرد .

* دستور مقام معظم رهبری در خصوص تهدیدات

جلالی در خصوص دستورات مقام معظم رهبری در رابطه با تهدیدات تصریح کرد: دو فرمان توسط معظم له صادر شده است که علی القاعده این جمع به عنوان بسیجی اولین مخاطب آن هستند. ایشان در ملاقات سی‌ام فروردین امسال با فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی فرمودند «همه دستگاه های اجرایی کشور باید خودشان را در برابر تهدید آماده کنند، هم از نظر سازماندهی وسلاح هم از نظر روحی و معنوی» و بعد فرمودند که این یک دستورالعمل رسمی است.

* نزدیکی به سمت تهدید

وی در ادامه گفت: دستور اول، دعوت به آمادگی است. دومین موضع‌گیری این است که ایشان در صحبت هایشان در دانشگاه امام حسین (ع) اشاره به جنگ نیابتی کرده و فرمودند «اگر آن ها جلو بیایند، ما برخورد می‌کنیم و هزینه زیادی به آن ها تحمیل خواهد شد».

جلالی خاطرنشان کرد: در واقع اشاره به جنگ نیابتی و دستور آمادگی توسط معظم له مفهومش این است که داریم به سمت تهدید نزدیک می شویم. ایشان فرمودند که مباحث مربوط به تهدید دو لایه دارد «یک لایه سیاسی و یک لایه دفاعی است». در لایه دفاعی ایشان می فرمایند «شما باید فرض کنید که تهدید با درصد بالا عملی می شود و در واقع باید با این فرض خودتان را آماده کنید» و در بخش سیاسی در مورد حکمیت و وقوع تهدید نفی ایده های آن و امثالهم هیچ هتمیتی وجود ندارد و قابل بحث است.

* رسانه؛ عنصر اساسی در جنگ

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: تفکر نظامی آمریکایی در حوزه جنگ تغییرات اساسی کرده است. یک عنصر به عنوان رسانه در جنگ ها بوجود آمده که نقش بسیار اساسی در تغییر ماهیت و شکل استراتژی جنگ ها داشته است.

وی ادامه داد: در گذشته از رسانه به عنوان پشتیبان جنگ نظامی استفاده می شد ولی امروزه ابزار رسانه به شکلی گسترش پیدا کرده که در کنار آن مفاهیم جدیدی بوجود آمده که قدرت رسانه را نسبت به قدرت نظامی در بعضی جاها کاهش و در برخی مواردافزایش داده است و در استراتژی جدید آمریکایی ها محور اساسی عملیات رسانه ای، جنگ نرم و عملیات روانی است و عملیات نظامی پشتیبان آن قرار می گیرد.

* رسانه؛ ابزار تهاجم یا دفاع

وی گفت: مفاهیمی مثل افکارعمومی بوجود می آید که افکار عمومی می تواند مشوق و یا مانع توسعه جنگ ها باشد. رسانه از منظر ما در حوزه دفاع دو نقش اساسی پیدا می کند، یکی اینکه رسانه تبدیل به ابزار تهاجم ودیگر اینکه رسانه تبدیل به ابزار دفاع می شود.

* جنگ بی قاعده

وی ادامه داد: آمریکایی ها با جمع بندی جنگ های گذشته به این نتیجه رسیدند، آنجایی که یک کشور می تواند مردمش را در داخل نیروهای مسلح بسیج کند و یک ارتش چند میلیون نفری را سازماندهی کند، موجب تحمیل هزینه های سنگین و تلفات زیادی به طرف مقابل می شود. آن ها معتقدند باید دنبال یک استراتژِی باشند که مردم را از حکومت جدا کنند که این را «عملیات جنگ بی قاعده» می گویند، که اولین بار در سال 2003 در جنگ با عراق آن را اجرا و جواب گرفتند.

