صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۰۹۷۳۸
تعداد نظرات: ۱۱۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۱۶ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۴
رئیس جمهور در نشست خبری:
لغو مجوز کنسرت ها، تضییع حقوق مردم است/ پس از صدور مجوز کنسرت و خرید بلیط آن، دخالت ها در برگزاری آن تضییع حقوق مردم است / در مورد توافق هسته ای علام الغیوب نیستم / در یک شرایط بی‌نظیر در تاریخ ایران از لحاظ توام شدن رکود و تورم دولت را در دست گرفتیم / لغو مجوزها کاملا نادرست است / اقدامات آن 8 سال علامت لازم برای اجرای تحریم ها را داد / اعتدال به معنای بازگشت قانون به کشور است / تعجب نکنید؛ تحریم حتی علیه سدی برای آب آشامیدنی هم بود / شرایط امروز را نسبت به دو سال پیش در نظر بگیرید، ببنید روند معکوس بوده یا نه / نمی توانیم بگوییم در این 22 ماه تغییری حاصل نشده / 16 آذر با را قبل از این 2 سال مقایسه کنید / اینکه انتظار داشته باشیم تمام مسائل اجتماعی و فرهنگی تمام شود، درست نیست
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نشست خبری رئیس جمهوری اسلامی ایران با خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی آغاز شد.

به گزارش «انتخاب»، این نشست خبری که عصر شنبه آغاز شد؛ مستقیم از شبکه‌های داخلی و بین‌المللی صدا وسیما پخش می شود و بر اساس اعلام مسئولان بخش اطلاع رسانی ریاست جمهوری، بیش از 200 خبرنگار، تصویربردار و عکاس نشت خبری رئیس کابینه دولت یازدهم را پوشش می دهند.

طبق برنامه اعلام شده ، قرار است روحانی در این نشست خبری که پیش بینی می شود حدود یک ساعت و نیم بطول بیانجامد با ارائه گزارشی از عملکرد دولت تدبیر و امید، به پرسش‌های متعدد خبرنگاران در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی پاسخ دهد.

متن سخنان رئیس جمهور به صورت لحظه به لحظه در زیر می آید:

با درود و سلام بر روح امام و شهیدان. و پیشاپیش با تبریک حلول ماه مبارک رمضان که در آستانه آن هستیم که ماه قیام و صیام و همدلی و ماه برکت برای همه ما خواهد بود. که فرمود علیکم بالتواصل و التباذل. ماه رمضان ماه دوستی هاست. کنار گذاشتن کینه‌هاست. ماه برادری، نزدیکی و اخوت و آشتی و ماه بذل و بخشش است. امیدواریم ماه مبارک رمضان برای ملت ما و همه مسلمانان ماه پرخیر و برکتی باشد. همچنین به ملت بزرگ ایران تبریک می گویم به خاطر سالروز انتخابات حماسه‌آفرین 24 خرداد 1392.

شرایط بسیار حساسی پیش‌روی کشور ما بود در 2 سال گذشته. احساس بحران بین‌المللی در روابط خارجی؛ شرایط سخت اقتصادی پیش‌روی مردم؛ شکاف در مسائل اجتماعی و سیاسی بین گروه ها و احزاب و جناح‌ها؛ فضای امنیتی در زمینه مسائل فرهنگی و در محیط‌های آموزشی؛ از طرف دیگر بدخواهان هم چنین تصور می‌کردند که با فشارهایی که بر ملت ایران به ناروا تحمیل کرده‌اند، مردم مشارکت آنچنانی پای صندوق آرا نخواهند داشت. همه‌ی هدف بدخواهان این بود که مردم حل مسائل سیاسی را در صندوق ‌آرا نبینند.

مردم ما با حضورشان حماسه بزرگی آفریدند، به دنیا اعلام کردند که بر این کشور مردمسالاری حاکم است؛ هوشیاری و هوشمندی ملت بزرگ ایران، راهنمایی‌های بسیار تاثیرگذار مقام معظم رهبری که همه را حتی آنهایی که از نظام ممکن است دلیگیر باشند به پای صندوق آرا دعوت کردند و اعلام کردند آرای مردم امانت است و این مسئله به عنوان حق الناس مطرح است؛ مردم پای صندوق آرا شتافتند و با حضور 73درصدی واجدین شرایط حماسه بزرگ را آفریدند.

24 خرداد تعلق به هیچ حزب و جناح و دسته ای ندارد و پیروزی ملت ایران است و تبریک از آن مردم بزرگوار این سرزمین و از آن رهبری است که توانستند به خوبی مردم را پای صندوق آرا هدایت کنند. مردم با رایی که به اعتدال، تدبیر و امید دادند، مقصود آنها این بود که همه چیز به قانون برگردد. اعتدال معنایش آن است که همه‌ی حرکت‌های اجتماعی و سیاسی و اقتصادی در چارچوب مقررات قانونی باشد. اعتدال معنایش آن است که هیچ تصمیم یکشبه در کشور گرفته نشود. اعتدال یعنی امور به صاحب نظران متخصص همان فضا واگذار شود. مردم می خواستند یک شرایط ثبات و ‌آرامشی در جامعه حاکم شود. در اقتصاد آنها، در بازارهای مختلف اقتصادی، مردم می‌خواستند به آینده‌ای روشن امیدوار شوند.

مردم نمی‌خواستند نسبت به آینده اقتصادشان، آینده روابط سیاسی‌شان، آینده ارتباطات سیاست داخلیشان و آینده حضور فرهنگی اصحاب فرهنگ در تردید باشند. مردم می‌خواستند به آینده زندگی بهتر، فضای امن‌تر و شرایط بهتر زندگی امیدوار باشند. همه‌ی تلاش دولت‌مردان بر همین مبنا بود. من می خواهم به ملت شریف ایران عرض کنم که هیچ تصمیمی در این دولت اتخاذ نشده است مگر آنکه با صاحب‌نظران مشورت شده است. فضا در این 2 سال فضای آرامتری برای گفتگو بوده است. شرایط اقتصادی و سیاسی آرامش را برای جامعه به ارمغان آورده است. ما در یک شرایط بسیار سخت در آستانه انتخابات 24 خرداد 92 بودیم. هر دولتی روی کار می آمد با یک شرایط بسیار سخت و دشوار روبرو بود. با یک تورمی که از مرز 40 درصد عبور کرده بود، با شرایط اقتصادی که دارای رشد منفی 6.8 بود؛ با شرایطی که بازار ارز و کالا در حال تنش ساعتی در جامعه بود. در یک شرایطی که سرمایه‌گذاری‌ها رشد منفی داشت. رکود در اقتصاد حاکم شده بود؛ در یک شرایط بی‌نظیر در تاریخ ایران از لحاظ توام شدن رکود و تورم.

هر دولتی اگر آغاز می کرد با انبوهی از مشکلات روبرو بود. تلاش بر این بود که ما به وعده‌ها عمل کنیم. این دولت در طول 22 ماه گذشته تلاشش بر این بوده است که در هر زمینه‌ای که به مردم وعده داده، تلاش کند آنها را عملی کند. یعنی نجات اقتصاد ایران، احیای اخلاق، تعامل سازنده با جهان. سه وعده‌ای که در انتخابات به مردم داده شد. ما می خواستیم عزت ملی ما با موقعیت صحیح و درخور این ملت در سطح جهانی و روابط بین المللی توام شود. ما میخواستیم روابط ما با دنیا به  گونه‌ای باشد که ایران به عنوان یک تهدید در منطقه و جهان مطرح نباشد. میخواستیم آشتی و برادری و روابط بهتر با همسایگان داشته باشیم. ما میخواستیم همه‌ی حقوقمان را با هم استیفا کنیم. نه تنها یک حق. ما میدانستیم در کنار حفظ حقوق هسته‌ای باید حقوق دسترسی یک ملت به بازارهای جهانی نیز همزمان تامین شود. ما می دانستیم که حق این مردم همه‌ی فناوریهاست. ما میدانستیم که حق این مردم شرایط حمل و نقل مناسب بین المللی است. حق این مردم فروش و شرایط ارتباط اقتصادی برای کالاهای مختلف از خودرو گرفته تا پتروشیمی و تا خرید انواع نیازهای کشور است. تا شرایط مناسب برای صادرات کالا، تا مسئله بیمه، تا کشتیرانی، تا روابط مالی و بانکی.

ما ملتی نیستیم که فقط یک حق داشته باشیم و بقیه حقوقمان را بگذاریم دیگران پایمال کنند. هدف 24 خرداد این بود: حفظ همه حقوق این ملت بزرگ. این به مفهوم تعامل سازنده برای حفظ حقوق ملت و منافع ملی بود. در این راستا ما باب مذاکره جدی و تاثیرگذار در چارچوب منطق با 5+1 را آغاز کردیم. خط قرمزهای ما از ابتدا مشخص بود. من در اینجا باید از مقام معظم رهبری سپاسگزاری کنم؛ هم برای ترسیم خطوط اصلی در مذاکرات و هم برای حمایت جدی ایشان از مذاکره‌کنندگان. و هم آنکه با نفس گرمشان در کشور وحدت و اتحاد ملی و انسجام را به خوبی حفظ کردند. و باید از ملت بزرگ ایران تشکر کنم بخاطر حمایت مستمرشان از دولت بویژه در زمینه مذاکرات هسته‌ای که ما روبرو با 6قدرت جهانی در این مذاکرات هستیم و باید از مذاکره‌کنندگان‌ قوی ما در این مذاکرات و از وزیر امور خارجه که سرپرستی مذاکرات را به عهده دارند تشکر کنم که هر آنچه تا امروز به دست آورده‌ایم موجب افتخار ملی است.

 امروز در شرایطی هستیم که دو سال پیش هیچ قدرت بزرگی لااقل 5+1 و دیگر قدرتهای غربی و حتی شرقی به داشتن حق غنی‌سازی در خاک ایران اذعان نمی‌کردند. حق ما بود ولی این را اذعان نمی‌کردند. امروز هیچ کس در دنیا ، حتی قدرتهای بزرگ غربی در اینکه در ایران حق غنی‌سازی وجود دارد و نطنز درهایش باز می ماند و حتی  فردو، تردید ندارد. این بزرگترین دستاورد در زمینه حقوق هسته‌ای است. هیچ کس دو سال پیش از قدرتهای غربی اذعان نمی‌کردند که ایران می تواند در تحقیق و توسعه در زمینه سانتریفیوژهای پیشرفته مسیر را ادامه دهد، حتی با اعمال تزریق یو اف 6 در سانتریفیوژهای پیشرفته برای تحقیق و توسعه؛ اما همه امروز این را اعتراف می کنند. شاید در زمینه تحریم سخن ها متفاوت بود اما امروز هیچ کس تردید ندارد که اجرای توافق توام خواهد بود با رفع تحریمها.

