صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۰۱۰۲۳
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۲۰ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مدیر نظارت بر غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی استان همدان گفت: با مصرف یک بسته چیپس، آکریلامید ۵۰۰ برابر بیشتر از حد مجاز وارد بدن خواهد شد.

به گزارش ايسنا، دکتر "محمد کاظم زاده" یکشنبه ششم اردیبهشت در همایش ایمنی و سلامت غذا افزود: آکریلامید یک ماده اسیدی سرطان‌ زا بوده که از حرارت دیدن کربوهیدرات‌ها ایجاد می شود و در چیپس و سیب زمینی سرخ کرده وجود دارد.

وی اظهار کرد: سلامت کل افراد جامعه را می توان نتیجه ارتباطات بین عوامل تعیین کننده سلامت دانست که این عوامل شامل وراثت، محیط زیست، شیوه زندگی، وضعیت اقتصادی، وضعیت اجتماعی و خدمات بهداشت و رفاه خانواده است.

دکتر کاظم زاده همچنین به عوامل موثر بر سلامتی اشاره و تصریح کرد: عوامل بیولوژیکی، محیطی، سبک زندگی مردم و بهره مندی از مراقبت سلامت از جمله عوامل موثر بر سلامتی است.

وی در ادامه از جمله تعیین کننده‌های بیولوژیک را عوامل ژنتیکی و فردی، عوامل روانی- اجتماعی، محیطی، وسعت و کیفیت ارائه خدمات بهداشتی برشمرد و یادآور شد: سازمان جهانی سلامت بر داشتن ارتباطات سالم افراد با محیط زیست تاکید فراوان دارد.

دکتر کاظم زاده اظهار کرد: با نگاهی به فرآیند زنجیره غذایی از تولید و تا مصرف ممکن است آلودگی از خاک بوده و به سبزیجات، میوه جات و یک سوم چیزی که مردم مصرف می کنند، آسیب بزند.

تغذیه در محوریت سلامت جایگاه ویژه‌ای دارد

مدیر نظارت بر غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی استان همدان با تاکید بر اینکه تغذیه در محوریت سلامت از جایگاه ویژه ای برخوردار است، تصریح کرد: برای داشتن جامعه و مردمی سالم باید از زمان تولد با تغذیه و شیوه زندگی مناسب شروع خوبی داشته باشیم.

دکتر کاظم زاده ادامه داد: با آموزش‌های مناسب اجتماعی و توانمندسازی جامعه به ویژه خانواده ها و کمک از آن ها می توان وضعیت آینده را خوب رقم زد چرا که اگر شروع از سوی خانواده ها مطلوب باشد نگرانی ها کمتر خواهد بود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: عادات غذایی خوردن از خانواده ها شکل گرفته که می توان شرایط را به گونه ای مهیا کرد تا خانواده ها وظایف خود را به خوبی در این زمینه انجام دهند.

دکتر کاظم زاده با بیان اینکه تغذیه نامناسب به عنوان مشکل اجتماعی بزرگ تلقی می شود گفت: از جمله مشکلات تغذیه نامناسب می توان به چاقی، بیماری‌های قلبی- عروقی اشاره کرد که در نهایت به سرطان منجر می شود.

مدیر نظارت بر غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی استان همدان عوامل روانی، اجتماعی را شامل وضعیت اقتصادی، سطح آموزشی و سواد، نظام سیاسی کشور، استرس، زندگی اولیه، انزوای اجتماعی، سطح اشتغال و حمایت اجتماعی و غذایی عنوان کرد.

گرسنگی سالانه بیش از ۴۰ میلیون نفر در دنیا را به کام مرگ می کشاند

دکتر کاظم زاده سوء تغذیه را از مهمترین مسائل غذای ناسالم خواند و اظهارکرد: متاسفانه گرسنگی سالانه باعث مرگ و میر بیش از ۴۰ میلیون نفر در دنیا می شود.

وی در ادامه تصریح کرد: کشاورزی که منجر به تولید منابع غذایی می شود، مهمترین تعیین کننده در سلامت انسان به شمار رفته و اگر مسائل ضروری در آن رعایت نشود باعث بروز بیماری‌های متعددی خواهد شد.

دکتر کاظم زاده افزود: در سیستم مکانیزاسیون کشاورزی باید دقت و توجه بیشتری صورت گیرد تا با هدایت اشتباه منجر به بروز خطرات نشود.

مدیر نظارت بر غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی استان همدان در بخش دیگری به استفاده از پوشش‌های سلولزی اشاره و تصریح کرد: استفاده از پوشش‌های سلولزی در کاهش مشکلات نقش مهمی ایفا می کند.

مصرف میوه و سبزیجات بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می دهد

دکتر کاظم زاده با تاکید بر مصرف میوه و سبزیجات عنوان کرد: مصرف این منبع غذایی، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش داده و توصیه می‌شود تا در استفاده از روغن‌های اشباع، غیر اشباع، کربوهیدرات‌ها و الکل زیاده روی نکنند.

وی در تعریف امنیت غذایی اظهارکرد: یک غذای خوب از لحاظ کمی، کیفی، ایمنی، مقبول بودن از نظر اجتماعی و فرهنگی و در دسترس بودن باید مناسب باشد.

زیاده روی در مصرف گوشت قرمز احتمال ابتلا به سرطان را سه برابر افزایش می دهد

وی در ادامه با بیان اینکه زیاده روی در مصرف گوشت قرمز احتمال ابتلا به سرطان را سه برابر افزایش می دهد، گفت: همچنین عوامل مهم دیگر در بروز سرطان نوشیدن الکل، زیاده روی در مصرف غذاهای شور و ترشیجات، مصرف بیش از حد شکر، مصرف غذاهای کهنه و کپک زده، زیاده روی در مصرف فرآورده‌های گوشتی و گوشت کبابی زیاده روی در مصرف روغن‌های سرخ کردنی است.

دکتر کاظم زاده ارتباط مصرف غذاهای شور با احتمال ابتلا به سرطان را ۱۵ درصد خواند و افزود: همچنین غذاهایی که در دمای بالا سرخ می‌شوند و استفاده بیش از حد از غذاهای تخمیری ۵۰ درصد احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.