* محورهای تهاجم رسانه ای آمریکا

وی محورهای استراتژی تهاجم رسانه ای آمریکا در برابر عراق را مواردی ازجمله؛ حذف زیرساخت رسانه ای، تولید جایگزین به لحاظ زیرساختی،هماهنگ سازی و تنظیم استراتژی برای ادامه کار و عملیات روانی برای جدا سازی جمعیت از حکومت که در عراق کاملا با موفقیت انجام شد ذکر کرد.

* نقش رسانه حفظ ارتباط بین حکومت و مردم

جلالی اظهار داشت: جدا سازی مردم از حکومت در قالب های مختلف جزو استراتژی آمریکایی ها است و همواره آن را دنبال می کنند. امروزه رسانه کاملا نقش استراتژیک در اداره کشورها و حفظ انسجام ملی و حفظ ارتباط بین حکومت و مردم و حفظ استقلال سیاسی و فرهنگی و دفاعی کشور دارد، لذا از این منظر، رسانه یکی از مولفه های قدرت ملی و دفاعی کشورهاست.

* حفظ پایداری زیرساخت در رسانه

وی گفت: به دلیل تمرکز رسانه در رسانه ی ملی، این نقش به شدت پررنگ و جدی تر می شود. بسیج در حوزه رسانه باید استراتژی های تهاجمی رسانه ای بر علیه کشور را بشناسد. پایداری رسانه در شرایط تهدید یک اصل استراتژیک برای جمهوری اسلامی است که به نظر می رسد. سطح اهمیت آن می تواند در سطوح ویژه پیش بینی و دنبال شود، لذاحفظ زیرساخت و بخش فنی یکی از محورهای اساسی در پایداری رسانه می باشد.

* بسیج محور اساسی در حوزه پدافند غیرعامل

جلالی گفت: بسیج باید بتواند آسیب ناپذیری را در کارکرد و عملکرد به کمک پدافند غیرعامل برای صدا و سیما ایجاد کند. با این نگاه بسیج تبدیل به مولفه استراتژیک احتیاط رسانه ملی می شود،محور دیگر بحث مدیریت بحران و آمادگی ها برای پاسخ است. اگر در یک شرایط اظطرارقرار گرفتیم باید بتواند پاسخ دهد،اگر بسیج این دست از مأموریت ها را پذیرفته و دنبال کند، طبیعتا می تواند به عنوان یک محور اساسی در حوزه پدافند غیرعامل قرار گیرد.