آنچه به دست آوردیم تا امروز، من آینده را بحث نمیکنم، آنچه به دست آوردیم یک پیروزی بزرگ برای ملت بزرگ ایران است و این پیروزی از آن ملت است. این ملت با ایستادگی و مقاومتش به این حقوق بزرگ خود دست یافته است. در زمینه تحریم دو مسئله مهم مدنظر داشته باشید؛ یکی ابعاد و عمق تحریم است و دیگری مدیریت تحریم. این دو را از هم تفکیک کنیم. تحریم را همه بدانیم غیرقانونی است، غیرانسانی است، غیراخلاقی است؛ در این تردید نکنیم. تحریم تحریم کور بوده و نه هدفمند. اگر تحریمی علیه صنعت هسته‌ای بود شاید این تعبیراتی که الان می گویم غیرانسانی و غیراخلاقی، کمی اغراق بود، اما این تحریم حتی برای خرید گندم هم بود. حتی برای خرید مواد غذایی مردم هم بود. برای هرگونه سرمایه گذاری در ایران بود حتی برای سرمایه  گذاری برای سد کشاورزی. برخی تعجب کردند ولی تعجب نکنند تحریم برای سدی بود که خوردن آب آشامیدنی را تامین کند. حتی ضد دارو و تجهیزات پزشکی بیمارستانها بود. هیچ کس در غیراخلاقی و غیرانسانی بودن تحریم تردید نکند؛ مخفی کردن ظلم ظالمان  کار شایسته ای نیست. اگر ظلمش را بیان کردیم،  کار بدی کردیم؟ باید ظلم ظالمان مخفی بماند؟

اما نکته دیگری هم هست و آن مدیریت تحریم؛ ابعاد تحریم نان و آب مردم را فرامیگرفت اما دولت به خوبی این تحریم را مدیریت کرد و اگر بازهم بخواند ظالمانه ادامه یابد مدیریت خواهد کرد. دلیلش آنچیزی است که دولت در این دو سال عمل کرده است؛ دلیلش آن است پرداختی مردم در بیمارستان به جای 37 درصد به 4.5 درصد تقلیل یافته؛ 9 میلیون نفر بعلاوه 200 هزار نفر بیمه درمانی شدند؛ 10 میلیون نفر از حاشیه نشین های شهرهای بزرگ تحت پوشش خدمات درمانی قرار گرفتند. 11 میلیون نفر تحت پوشش حمایت  کالایی قرار گرفتند. آمار فراوان است اما یک کلمه بگویم، این دولت بزرگترین سرمایه را برای منابع آبی کشور انجام داده است. این دولت در طول 4 سال تا پایان چهار سال حدود 10 میلیارد دلار برای تامین آب اختصاص داده است. پس دولت به خوبی تحریم را مدیریت کرده و خواهد کرد اما این معنایش آن نیست که ابعاد تحریم را ندانیم و ملت ما نداند و ظلم ظالم را بیان نکنیم و توضیح ندهیم. ما باید کار خلاف قانون قدرتهای بزرگ را توضیح بدهیم اما ملت ما از این فشارها نمی هراسد و مسیر خود را برای  احقاق خود خود ادامه خواهد یافت.

 پرسش و پاسخ:

خبرنگار خبرگزاری صداوسیما: ایران همواره تاکید کرده که تنها توافقی را می پذیرد که توافق خوب باشد. ایران چقدر با این توافق فاصله دارد؟

روحانی: همه تلاش ما بر این است که به یک توافقی برسیم که عزتمندانه با تامین حقوق ملت بزرگ ایران باشد و با توجه به همه خطوط قرمزی که تعریف شده است. به نظر من چارچوب‌های کلی که مورد نظر جمهوری اسلامی ایران بوده، امروز مورد قبول 5+1 است.  روحانی افزود: در جزئیات هنوز اختلاف نظرهای فراوانی داریم و باید همه این اختلاف نظر ها حل شود. آنچه می توانم بگویم این است که ما در مذاکرات جدی هستیم و دنبال تلف کردن وقت به هیچ عنوان نیستیم. خود را محصور در یک زمان خاص نمی بینیم. عجله نداریم اما در عین حال از همه فرصت و امکانمان برای دستیابی به توافق استفاده می کنیم. خواست ملت ایران برای ما بسیار مهم است؛ چارچوب هایی که از طرف نظام برای مذاکرات تعیین شده همواره مورد توجه بوده. مذاکره کننده ها به طور جدی این مسیر را دنبال می کنند. اگر طرف مقابل ما همین چارچوب را مراعات کند و به حقوق ملت ایران و منافع ملی ما احترام بگذارد و دنبال زیاده خواهی نباشد توافق در دسترس است.

* روزنامه ابتکار: با توجه به لغو گسترده کنسرت های موسیقی و بویژه هفته اخیر که بازتابهای زیادی داشت اما متاسفانه ادامه دارد. نظر شما را راجع به این موضوع می خواستم بدانم.

روحانی: ما در زمینه فرهنگی همانطور که از ابتدا اعلام کردیم معتقدیم که امور فرهنگی حتی الامکان باید به اصحاب فرهنگ واگذار شود. فضا را باید کاملا به گونه‌ای ترسیم کنیم که این فضا هم برای آنها که میخواهند از کالای فرهنگی استفاده کنند بتوانند و هم آنها که میخواهند تولید کنند بتوانند به خوبی تولید کنند. از نظر ما مرجع، قانون است. وقتی دستگاهی به عنوان مرجع قانونی برای مجوز تعیین شده دخالت دیگران در این امور شایسته نیست و باید بگذاریم قانون عملیاتی و اجرایی شود. اینکه تصور می شود که اینکار خوب است یا بد است و آثارش مثبت است یا منفی است همان اشکالی است که یکبار گفتم همه باید قانون را عمل کنیم و دنبال اجتهاد شخصی نباشیم. اجتهاد را بگذاریم برای حوزه های علمیه. هر دستگاهی که باید مجوز صادر کند مورد احترام باشد مجوزش. این را هم یادمان باشد که وقتی در چارچوب مجوزی برای یک کنسرت داده می شود و از مردم دعوت می شود و بلیط می خرند، اینگونه دخالتها تضییع حقوق مردم است قبل از اینکه تضییع حقوق اصحاب فرهنگ باشد. من امیدوارم که همه ما احساس کنیم که 24 خرداد ادامه دارد و همان مردمی که پای صندوق آمدند همان مردم برای حمایت در اجرای راه و مسیری که انتخاب کرده اند در صحنه هستند. ما باید از این مشکلات عبور کنیم و با وحدت و انسجام و حضور مردم در صحنه از این مشکلات عبور خواهیم کرد. دولت خود را ملتزم می داند به حقوق مردم و اجرای قانون.

ادامه سوال روزنامه ابتکار: این صحبت های شما ضمانت اجرایی دارد؟

روحانی: از نظر ما مجوز قانونی وقتی صادر می شود لغو آن مجوز از طرف دستگاه هایی که قانونا حق ندارند لغو کنند که کاملا نادرست است. اگر هم موردی را قوه قضائیه می خواهد وارد عمل شود باید کاملا توجیه قانونی برای ورودش باشد.

سی‌سی‌تی‌وی چین: ارزیابی شما از آینده مذاکرات چگونه است و چالش های پیش رو را در چه می بینید؟ کلا در زمینه لغو تحریمها چه مقدار پیشرفت حاصل شده است؟ می دانیم لغو تحریمها نگرانی اصلی کشور ایران است. اگر توافق شود چقدر زمان می برد تا تمام تحریمها لغو شود؟

روحانی: اساس مذاکرات رو به پیش است. گرچه در برخی از مسائل هنوز اختلاف نظر وجود دارد. در زمینه تحریم، تحریمهای اقتصادی در اصل اینکه با اجرای توافق همه تحریمهای اقتصادی برداشته خواهد شد و ملغی و کان لم یکن خواهد شد تردیدی وجود ندارد. اما نسبت به همزمانی اقدامات ایران با این لغو که چگونه باشد اختلاف نظرهایی هنوز وجود دارد که ما مصر به همزمانی هستیم. یک اشکالی وجود دارد و آن اینکه طرف مقابل ما در برخی موارد بعد از رسیدن به چارچوب تفاهمی در جلسه‌ای، در جلسه بعدی دوباره برمیگردد به چانه زنی که این کار را عقب می اندازد و مذاکرات را طولانی تر می کند. زمانی که پیش روی  ماست اگر طرف مقابل ما به  چارچوب هایی که قبلا مورد تفاهم بوده متعهد بماند و موارد جدیدی را وارد توافق نکند می تواند حل و فصل شود و میتوانیم به توافق برسیم.

سوال خبرگزاری مهر درباره عملکرد فرهنگی دولت همچون عفاف و حجاب و حضور بانوان در دانشگاه و برخی کنسرت ها و تئاتر ها و ... تعبیر رئیس جمهور درباره نیروی انتظامی

روحانی: دولت تعبیر  خاصی درباره نیروی انتظامی ندارد و معتقد است همه دستگاه ها باید در چارچوب قانون عمل کنند. فکر نمیکنم این جای اختلاف باشد مخصوصا اینکه قانون جمهوری اسلامی ایران یا متخذ از متن شرع است یا لااقل مصوباتی است که با موازین شرعی مغایرت ندارد. قانون ما اسلامی است. در این زمینه اختلاف نظر نداریم. در زمینه سایر مسائل فرهنگی دولت موظف به اجرای قانون است. ضمن اینکه حقوق مردم هم باید حفظ شود. امام در زمینه مسائل فرهنگی یک بن بستی که قبلا فکر می شد را باز کردند. خیلی حرفها بود در آغاز انقلاب؛ بعضی می گفتند که خانمها در تظاهرات نباید شرکت کنند چون وقتی شعار می دهند صدای نامحرم است و اشکال دارد. این بحث ها مطرح بود ولی امام در پاریس که بودند موضع گیری صریحی کردند. ما وقتی خانمها میخواهند رای بدهند خم می شویم و احترام می کنیم و می گوییم بیایید و حقوق شما در حوزه سیاسی و اجتماعی و فرصت برابر دارید ولی از انتخابات که می گذریم گویا رای و عقیده ما عوض می شود. همه خانمهای جامعه ما اولا به دینشان و آیینشان و فرهنگشان معتقدند و احترام می گذارند. به عفت و حجاب و چارچوبهای قانونی احترام می گذارند. ما نباید تصور کنیم که ما می خواهیم اسلام را پیاده کنیم و خدایی ناکرده خانمها می خواهند برعکس قوانین اسلام حرکت کنند. خانم ها در بسیاری از مسائل پیشتازند. در همه راهپیمایی ها و مراسمات می بینید. ما باید حق نشاط و شادی و زندگی اجتماعی در چارچوب موازین دینی و قانونی برای همه محترم بشماریم. در این زمینه فکر نمیکنم در کلیات اختلاف نظری باشد ممکن است در مصادیق گاهی اختلاف نظر باشد که باید حل کرد.

خبرگزاری ایرنا: برخی می گویند که دولت همه امور کشور از جمله آب خوردن مردم را به رفع تحریم گره زده، پاسخ شما چیست؟

روحانی: شما می دانید که در گذشته در یک دوره هشت ساله ای 720 میلیارد دلار صرف واردات شد. و کشور کاملا متکی شد به بیرون. و همان هم علامت لازم برای تحریم داد. یعنی اگر اقتصاد مقاومتی بود و در جامعه ما به خودمان متکی بودیم و نه به دلار نفتی، این فشارها بر ما وارد نمی شد. این دولت همه برنامه هایش در شرایط تحریم وضع و اجرا شده است. یعنی در زمانی که تحریم بوده توانسته تورم بالای 40 را به 15 برساند و در این شرایط توانسته کشور را از رشد منفی 6.8 به رشد مثبت برساند. سرمایه  گذاری منفی را به سرمایه گذاری مثبت برساند. در همه زمینه‌ها، در زمینه صنعت، کشاورزی، دارای رشد مثبت در 93 هستیم. در برخی زمینه ها مانند معدن رشد  خیلی بالاست و 10.8 هست. صنعت بالای 5 و بازرگانی بالای 3 هست. در برخی زمینه ها مانند کشاورزی حرکت ما به پیش هست.

در همه زمینه های تولید کشاورزی و در یک سال گذشته ما برای واردات کشاورزی و محصولات غذایی بیش از 8 میلیارد دلار صرفه جویی کردیم. تولیدات داخلی ما رفت بالا در این زمینه. پس این دولت در زمان تحریم برنامه ریزی و معضلات را حل کرده.

تحریم هیچگاه موفق نبوده است و به اهدافش نرسیده است. در ایران هم تحریم موفق نخواهد بود ولی موثر بوده است. بین این دو باید فاصله بیندازیم. تحریم می خواست ما را تسلیم کند ولی موفق نشد اما تحریم مشکلاتی را برای جامعه بوجود آورد. مسلما مدیریت بیشتر از تحریم لطمه زده ولی اینکه بگوییم تحریم تاثیر ندارد، در همه زندگی ما متاسفانه، چون غیرقانونی و ظالمانه و غیرانسانی است سایه افکنده. ما در محیط زیست نیاز به سرمایه گ ذاری بزرگ و برای آب نیاز به سرمایه گذاری بزرگ داریم. روحانی افزود: شما اگر این سرمایه گذاری ها را بخواهید از خارج وارد کنید میتوانید در شرایط تحریم؟ این معنایش این نیست که نمیتوانیم زندگی کنیم. یک بحث، بحث ادامه حیات است، کشور میخواهد به نیازمندی های ضروری برسد و اشکالی ندارد اما پیشرفت و توسعه و رقابت با دنیا، هیچ کشوری پشت درهای بسته به اقتصاد بزرگ و بازار بزرگ دست نمی یابد. این یک ظلم بزرگ است که میخواهند دروازه ما را ببندند. ما این ظلم را باید برداریم که همان تحریم است اما در عین حال دولت با شرایط تحریم مدیریت کرده و توانسته بسیاری از مشکلات را حل کند و حل  خواهد کرد.

