صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۰۸۱۶۶
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۵ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۴
اماکن مذهبی به دلیل جایگاه خاص خود در میان پیروان ادیان مختلف، محل تجمع عده کثیری از زائرانی است که برای انجام مراسم مذهبی و گاه در هنگام جشن‌ها در این اماکن گردهم جمع می‌آیند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : زیارتگاه‌هایی که در مدت زمانی خاص میزبان جمعیتی میلیونی از پیروان مذهبی خاص هستند، به دلیل اهمیت فوق العاده خود، نیازمند جلال و شکوهی درخورند. در این گزارش سعی شده تا چند منطقه زیارتی جهان بر گرفته از ادیان و فرقه‌های مختلف برای شناسایی بیشتر خوانندگان معرفی و مورد مطالعه قرار گیرند.
 مکه- عربستان سعودی
 شهر مکه در 50 مایلی دریای احمر در میان دره‌ای شنی قرار دارد. اگر چه دمای 115 فارنهایتی تابستانی آن از این شهر مقصد تفریحی طاقت فرسایی ساخته اما به دور از تمام این مشکلات مرکز تجلی اسلام و میعادگاه انبوهی از مسلمانان جهان در فصول مختلف سال است.

این زادگاه پیامبر گرامی ‌اسلام(ص) و مقدس‌ترین شهر مسلمانان، در موسم حج میزبان زائرانی است که به شوق زیارت خانه خدا وارد آن می‌شوند. مراسمی ‌که در صورت تمکن مالی و سلامت جسمی ‌بر هر مسلمانی واجب شده است. سالانه در ماه ذی الحجه این شهر شاهد حضور بیش از 5/2 میلیون مسلمانی است که از نقاط مختلف جهان حج واجب را در آن برگزار می‌کند.

طواف خانه کعبه و بوسیدن حجرالاسود یکی از بخش‌هایی است که حاجیان در زیارت خود از خانه خدا به انجام آن می‌پردازند.
شهر مکه اما حوادث تلخی را نیز در دهه‌های اخیر پشت سر گذاشته است. حوادث سال 1990 و 2004 که منجر به کشته شدن بیش از 1700 تن از زائران آن شد. با این وجود این زیارتگاه باشکوه مسلمانان هیچگاه خالی ازمشتاقان خود نبوده است.

جاگاناتا، پوری، هند

جشنواره‌ها بخش مهمی ‌از مکتب هندو را تشکیل می‌دهند و جشن راتایارتا که همه ساله در ماه‌های ژوئن یا ژولای در معبد جاگاناتای شهر پوری هند برگزار می‌شود یکی از آنها است. این معبد به همراه سه مجسمه چوبی مقدس خود، از مشهورترین معابد هندوها است که در قرن دوازدهم میلادی بنا شده است.

این معبد نه تنها در شبه قاره هند بلکه دامنه شهرت خود را در کشورهای غربی اروپایی و آمریکایی نیز پراکنده است. "جاگونوت" نام انگلیسی آن به شمار می‌رود که توسط گردشگران بریتانیایی در قرن هفدهم وارد اروپا شد. امروز می‌توان نمونه‌های کوچکتری از آن را در شهرهایی همچون کوالالامپور مالزی و ایالت نیواورلان آمریکا مشاهده کرد.

 کلیسای جامع سنت ماری، اکسام، اتیوپی

این کلیسا در قرن هفدهم میلادی بنا شده و ساختمانی کاملا سنگی دارد. طبق افسانه‌های قدیمی‌ مردم اتیوپی، تابوت عهد حضرت موسی (ع) که 10 فرمان وی را در خود جای داده است در زمان ملکه سبا پس از پذیرفتن آیین موسی (ع) توسط منلیک پسر ملکه سبا و درباریانش به سرقت رفته و به محل امروزی کلیسای جامع سنت ماری در شهر اکسام آورده شد.
امروزه فارغ از صحت افسانه‌های باستان، گردشگران و زائران بی‌شماری از سرتاسر جهان برای بازدید از این کلیسا به اتیوپی مسافرت می‌کنند. در حال حاضر شهر کوهستانی اکسام به لطف برخورداری از این سابقه تاریخی، میزبان مسیحیان ارتدوکس بی‌شماری است که همه ساله برای دیدن تابوت عهد به این شهر مسافرت می‌کنند.

 مونت اتوس، یونان

این معبد در سال 1045 به دست کنستانتین نهم، امپراتور بیزانس بنا و تنها مخصوص مردان بود. حتی حیوانات ماده و کودکان نیز اجازه ورود به آن را نداشتند.

اگر چه ورود حیوانات به آن این روزها آزاد شده است اما هنوز بر خلاف قوانین اتحادیه اروپا زنان اجازه ورود به آن را دریافت نکرده‌اند.
منطقه مونت آتوس ناحیه‌ای خود مختار در شبه جزیره‌ای در شمال شرق یونان است، 6670 متر از سطح دریا ارتفاع داشته و 20 صومعه با سنگ‌های مرمری زیبا در آن بنا شده و از جنگل باستانی همیشه سبز بهره می‌برد. در حال حاضر سالانه بیش از 350 هزار نفر که همه آنها را نیز مردان تشکیل می‌دهند از این منطقه دیدن می‌کنند.

 دیوار غربی، بیت المقدس، فلسطین اشغالی

 این دیوار که سابقه‌ای دو هزار ساله دارد بقایایی از دومین معبد بیت المقدس است که به دیوار انتظار یا دیوار غربی شهرت دارد.

حضرت سلیمان اولین معبد را در سال 960 پیش از میلاد بنا کرد، اما بعدها با ورود ارتش بابل این معبد ویران و منجر به خروج یهودیان شد. معبد دوم سرنوشتی بهتر از معبد پیشین خود نداشت در سال 70 میلادی معبد دوم نیز به دست امپراتوری روم به صورت کامل ویران و تنها دیوار غربی آن بر جای ماند یهودیان این دیوار را نشانه الهی و به منزله فراموش نشدن آنها از سوی خداوند می‌دانند.
مسجد قبه الصخره نیز که محل معراج پیامبر اسلام بود، در این مکان قرار گرفته است.