صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۰۵۵۷۳
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۳ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روزنامه القدس العربي نوشت سقوط الرمادي براي عربستان و اردن خطرناک است.

روزنامه القدس العربي چاپ لندن دراينترنت ،‌در سرمقاله امروز خود تحت عنوان «خطر سقوط الرمادي براي عربستان واردن» نوشت حيدر العبادي نخست وزير عراق ديروز چهارشنبه وارد مسکو شد و هدف از اين سفر ، درخواست کمکهاي فوري نظامي از روسيه بود. همزمان با اين سفر ،‌نيروهاي بسيج مردمي شيعه ،‌ به مناطق درگير در الانبار رسيدند تا خود را براي پس گرفتن شهر الرمادي که چند روز قبل به تصرف داعش در آمده است آماده کنند.

القدس العربي با اشاره به اين که شايد سفر عبادي ، دليل ديگري بر ميزان عصبانيت و نااميدي او از طرحهاي نظامي و راهبردي آمريکائيها در عراق باشد مي افزايد دراين راستا ،‌ همزمان با فاش شدن ابعاد واقعي ناکارآمدي راهبردهاي دولت اوباما در مبارزه با داعش ،‌ دولت آمريکا با آماج انتقادها مواجه شده است. سياستمداران آمريکائي ، اوباما را به اين خاطر که در توصيف ‌ به هم ريختن اوضاع امنيتي در استان الانبار از واژه « پس کشيدن » استفاده کرده است مسخره کرده اند و يکي از سياستمداران اين موضع اوباما را مشابه اظهارات مقامات انگليس در شکست معروفشان در نبرد « دونکرک » قلمداد کرد.

انگليسی‌ها در اين نبرد که در جنگ جهاني دوم رخ داد شکستشان را به « عقب نشيني تاکتيکي » تشبيه کرده بودند. آن چه که اين سياستمداران نگفتند اين است که شايد اوباما ،‌از نوآوريهاي « قاموس سياسي اعراب »در انکار شکستهايشان استفاده کرده باشد چون جمال عبد الناصر هم براي کم اهميت جلوه دادن شکستهاي فاجعه بار سال هزار و نهصد و شصت و هفت از واژه « پس کشيدن » استفاده کرد.

 با همه اينها نکته غافلگير کننده اي که سوالهاي بسيار مهمي را مطرح کرده است اين است که موسسه پژوهشهاي جنگ در واشنگتن اعلام کرده است « امکان جلوگيري از سقوط الرمادي وجود داشته است». گزارش اين موسسه درباره الرمادي ،‌موکد شکست سياستهاي دولت اوباما در مبارزه با داعش است. به همين خاطر سوالي که اکنون براي ناظران سياسي عرب مطرح است اين است که ،وقتي واشنگتن نمي تواند از يک شهر کوچک اما مهم همچون الرمادي حمايت کند آيا مي تواند طبق وعده هاي خود در کنفرانس کمپ ديويد ، براي حمايت از هم پيمانان عربش در برابر « تهديدهاي ايران »کاري کند؟

القدس العربي تاکيد مي کند کاملا آشکار شده است « راهبرد اوباما » براي مقابله با داعش،‌ شکست خورده است و اين امر بار ديگر در الرمادي اثبات شد و به همين خاطر مي توان گفت اتکاء به اين راهبرد مي تواند «‌گزينه انتحاري » باشد و نتيجه آن سقوط بغداد و تجزيه عراق باشد. القدس العربي مي افزايد اين امر ( تجزيه عراق ) مي تواند اوضاع عراق را مشابه جناياتي که در يوگسلاوي در دهه نود قرن گذشته رخ داد کند. با اين تفاوت که در قبال تحولات عراق، ائتلاف عربي براي پائين کشيدن شعله جنگ مشابه اقدام اتحاديه اروپا و آمريکا در يوگسلاوي ، وجود ندارد. از بعد منطقه اي هم بايد گفت سقوط الانبار ، جبهه گسترده اي را براي داعش در مرزهاي عربستان و اردن ايجاد خواهد کرد و اين امر به نحو بي سابقه اي اين دو کشور را تهديد خواهد کرد به ويژه که طبق برخي گزارشها ،‌داعش در برخي مناطق قبيله نشين در مناطق مرزي عراق با اردن و عربستان طرفدار دارد.

القدس العربي تاکيد مي کند امروز اعراب تاوان جنايات دوگانه آمريکائيها را در عراق پس مي دهند. اولين جنايت اين بود که دولت بوش به عراق حمله کرد و جنايت دوم هم اين بود که نيروهاي آمريکائي ،‌قبل از تشکيل ارتش ملي کارآمدي که بتواند امنيت عراق را براي همه عراقيها تامين کند به طور غير سازمان يافته که در حد فرار آمريکا از عراق محسوب مي شود از اين کشور خارج شدند.

 القدس العربي در خاتمه با اشاره به اين که اگر اين جنايات آمريکائيها رخ نمي داد عراق شاهد اين پرچمهاي سياه و گروههاي تروريستي و شبه نظاميان شيعه نبود مي افزايد فروپاشي سياست آمريکا در منطقه که سقوط الرمادي جديدترين نشانه آن است در لابه لاي خود در برگيرنده نقش برآب شدن توهمات اعراب است که راهبردهاي دفاع از امنيت خود را در طول چندين دهه بر اساس آن ( توهمات ) قرار داده بودند و نتيجه اين توهمات اين است که عراق اولين کشوري است که تجزيه مي شود هرچند آخرينش نخواهد بود.