مهدی بلورساز مشهدی- دانشجوی دکترای مخابرات دانشگاه صنعتی شریف و مخترع طرح« فکس همراه» گفت: سامانه فکس همراه به صورت اپلیکیشنی قابل نصب بر روی تلفن همراه است که امکان تبادل فکس با سایر تلفنهای همراه و همچنین دستگاههای فکس سنتی را بدون نیاز به اینترنت فراهم می کند.
وی با بیان سه ویژگی اساسی فکس همراه اظهار داشت: امنيت، در دسترس بودن بيشتر فکس همراه در مقايسه با سرويسهايی که از اينترنت جهت ارسال استفاده می کنند، توانايی برقراری ارتباط آن با دستگاههای فکس اداری متداول «Backward Compatibility» از ویژگی هایی است که این محصول را از سرويسهای انتقال اسناد توسط تلفن همراه متمايز می کند.
بلورساز با بیان اینکه امروزه با گسترش شبکه های تلفن همراه، امکان استفاده از انواع مختلف سرويسهای مخابراتی مانند مکالمه، پيامک، اينترنت و... در همه جا و در حين حرکت فراهم شده که در ميان انواع مختلف اين خدمات فقدان امکان تبادل امن اسناد از طريق گوشی های تلفن همراه به چشم می خورد، اضافه کرد: در حال حاضر اين خدمت توسط دستگاههای فکس اداری و با استفاده از خطوط تلفن ثابت ارائه می شود.
به گفته وی، فکس همراه، امکان تبادل اسناد بين گوشیهای تلفن همراه با يکديگر و همچنين با دستگاههای فکس اداری متداول را از طريق کانال صدای شبکه تلفن همراه ايجاد می کند و به مديران پر مشغله اين امکان را میدهد که از زمانهای مرده و بی استفاده در حين سفر و ماموریتهای کاری حداکثر استفاده را کنند.
بلورساز با بیان اینکه با استفاده از فکس همراه صرفه جويی در وقت بازده کاری مدیران افزايش می یابد، افزود: بنابراین مديران پر مشغله ميانی و رده بالای سازمانهای دولتی و خصوصی، بازار هدف محصول پيشنهادی هستند و مشتريان بالقوه فکس همراه محسوب می شوند.
وی در ارتباط با نحوه کارکرد این محصول گفت: روند ارسال اسناد از طريق گوشی تلفن همراه و دريافت آن توسط دستگاه فکس اداری به اين صورت است که ابتدا تصوير سند مربوطه توسط دوربين گوشی گرفته شده و سپس اين تصوير توسط نرم افزار و با رعايت استاندارد و پروتکل های فکس به بوق تبديل شده و از طريق کانال صحبت موبايل ارسال و به دستگاه فکس اداری منتقل و نهايتا چاپ می شود.
وی در ادامه گفت: با اجرای معکوس عمليات فوق توسط نرم افزار، امکان دريافت فکس از دستگاههای فکس اداری و همچنين از ساير گوشیهای تلفن همراه وجود خواهد داشت، با اين تفاوت که در اين حالت نمی توان فکس دريافتی را چاپ کرد و تنها می توان آن را مشاهده کرد. همچنین عمليات چاپ را می توان با انتقال فايلهای دريافتی از گوشی به دستگاه چاپگر انجام داد.
بلورساز در ارتباط با جنبه نوآورانه این محصول اضافه کرد: نوآوری این محصول مبتنی بر ارائه کاربردی جدید «تبادل امن اسناد» برای استفاده از تکنولوژی نو ظهور Data over Voice (DoV) است که این فناوری تبادل داده از طریق کانالهای ارسال صحبت را ممکن می سازد.
وی با بیان اینکه نخستین مقالات مربوط به این نوآوری در سال ۲۰۰۳ ارائه و آخرين آنها نيز در سال ۲۰۱۳ و در راستای پایان نامه کارشناسی ارشدم ارائه شده است، عنوان کرد: در اين مقالات هدف از ارسال داده در کانالهای صحبت عموما دستيابی به بستری برای مکالمه امن در کاربردهای ضد جاسوسی و يا بستری برای تبادل اطلاعات مربوط به تراکنشهای پولی در ساختارهای پرداخت الکترونيک توسط گوشی همراه در نقطه فروش « (» Point Of Sale (POS بيان شده و به کاربرد احتمالی آن برای ارسال و دريافت فکس توجهی نشده است.
وی افزود: طبق بررسی های انجام گرفته، تا کنون کاربرد فکس همراه در مقالات و پتنتهای بین المللی برای تکنولوژی DoV پیشنهاد نشده و محصول پیشنهادی از این لحاظ در سطح بین المللی نوآورانه محسوب می شود.
وی بیان کرد: در حال حاضر، محصول پیشنهادی در مرحله ساخت نمونه اولیه و ثبت مالکیت فکری است و پس از طی این مراحل و جذب سرمایه گذار وارد مرحله ارائه گسترده اپلیکیشن در بازار خواهد شد.
به گزارش مهر، این طرح با دستیابی به نرخ بازده سرمایه ۶۰% در دوره ۵ساله و شاخص سودآوری ۳.۶۵ و همچنین دوره بازگشت سرمایه ۲.۶ ساله در جشنواره شیخ بهایی حائز رتبه سوم در بخش نخستین المپیاد ملی طرح کسب و کار دانشجویی، شده است.