فایننشال تایمز: پارسال این موقع یکی از اعضای گروه خیلی کوچک خبرنگارهای رسانه های غربی‌، جیسون رضاییان اینجا بودند. آیا شخصا شما پیگیر پرونده ایشان هستید؟ نگرانی خانواده کوچک رسانه های غربی در ایران بود این حرفم.

می توانم مشخصا بپرسم فکر میکنید فاصله ای که بین امضای توافق تا اجرای قرارداد خواهد بود چقدر است؟ شما چقدر میخواهید باشد و تحریمهای بانکی به ما گفته می شود که حدودا 1 سال ممکن است طول بکشد که اجرایی شود. آیا شما اجازه بازدید از سایتهای نظامی و مصاحبه با دانشمندان هسته‌ای را خواهید داد؟

روحانی: سه چهار سوال کردید. من به عنوان رئیس جمهور که  مجری قانون اساسی هستم، نسبت به حقوق شهروندی همه ایرانی ها و یا کسی که حتی اگر تابعیت غیرایرانی برفرض داشته و در ایران زندگی میکند حساس هستم و دنبال میکنم. مواردی که به من اطلاع می رسد نسبت به حقوق افراد، آنها را دنبال میکنم. موردی که شما گفتید از کلیت آنچه وظیفه دولت است مستثنی نیست.

اما اینکه همزمانی اجرای تعهدات ایران در توافق با رفع تحریم چگونه خواهد بود جای بحث وجود دارد. یک عددهایی شما گفتید که آنها حتما نادرست است. مثلا درباره رفع تحریم بانک. فکر کنم ماه و سال را اشتباه گفتید. آن زمانی که ما به توافق برسیم، هر روز و زمانی باشد تا اجرای توافق فاصله ای خواهد بود که چند ماهه است و جزو مواردی است که بحث می شود. ما دنبال آن هستیم که بعد از توافق بلافاصله در شورای امنیت قطعنامه صادر شود که آن توافق را در فصل 7 تایید کند و آن در همان قطعنامه شورای امنیت، همه قطعنامه های قبلی را در زمینه مسائل هسته‌ای لغو کند. این اولین گام مهمی است که بعد از توافق برداشته می شود. شاید بشود گفت اولین تضمین اجرایی این توافق هست. منتهی بعد از آن اینکه تحریمها چگونه لغو می شود داریم بحث می کنیم. زمان اعلام لغو و اجرای لغو دارد بحث می شود. تعهدات ایران زمانی طول می کشد که اجرا شود. ممکن است چند ماه طول بکشد. از زمانی که توافق امضا شود تا زمانی که همه تعهدات اجرایی و عملیاتی شود از سوی دو طرف اینکه چقدر زمان ببرد محل بحث است اما چند ماهی حتما زمان می برد.

پروتکل الحاقی چیزی نیست که مخصوص ایران باشد. یک تبلیغات غلط ونادرستی در خارج راه افتاده؛بسیاری از کشورهای دنیا هستند که پروتکل را اجرایی می کند. 124 کشور دارند اجرا می کنند و عده دیگر هم قبول کردند. بنابراین پروتکل آن سال 2002 و 2003 که اول بحث پروتکل بود 80 کشور قبول کرده بودند در این چند سال شده است 124 کشور. معلوم است چیز بدی نیست که کشورها مرتب امضایش می‌کنند. این تعهدات بین المللی همواره 2 طرفه است. هرچه در این 124 کشور اجرا می شود در ایران هم اجرا خواهد شد. در پروتکل چیزی به عنوان بازرسی وجود ندارد. ما پروتکل را در 2003-4-5 داوطلبانه اجرا کردیم و میدانیم چگونه است، همان زمان هم بحثی در ایران سر گرفت که اگر اجرا شود می آیند مسجد و خانه علما و مجلس را بازرسی می کنند. این حرفها آن موقع هم بی اساس بود و الان هم اینجور حرفها در بعضی رسانه ها زده می شود.

اما این نکته قطعی است که ایران نخواهد گذاشت که اسرار کشورش به بهانه اجرای پروتکل یا هر معاهده دیگری در دست دیگران قرار گیرد. نه تنها اسرار نظامی بلکه در باقی فناوری ها نمی گذاریم در دست کسی بیفتد. ما در زمینه کنوانسیون شیمیایی هم عضو هستیم و سالهاست در کشور اجرا می شود. آنجا هم نوعی دسترسی ها وجود دارد و آنجا هم اسرار کشور را حفظ کردیم و می کنیم. آنچه برای ایران مهم است آنکه با اجرای این توافق و پروتکل ثابت کند به اینکه اتهامات بی اساسی که علیه ایران زده می شد که ایران دارد بمب هسته‌ای می سازد یا در پی ساخت بمب هسته‌ای است برای جهانیان روشن شود که بی اساس است و لذا آژانس هم در طول این مدت حدود از سال 2001 تا حالا که دارد در این کشور پادمان را اجرا می کند همواره تایید کرده که هیچ چیزی نیافته در ایران که به معنای انحراف ایران از مسیر صلح آمیز باشد.

سوال خبرنگار دنیای اقتصاد درباره آمارهای رشد اقتصادی در دولت

روحانی: اگر اصل 44 درست عمل میشد یک انقلاب واقعی در اقتصاد بود ولی متاسفانه به خوبی اجرا نشده و در برخی موارد قانون به درستی رعایت نشده. همه جا مسئولان استانها یکی از حرفهایشان این است که بسیاری از واگذاری ها درست و اصولی انجام نشده است. اساس این بود که مدیریت را در بخش اقتصاد به بخش خصوصی بدهیم ولی متاسفانه نهادهایی معروف به خصولتی در اصل 44 آمدند و نگذاشتند همه اهداف مورد نظر اجرا و عملی شود. تلاش دولت این است که اصل 44 به خوبی اجرا شود و عملی شود در چارچوب مقررات قانونی و بدون تخلف. اما آمار اقتصادی اعلامی توسط دولت، اولا دولت در این زمینه دخالتی ندارد. بانک مرکزی و مرکز آمار ایران مستقل است و ما دخالت و سفارشی نمی کنیم. طبق قانون آمار مرکز آمار معیار خواهد بود ولی بانک مرکزی هم آمارهایی از گذشته داشته و الان هم دارد و هر دو آمار مورد توجه صاحب نظران معمولا قرار میگیرد. اما اثر این آمارها در زندگی مردم و بورس، مقداری متفاوت است. وقتی می گوییم نرخ تورم کاهش یافته یعنی یک ماشینی که با سرعت 40 کیلومتر حرکت میکرده الان حرکتش شده 15 کیلومتر. معنی اش ایستادن و دنده عقب رفتنش نیست. مردم می گویند اینکه می گویید تورم پایین آمده ارزان که نشده. معنای کاهش نرخ رشد تورم به مفهوم ارزانی نیست. ماشینی که به سرعت به سمت دره می رفته اولا رفته به سمت جاده درست تا ماشین اقتصاد ایران سرنگون نشود و ثانیاً سرعتش را کم کردیم. حتما ما باید برسیم به تورم یک رقمی. تورم صفر در دنیا نیست و اگر هم باشد خوب نیست. تورم یک نرم خاصی دارد. سیاست دولت همچنان کاهش نرخ رشد تورم خواهد بود.

اما اینکه اثر این حرکتهای اقتصادی در همه بازارها از جمله بازار سرمایه سریع مشاهده شود، باید بگویم اولا دولت دخالت مستقیم در بازار سرمایه ندارد ولی نظارت می کند که شفاف باشد و حبابی نباشد و حمایت هم میکنیم ولی بازار سرمایه را باید بلند مدت نگاه کنیم نه کوتاه مدت. اساس بازار سرمایه به رونق اقتصادی وابسته است. در بلند مدت مسیر بازار سرمایه را مثبت می دانم.

امسال سال سختی برایمان است؛ درآمد نفت ما کاهش یافته و بنابراین مقداری سختی داریم. اما در عین حال مسیر را انشاءالله ادامه خواهیم داد.

روزنامه همشهری: در میان قوانین معطل مانده، اجرای برخی قوانین به پول نیاز دارد اما برخی پول نمیخواهد و به تحریم هم ربطی ندارد. یکی از آنها عبارت است از تخصیص یارانه تولید، قانون بهبود کسب و کار. سوم تاخیر در آزادسازی سهام عدالت مطابق قانون؛ چهارم معطل ماندن قانون دسترسی آزاد به اطلاعات. پنجم: اجرای قانون کد رهگیری کالا، و ششم: موارد متعددی از برنامه پنجم مانند  منع دولت در هزینه ورزش حرفه ای/ چرا قوانینی که نیاز به پول هم ندارد اجرایی نمی شود.

روحانی: وظیفه دولت اجرای قانون است ولی برخی قوانین در چارچوب امکانات یا برخی از موارد هزینه‌ای دولت که باید هزینه کند در چارچوب درآمدهاست. یعنی منوط به این است که درآمد لازم استحصال شود. قوانینی که مورد نظر هست، برخی مواردش  مانند مسئله محیط کسب و کار را اتفاقا دولت اجرایی کرده. قبلا مدتی معطل مانده بود. محیط کسب و کار یکی از افتخارات دولت این است که رتبه مان از 152 رسیدیم به 130 در این حوزه. ما از نظر مسئله کسب و کار 22 رتبه در واقع به سمت مثبت حرکت کردیم.

 در سهام عدالت، دولت دنبال تهیه لایحه است. البته یک سری مسائل و هماهنگی هایی نیاز است که باید انجام شود. ممکن است قانونی باشد که شما بگویید دولت اجرا کرده یا نکرده. قانون برنامه 5 ساله سال آخرش هست و هر موردی که قانون و مقررات و آئین نامه اجرایی خواسته آنها را اجرایی و عملیاتی کردیم. اساس کار این دولت این بوده که قوانین اجرا شود. حتی قوانینی که برای سالها مانده بود. مثلا قانون خدمات جامع برای ایثارگران سالها مانده بود و ما آن را اجرایی کردیم هرچند برای دولت سخت و سنگین بود. در سال گذشته ما 1700 میلیارد تومان برای اجرای این قانون هزینه کردیم.

خبرگزاری ایلنا: علیرغم وعده شما تغییر فضای امنیتی به سیاسی را در کشور مشاهده نکردیم. گروه های فشار در حال فعالیت هستند و کنسرت ها لغو می شوند. اخلال گران سخنرانی رئیس جمهور و یادگار امام را به هم می زنند. در مقابل اینها نه تنها با این افراد بی شناسنامه برخورد نشده بلکه فردی که هشت سال ریاست جمهوری کشور را به عهده داشته ممنوع التصویر است. آیا تایید می کنید تصمیم شورای امنیت ملی درباره ممنوع التصویری رئیس دولت اصلاحات را؟  دولتی که نمیتواند اخلال سخنرانی ها را کنترل کند، چه تضمینی می تواند درباره برگزاری انتخابات درست بدهد؟

روحانی: مسائلی که ما داریم در مسائل سیاسی و اجتماعی، برخی از این مسائل یک روزه و یک شبه حل و فصل نمی شود. باید شرایط امروز را نسبت به 2 سال پیش در نظر بگیریم و ببینیم روند به سمت حل و فصل بوده یا معکوس بوده یا حرکتی نداشته. همه تلاشمان این است که شرایط کشور را از شرایطی که قبلا مناسب نبود برگردانیم به شرایط قانونی و مناسب در جامعه. نمیتوانیم بگوییم در این 22 ماه تغییری حاصل نشده است؛ به هرحال در مسائل اجتماعی و فرهنگی انجمن های دانشجویی فعال هستند و حضور دارند. 16 آذر این دو سال را با قبل این دولت مقایسه کنید. خانه سینما افتتاح شده. خانه احزاب فعال شده. اینجوری نیست که هیچ حرکتی نشده باشد. اما اینکه انتظار داشته باشیم همه مسائل اجتماعی و فرهنگی در 22 ماه تمام شود، حتما تمام نمیشود. مشکلات را باید حل کنیم. منتهی مهم این است که نباید مایوس شویم. اگر 4-5 نفر حرکت غیرقانونی کردند باید اولا نصیحت و جذب کنیم و بگوییم به نفع کشور نیست. اساس 24 خرداد 92 این بود که مردم گفتند افراط و تفریط و خشونت نباشد و قانون حاکم باشد.

