صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۰۲۷۷۰
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۱ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴
سي ان بي سي:
چهارشنبه گذشته بازار نفت جهان بلاتکليف بود. تغييرات در بدنه قدرت خاندان آل سعود به عنوان بزرگترين صادرکننده نفت جهان و قدرتمندترين عضو اوپک (سازمان کشورهاي صادرکننده نفت)، تحليلگران نفتي سراسر دنيا را به تکاپو واداشته بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
چهارشنبه گذشته بازار نفت جهان بلاتکليف بود. تغييرات در بدنه قدرت خاندان آل سعود به عنوان بزرگترين صادرکننده نفت جهان و قدرتمندترين عضو اوپک (سازمان کشورهاي صادرکننده نفت)، تحليلگران نفتي سراسر دنيا را به تکاپو واداشته بود.

به گزارش ایران، مهمترين سؤالي که اين تحليلگران بايد پاسخ مي‌دادند، تأثيرات عزل و نصب‌هاي جديد دولت سعودي بر بازار نفت بود. ملک سلمان بن عبدالعزيز چهارشنبه گذشته وليعهد جديد را معرفي و برخي وزراي تراز اول را جابه‌جا کرد.

او که از نخستين روزهاي تکيه زدن بر تخت پادشاهي در ژانويه 2015 ساز عزل و نصب‌ها را کوک کرده بود اين بار ريتم تغييرات در کابينه سعودي را با سرعتي تندتر از گذشته نواخت زيرا مسلماً هر تغييري در ساختار حکومت عربستان با دقت و حساسيت خاص از سوي بازار انرژي جهان پيگيري و رصد مي‌شود.

اين مسئوليت به طور ويژه بر عهده اوپک است که توليد نفت را در سطوح بالا نگه دارد تا سهام اين کالا در بازار حفظ شود در حالي که از ژوئن گذشته تاکنون شاهد کاهش 40 درصدي قيمت نفت و بدتر شدن بازار جهاني نفت بوده‌ايم.

يورگن وينبرگ، رئيس بخش تحقيقات نفتي کومرزبانک درباره تأثير عربستان بر بازار جهاني نفت به سي ان بي‌سي گفت: هرچند سخن گفتن در اين باره خيلي زود بود اما احتمال اينکه مشکل کاهش توليد نفت با عرضه نفت مازاد به آسيا حل شود، وجود ندارد تمرکز همچنان بايد بر بازار نفت عربستان باشد.

علي النعيمي، وزير نفت عربستان نيز در آخرين اظهار نظر خود با بيان اين جمله که «آماده هستيم نفت بيشتري را به مشتريان آسيايي خود عرضه کنيم تا تقاضاي بالاي آنها را پاسخگو باشيم» مؤيد اهميت سهام نفتي عربستان است. به نظر من بازار نفت در حال حاضر زيادي خوشبين است و اصلاح اساسي قيمت‌هاي نفتي را بايد بي‌خيال شد.

ملک سلمان در يک اقدام جنجالي که مي‌تواند بازار نفت را مستقيماً تحت تأثير قرار دهد، خالد الفالح، تاجر سرشناس سعودي را به سمت رياست کمپاني نفتي آرامکو گمارد، پستي که پيش از اين در اختيار علي النعيمي، وزير نفت عربستان بود. کمپاني نفتي آرامکو يک شرکت دولتي نفتي و گازي مهم است. ملک سلمان همچنين پست وزارت بهداشت عربستان را نيز به خالد‌الفالح داد.

توماس پوگ، اقتصاددان نفتي در «کپيتال اکونوميست» درباره جابه جايي‌هاي جديد در آرامکو به سي ان بي‌سي گفت: تصور نمي‌کنم تغيير مديريت آرامکو تأثير جدي بر سياست‌هاي کلي اين شرکت داشته باشد زيرا وزير نفت و نماينده عربستان در اوپک همچنان النعيمي است. حتي اگر وزير نفت هم تغيير مي‌کرد، سياست‌هاي اين شرکت مبني بر حفظ توليد ثابت مي‌ماند مگر اينکه فردي با ديدگاه‌هاي کاملاً متفاوت و افراطي بر مسند وزارت نفت مي‌نشست.

من مطمئن نيستم، کسي در عربستان باشد که خواستار تغيير اساسي در سياست‌هاي نفتي اين کشور باشد.ريچارد مالينسون، تحليلگر ژئوپلتيک در «انرژي اسپکتز» نيز به سي‌ان‌بي‌سي گفت: الفالح جانشين مسلم و طبيعي النعيمي است و وزير نفت بعدي عربستان خواهد شد. او شايستگي اين پست را هم دارد اما هيچ چيز قطعي نيست. اگر در نهايت الفالح وزير نفت شود، تجربه جديدي در حکومت سعودي نيست زيرا النعيمي وزير نفت فعلي نيز پيشتر رئيس آرامکو بود و هر دو آنها در گذشته عضو CEO بودند.

الفالح همان استراتژي النعيمي را دنبال خواهد کرد و به قدرت‌هاي بازار نفت اجازه خواهد داد، قيمت نفت را دوباره متعادل کنند. عربستان سعودي نه تنها بزرگترين صادرکننده نفت بلکه بزرگترين توليدکننده هم هست. اين کشور در ميان اعضاي اوپک به «توليد کننده نوسان ساز» اصلي مشهور است. به اين معنا که مي‌تواند با کاهش يا افزايش توليد نفت خود بر قيمت جهاني نفت اثر بگذارد.

اوپک تصميم گرفته بود به رغم کاهش شديد قيمت نفت ميزان توليد اين محصول را تا پايان سال گذشته ميلادي ثابت نگه دارد. اجلاس بعدي اوپک در ماه ژوئن برگزار مي‌شود و برخي کشورهاي عضو اوپک بجز عربستان رسماً اعلام کرده‌اند که براي بهبود وضعيت قيمت نفت و احياي درآمدهاي نفتي دولت خود ميزان توليد نفت‌شان را کاهش خواهند داد.

 بنابراين تحليلگران نفتي و کارشناسان بازار به دقت رخدادهاي عربستان را رصد مي‌کنند. هرچند در روز چهارشنبه گذشته با عزل و نصب‌هاي آل سعود قيمت نفت به طور کلي تغيير نکرد اما نفت خام برنت انگليس بشکه‌اي 66/13 دلار گرانتر معامله شد و نفت خام WTI امريکا نيز 58/77 دلار گرانتر خريد و فروش شد.