صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۰۲۹۰۰
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۰۸ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

باب کورکر سناتور جمهوریخواه ایالت تنسی و یکی از طراحان اصلی لایحه نظارت بر توافق هسته ای با ایران، تصویب این لایحه در سنای آمریکا را بازگشت قدرت از ریاست جمهوری به کنگره خواند.

به گزارش ایرنا، مجلس سنای آمریکا روز پنجشنبه طرح الزام باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا به ارائه هر توافق هسته ای با ایران به کنگره این کشور، را تقریبا به اتفاق آرا تصویب کرد.

سناتورها با 98 رای موافق در برابر یک رای مخالف، طرح موسوم به کورکر - منندز را تصویب کردند. تام کاتن سناتور جمهوریخواه آمریکایی تنها سناتوری بود که به این لایحه رای منفی داد. طرح «کورکر- منندز» که با شماره رسمی لایحه «اس 615» در مجلس نمایندگان آمریکا به ثبت رسید، ریاست جمهوری آمریکا را ملزم می کند توافق نهایی با ایران را با تمام جزئیات آن بلافاصله به کنگره آمریکا برای بازبینی ارائه دهد.

مجلس سنا با تصویب این طرح بر نقش نظارتی کنگره در این توافق تاکید کرد. این طرح باید به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا نیز برسد.

«باب کورکر» سناتور جمهوریخواه در پی تصویب لایحه یادشده، با ابراز خوشحالی از این مساله، در یک نشست خبری شرکت کرد و گفت: در هشت سالی که از مدت فعالیتش در سنای آمریکا می گذرد نخستین باری است که می بیند کنگره بار دیگر به قدرتی که در این مدت در اختیار رییس جمهوری آمریکا بوده است، دست می یابد.

وی مدعی شد که با باز پس گرفتن این اختیار، کنگره آمریکا می تواند به وظائفی که از طرف مردم این کشور به آن محول شده به درستی عمل کند.

به گفته این سناتور، تصویب لایحه یادشده، این امکان را در اختیار کنگره قرار خواهد داد تا ازجزییات مربوط به یکی از مهمترین تصمیم دولت آمریکا در حوزه سیاست های خارجی مطلع شود و بر آن نظارت کند.

وی در ادامه با بیان اینکه هدف اصلی وی و حامیان این طرح، مشاهده «توافقنامه نیرومند و پایدار برای تضمین عدم دسترسی ایران به سلاح های هسته ای» است، افزود: این لایحه در صورت تصویب در مجلس نمایندگان، چنین فرصتی را در اختیار کنگره قرار خواهد داد و به آنها امکان می دهد نظرات خود را با صدور قطعنامه های مخالف و یا موافق درمورد توافق نامه ابراز کنند.

کنگره آمریکا با روند رو به جلوی مذاکرات و بالا رفتن حساسیت ها نسبت به توافق هسته ای، حمایت خود از سیاست های رژیم صهیونیستی را شدت بخشیده است.