همه ما باید کمک کنیم و بدانیم دولت هیچ کاری را، نه مسائل اجتماعی و فرهنگی فقط، بلکه اقتصادی و سیاست داخلی و خارجی، هیچکاری را بدون حضور و حمایت مردم نمیتواند انجام بدهد. مردم همچنان باید در صحنه بمانند و از دولت حمایت کنند.

شورای امنیت ملی هیچ مصوبه ای در زمینه ممنوع التصویری کسی ندارد و اگر کسی چنین چیزی را به شورای امنیت ملی نسبت بدهد خلاف کرده و باید طبق قانون مجازات شود.

خبرنگار شبکه خبر: دو وعده کاملا محقق شده و دو وعده کمتر محقق شده خود را اگر نام بخواهید ببرید چه بوده؟

روحانی: تمام تلاش ما این بوده همه وعده ها را عملیاتی کنیم. در زمینه اقتصاد وعده دادیم شرایط را آرام کنیم، در این زمینه دولت تلاش خود را انجام داده در طول 22 ماه گذشته. روحانی گفت: دلیلش همین آمار و ارقام است و آرامشی که در بازار می بینید. در زمینه سیاست خارجی وعده ما تعامل سازنده بوده و به نظر من به این وعده عمل کردیم. منتهی باید حافظه میان مدتمان را درست کنیم. یادمان نرود 2 سال پیش چه خبر بوده است. این همه جمع سرمایه دار از شرق و غرب می آید.

روابطمان با همسایگان، جز یکی دو همسایه بهتر شده.

در زمینه فرهنگی و اجتماعی هم وضع بهتر شده ولی به همه اهداف نرسیم. حتی ممکن است تا پایان 4 سال هم موفق نباشیم 100 درصد وعده ها را عملیاتی کنیم. اما به مردم میگوییم همواره تلاشمان این بوده آنچه وعده دادیم عمل کنیم ولی یک نکته را باید مردم در ذهنشان باشد، بعضی امور کل حاکمیت باید دست به دست هم بدهد و دولت به تنهایی قادر نیست. باید مجلس و قوه قضائیه همه باید با هم اقدام کنیم و همه باید کمک کنیم.  دولت به سهم خود به نظر من تلاش خودش را انجام داده است.

خبرنگار روسیاالیوم: موضع ایران درباره طرح جدید آمریکا در عراق چیست؟

روحانی: سیاست جمهوری اسلامی ایران  نسبت به مسائل منطقه تغییر نکرده و همان سیاستی است که بوده و ادامه دارد. ما در کشورهای منطقه تعهدمان این است که به کشورهای منطقه برای امنیتشان و ثباتشان کمک کنیم و اگر از ما درخواستی دارند به آنها کمک کنیم مخصوصا در زمینه مبارزه با  تروریسم که آن را مهم میدانیم. ما کاملا پیش بینی می کردیم شرایط منطقه را و لذا 2 سال پیش در سازمان ملل پیشنهاد دادیم جهان عاری از خشونت و افراطی گری را. همان وقت هم به سازمان ملل گفتیم. خوشبختانه به آن ندا در مقام تصویب قطعنامه در مجمع عمومی پاسخ مثبت داده شد اما در مقام عمل آن مقدار که باید شاهد حضور سازمانهای بین المللی و کشورها برای مقابله با تروریزم باشیم نبودیم. ما در عراق پایگاه نظامی نداریم و واحد نظامی نداریم همچنین در سوریه. آنچه در عراق انجام می دهیم کار مستشاری است, همچنین در سوریه. هدف اصلی ما هم مبارزه با تروریزم و بازگشت ثبات به این کشورهاست. در سوریه دلمان می خواهد مشارکت عمومی مردم و دموکراسی بیش از پیش اجرایی و عملیاتی شود.

روزنامه آفتاب یزد: در بحث افزایش نرخ بنزین و حذف یارانه اقشار پردرآمد  انتظار بود خودتان بیایید و توضیح بدهید. در دولت سابق گفتگوهای رودرروی تلویزیونی زیادی داشتیم ولی در این دولت خیر.

روحانی: اصل اشکال شما وارد است. من به سهم خودم باید بیشتر حضور یابم و با مردم و رسانه ها صحبت کنم. این اشکال وارد است. چون مردم ما باید همه حرکتهای دولت را به خوبی بدانند و قضاوت نهایی هم به عهده مردم است. البته در زمینه مسئله افزایش که شما گفتید در بنزین، من خیلی این واژه را نمی پسندم. چون در بنزین ما در واقع 2 نرخ بود و ما تک نرخی کردیم. دلیلش هم روشن است؛ به نظر من مقامات دولتی برای مردم توضیح داده اند که خب ما طبق قانون مجلس امسال می بایست که همه حاملهای انرژی را می رساندیم به فوب خلیج فارس یا لااقل نزدیک میکردیم ولی حتی الان خیلی فاصله داریم. آنها که تورم زا بود در زندگی مردم و تاثیر زیادی داشت خیلی مراعات کردیم. در زمینه  گازوئیل می بینید که افزایش بسیار کم بوده همچنین در نفت سفید و گاز. در زمینه بنزین ما تک نرخی کردیم و عمدتا هم دلیلش فساد زیاد بود. بنزین دو نرخی ایجاد فساد می کرد. بنابراین اگر توضیح به اندازه کافی داده نشده توضیحش روشن است. اولا می خواهم از مردم تشکر کنم که برخی از رسانه های خارجی یا حتی داخلی که دنبال یک فضایی بودند مردم اعتنا نکردند و شرایط کشور و دولت را احساس کردند.

شما می دانید که یارانه هایی که داریم پرداخت می کنیم بر مبنای همین قیمت های حاملهای انرژی است. امسال به خاطر قیمت نفت در این زمینه کسری زیادی داریم. حدود 10 هزار میلیارد تومان کسری در سال داریم. این افزایش یا تک نرخی شدن حداکثر  حدود 3 هزار میلیارد تومان می تواند جبران کند. روحانی افزود: ما متعهد ماندیم که یارانه ها را پرداخت کنیم و از آن طرف مجلس ما را موظف کرده یارانه پردرآمدها را حذف کنیم. دنبال این هستیم که این قانون هم اجرایی شود. منتهی من خودم خیلی وسواس دارم در این زمینه که ضمن حذف یارانه پردرآمدها، مبادا یارانه افراد کم درآمد یا متوسط هم به اشتباه حذف شود. این بسیار حساسیت دارم. به وزیر کار موکدا تاکید کردم که یارانه کسی را قطع کند که مطمئن باشد. همین ممکن است کمی زمان ببرد.

هر دو  کار در چارچوب قانون مجلس است.

خبرنگار روزنامه قدس: شما در اولین مصاحبه بعد از تحلیف فرمودید که معیار سنجش تورم برای ما جیب مردم است نه آمار بانک مرکزی و مرکز آمار ایران. در مقابل اینهمه آمار، شما اشاره کردید که بخشی از یارانه بگیران حذف می شوند و بنزین تک نرخی شد. همچنین بحث افزایش قیمت نان. آیا کماکان معیار شما جیب مردم است؟ جیب مردم  هر روز کوچک می شود و با آمارهای دولت همخوانی ندارد.

-روحانی: من مقداری توضیح دادم که آنچه دولت و به عبارت بهتر مراکز رسمی اعلام می کنند یک مبنایی دارند و یک سبدی دارند و بر مبنای آن محاسبه می کنند. ما خودمان هم روزانه قیمت اجناس را میگیرم. خودم حداقل هفته ای یکی دوبار قیمت اجناس در بازار را می گیرم. معیار باز هم جیب مردم است. در زمینه گرانی و ارزانی و زندگی معیار جیب مردم است اما آنها هم یک چارچوبی دارند برای اعلام برنامه هایشان.

 در سهام عدالت، دولت دنبال تهیه لایحه است. البته یک سری مسائل و هماهنگی هایی نیاز است که باید انجام شود. ممکن است قانونی باشد که شما بگویید دولت اجرا کرده یا نکرده. قانون برنامه 5 ساله سال آخرش هست و هر موردی که قانون و مقررات و آئین نامه اجرایی خواسته آنها را اجرایی و عملیاتی کردیم. اساس کار این دولت این بوده که قوانین اجرا شود. حتی قوانینی که برای سالها مانده بود. مثلا قانون خدمات جامع برای ایثارگران سالها مانده بود و ما آن را اجرایی کردیم هرچند برای دولت سخت و سنگین بود. در سال گذشته ما 1700 میلیارد تومان برای اجرای این قانون هزینه کردیم.

خبرگزاری ایلنا: علیرغم وعده شما تغییر فضای امنیتی به سیاسی را در کشور مشاهده نکردیم. گروه های فشار در حال فعالیت هستند و کنسرت ها لغو می شوند. اخلال گران سخنرانی رئیس جمهور و یادگار امام را به هم می زنند. در مقابل اینها نه تنها با این افراد بی شناسنامه برخورد نشده بلکه فردی که هشت سال ریاست جمهوری کشور را به عهده داشته ممنوع التصویر است. آیا تایید می کنید تصمیم شورای امنیت ملی درباره ممنوع التصویری رئیس دولت اصلاحات را؟  دولتی که نمیتواند اخلال سخنرانی ها را کنترل کند، چه تضمینی می تواند درباره برگزاری انتخابات درست بدهد؟

روحانی: مسائلی که ما داریم در مسائل سیاسی و اجتماعی، برخی از این مسائل یک روزه و یک شبه حل و فصل نمی شود. باید شرایط امروز را نسبت به 2 سال پیش در نظر بگیریم و ببینیم روند به سمت حل و فصل بوده یا معکوس بوده یا حرکتی نداشته. همه تلاشمان این است که شرایط کشور را از شرایطی که قبلا مناسب نبود برگردانیم به شرایط قانونی و مناسب در جامعه. نمیتوانیم بگوییم در این 22 ماه تغییری حاصل نشده است؛ به هرحال در مسائل اجتماعی و فرهنگی انجمن های دانشجویی فعال هستند و حضور دارند. 16 آذر این دو سال را با قبل این دولت مقایسه کنید. خانه سینما افتتاح شده. خانه احزاب فعال شده. اینجوری نیست که هیچ حرکتی نشده باشد. اما اینکه انتظار داشته باشیم همه مسائل اجتماعی و فرهنگی در 22 ماه تمام شود، حتما تمام نمیشود. مشکلات را باید حل کنیم. منتهی مهم این است که نباید مایوس شویم. اگر 4-5 نفر حرکت غیرقانونی کردند باید اولا نصیحت و جذب کنیم و بگوییم به نفع کشور نیست. اساس 24 خرداد 92 این بود که مردم گفتند افراط و تفریط و خشونت نباشد و قانون حاکم باشد.

همه ما باید کمک کنیم و بدانیم دولت هیچ کاری را، نه مسائل اجتماعی و فرهنگی فقط، بلکه اقتصادی و سیاست داخلی و خارجی، هیچکاری را بدون حضور و حمایت مردم نمیتواند انجام بدهد. مردم همچنان باید در صحنه بمانند و از دولت حمایت کنند.

شورای امنیت ملی هیچ مصوبه ای در زمینه ممنوع التصویری کسی ندارد و اگر کسی چنین چیزی را به شورای امنیت ملی نسبت بدهد خلاف کرده و باید طبق قانون مجازات شود.

