صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۰۴۳۲۱
تاریخ انتشار: ۲۱ : ۱۰ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

يکي از نمايندگان ادوار مجلس شوراي اسلامي گفت: نبايد اجازه دهيم عده‌اي از واژه فتنه کاسبي کنند.

محمدرضا خباز در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اين‌که «اصلاح‌طلبان نمي‌توانند در امر مهم انتخابات بي‌تفاوت باشند»، افزود: اصلاح‌طلبان مانند گذشته، با برنامه و حضور فعال نقش‌آفريني مي‌کنند و حتي تلاش خواهند کرد که فعال‌تر از قبل در عرصه، حضور داشته باشند.

وي خاطرنشان کرد: همان‌طور که اصلاح‌طلبان در خرداد ماه 92 در انتخابات رياست‌جمهوري با يکپارچگي و وحدت توانستند پيروز رقابت باشند که از آثار آن حضور، ملت و کشور بهره‌مند شدند، در اين انتخابات نيز با حضور فعال و معرفي کانديدا براي هر حوزه انتخابيه نقش‌آفريني مي‌کنند و انتظار مي‌رود با توجه به مدت کم باقي‌مانده به انتخابات، برنامه‌هاي خود را منسجم‌تر اجرا کرده و نقش فعال‌تري داشته باشند.

وي افزود: اصلاح‌طلبان متحد بوده و براي توفيق در انتخابات متحدتر هم خواهند شد تا با ايجاد اميد در دل مردم، جهت حضور آنان در تعيين سرنوشت خويش نقش‌آفريني کنند.

اين نماينده پيشين مجلس شوراي اسلامي در خصوص رفتار دولت‌هاي نهم و دهم با اصلاح‌طلبان گفت: در هشت‌سال دولت نهم و دهم به دليل هجمه‌هاي غيرمنصفانه و تهمت‌هاي ناروا و افتراهايي که به اين جريان سياسي مي‌زدند، طبيعي بود که مقداري آسيب ببيند اما جريان اصلاحات به عنوان يک فکروانديشه به حيات خود ادامه داد.

وي درباره پيش‌بيني‌اش از شرايط اصلاح‌طلبان براي انتخابات آتي مجلس تصريح کرد: به گمانم همان‌طور که پيش‌بيني‌ام در جريان انتخابات خرداد 92 محقق شد، الان هم همان رويه تکرار شود.

وي با بيان اين‌که «اگر اصلاح‌طلبان معتدل و اصولگرايان معتدل با محوريت چهار شخصيت آقايان هاشمي، خاتمي، ناطق‌نوري و لاريجاني به صحنه بيايند، مي‌توانند اکثريت مجلس را به دست بگيرند»، تاکيد کرد: با هماهنگي‌هاي انجام شده و ارائه ليستي از درون معتدلان دو گروه که مورد تأييد اين افراد باشند، اکثريت قريب به اتفاق مجلس آينده را ليستي تصاحب مي‌کند که اين چهره‌هاي سياسي، اجتماعي آنان را تأييد کنند.

اين فعال سياسي هم چنين گفت: حضور کم اصلاح‌طلبان در مجلس نهم کارساز نبود؛ زيرا آنان حتي نتوانستند فراکسيون تشکيل دهند اما باز هم در اين شرايط، همين تعداد اندک اصلاح‌طلبان توانستند در مسائل حساس و سرنوشت‌ساز نقش‌آفريني کنند؛ در واقع افراد معتدل در جريان اصول‌گرايي هم با درک حقانيت و واقعيت مسائل، در کنار آن‌ها حضور ‌يافته، بيانيه صادر کرده و از دولت حمايت مي‌کردند؛ لذا اين‌طور نيست که به خاطر تعداد اندک نمايندگان اصلاح‌طلب، اين تفکر هيچ رونقي در مجلس نداشته بلکه در مسائل حساس، با همراهي اصول‌گرايان به خوبي ايفاي نقش کرده‌اند.

وي به وضعيت تعامل دولت با مجلس فعلي اشاره کرد و افزود: مجلس و دولت به منزله دو بال يک پرنده هستند، همان‌طور که پرنده نمي‌تواند با يک بال پرواز کند، کشور هم با تعامل اين دو و همراهي و هم‌دلي مجلس و دولت مسير رشد خود را به پيش مي‌برد.

وي با اعلام اين‌که «تعامل مجلس با دولت فعلي، در مقايسه با همکاري اين مجلس با دولت قبلي قابل مقايسه نيست اما تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله زيادي داريم»، اظهار کرد: هنوز به انتظارات و توقعي که از همين مجلس براي رفع مشکلات مردم وجود داشت، دست نيافته‌ايم.

اين نماينده پيشين مجلس شوراي اسلامي شاه‌بيت کاري سال گذشته مجلس را در تصويب قانون بودجه سال 94 دانست که با تعامل مجلس و دولت و با همکاري خوب نمايندگان طوري عمل شد که انسجام بودجه به هم نريخت.

وي همچنين درباره مهمترين اقدامات دولت در سال 93 گفت: شاه‌بيت کاري دولت در سال 93 پافشاري بر مهار تورم بود؛ تورمي که با سرعت 40 درصد به جلو مي‌رفت با تلاش دولت مهار شد. هم‌چنين دولت توانست در صحنه ديپلماسي به رغم ميل دشمنان سرزمين‌مان که با تبليغات مسموم، ايران را متهم به عدم گفت‌وگو و همکاري با مجامع بين‌المللي کردند، طوري عمل کند که اين حربه گرفته شد و بر نظرات خود پافشاري کرد و در نهايت اقناع بين‌المللي بوجود آمد و به رغم ميل اسرائيل، حرف حساب خود را بر کرسي نشاند.

وي افزود: سومين مورد نيز در امر بهداشت و درمان با اجراي طرح تحول نظام سلامت، کاري شد کارستان، به طوري که خيلي از دولت‌هاي گذشته و کشورهاي دنيا در صدد انجام آن هستند اما موفق نشدند ولي اين اقدام دولت و ايجاد ارتباط معقول بين پرداختي‌هاي مردم رضايت نسبي را در اين حوزه به دنبال آورد.

خباز ابراز اميدواري کرد تا دولت بتواند در سال 94 دستاوردهاي مهم‌تري عرضه کند و بدين طريق دشمنان را نااميد و دوستان را اميدوارتر از گذشته نمايد.

وي خاطرنشان کرد: به نظر من عده‌اي از واژه «فتنه» کاسبي راه انداخته و از آن به عنوان حربه‌اي براي ضربه زدن به رقيب سياسي خود استفاده مي‌کنند. اين سوءاستفاده از واژه‌ها در گذشته نيز وجود داشته است. يک زماني افراد تا نسبت به مسئله‌اي اعتراض داشتند و موضوعي خلاف ميل آقايان مطرح مي‌کردند، متهم به «ضد ولايت فقيه» مي‌شدند، الان هم کساني که به دنبال کاسبي‌اند از اين لفظ براي از ميدان به در کردن رقيب استفاده مي‌کنند؛ لذا اين افراد به «کاسبان فتنه» مشهور شده‌اند، چون هرجا کم مي‌آورند اين حربه را به کار مي‌برند، در صورتي‌که فتنه تعريف خودش را دارد و استفاده از آن براي خدمتگزاران نظام، دروغي بزرگ و ظلمي آشکاراست.

وي افزود: اگرچه امروز ديگر حناي آن‌ها رنگي ندارد، اما تا جايي که بتوانند موج سواري کرده و براي منکوب کردن رقيب از اين لفظ استفاده خواهند نمود؛ هرچند کهنه و نخ‌نما شود.