صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۱۰۴۳۶
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۵ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

خشکسالی کم سابقه در کره شمالی خطر کمبود شدید مواد غذایی را به دنبال آورده است.

خبرگزاری رسمی کره شمالی از بروز کم آبی شدید خبر داده و گفته است که مزارع برنج در سراسر این کشور، از جمله در هوانگهی و فیونگان، از مناطق اصلی کشت برنج، به دلیل کمبود آب خشک شده است.

این خبرگزاری در گزارشی نوشته است که "شدیدترین خشکسالی طی یکصد سال اخیر در جمهوری دموکراتیک خلق کره ادامه دارد و به اراضی کشاورزی خسارت شدید وارد آورده است."

ماه گذشته، نماینده سازمان ملل برای هماهنگ کردن کمک غذایی به کره شمالی گفت که در سال گذشته زراعی، این کشور با کمترین میزان بارندگی طی سی سال پیش از آن مواجه بود و در مورد عواقب این کم آبی هشدار داد. با توجه به گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی، احتمال دارد شرایط در سال آینده حتی وخیم‌تر باشد.

نماینده ویژه سازمان ملل در عین حال گفته بود که ممکن است عواقب انسانی کمبود غذا در سال جاری کمتر از موارد قحطی در گذشته باشد زیرا بسیاری از جوامع محلی به خاطر تجربه ناگوار قبلی، در حد امکان به ذخیره سازی مواد غذایی مبادرت کرده‌اند. با اینهمه، با توجه به شرایط اقتصادی کره شمالی، تحریم بین‌المللی و کاهش کمک‌های خارجی در واکنش به برنامه‌های هسته‌ای و موشکی این کشور، وقوع خشکسالی در دو سال پی در پی می‌تواند به بروز یک بحران انسانی منجر شود.

کمبود سرمایه گذاری و فقدان امکانات لازم باعث شده است که بخش کشاورزی کره شمالی به خصوص کشت برنج، که خوراک اصلی مردم این کشور است، طی سال های اخیر به طور متناوت از جاری شدن سیل و بروز کم آبی آسیب ببیند هر چند دولت به منظور مواجهه با این وضعیت، تغییراتی را در نوع محصولات زراعی به اجرا گذاشته و برخی محصولات دیگر را جایگزین برنج کرده است.

در دهه ١٩٩٠، وقوع خشکسالی در کره شمالی بخش قابل توجهی از محصول برنج این کشور را نابود کرد و بروز قحطی تلفات سنگینی را برجای گذاشت. از آن زمان به بعد، کره شمالی برای تامین نیاز داخلی به مواد غذایی، به کمک‌های خارجی متکی بوده هر چند در سال های اخیر، ناخرسندی بین‌المللی از برنامه‌های هسته‌ای همراه با سختگیری بیشتر دولت در مورد فعالیت امدادگران خارجی این کمک‌ها را کاهش داده است.

در کره شمالی، نظامیان موقعیتی ممتاز در حکومت دارند و بخش قابل توجهی از منابع مالی کشور به برنامه‌های مورد علاقه آنان اختصاص می‌یابد. سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای کمک کننده گفته‌اند که بدون حضور امدادگران بین‌المللی برای نظارت بر نحوه توزیع کمک غذایی، احتمال دارد که بخش عمده مواد غذایی که برای مصرف شهروندان به کره شمالی اهدا می‌شود در اختیار ارتش قرار گیرد.

سازمان ملل گفته بود که برای تامین بودجه کمک‌های بشردوستانه ضروری به کره شمالی در سال جاری به دست کم ١١١ میلیون دلار نیاز است اما این مبلغ تامین نشده است. کمک‌های مالی خارجی به کره شمالی که در سال ٢٠٠٤ به بیش از ٣٠٠ میلیون دلار می‌رسید در سال گذشته میلادی به کمتر از ٥٠ میلیون دلار کاهش یافت در حالیکه نیاز مردم این کشور به کمک غذایی بیشتر شده است. به خصوص ایالات متحده، که زمانی کمک‌های قابل توجهی را در اختیار کره شمالی قرار می داد، در پی آزمایش‌های موشکی کره شمالی، کمک غذایی خود به این کشور را نیز به حالت تعلیق در آورد.

به گزارش کارشناسان، بیش از ٧٠ درصد جمعیت کره شمالی از امنیت غذایی برخوردار نیستند و حدود یک سوم کودکان زیر پنج سال در این کشور به دلیل سوء‌تغذیه گرفتار عواقب از رشد ماندگی هستند.

منبع: بی بی سی