خبرنگار شبکه خبر: دو وعده کاملا محقق شده و دو وعده کمتر محقق شده خود را اگر نام بخواهید ببرید چه بوده؟

روحانی: تمام تلاش ما این بوده همه وعده ها را عملیاتی کنیم. در زمینه اقتصاد وعده دادیم شرایط را آرام کنیم، در این زمینه دولت تلاش خود را انجام داده در طول 22 ماه گذشته. روحانی گفت: دلیلش همین آمار و ارقام است و آرامشی که در بازار می بینید. در زمینه سیاست خارجی وعده ما تعامل سازنده بوده و به نظر من به این وعده عمل کردیم. منتهی باید حافظه میان مدتمان را درست کنیم. یادمان نرود 2 سال پیش چه خبر بوده است. این همه جمع سرمایه دار از شرق و غرب می آید.

روابطمان با همسایگان، جز یکی دو همسایه بهتر شده.

در زمینه فرهنگی و اجتماعی هم وضع بهتر شده ولی به همه اهداف نرسیم. حتی ممکن است تا پایان 4 سال هم موفق نباشیم 100 درصد وعده ها را عملیاتی کنیم. اما به مردم میگوییم همواره تلاشمان این بوده آنچه وعده دادیم عمل کنیم ولی یک نکته را باید مردم در ذهنشان باشد، بعضی امور کل حاکمیت باید دست به دست هم بدهد و دولت به تنهایی قادر نیست. باید مجلس و قوه قضائیه همه باید با هم اقدام کنیم و همه باید کمک کنیم.  دولت به سهم خود به نظر من تلاش خودش را انجام داده است.

خبرنگار روسیاالیوم: موضع ایران درباره طرح جدید آمریکا در عراق چیست؟

روحانی: سیاست جمهوری اسلامی ایران  نسبت به مسائل منطقه تغییر نکرده و همان سیاستی است که بوده و ادامه دارد. ما در کشورهای منطقه تعهدمان این است که به کشورهای منطقه برای امنیتشان و ثباتشان کمک کنیم و اگر از ما درخواستی دارند به آنها کمک کنیم مخصوصا در زمینه مبارزه با  تروریسم که آن را مهم میدانیم. ما کاملا پیش بینی می کردیم شرایط منطقه را و لذا 2 سال پیش در سازمان ملل پیشنهاد دادیم جهان عاری از خشونت و افراطی گری را. همان وقت هم به سازمان ملل گفتیم. خوشبختانه به آن ندا در مقام تصویب قطعنامه در مجمع عمومی پاسخ مثبت داده شد اما در مقام عمل آن مقدار که باید شاهد حضور سازمانهای بین المللی و کشورها برای مقابله با تروریزم باشیم نبودیم. ما در عراق پایگاه نظامی نداریم و واحد نظامی نداریم همچنین در سوریه. آنچه در عراق انجام می دهیم کار مستشاری است, همچنین در سوریه. هدف اصلی ما هم مبارزه با تروریزم و بازگشت ثبات به این کشورهاست. در سوریه دلمان می خواهد مشارکت عمومی مردم و دموکراسی بیش از پیش اجرایی و عملیاتی شود.

روزنامه آفتاب یزد: در بحث افزایش نرخ بنزین و حذف یارانه اقشار پردرآمد  انتظار بود خودتان بیایید و توضیح بدهید. در دولت سابق گفتگوهای رودرروی تلویزیونی زیادی داشتیم ولی در این دولت خیر.

روحانی: اصل اشکال شما وارد است. من به سهم خودم باید بیشتر حضور یابم و با مردم و رسانه ها صحبت کنم. این اشکال وارد است. چون مردم ما باید همه حرکتهای دولت را به خوبی بدانند و قضاوت نهایی هم به عهده مردم است. البته در زمینه مسئله افزایش که شما گفتید در بنزین، من خیلی این واژه را نمی پسندم. چون در بنزین ما در واقع 2 نرخ بود و ما تک نرخی کردیم. دلیلش هم روشن است؛ به نظر من مقامات دولتی برای مردم توضیح داده اند که خب ما طبق قانون مجلس امسال می بایست که همه حاملهای انرژی را می رساندیم به فوب خلیج فارس یا لااقل نزدیک میکردیم ولی حتی الان خیلی فاصله داریم. آنها که تورم زا بود در زندگی مردم و تاثیر زیادی داشت خیلی مراعات کردیم. در زمینه  گازوئیل می بینید که افزایش بسیار کم بوده همچنین در نفت سفید و گاز. در زمینه بنزین ما تک نرخی کردیم و عمدتا هم دلیلش فساد زیاد بود. بنزین دو نرخی ایجاد فساد می کرد. بنابراین اگر توضیح به اندازه کافی داده نشده توضیحش روشن است. اولا می خواهم از مردم تشکر کنم که برخی از رسانه های خارجی یا حتی داخلی که دنبال یک فضایی بودند مردم اعتنا نکردند و شرایط کشور و دولت را احساس کردند.

شما می دانید که یارانه هایی که داریم پرداخت می کنیم بر مبنای همین قیمت های حاملهای انرژی است. امسال به خاطر قیمت نفت در این زمینه کسری زیادی داریم. حدود 10 هزار میلیارد تومان کسری در سال داریم. این افزایش یا تک نرخی شدن حداکثر  حدود 3 هزار میلیارد تومان می تواند جبران کند. روحانی افزود: ما متعهد ماندیم که یارانه ها را پرداخت کنیم و از آن طرف مجلس ما را موظف کرده یارانه پردرآمدها را حذف کنیم. دنبال این هستیم که این قانون هم اجرایی شود. منتهی من خودم خیلی وسواس دارم در این زمینه که ضمن حذف یارانه پردرآمدها، مبادا یارانه افراد کم درآمد یا متوسط هم به اشتباه حذف شود. این بسیار حساسیت دارم. به وزیر کار موکدا تاکید کردم که یارانه کسی را قطع کند که مطمئن باشد. همین ممکن است کمی زمان ببرد.

هر دو  کار در چارچوب قانون مجلس است.

خبرنگار روزنامه قدس: شما در اولین مصاحبه بعد از تحلیف فرمودید که معیار سنجش تورم برای ما جیب مردم است نه آمار بانک مرکزی و مرکز آمار ایران. در مقابل اینهمه آمار، شما اشاره کردید که بخشی از یارانه بگیران حذف می شوند و بنزین تک نرخی شد. همچنین بحث افزایش قیمت نان. آیا کماکان معیار شما جیب مردم است؟ جیب مردم  هر روز کوچک می شود و با آمارهای دولت همخوانی ندارد.

-روحانی: من مقداری توضیح دادم که آنچه دولت و به عبارت بهتر مراکز رسمی اعلام می کنند یک مبنایی دارند و یک سبدی دارند و بر مبنای آن محاسبه می کنند. ما خودمان هم روزانه قیمت اجناس را میگیرم. خودم حداقل هفته ای یکی دوبار قیمت اجناس در بازار را می گیرم. معیار باز هم جیب مردم است. در زمینه گرانی و ارزانی و زندگی معیار جیب مردم است اما آنها هم یک چارچوبی دارند برای اعلام برنامه هایشان.

بازار دچار یک آرامش و ثباتی است. آنجور که قیمت یک جنس امروز قیمتی باشد و فردا به شدت بالا برود، این را نمی بینیم. تغییرات آنچنان نیست البته وقتی 15 درصد تورم هست، یعنی جنسی که امروز می خرید نسبت به پارسال به طور متوسط 15 درصد قیمتش افزایش یافته است.

تلاش دولت بر این است که زندگی مردم زندگی بهتری باشد. امسال حداقل نسبت به سال 93، 10 تا 13 میلیارد کسری بودجه خواهیم داشت. حدود 20 هزار میلیارد تومان نسبت به پولی که باید به خزانه ریخته شود کسری خواهیم داشت. ما بحث خروج از رکود را اعلام و آئین نامه ها را ابلاغ کردیم و لایحه را به مجلس دادیم.  روحانی افزود: مردم ما می دانند در سال گذشته 32 هزار میلیارد تومان هزینه عمرانی کردیم. سال قبلش 21 هزار میلیارد تومان بوده. ولی سال 91 حدود 12-13 هزار میلیارد تومان بوده است. این نشان می دهد دولت دارد کار می کند برای زندگی و رفاه مردم. حضور مردم در زمینه های اقتصادی نسبت به  گذشته پرنشاط تر است.

اخیرا آماری صنعت معدن تجارت فرستاده بود که در این 22 ماه 8 هزار واحد صنعتی نیمه تمام تکمیل شده است که حرکت بسیار خوبی است. آمارها نشان میدهد دولت تلاش می کند. اما مشکل بزرگتر وجود  دارد و آن مسئله اشتغال است که یک مشکل عمده در این کشور است.

تا رونق اقتصادی نتوانیم ایجاد کنیم و سرمایه نتوانیم جذب کنیم، این همه جوان ما از پسر و دختر نمی توانند اشتغال یابند. آمار و ارقام سال گذشته ایجاد اشتغال بالایی بود. 550 هزار اشتغال را وزارت کار داد. ولی از آنطرف چقدر اشتغال کم شده است. وقتی می آییم سر اشتغال خالص، آمار ما مناسب نیست. اینکه می گویم جامعه ما امروز باید آرام باشد و افراطی گری را کنار بگذاریم و سرمایه خارجی جذب شود و همه کمک کنیم، یک بحثش همین اشتغال است.

یک جمله من به پاسخ قبلی اضافه کنم، آمریکایی ها در این یکسال طرحهای مختلفی را ادعا کردند که در عراق انجام می دهند. ادعای ائتلاف و بمباران هوایی و خرج روزانه زیاد و ... را اعلام کردند. ولی واقعیت این است که ادعاها تاکنون توخالی بوده است. در  عراق آنچه که جلوی تروریزم را تا امروز گرفته و نگذاشته دامنه ترکتازیهایشان را بیشتر کنند ملت عراق و ارتش عراق و دولت عراق بوده و ایران هم به سهم خود کمک کرده است. اثری از کشورهایی نمی بینیم که ائتلاف درست کردند. اخیرا ادعای پایگاه می کنند. اینها ادعاهایی است که با واقعیت بسیار فاصله دارد. کشورهای منطقه، سوریه و یمن و عراق و ... باید روی پای خود بایستند و ما هم در حد توان خودمان، برای زندگی و مواد غذاییشان و مبارزه با تروریزم هر کمکی بتوانیم می کنیم.

تلویزیون العراقیه: عراق ایران را به عنوان شریک اساسی خود می داند و در جنگ علیه تروریزم همانطوری که فرمودید ایران کمکهای مشورتی به کشور عراق ارائه می دهد. سوال من این است که در راستای تعهدات جامعه بین الملل برای کمک رسانی به مردم عراق، با توجه به اجلاس پاریس و تاکید کشورها بر این امر، آیا توقع نقش بیشتر ایران خواهیم بود؟ آیا شاهد پایان داعش در آینده نزدیک خواهیم بود؟

روحانی: ایران در چارچوب مقررات بین المللی برای کمک به دولت عراق بیش از گذشته آماده است. این کمک می تواند سیاسی و اقتصادی و حتی کمک های نظامی در قالب مستشاری باشد و یا نیازمندی های عراق برای خرید تسلیحاتشان. ایران کاملا آمادگی دارد. ایران و عراق دو کشوری هستند که از نظر فرهنگی و تاریخی و دینی و مذهبی در طول قرنها در کنار هم بودند. وظیفه خود می دانیم که از عراق و دولتش در برابر تروریست ها دفاع کنیم. در صورت نیاز و تقاضای دولت عراق این حمایت ها را بیشتر میکنیم. گروه های تروریستی در نهایت بی تردید شکست می خورند ولی در عین حال مشکل آفرین هستند برای مردم و زندگی شان و تمدن منطقه. همه باید تلاش کنیم هرچه سریعتر گروه های تروریستی را منهزم بکنیم. موضوع تروریسم می تواند معضلی برای کل منطقه و جهان باشد. تعاون و همکاری برای مبارزه با تروریزم وظیفه انسانی است.