مأموریتی که مقام معظم رهبری خواستند در واقع مستمر سازی خدمات و کارکردهای رسانه ملی در این حوزه و ایجاد آمادگی برای پاسخ و بی اثر کردن اثر تهدید بر این حوزه ها و زیرساخت ها است.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۹
ناشناس
|
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
اعتلاف کشورهای عربی یمن فقیر رو نتونسته با کمک داعش و القاعده شکست بده میخواد توی ایران اون هم از راه دریا چکار کنه مگر اینکه مثل یمن با چهار تا هواپیما بیاد که ایران رو همون خلیج فارس نابودشون میکنه
امير
|
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
اين گفته سردارجلالي دررابطه با ميزان سلاح هاي خريداري شده عربستان اين فكرو درمن ايجاد ميكنه كه جنگ عربستان با يمن يك تمرين نظامي جهت هماهنگي بيشتر نظامي بين عربستان ,اسرائيل و آمريكا براي حمله به ايران باشد بهرحال بايد همه همپيمانان آمريكا درمنطقه رو رصد كرد.
فدایی حسین
|
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
همه ش چرا گفتگوها را می پیچنند می خواهند انبارهای پر کشورهای منطقه را یه طوری در سر ما و ملتهای منطقه خنثی کنند و شبیه به جنگ جهانی دوم بین کشور ما و سایر کشورهای مسلمان برپا نمایند به بهانه های پوچ و فقط بخاطر نابودی مسلمانان و احیای دوباره غرب و انتقام جنگ های صلیبی .
روباهان غرب بدانند امکان شکست و عواقب بر علیه خود را خوب ارزیابی کرده اند ؟
سیاوش
|
۲۲:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
مثل اینکه دوستان باید متن را دوباره بخوانند اول اینکه آقا فرمودند شما باید تهدید را بصورت جدی در نظر بگیرید پس اگر بگوییم عربستان که چیزی نیست ساده انگاری کردیم چون هم از حجم تجهیزات خبرداریم هم اینکه میدانیم طرف مقابل استبدادگر اصلی و اشغالگر میباشد نه عرب شکم خواره در نهایت به ابن نکته توجه کنید که بحث از پدافند غیر عامل است نه چیز دیگر موفق باشید
علی اصغر
|
۲۲:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
آقای واقع بین.معلوم درباره داعش وتشکیلش اطلاعاتت خیلی کم.کی داره ازداعش حمایت میکنه بهش سلاح میده/بنظرشما جزعربستان ودوستان صهیونیستیش کسی دیگه ای هست؟خوابی یا خودت زدی به خواب؟
ناشناس
|
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
انشاالله
تا كعبه را از بت پرستان پس بگيريم
تا انتقام سيلي مادر بگيريم
ابراهیم
|
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
عربستان که مال این حرفها نیست .
ناشناس
|
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
احسنت
راه قدس از بقيع ميگذرد
واقع بین
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
با بهبود رابطه ایران و عربستان و حل مشکلات فیمابین ظرف کمتر از یک ماه دکان داعش و تکفیری ها پلمپ خواهد شد پس راه حل این مشکلات بهبود روابط ایران و عربستان است ، اروپاییها و آمریکا و اسراییل از اختلاف بین ایران و عربستان کیف می کنند، تندروها در هر دو کشور بر علیه منافع مسلمانان عمل می کنند
پاسخ ها
مجتبی
| |
۲۳:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
دوست واقع بین من! تا حالا ایران کلی تلاش کرده برای بهبود روابط با عربستان ولی این عربستانه که حاضر نیست تنش ها رو کم کنه و طبل جنگ می کوبه . دیگه ایران باید چکار کنه؟ تا همین جا هم خیلی با عربستان راه اومده بیشتر از این جایز نیست...
فوق واقع بین
| |
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۶
شما فیلم هندی زیاد میبینی؟یا تفکر وهابیت را هنوز نشناختی؟ما مشکلی با اونا نداریم اونا هستن که جان و مال و ناموس شیعه رو مباح میدونن و جنگ با شیعیان را ارجح تر از جنگ با کافران.
یوس
| |
۰۲:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
این فرمایش شما درصورتی در ست است که شاهزادگان عربستان خودشان باشند ودستور از جایی نگیرند وقتی شما عملیات القاعده را که براساس تفکر وکهابی ونجر به تخریب و انهدام برجهای دوقلو در آمریکا شده و منشا تفکر وهابی هم عربستانن است وخودمسئولان آمریکا میدانند که بعضی از شاهزاه های عربستان در این انفجارات دست داشته اند اما چرا آمریکا هیچ عکس العملی نسبت به عربستان نشان نداد چون کعربستان را یکی از ایالتهای خودشان میدانند
ناشناس
| |
۰۸:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
وقتی وهابی ها با ذات تکفر شیعه مشکل دارند و خون و ناموس شیعه رو حلال میدانند مگر میشود روابط را بهبود بخشید؟!مگر ایران دست دوستی دراز نکرده؟!!!
ناشناس
| |
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۷
واقع بین ساده لوح نباش
مشکل عربستان از قبل از انقلاب با ایران بوده
سر خرید اف 14 ها رئیس جمهور آمریکا به نماینده نیروهی هوایی عربستان در نزد محمدرضا پهلوی می گوید :
خلبانان کشورهای عربی حداکثر در سطح ترابری هواپیماهای سمپاش هستند !!!
و در منطقه خاورمیانه صرفا ایرانی ها لایق ترین هوانوردان را در خدمت دارند !