صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۰۳۴۶۰
تعداد نظرات: ۱۹ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۵ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴
هاآرتص:
این رویکرد جدید بر خلاف مواضع گذشته اسرائیل است که همیشه از ایجاد زنجیره واکنش های هسته ای مصر، ترکیه و عربستان سعودی در صورت دست یابی ایران به سلاح اتمی نگران بود. این رویکرد جدید کابوسی وحشتناک برای برنامه ریزان استراتژیک در تل آویو و واشنگتن است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


هاآرتص نوشت: اسرائیل می تواند به عربستان سعودی در پایان دادن به انحصار هسته ای ایران از طریق همکاری با سعودی ها برای دست یابی به توانمندی هسته ای، کمک کند.

به گزارش «انتخاب»، این نشریه اسرائیلی در ادامه نوشت: اگر ایران از توافق در حال شکل گیری با قدرت های دنیا تخطی و بر دست یابی به سلاح اتمی پافشاری کند، پاسخ اسرائیل بر خلاف رویکرد سنتی اش خواهد بود. اسرائیل تهدیدهای خود را برای حمله به تاسیسات اتمی ایران ادامه نخواهد داد، زیرا دستاوردهای کوتاه مدتی خواهد داشت. در عوض اسرائیل هشدار می دهد که از طریق کمک به عربستان سعودی برای دست یابی به توانمندی هسته ای، به انحصار هسته ای تهران خاتمه خواهد داد.

این رویکرد جدید بر خلاف مواضع گذشته اسرائیل است که همیشه از ایجاد زنجیره واکنش های هسته ای مصر، ترکیه و عربستان سعودی در صورت دست یابی ایران به سلاح اتمی نگران بود. این رویکرد جدید کابوسی برای برنامه ریزان استراتژیک در تل آویو و واشنگتن است.

هاارتص ادعا کرد: به نظر می رسد تاکتیک جدید اسرائیل برای متقاعد کردن ایرانی ها برای فراموش کردن بمب اتمی است. هرچند تهدید آمریکایی ها و اسرائیلی ها برای حمله نظامی به ایران همچنان پابرجاست، اما توانمندی عملیاتی و سیاسی تحقق این تهدید خود یک مشکل بزرگ است.

این نشریه اسرائیلی مدعی شد: تمایل ایران برای داشتن بمب اتمی از انگیزه های مختلفی برخوردار است: ماهیت کشور ایران به عنوان یک قدرت باستانی و پرافتخار منطقه ای و نیز ترس از عقب ماندن از رقابت با عراق(!)، دشمنی که با تهران هم مرز است و زمانی قصد داشت سلاح اتمی داشته باشد. نخستین حمله به یک تاسیسات هسته ای(که حمله ای شکست خورده نیز بود) حمله فانتوم های ایران علیه راکتور بغداد در اکتبر سال 1980 بود.

دوم این که سلاح های اتمی در محاسبات قدرت در دنیا وارد شد. آمریکایی ها آن را داشتند، در نتیجه شوروی سابق نیز نیاز آن را احساس کرد. پس از ان چینی ها از ترس شوروی سابق، سلاح اتمی ساختند. چین دارای سلاح اتمی به هند اتمی منجر شد و سپس پاکستان هسته ای شد. بدون تردید اگر آمریکا با انگلیس در مسائل هسته ای همکاری کند، فرانسه نیز هرگز تلاش برای داشتن بمب اتمی را فراموش نخواهد کرد.

این روزنامه در ادامه با اشاره به نحوه شکل گیری معاهده منع گسترش سلاح های اتمی نوشت، پس از افزایش رقابت هسته ای در دنیا، این رقابت به دو شکل تقسیم شد: یکی توافق میان دو قدرت برابر(برزیل و آرژانتین) و یکی هم تضمین قدرت برتر یعنی آمریکا برای حمایت از متحدانش در برابر دشمن هسته ای( حمایت از ژاپن، کره جنوبی و تایوان در برابر کره شمالی و چین). بعلاوه توافقی در میان کشورهای عضو ناتو برای اجتناب از دست یابی به سلاح اتمی نیز وجود دارد.

بنابراین بدون چتر هسته ای قابل اعتماد امریکایی ها، از جمله دفاع از پادشاهی های عرب در مقابل قدرت هسته ای ایران، عربستان سعودی بدون تردید در مسیر دست یابی به توانمندی هسته ای گام برخواهد داشت. در سالهای اخیر شواهدی از این عزم به چشم می خورد. سعودی ها می توانند محصولات تولید شده را از دیگر کشورها به ویژه پاکستان خریداری کنند. هرچند این تحولات از نظر اسرائیل منفی است، اما جنبه های مثبتی نیز برای اسرائیل دارد.