روزنامه لس آنجلس تایمز: فرمودید ادعای توخالی آمریکا در سال گذشته بوده. آیا شما دلواپس نیستید که حتی پس از امضای توافق کسانی در آمریکا و ایران کارهایی کنند که اجرای توافق به دست انداز بیفتد و حوادث عراق و سوریه اصطکاک ایران و آمریکا را بیشتر کند و قرارداد روی همان کاغذ بماند؟  سرگی ریباکوف گفته اند به نحو نگران کننده ای نوشتن توافق نامه به طور کاهنده ای به پیش می رود. ایشان نگرانند. شما دلواپس هستید؟  همکار خانواده کوچک ما گرفتار است، شما این را در دیپلماسی خود بگنجانید.

روحانی: من دلواپس نیستم همیشه امیدوارم. بله هر احتمالی وجود دارد. ما علام الغیوب نیستیم که آینده را ببینیم و قدرت مطلقه هم نیستیم که بتوانیم همه مشکلات عالم را حل کنیم. ما توافق را به صورت محدودتر و زمان کوتاه تری (ژنو) عمل کردیم و آنجا هم میخواستند در دو طرف عده ای این را به هم بزنند. برخی کشورها هم فکر میکنند اگر توافق شکل بگیرد ایران قدرتش بیشتر می شود در منطقه و آنها دچار مشکل می شوند. البته اشتباه میکنند ما نمیخواهیم در منطقه تجاوز و مداخله کنیم و این توافق به ضرر هیچ کس نیست.

ممکن است مشکلاتی پیش روی ما قرار بگیرد ولی اگر توافق امضا شود یعنی همه دولتهای امضاکننده  متعهد هستند و باید اجرایی بکنند. بخصوص اینکه در شورای امنیت هم مهر تایید بخورد. همیشه در زندگی ما در اجرای اهداف ما ممکن است مشکلاتی پیش بیاید که باید برایش راه حل پیدا کنیم. آنها که میخواهند توافق را به هم بزنند اگر آثار خوبش را بعد از اجرا ببینند در کار خود  تجدید نظر می کنند.

روزنامه ایران: از ابتدای دولت شاهد تخریب های گسترده علیه دولت بودیم و شما همواره هشدار داده اید. آیا شما به مردم نشان دادید چه کسی نقد می کند و چه کسی تخریب؟ با توجه به نزدیک شدن به توافق هسته ای بازهم شاهد تخریب ها خواهیم بود.

روحانی: در یک توافق وقتی به قدمهای آخر می رسیم کار بسیار سخت می شود. همین که قبل از شما گفتند در سوالشان  که برخی کشورها اظهارنگرانی کردند که حرکت برای توافق نهایی و متن نهایی کند شده، مقداری اش می تواند طبیعی باشد و مقداری هم مربوط به این میتواند باشد که خیلی ها پشت پرده تلاش میکنند توافقی حاصل نشود. ما باید همه توانمان را به کار بگیریم که به هدف نهایی برسیم. معیار برای ما در این مسائل خواست ملت ماست. ملت ما خواهان توافق عزتمندانه است. مقام معظم رهبری هم توافق در چارچوب خط قرمزها را تایید کرده اند. اینکه عده ای تحت عنوان نقد دنبال تخریب هستند وجود دارد متاسفانه. مردم باید خودشان به خوبی این را قضاوت کنند که عده ای پشت پرده نقد موضع نگیرند و با لباس نقد به تخریب نپردازند. روشن است تفاوت نقد و تخریب. نقد باید مشفقانه و دلسوزانه و برای اصلاح و بهتر شدن باشد. تخریب به دروغ متوسل می شود به تهمت متوسل می شود به حرفهای ناصحیح متوسل می شود. گاهی به ادبیاتی متوسل می شود که با اخلاق و فرهنگ ایرانی و اسلامی ما اساساً سازگار نیست. ما باید تخریب گران را اولا دعوت کنیم به نقد به جای تخریب. عکس العمل مردم ما بهترین راه است. مردم ما اگر در برابر تخریب عکس العمل درست نشان دهند تخریب گر را مایوس می کنند.

وقتی تخریب گر ببینند مسیرش نتیجه ندارد ادامه نخواهد داد. البته دولت هم وظیفه روشنگری دارد. تشویش اذهان عمومی و حرفهای غیرواقعی زدن کار نادرستی است ولی نقد مشفقانه ضروری و بسیار خوب است. اگر دولت اجازه نقد ندهد یعنی دولت مستبدی است. یا خود را بی عیب و نقص می دانیم در حالی که اینگونه نیست و یا اینکه دنبال کار استبدادی باید باشد که درباره این دولت این هم نادرست است. مردم باید با عکس العمل خود و دولت با توضیحات خود باید جلوی تخریب ها را بگیرد.

خبرنگار المیادین: طرحهای تجزیه در حال حاضر بسیاری از کشورهای منطقه و بخصوص سوریه و عراق را تهدید میکند. شما از لحاظ نظری مخالف این طرحها هستید ولی عملا چه کار میکنید برای جلوگیری از تجزیه کشورهای منطقه. آیا می توانیم حق داشته باشیم از تهران متوقع باشیم که ابتکار عملی داشته باشد و سران کشورهای محوری ایران و ترکیه و عربستان را گردهم آورد برای حل و فصل عاقلانه بحرانهای کنونی؟ یا اینکه این کشورها دیگر قادر نیستند مشکلاتشان را خودشان حل کنند؟

روحانی: تغییر جغرافیای سیاسی منطقه به ضرر همه خواهد بود و ما باید وحدت و انسجام کشورهای منطقه را به سهم خودمان حراست و حفاظت کنیم. هرگونه جدایی و تجزیه مساوی است با ادامه درگیری ها و با یک جنگ داخلی جدید در آن کشور؛ چه سوریه، چه عراق و چه کشور دیگر. ما در این زمینه باید دو کار کنیم، یکی همان که شما اشاره کردید. باید با کشورهای دیگر منطقه گفتگو و افکار را نزدیک کنیم. بخصوص کشورهای همسایه. سازمانهای بین المللی باید در این زمینه فعال شوند. فعالیت سیاسی و منطقه ای و بین المللی باید افزایش یابد. نکته دوم قدرت حکومت مرکز ی است که هرچه تضعیف شود این خطر بیشتر تهدید میکند. باید قدرت مرکزی را در عراق و سوریه تقویت کنیم. اخیرا مشاهده کردیم برخی مجامع در آمریکا بحث تجزیه عراق را به زبانی مطرح کردند که نشان میدهد برخی قدرتها دنبال این توطئه هستند برای منافع خودشان، حال آنکه این بسیار برای رشد و ثبات و امنیت منطقه خطرناک است. جمهوری اسلامی ایران همه تلاشش را برای جلوگیری از تجزیه به کار خواهد گرفت.

خبرگزاری برنا: بودجه دولت برای مسکن جوانان چه زمانی عملیاتی خواهد شد؟

روحانی: ما برای کل مسئله مسکن، خانه اولی‌ ها، در نظر داریم. در مسکن اقداماتی قبلا شد که برای این دولت مشکلاتش باقی ماند. صدها هزار خانه به عنوان مسکن مهر باقی ماند که باید تکمیل شود. در مناطقی ساخته شده بود که اصلا مناسب نبود در برخی شهرها. اسمش مسکن بود ولی مسکن نبود. یعنی سکونتی را ایجاد نمیکرد و نمی توانستند مردم آنجا سکون و آرامشی پیدا کنند.

دولت در این زمینه بار بزرگی بر دوشش افتاده است. ما در این دولت حدود 425 هزار واحد مسکن مهر را با وجود مشکلات تکمیل کردیم. خیلی مشکلات بزرگی داشتیم و البته ناچاریم این را ادامه بدهیم و خواهیم داد. اخیرا طرحی برای مسکن در نظر گرفته شد که اعلام شد؛ برای اعطای وام. که البته این  چند ماهی و شاید یکسالی طول می کشد که عملیاتی شود ولی حتما در زمینه مسکن تاثیر دارد. بودجه ای هم در وزارت ورزش و جوانان مد نظر شده که تاکنون بیش از 300 میلیارد تومان در این زمینه هزینه شده است. غیر از طرحهایی که دولت تاکنون در این زمینه اعلام کرده، طرح های دیگری تا پایان سال یا اوایل سال آینده خواهیم داشت که اعلام می کنیم.

