صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۰۲۰۳۷
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۰ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴
معاون ارزی بانک مرکزی از بسته شدن چند پیمان پولی دو جانبه بین ایران و سایر کشورها خبر داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون ارزی بانک مرکزی از بسته شدن چند پیمان پولی دو جانبه بین ایران و سایر کشورها خبر داد.

به گزارش ایسنا، بعد از سالها دور ماندن ایران از ورود به پیمانهای پولی بالاخره بانک مرکزی پای قرارداد دو جانبه را امضا کرد.

آنطور که کامیاب-معاون ارزی بانک مرکزی- به ایسنا اعلام کرده ایران با سه کشور ترکیه، عراق و روسیه پیمان پولی دو جانبه بسته است.

اظهارات معاون ارزی بانک مرکزی در حالی مطرح می شود که در اواخر سال گذشته هیاتی به سرپرستی وی به منظور پیگیری و انجام مذاکرات و نهایی‌سازی موافقتنامه پولی بین دو کشور ایران و روسیه به این کشور سفر کرد که این هیات ضمن انجام مذاکرات کارشناسی و مفصل با بانک مرکزی روسیه، نهایتا موفق شد در بسیاری از موارد مورد علاقه طرفین برای همکاری و توسعه روابط به توافقاتی دست یابد.

اگر چه جزئیاتی از پیمانهای پولی بین ایران و سه کشور ترکیه، عراق و روسیه منتشر نشده است، اما در مجموع با انعقاد پیمانهای پولی به عنوان یک روش نوین، تجارت با استفاده از پول های محلی انجام می شود به عبارتی دیگر به جای استفاده از پول واسط مانند دلار و یورو پول کشورهای مبدا و مقصد مورد مبادله قرار گرفته و دیگر دلار واسطه تجاری نخواهد بود.

اولین پیمان پولی در دسامبر 2001 بین بانک مرکزی چین و تایلند در قالب طرح "چیانگ مای" امضا شد و تا به امروز بیش از 50 پیمان پولی دوجانبه بین بانکهای مرکزی کشورهای مختلف امضاء شده تا علاوه بر استفاده از دلار و یورو، پولهای ملی کشورها نیز در تسویه تجارت بین المللی بکار گرفته شود. این در حالی است که چین با بیش از 31 مورد بیشترین پیمان پولی را منعقد کرده و ژاپن، کره و روسیه در رده های بعدی قرار دارند.