صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۰۱۳۴۵
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۸ - ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سازمان ملی استاندارد ایران در حین بازرسی که برای جلوگیری از مصرف خمیر مرغ در تولید فرآوده‌های گوشتی انجام می‌دهد، مواردی از تخلف جدید در صنایع تولید سوسیس و کالباس کشف کرده است.
 
وحید مرندی مقدم معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما افزود: به دلیل بالا رفتن قیمت گوشت، افراد سودجو در برخی از واحدهای تولید فرآورده‌های گوشتی با استفاده از رنگ‌های غیرمجاز و مصنوعی گوشت مرغ را رنگ می‌کنند و با برچسب فرآورده گوشت قرمز به فروش می‌رسانند.
 
وی با اشاره به اینکه طبق قوانین استاندارد، حتی مصرف رب گوجه فرنگی و رنگ طبیعی هم در سوسیس و کالباس ممنوع است، تصریح کرد: از سازمان‌های استاندارد سراسر کشور درخواست کردیم کنترل بیشتری بر روی کارخانه‌های فرآورده‌های گوشتی داشته باشند.
 
مرندی مقدم، مصرف مرغ به جای گوشت قرمز را از نظر سلامت بدون اشکال خواند و گفت: استفاده از رنگ‌های غیرمجاز سلامت مردم را به مخاطره می‌اندازد و‌ از طرفی با توجه به قیمت پایین مرغ نسبت به گوشت، این کار تخلف و کم‌فروشی هم محسوب می‌شود.
 
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: منتظر اعلام نظر مراجع قضایی هستیم تا با متخلفان برخورد کنند و حتی نام آنها را به مردم اعلام کنیم.
 
وی درباره نظر این سازمان درباره مصرف خمیر مرغ در فرآورده‌های گوشتی، گفت: سازمان ملی استاندارد از سال 90 اعلام کرده ‌استفاده از خمیر مرغ ممنوع است، اما متأسفانه دیشب در یک برنامه تلویزیونی به اشتباه اعلام شد که سازمان ملی استاندارد و سازمان دامپزشکی موافق مصرف خمیر مرغ در سوسیس و کالباس هستند و تنها وزارت بهداشت مخالف است.
 
مرندی مقدم افزود: این اظهارنظرها در حالی صورت می‌گیرد که استاندارد قبل از وزارت بهداشت مخالفت خود با استفاده از خمیر مرغ را اعلام کرده است و این وزارتخانه از سال 93 به کمک استاندارد آمد.
 
وی با تأکید بر عزم وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد برای جلوگیری از استفاده خمیر مرغ در فرآورده‌های گوشتی، تصریح کرد: استفاده از خمیر مرغ در سلامت محصولات ایجاد اشکال نمی‌کند اما دلیل مخالفت ما استفاده از خمیر مرغ غیربهداشتی است. هر زمان که سازمان دامپزشکی بتواند شرایطی را که استاندارد خواسته است، در تولید خمیر مرغ لحاظ کند، در ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ بازنگری می‌شود.
 
معاون سازمان ملی استاندارد گفت: دامپزشکی نباید اجازه دهد ضایعات مرغ که از پاک کردن مرغ فروشگاه‌های سطح شهر بدست می‌آید و حاوی احشاء شکم مرغ است در تولید خمیر مرغ استفاده شود.
 
وی خمیرمرغ‌هایی را که از این ضایعات تهیه می‌شود، غیربهداشتی و غیرقابل مصرف خواند و خاطرنشان کرد: به دامپزشکی پیشنهاد کردیم از این ضایعات برای تهیه خوراک دام استفاده شود.
 
مرندی مقدم تأکید کرد: تا زمانی که سازمان ملی استاندارد متقاعد نشود که خمیر مرغ مصرفی با خمیر مرغ فعلی متفاوت است،‌ اجازه استفاده از آن را نمی‌دهیم.
 
وی با اشاره به اینکه استاندارد برای جلوگیری از استفاده خمیر مرغ نیازمند همکاری انجمن فرآورده‌های گوشتی است، تصریح کرد: برای جلوگیری از ضرر و زیان صنایع سوسیس و کالباس باید جلوی تقلب در این صنف را بگیریم.
 
معاون سازمان ملی استاندارد از اجرای طرح کنترل بازار خبر داد و گفت: در این طرح اولویت اول بحث ایمنی غذاست تا غذاهای مصرفی مردم با استانداردهای مصوب مطابقت داشته باشد. استاندارد مسئول کنترل محصول نهایی است و بر مواد خام کنترل و نظارت ندارد و نظارت قبل از کارخانه متولی خود را دارد.