تشکر میکنم از همه اصحاب رسانه و خبرنگاران عزیز داخلی و خارجی. می خواهم وعده بدهم که بسیاری از آمار و ارقام ریز را که در این مصاحبه مطرح نکردم به دلیل اینکه به سالگرد دولت نزدیک هستیم،‌هم دو ساله شدن دولت در پایان مرداد یا اوایل شهریور، انشاءالله مصاحبه دیگری خواهم داشت که خودم و همکارانم راجع به فعالیت های دولت در این دو سال، اطلاعات را به عرض دولت خواهیم رساند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۱۱
در انتظار بررسی: ۲۴
غیر قابل انتشار: ۱۰۲
مرتضی
|
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
اگر امید به زندگی توی دولت قبلی 50 سال بود بازم خوبه ولی مثل اینکه توی این دولت قرار به بیست سی سال برسه با این گرونی، چه حوری از جیب مردم اقای روحانی خبر داره !
محسن
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
جناب آقای روحانی! شما رئیس جمهور یک مملکت هستید و این را باید درک کنید که هر چه درست هست را که نباید گفت.
شما آدم عقال هستید. من به عنوان مذاکره کننده امریکا به شما بگوییم که چون رفع تحریم ها آن قدر مهم است که مایع حیات شما (آب) به آن بستگی دارد، پس باید هر امتیازی که می خواهیم به ما بدهید.
لطفاً بگویید چیکار می کنید و چه پاسخی می دهید.
سخن در ظالمانه بودن یا نبودن نیست که شما فریاد بر سر ظالم بزنید. سخن در این است که اگر تحریم ها این قدر مهم است که حیات و زندگی شما به آن است، پس خیلی چیزها باید در مقابل آن بدهید
محمد رضا
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
عاشقتیم آقای روحانی خدا تورو برای این ملت حفظ کنه
اسماعیل بن ابراهیم
|
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
از خدا بترسید و ظرفیتتانرا بالا ببرید و نقدهای روشنگرانه را پخش کنید و اعتبارتانرا پیش مردم خراب نکنید و امانتداری کنید و جناحی و ...نمانید.اوباما گزینه کذایی نظامی را ورد زبان خود کرده و تیم هسته ای ما هم دلواپسی را!! در حقیقت هردو در مقابل منطق هیچ چی ندارند و در مقابل نقد ها عاجز مانده اند.
هم برای تیم هسته ای هم برای رئیس جمهور و هم برای انتخاب دلواپسیم !!!
ناشناس
|
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
ایشون میگه لغو کنسرت ها تضییع حقوق مردمه از اون موقع دارم فکر می کنم طبق قانون اساسی دفاع از حقوق مردم به عهده من هست یا ایشون...!!!!؟؟؟
علی
|
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
ممنون از سخنرانی خوبتان واقعا سخنان ایشان عاقلانه است نه از روی تعصب
ناشناس
|
۰۸:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
روحانى دوست داريم
ناشناس
|
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
درود درود .........درود
ناشناس
|
۰۷:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
آقای روحانی شما هم مثل آقای احمدی نژاد هستید
احمدی نزاد هم در مصاحبه هایش از آمارهای خوب دولت خویش میگفت
آقای روحانی شما گفتید 2 سال پیش چه وضعی داشتیم امیدوارم به همان 2 سال پیش برگردیم چون گرانی کمتر بود
ناشناس
|
۰۱:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
روحاني دوست داريم
ایرانی
|
۰۱:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
بنزین برای 70/درصد مردم گران شده است. برای پولدارها گران نشده است.
گرسنگان بی یارانه
|
۰۰:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
از دست قطع یارانه وبنزین سهمیه فریاد/که دل هر روز محمود کتدیاد
اسماعیل بن ابراهیم
|
۰۰:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
آقای روحانی ! ما مثل شما بی خیال نیستیم وبرای مذاکرات دلواپسیم. و مثل بعضی ها نیستیم و منطق هم داریم. منطق ما این است.زمانی که آمریکائیها به توافق لوزان دبه در آوردند و کاغذ پاره بازرسی سایتهای نظامی و مصاحبه دانشمندان هسته ای را رو میز گذاشتند چرا آقای ظریف آنرا پاره نکرد؟! مگر آقای ظریف نمیدانست که این موارد از خطوط قرمز ماست؟! آقای ظریف برگشت ایران و با واکنش تند دلواپسان روبرو شد و دوباره تشریف بردند سر میز مذاکره و در مصاحبه اعلام کردند که آن دو مورد را از دستور مذاکره خارج کردیم . همان موقع باید دست رد به سینه آنها می زد . نه اینکه آنها را امیدوار و ملت ایران را دلواپس می کرد!
آقای روحانی ، پا عقب کشیدن تیم هسته ای ما و جری شدن و جلو آمدن طرفهای مقابل ما را دلواپس میکند! اگر شما دلواپس نیستید ،پس دلواپسی ما دوچندان میشه! برای حرفهای شما هم دلواپسیم!!!
دبیر بازنشسته
|
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
اقای روحانی ! شما که قانون قانون می گویید، در قرآن کدامیک بر رئیس دولت تکلیف شده ، قانون حجاب یا قانون کنسرت قانون ورزشگاههای مختلط و ...
شما باید به رضای خدا عمل کنید! در این صورت است که همه شهروندان آگاه و ناآگاه به قوانین اسلامی به حقوقشان می رسند.
ولی اگر بخواهی یک تعداد از مردم غالبا" ناآگاه به قوانین اسلامی ،و آنهم بخاطر هوای نفسانی و امتیاز آور ، را از خود راضی کنی، حقوق اسلام و قرآن و بقیه مردم انقلابی و شهید داده چه می شود؟! از خانواده شهدا بپرسید که روح شهدا از عملیاتی نکردن قانون حجاب خوشحالند یا از اجرای کنسرتها و راه اندختن ورزشگاههای مختلط.
اجرای قانون حجاب به نفع همه مردم است.چون همه مسلمانان کشور ما عفاف و پاکدامنی را دوست دارند . ولی متولی دلسوز ندارند! رئیس دولت بنوبه خود باید پیشتاز در این امر الهی باشد و نمیتواند بگوید وظیفه من نیست!
ناشناس
|
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
روحانی مچکریم
همیشه حرف دل مردم رو بزن که مردم باهاتن
ناشناس
|
۲۳:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
کاش شش سال پیش امده بود
ابوذر مدنی
|
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
رای ما حسن روحانی
ناشناس
|
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
می خواستم از همین تریبون، از زحمات طرفداران سعید جلیلی برای "زیاد نمایی" خودشون در نظر سنجی ها تشکر کنم.
ناشناس
|
۲۲:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
درود بر روحانی
پیمان
|
۲۲:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
موفق باشین رئیس جمهور محبوب - امیدواریم وپشتیبان
ناشناس
|
۲۲:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
روحانی مچکرررررررررررررریم
ناشناس
|
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
درود بر اعتدال
درود بر روحانی
نا شناس
|
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
1- چرا از روزنامه کیهان در قسمت سوال کننده ها نیست؟
2-چرابعد از شنیدن جواب سواالات خبر گزاریها از جانب رئیس جمهور محترم هیچی به معلومات شنونده ها اضافه نمشود؟
3-چرا در مورد طرح تحول سلامت که بدون برنامه ریزی و احتمالا یک شبه تصمیم گیری شده بود هیچکی سوال نکرد؟
ناشناس
|
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
روحانی تنها نیست
ناشناس
|
۲۱:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
زنده باد روحانی فقط یارانه چی شد؟یارانه یارانه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟یارانه؟؟؟
محمد
|
۲۱:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
مردم می فهمند چه خبره ولی دولت تدبیر و امید خودش را به بی خبری زده مردم برای نان شب خود محتاجند اونوقت 22ماهه دولت وعده پس از تحریم میدهد قیمت گاز خانگی برا مشترکان کم مصره 300% در طول 22 ماه افزایش داشته کجاست کنترل تورم ورشد 15%درصدی؟
ناشناس
|
۲۰:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
مثل همیشه عالی
و حرف دل مردم
ناشناس
|
۲۰:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
حرف های ایشون دلسرد کننده است.
مردم
|
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
درود بر روحانی....
هرروز محبوبتر از دیروز....
رضا
|
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
ما قطعا اميدواريم به دولت
ولى دلواپس ٧٢٠ ميليارد دلار پول نفتيم
محسن
|
۱۹:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
آن چیز که عیان است چه حاجت به بیان است بنزین،نان،کرایه ها،لبنیاتو...گران شده اند.بنزین در عرض یک سال از400شد1000یعنی؛150%افزایش.آنوقت حقوق من کارمند در 2سال 29%افزایش یافت.شعار ندهید.یارانه سرمایه داران را حذف کنید.چشم به داخل داشتهه باشید.نه مذاکرات.
ناشناس
|
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
درود بر روحانی...روحانی دوست داریم
ناشناس
|
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
پشتیبان شما می مانیم آقای رئیس جمهور
لطفا محکم و استوار باشید و از همین مقدار اختیارات قانونی خودتان نهایت استفاده رو بکنید

خدا پشت و پناهتون باشه
بي نام
|
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
درود و خسته نباشيد بر رييس جمهور محبوب
هاشم
|
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
جناب آقاي روحاني بسيار متين و موجه حرف زدند اي كاش ساير مسوولين هم اينچنين با مردم رودررو صحبت مي كردند.
ناشناس
|
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
روحانی ، روحانی، حمایتت میکنیم...
احمد
|
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
اقای روحانی چرا یارانه افراد پر درامد را قطع نمیکنید ؟
از چه میترسید؟
از اینکه دور بعد رای نیاورید؟
بخدا قسم بیشتر هم رای میاورید
اخر اون پول دارا وقشر مرفه که اصلا رای نمیدهند
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
واقعا فکر کردی اونی که درآمد میلیونی و میلیاردی داره، محتاج این 45،50 تومنه... واقعا فکر میکنی اگه این چندر غاز و دولت ازش بگیره نابود میشه... که حالا بخواد به خاطرش رای بده یا نده.
مصطفی
|
۱۹:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
رئیس جمهور محترم در مورد تحریم سدهای کشاورزی گفتند و فرمودند که در آب آشامیدنی مردم تاثیر دارد و خودشان مجددا فرمودند در صورت توافق قرار است تنها تحریمهای هسته ای برداشته شود ... من با عقل ناقصم در این دو حرف تناقض میبینم ... آیا تحریم سدهای کشاورزی هم جزئی از تحریم هسته ایست ؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
مگه گفته که تحریم سدهای کشاورزی هم برداشته می شه؟؟؟

می خواهی از فردا آمریکا جنگنده هاش رو هم به ایران بفروشه؟؟؟
محمد
|
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
اقای روحانی علمای اقتصادی می گویند اگر بانکها املاکشان را بفروشند قیمت مسکن نصف میشود
چرا دستور اجرای این مهم را نمیدهید ؟
ابراهیمی
|
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
جناب اقای روحانی ما مردم رونقی را نمیخواهیم که باعث افزایش تورم شود اگر دیگر روسای جمهور نیز این مسئله را لحاظ می کردند قیمت کالاها در این چند سال چند برابر نمیشد خواهش می کنیم در اقتصاد احساسی تصمیم گیری نشود
ناشناس
|
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
درود بر روحانی
ناشناس
|
۱۸:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
عالی بود سخنان ایشان
فقط رییس جمهور یکم خسته بودن چرا؟
امید
|
۱۸:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
درود بر اعتدال
درود بر روحانی
ناشناس
|
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
تکراری خسته کننده
ناشناس
|
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
آقای روحانی اگر " مذاکرات " را به عمل برساند خود به خود اتومات بقیه مشکلات نیز به پایان خواهد رسید!
ناشناس
|
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
دولت روحانی تنها به اندازه ی یک " دولت در ساختار سیاسی ایران " به وظیفه اش عمل میکند تنها به اندازه وظیفه اش در قانون اساسی!
همانطور که ایشون فرمودند نیاز هست مجلس نیز با دولت همزبان باشد تا سریع کارها پیش برود
ناشناس
|
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
بسیار خوب صحبت کرد خصوصا قاطعیتش در مورد ممنوع تصویری عالی بود
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
متاسفم
بازی با کلمات و اعداد
پاسخ ها
علی
| |
۱۹:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
گرچه به زعم شما بازی با کلمات و اعداد بود ولی بمانند ارباب روانی شما آمار دروغ به مردم نداد.
ناشناس
|
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
قضیه مجوزها و لغو کسنرتها رو پیچوند
ناشناس
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
پاسخهای رئیس جمهور جز در مورد مصوبه نداشتن شورای عالی امنیت ملی که قاطعانه بود وبعضی صحبتها در مورد سیاست خارجی ابدا قانع کننده نبود...مخصوصا در مورد مشکلات اقتصادی مردم..آقای رئیس جمهور بنزین وگاز را بخاطر کم بودن منابع برای پرداخت یارانه نقدی افزایش میدید و میگویید علاوه بر آن مصوبه مجلس هم بوده اون موقع پرداخت یارانه های نقدی به همه اعم از ثرومتمند وفقیر را ادامه میدید با اینکه مصوبه مجلس هم برای نپرداختن یارانه ها دارید؟آقای رئیس جمهور اگر خیلی وسواس دارید که یک موقع در حذف یارانه ها فرد متوسطی از پرداختش محروم نشه پس چرا چند ماه پیش درخواست کردید برای کمک به دولت هرکس میخواد انصراف بده ومن بیچاره و همسرم علی رغم احتیاج انصراف دادیم..لطفا پس پرداخت یارانه من و همسرم را از سر بگیرید..هم از یارانه انصراف دادیم وهم باید پول گاز وبنزین برای تامین منابع پرداخت یارانه ثروتمندان وآنانی که احتیاج ندارند به دولت بیشتر پرداخت کنیم..
پاسخ ها
reza
| |
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
با وجود همه علاقه و احترام به شخص رئیس جمهور عزیر ، در خصوص عدم اقدام عاجل در قطع یارانه ثروتمندان به نظر من حق با شماست . این از اشتباهات راهبردی دولت است که دلیل آن قابل درک نیست و مشورت دهنده گان به ایشان در این خصوص یا اشتباه کرده اند و یا مغرض بوده اند . هرچند پرهیز دولت از موج نارضایتی احتمالی تا اندازه ای منطقی است ولی چنانچه نگرانی از قطع یارانه نیاز مندان است به سادگی با ایجاد یک ستاد کارامد برای رسیدگی به موارد اینچنینی با شرط اخذ چندین برابر هزینه رسیدگی از افراد غیر نیاز مند مدعی یارانه قابل حل است . دولت و شخص ریاست محترم جمهور به این امر توجه کنند که به دلیل نگرانی از از دست دادن رای ثروتمندانی که مدعی یارانه هستند کم کم پشتیبانی افرادی که با عشق و علاقه به دولت ، داوطلبانه از دریافت یارانه انصراف دادند را از دست خواهند داد . این برادر گرامی به حق می گوید که پرداخت هزینه های بیشتر در حاملهای انرژی اگر برای آبادانی کشور باشد با کمال میل خواهیم پرداخت ولی برای تامین یارانه ثروتمندان بی تعهدی که با وجود مکنت مالی از این رقم ناچیز نمی گذرند ، بسیار سخت و غیر قابل تحمل است
همراه
| |
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
آقا چرا دولت و مجلس فقط در مواردیکه میخوان از مردم پول بگیرن صحبت از فوب خلیج فارس میکنن ولی وقتی راجع به حقوق کارمندان و کارگرانه از دستمزد بر اساس خلیج فارس خبری نیست
ناشناس
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
از مشکلات بزرگ دولت اقای روحانی همین افرادی هستن که تو کل کشوراتاق فکر دارن و همدل و هم زبان با ایشان نیستن.
نصیحت رو خیلی خوب اومدن
این دوستان با این کارشون خود رو از ملت جدا می کنند و یک فاصله بیشتری بین خود و ملت ایجاد میکنن.
ناشناس
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
آقای روحانی کاری کنید که دیگر کسی نتواند کنسرتی را لغو کند
ناشناس
|
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
آب پاکی رو ریخت روی دستمون گفت تا پایان 4 سال هم خیلی وعده ها ممکنه عملی نشه
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۸:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
معجزه که نمیتونه بکنه
ناشناس
|
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
یکی به من بگه دقیقا کجای نتیجه مذاکرات تا الان برای مردم تاکید میکنم برای مردم پیروزی بوده؟
پاسخ ها
رضا
| |
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
بر اساس توافق ژنو هیچ تحریم جدیدی تصویب نشده مگر نه تورم سر به فلک میکشید.اما اگر منظورت از مردم کاسبان تحریمه بله مذاکرات شکست بزرگی برای آنهاست
ناشناس
| |
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
اول برو از مردم بپرس که با توافق موافقند یا نه بعد این سوال رو داشته باش. جناب دلواپس اکثریت مردم با توافق موافقند و دوست دارند راهی که جناب ظریف دارند انجام میدهند به پیش بره. خواهشاً فقط خودتون رو مردم نبینید. سیل عظیم مردم رو که با توافق موافقند ببینید بعد از جانب مردم نظر بدهید.
میثم همدانی
|
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
روحانی مچکرییییییییم
ناشناس
|
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
ای بابا
ناشناس
|
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
قیمت گاز 15%, میوه 35% بنزین 40% , کرایه ماشین حداقل 20% و...افزایش داشتن,اونم تو 3 ماه اول سال 94, اینها نمونه هایی هستن از کاهش تورم و کند شدن روند گرانی و بهبود اقتصاد مملکت!!!!وعده های اقتصادی شما این بود جناب روحانی؟
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۸:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
قیمت بنزین 1000 تومان بود الان هم هست. اگر منظور شما قیمت سهمیه ای است که باید عرض کنم اون قیمت در مقایسه با مصرف کل بنزین یک خودرو در ماه که برابر حدود 200 لیتر است چیزی نیست و در صورت محاسبه تورم آن به حدود 10 درصد(دقیقاً 9.8 درصد) میرسیم نه 40 درصد. در مورد بقیه اقلامی که فرمودید هم همینطور. پس خواهشاً در صورت نقد، نقد منصفانه داشته باشید و با فکر حرفیو بزنید نه از روی احساسات و ندانسته.
amin
| |
۱۹:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
ببخشید با این وضع تحریمی و کمی درآمد نفتی همه اینها باید مجانی میشد لابد؟؟؟ به قول دکتر روحانی یه کم به حافظه کوتاه مدت خود برگردید .
عرفان
| |
۰۰:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
بنزین قیمتش چقدر بود که اضافه شده؟! شما احیانا فراموش کردید دوران احمدی نژاد را؟! یا خودتان را به خواب زده اید؟!
محمود
| |
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
جناب ناشناس كسي كه خودش رو زده به خواب نميشه بيدار كرد. هر چقدر هم توضيح داده بشه شما دلواپسها بازم طلبكاريد.آخه توي كدوم كشور ميزان تورم رو با قيمت ميوه و .... ميسنجن كه ايران دوميش باشه.
ناشناس
| |
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
تو دولت قبلی قیمت بنزین 400% اضافه شد، قیمت نان 350% آن هم یک دفعه ای بعد از اجرای یارانه ها !!!