اسرائیل به عنوان عضو ناظر در نشست بازبینی معاهده منع گسترش سلاح های اتمی می تواند اعلام کند به ادامه انحصار هسته ای ایران اجازه نخواهد داد. یا این که اسرائیل می تواند به سعودی ها در دست یابی به توانمندی هسته ای کمک کند.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۳
غیر قابل انتشار: ۲۰
ناشناس
|
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
هر چی اف 16 و اف18 و اتم و غیراتم بدهند به این کشورهای اسلامی آخرش مال خودمون میشه....
ناشناس
|
۰۷:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
اسراییل هیچ وقت این کار رو نمی کنه. اونا حتی نمیذارن آمریکا سلاحهای خیلی پیشرفته به اونا بده چه به برسه به اینکه خودشون بمب اتم بدن
ناشناس
|
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
فارغ از نقطه نظرات سراسر احساسی بعضی از هموطنان عزیز ( که برخی در همین تعداد کامنتهای بالا دیده میشود) با نگاهی خردگرایانه به این ماجرا، اصولآ در اینکه جنگ فی نفسه مخرب است، تردیدی نیست. خواه از سوی امریکا باشد یا همین صهیونیست پلید. اما توجه کنیم که عربستان سعودی در همین یک ماه اخیر ثابت کرده که از قدرت تصمیم گیری سیاسی مخصوصآ در عرصه بین الملل، عاجز است. و اقداماتی از سر ترس یا عجز و درماندگی صورت میدهد. نمونه بارز آن در را در یمن میبینیم. حالا اگر همین سیاستمداران ناتوان و ضعیف بخواهند از قدرت هسته ای برخوردار شوند، ناامنی سرتاسر خاورمیانه را خواهد گرفت. نه اینکه توان هسته ای نگران کننده باشد بلکه حکایت تیغ برّان در کف زنگی مست خواهد بود. یعنی فاقد شخصیّت و متانت لازم در توانائی هسته ای است. بهمین دلیل است که فکر کنم توان هسته ای در عربستان سعودی بسیار بسیار خطرناکتر از صهیونیستهای پلید خواهد بود. این حرف به این معنا نیست که بگوئیم اسرائیل دارای متانت لازم در قدرت هسته ای است، خیر چنین نیست. بلکه آنها لااقل از اندک بینش برخوردار هستند که دهانه خود را بدست کاربلدان بدهند. مانند آنچه در این چند سال شاهد بودیم که چقدر ذلشان لک میزد برای اینکه برای ایران در سالهای اولیه انقلاب مسئله ساز شوند، اما بدلایلی که اشاره کردم نتوانستند. تا امروز که ایران قدرت بلامنازع خاور میانه شده است.
فدایی حسین
|
۲۲:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
تاریخ مصرف "تفرقه بیانداز و حکومت کن" با مرگ روباه و بنیان گذار پیر صهیونیست (انگلستان) به تاریخ و موزه ی مملو از کر کثافت ،متعفن و لجن زارش بویژه در حق مسلمین پیوست
ناشناس
|
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
اگر اسراییل بمب اتمی در اختیار عربستان بزاره ایران خودش بمب درست میکنه! به نظر من منطقی نیست و اونا حتی 1 درصد هم چنین نمیکنند چون همیشه که آل سقوط نیست. پس در دراز مدت نه تنها مفید نیست بلکه خودشون رو بیچاره میکنند. ضمنا آمریکا هم اجازه چنین کاری رو نمیده. بمب اتمی شوخی بردار نیست حتی یک عدد!
ناشناس
|
۱۹:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
چیزی که خیلی سوتی بزرگیه اینه که نویسنده در جایی گفته((ترس از عقب ماندن از رقابت با عراق(!)، دشمنی که با تهران هم مرز است ))که اصلا رقابتی بین ایران و دولت نو پای عراق وجود نداره شاید بی اطلاع بوده که الان صدامی در کار نیست!!!
ناشناس
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
سیاست آمریکا در خاورمیانه عوض شده.اونا میخوان تقابل اعراب با اسراییل رو به تقابل ایران و اعراب تغییر بدن.
پاسخ ها
اطع
| |
۲۰:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
این همان مفهوم سخن دکتر رضائیست
محمد
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
فقط خوندن تیتر این خبر واسه خنده ی یه هفته کافیه!!! آخه اسرائیل میاد به اعراب سلاح هسته ای بده؟
امریکا و اسرائیل نمیدن. باید مواظب بود از پاکستان نگیرن
ناشناس
|
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
موضوع رو به حدی ترسناک جلوه می دهند(البته همین طور هست) که کسی به صلاح هسته ای فکر نکند
اطع
|
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
چه بچه گانه و ساده اندیشانه فکر میکنی ال سقوط تا کی حاکم است حد اکثر یک سال دیگه بعد مردان ازاده از نژاد یمن و قطیف بر سکوی فرمانروایی خواهند نشست و ال سقوط در حوزه ال یهود سکنی خواهند گزید
مسعود
|
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
بیشین بینیم باااااااااااااو
علي
|
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
اتفاقا اين كار نه تنها به ضرر ايران نيست بلكه در مجموع به نفع دنياي اسلام است. عربستان با اين حربه دارد به سلاح و تجهيزات اتمي دسترسي پيدا نموده و در نهايت ميتواند آن را عليه اسرائيل به كار گيرد.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
جوک نگو لطفا عربستان هیچ وقت به اسراییل حمله نمی کنه ! اول ایران رو می زنه !
رضا
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
مرگ بر صهيونيسم .
ناشناس
|
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
حاک برسرعربستان که بازیچه دست اسرائیل شده.خدا یک عقلی به سران این کشورهای عربی منطقه بده تا بتونن دوست و دشمن خودشون رو تشخیص بدن
ناشناس
|
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
مال این حرفا نیستی.حریف غزه در محاصره نشدی.تو کجا وایران کجا ؟نادان
غلامرضا
|
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
پيري دوبهم زني بكني بدجوري بات در ميافتيم
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۷:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
اینا عمرا راضی به عربستان هسته ای بشن . یادتون نره اینا گرگن و دلشون به حال هیچ ملتی نمیسوزه