پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
متخصص تغذیه و رژیم درمانی ضمن توصیه به مصرف برخی غذاها در وعده سحر و افطار، گفت: مصرف زیاد آب همراه با وعدههای اصلی غذا باعث سوء هاضمه میشود.
دکتر عزتالله فاضلیمقدم در این باره افزود: ماه رمضان فرصت خوبی برای اصلاح عادات غذایی است تا از بدخوری و پرخوری پرهیز کنیم و این روند را در ماههای بعدی سال هم ادامه دهیم.وی با بیان اینکه روزه میتواند در کاهش چربیهای بد خون، درمان و پیشگیری از چاقی و بیماریهای قلبی - عروقی یاریرسان باشد، بیان کرد: در زمان افطار روزهداران ابتدا افطار خود را با مایعات ولرم مانند شیر و خرما، سوپ سبزیجات و آبمیوه باز کنند و بعد از 20 تا 30 دقیقه اقدام به صرف وعده شام کنند.فاضلیمقدم اضافه کرد: روزهداران در وعده شام از انواع گروههای غذایی استفاده کنند و سعی کنند شام را سنگین و در آخر وقت میل نکنند؛ همچنین از غذاهای سرخ شده و پرچرب خودداری شود.این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه به روال سالهای اخیر ماه مبارک رمضان با فصل گرما همراه شده و روزها طولانی هستند، گفت: به روزهداران توصیه میشود حتما وعده سحر را مصرف کنند. خوردن وعده سحر برای نوجوانان که در سن رشد هستند، ضروری است.وی یادآور شد: باید وعده سحر کامل باشد؛ چراکه این امر کمک میکند تا نیازهای روزهدار تامین و از کاهش قند خون که منجر به خستگی، بیحوصلگی، کاهش تمرکز و در نهایت کاهش کارایی افراد میشود، جلوگیری شود.فاضلیمقدم ادامه داد: برای پیشگیری از کمآبی و تشنگی حتما روزهداران در فاصله افطار تا سحر 8 لیوان مایعات شامل آب، دوغ و آبمیوههای طبیعی مصرف کنند.عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تاکید بر اینکه روزهداران سعی کنند به منظور پیشگیری از تشنگی در وعده سحر از غذاهای پروتئینی مثل کباب و کتلت استفاده نکنند، بیان کرد: در این وعده بیشتر از انواع خورشها همراه با سبزیجات، سالاد و میوه استفاده کنند؛ چراکه این مهم از افت قند خون و کمآبی جلوگیری میکند.وی گفت: در وعدههای افطار و سحر از چای، قهوه و نسکافه کمتر مصرف شود؛ چراکه ادرارآور هستند و باعث دفع آب و الکترولیتهای بدن میشود.فاضلیمقدم تصریح کرد: روزهداران مصرف غذاهای طبیعی نظیر سبزیجات، میوهجات، گوشت سفید (ماهی)، لبنیات کمچرب و حبوبات را در اولویت قرار دهند و از مصرف غذاهای آماده، فست فود، کنسرو، سوسیس و کالباس و نوشابههایی که کالری زیاد و ارزش غذایی کمتری دارند، خیلی کم و محدود یا ترجیحا استفاده نشود.عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: افراد چاق باید از پرخوری در وعدههای افطار و سحر خودداری کنند و از مصرف غذاهایی که چاق کننده هستند مثل بامیه و زولبیا و سایر شیرینیجات و غذاهای سرخ شده کمتر استفاده کنند؛ چراکه این اقلام چاقی آنها را تشدید میکند.وی گفت: نیاز است ورزشکاران برای پیشگیری از کمآبی، فعالیتهای سنگین را در طول روزهداری انجام ندهند و اگر امکان دارد فعالیتهای ورزشی را به بعد از شام موکول کنند.