حافظه تون ضعیفه
ناشناس
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
كاش كسي هم از روحاني بپرسد چگونه وزارت ورزشت خانه احمدي نژادي ها شده است؟ و چرا به اين مسئله توجهي نمي كني؟
پاسخ ها
محسن
| |
۱۹:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
داداش وزیری که انتخاب هفتم روحانی باشه انتظاری ازش نداشته باش چون نماینده های دولت قبل هنوز تو مجلس هستن
ناشناس
|
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
دمت گرم روحانی . تنها تویی که امید میدی بهمون
شهرزاد
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
روحانی زنده باد
ناشناس
|
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
اعتدال معنایش آن است که هیچ تصمیم یکشبه در کشور گرفته نشود.
آقاي رييس جمهور ايا تصميم اخيرتان در خصوص افزايش قيمت بنزين تصميم يكشبه نبود كه همه را غافلگير كرد؟
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
عزیزمن اون موضوع اجرای قانون مصوب مجلس بود لطفا دقت کنید .
ناشناس
| |
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
یک شبه خبرشو دادن :)
ناشناس
| |
۰۰:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
دوست عزیز فرمایش شما صحیح خیلی خوب میشد که قبل از تک نرخی شدن قیمت بنزین قبلش به مردم اطلاع رسانی میشد ولی این تصمیم یک شبه گرفته نشده بر اساس قانونی که مجلس تصویب کرده از خیلی وقت پیش قرار بود این تغییرات اتفاق بیافتد
عرفان
| |
۰۰:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
البته که تصمیم را نباید یک شبه گرفت ولی اجرای هر تصمیمی می تواند یک شبه باشد! شما که انتظار ندارید یارانه ی مضحک ماهیانه 18 هزار تومانی را کم کم بردارند؟! که چه بشود؟!
ناشناس
| |
۰۷:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
کشتی خودتو بابا با این بنزین . تو اینقدر نیازمند ماهی 18000 تومن بودی؟
ناشناس
|
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
تا دیروز که قرار بود تحریما همان لحظه توافق برداشته بشه، اما امروز رئیس جمهور عزیز فرمودند چند ماه بعد لغو می شه.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
ﺍﺯ ﻫﻤﻮﻥ ﺍﻭﻝ ﻫﻢ ﮔﻔﺘﻪ ﺑﻮﺩﻥ ﺗﺤﺮﯾﻢ ﻫﺎ ﻫﻤﺰﻣﺎﻥ بﺑﺎ ﺍﺟﺮﺍﯼ ﺗﻮﺍﻓﻖ ﺑﺮﺩﺍﺷﺘﻪ میشه ....ﻫﻢ ﻇﺮﯾﻒ ﻫﻢ ﻋﺮﺍﻗﭽﯽ ﭼﻨﺪ ﺑﺎﺭ ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺿﻮﻋﻮ ﺗﻮﺿﯿﺢ دادن
ناشناس
| |
۲۲:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
میخوای کار رو بدن دست جلیلی 10 سال تو خماری تحریم بمونی؟
وفا
| |
۲۳:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
اصلا تحریمها واسه باید برداشته !!!! شما ها که میگفتید تحریمها هیچ اثری نداشته ،انقدر قطعنامه صادر کنید تا قطعنامه دونتون پاره بشه !!! و هزار چرت و پرت دیگه .... . دولت پاکدستون هم که یکی یکی دارن روانه زندان میشن !!!!! میدونی که کدومها ، همانها که خط قرمز رییس جمهورتون بود !!!
ناشناس
| |
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
امضای توافق با اجرای توافق فرق داره
ناشناس
|
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
دولت خیلی پیگیر جیسون رضائیان هست. خیلی وقته. اما نتیجش شده عین مذاکرات.
سیدمحمدعلی
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
دروود
احسنت
ناشناس
|
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
سلاااااااااااااااااااام و درود بر دکتر روحانی مرد بزرگوار فرمایشتان کاملا درست و در جهت خدمت به مردم و ازادی و استقلال ملت ایران سپاس
یوسف
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
درود بر روحانی.باید با مردم صادق بود.با پنهانکاری ره به جایی نخواهیم برد.
ناشناس
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
دمت گرم
ناشناس
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
به قول خود دکتر روحانی که گفت:حرف مردم را بشنوید،مردم حرفشان را در انتخابات 92 زدند
پاسخ ها
محمد
| |
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
اون 49.3درصدی که به ایشون رای ندادند مردم نیستند
ناشناس
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
واقعا خسته نباشید کار شما مثل کار دکتری است که یک مریض تصادفی با شرایط بحرانی را تحویل گرفته و اول باید شرایط مریض را ثابت کند و بعد به جراحت های جزئیش برسد اما متاسفانه بسیاری از ما چیزهایی مثل گران شدن بنزین برایمان ملموس تر است تا شرایط بحرانی منطقه و تلاش بدخواهان برای شکست مذاکرات و..... خدا پشت و پناهتان باشد!
ناشناس
|
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
خدا کمکت کنه. خدا گمراهانی رو که سر راهت سنگ می اندازند، را به راه راست هدایت کنه
ناشناس
|
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
شاید شما تونسته باشید جلوی تورم رو تا حدودی بگیرید ولی رکود سنگینتر شده
ناشناس
|
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
وضعيت ورزشگاه ها....
حسن
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
از روزي كه دولت تدبير و اميد با راي مردم سكان هدايت مملكت را بدست گرفته از نوسانات هيجاني دلار كاسته شده تورم در حد معقولي بوده و از همه مهمتر بايد مدنظر داشت كه نفت در پايين ترين سطح قيمت بود در اين دوسالي كه دولت روحاني راس كار است و توليد نفت ايران هم از روزي بالاي سه ميليون بشكه به زير يك ميليون بشكه رسيده بود دولت تدبير و اميددر اين شرايط مملكت را از دولت قبل تحويل گرفت با صندوق خالي ، پس همچنان اميدواريم به پيشرفت و توسعه
پاسخ ها
علی
| |
۰۰:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
لایک داری عزیز
اسد
|
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
شیخ حسن هیچ کس نمیتوانست کارهای ان مرد را جمع کند قربونت یک استارتی به کارها بزن
پاسخ ها
سروش
| |
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
واقعا احیای اقتصاد ایران نیاز به معجزه داره. مردم فراموشکارند.به جای نقد دولت باید به این فکر کرد که اگر روحانی نبود الان در ایران هم برای خرید شیر و نان مثل ونزوئلا صف های طویل تشکیل می شد. مسیری که اگر ترمزش رو روحانی نمی کشید فروپاشی اقتصادی و اجتماعی ایران در اون قطعی بود.
ناشناس
|
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
میگم حاج آقا نگفتن یارانه ها کی واریز میشه؟
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
| |
۲۲:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
بدانید که یارانه ای که شما دنبالش هستی و به حق اگر نیازمندی باید بگیری حاصل سیاست های جاهلانه دولت قبلی است که مردم نجیب کشور را به فقر و فلاکت کشاند. پس عادلانه و دوراندیشانه به موضوع نگاه کنید و ناجورها را خوب بشناس تا دوباره گول نخورید
ناشناس
| |
۰۱:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
کار کن حقوق بگیر دنبال یارانه نباش
ناشناس
|
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
دمتون گرم که خبر گذاشتید، من دارم زنده میبینم
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
آقای رئیس جمهور در مصوبه مجلی وطرح هدفمندی بندی که درآمد مردم به فوب خلیج فارس برسه نیست؟نمیشه یک لایحه در این مورد داد؟
ناشناس
| |
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
من معلم از دکتر روحانی در مجموع متشکرم اما دو انتقاد
اول در سیاست داخلی و توجه ب همه جناحها موفق نبود
دوم در مورد معلمان و فرهنگیان ک توجه خاصی ب معیشت منزلت و تبعیض بین انها با دیگر کارمندان کار خاصی انجام نشده و استیضاح اقای فانی کاری ضروری شده
مهربانی توسی
امیر تبریز اوغلی
| |
۱۹:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
و باید بگید همه چی ارومه فقط نفرات رو زیاد کنید تا صف نایستیم
امیر تبریز اوغلی
| |
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۳
منتقدان بی شناسنامه. بی سواد. و برن به جهنم.... در ضمن فرودگاه جده .... افزایش 600تومانی بنزین در عرض 1سال. و 3بار قیمت نان در عرض 1سال... در زمان احمدی نزاد در 8سال 300تومان افزایش بنزین داشتیم
تدبیر و امید
| |
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴
بله همون شیرین کاری های آقای احمدی نژاده که الان من و شما باید پاسخ بدیم