صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۱۰۳۵۵
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۱۰ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۴
معماری با ظرافت و لطافت همراه است و با حضور زنان معمار در این حوزه شاهد آثار ارزشمند و دنیایی زیباتر خواهيم بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

صفحه خواندنی ها انتخاب را از اینجا دنبال کنید

در این مطلب قصد داریم ۵ معمار زن ایرانی را که با آثار خود دنیا را جای بهتری برای زندگی کردند به شما معرفی می‌کنیم.



پروفسور فرشید موسوی، زن معمار ایرانی و استاد علوم معماری در دانشگاه هاروارد آمریکاست. خانم موسوی در سال ۱۳۴۴ در شهر شیراز به دنیا آمده و دانش آموخته دانشگاه کینگز لندن است. او از کارشناسان معماری سرشناس در جهان به شمار می‌رود و همچنین از داوران جایزه معماری آقاخان است. فرشید موسوی افتخارات و جوایز متعددی در کارنامه خود دارد. باغ‌های لیروند، مون پلیه در فرانسه از طرح‌های موسوی هستند.



این برج مسکونی ۱۱ طبقه از صفحات چرخان فرم می‌گيرد و به زودی به يك آپارتمان ۳۶ واحدی باشكلی منحصر به فرد و تراس‌هايی وسيع با چشم‌اندازهای ساحلی و رستورانی در طبقه همكف تبدیل می‌شود. ساخت اين طرح برگزيده از سال ۲۰۱۴ آغاز شده و اولين فاز يك طرح جامع ۱۲ ساختماني ِ جديد در شهر مون پليه فرانسه است. شركت معماری فرشيد موسوی با اين طرح، به عنوان برنده رقابت جاردينز د لا ليرونه معرفی شده است.



مهندس لیلا عراقیان، ۳۱ ساله، یکی از استعدادهای جوان کشورماست که این روزها به واسطه ساخت پل طبیعت نام این مهندس معمار جوان نه تنها در ایران بلکه در جهان مطرح شده‌ است. او فارغ‌‌التحصیل معماری از دانشگاه شهید بهشتی و کارشناسی‌ارشد معماری از دانشگاه UBC کانادا است. پروژه برجسته لیلا عراقیان، پل طبیعت تهران برنده جایزه سالانه A+



عراقیان در سال ۸۹ و زمانی که تنها ۲۶ سال داشت طراحی پل ۲۷۰ متری طبیعت را آغاز کرد و شاید در آن زمان نمی‌دانست که ایده و طراحی او زمانی محقق شود و پلی زیبا و مدرن در منطقه‌ای از تهران با طراحی او ساخته شود. این پل جزء ۵ انتخاب برتر ۳۰۰ معمار برجسته جهان در مسابقه معتبر معماری شهری جوایز معماری (A+ (architizer awards در سال ۲۰۱۵ که است که مقر آن در نیویورک است.



نکتار پاپازیان، اولین زن معمار فارغ‎التحصیل از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. او در شهر اراک به دنیا آمده و در دانشگاه بوزار پاریس تحصیلات خود را به پایان رسانده ‌است. وی در مدت 10 سالی که در پاریس اقامت داشت، به کار در دفاتر معماری نیز مشغول بود. از مهم‌­ترین پروژه­‌های معماری و طرح‌‌های شهری که پاپازیان در آن‌ها شرکت داشت می‌توان به دانشگاه جندی شاپور، بخش‌هایی از دانشگاه تبریز، دبیرستان جامع بوعلی و... اشاره کرد.


نسرین سراجی متولد ۱۹۵۷ در تهران و فارغ‌التحصیل انجمن معماری لندن (AA) است. سراجی علاوه بر کار حرفه‌ای، مدیر مدرسۀ عالی معماری پاریس است. پروفسور سراجی، عنوان‌ و نشان‌های بیشماری به جهت، مهارت و توانمندی خود در زمینه هنر معماری دریافت کرده ‌است. او همچنان در هنر معماری پیشتاز و سر‌آمد معماران عصر خویش است.



گیسو و مژگان حریری. خواهران معمار ایرانی خیلی زود و زمانی كه هنوز دانشجو بودند با كار بر روی مسابقات مختلف و مباحث تئوری آغاز کردند. گیسو حریری در ۱۹۸۰ از دانشگاه کرنل فارغ‌التحصیل شد. پس از همکاری با چند دفتر معتبر در سانفرانسیسکو و نیویورک دفتر معماری حریری و حریری را تاسیس کرد و علاوه بر کار حرفه‌ای از ۱۹۸۷ در دانشگاه‌های کلمبیا، کرنل، مک گیل و مدرسه طراحی پارسونز تدریس کرده ‌است. مژگان حریری مدرک کارشناسی‌اش را در ۱۹۸۱ و پس از تدریس زیر نظر کالین رو Colin Rowe و مدرک کارشناسی‌ارشد در رشته طراحی شهری را در ۱۹۸۳ از دانشگاه کرنل دریافت کرد. شركت Hariri & Hariri در سال ۱۹۸۶ به وسیله گیسو و مژگان حریری تاسیس شد. پروژه‌های دفتر حریری و حریری به دلیل کیفیت و نوآوری جوایز متعددی از جمله جایزه معتبر آکادمی آمریکا دریافت کرده و در نمایشگاه خانه غیر خصوصیUn-Private House موزه هنرهای نیویورک نیز ارائه شده‌اند.



یکی از نمونه کارهای شرکت حریری، خانه و استخر ویلتون است. آنها در كنار طراحی معماری، به طراحی مبلمان به عنوان محصول جانبی و فضاهایی كه خلق كرده‌اند نیز می‌پردازند. خواهران حریری در مسابقات زیادی شركت كرده و جوایز بسیاری دریافت کرده‌‌اند و آثارشان در نشریات مختلف به چاپ رسیده‌‌است.