صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۹۹۱۶۷
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۰ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فرماندار سابق در خانه نشسته و گیتاری هم به دست دارد. با صدایی خوش در حال خواندن موسیقی فولکلور ایرلندی است. او در جمع چند تن از دوستان خود می‌خواند و دیگران محو صدای او شده‌اند. دیگرانی که برای او آشنا هستند. مارتین دوستان دموکرات خود را به شام دعوت کرده است و حالا پس از شام کمی تفریح می‌کنند.

مارتین اومالی، فرماندار پیشین مریلند امروز گیتار به دست گرفته تا برای جمع اندکی بخواند. اما رویایی بزرگ‌تر در سرش جان گرفته است. او می‌خواهد لباس فراک (لباس مخصوص رهبران ارکسترها) را به تن خود کند و رهبری یک ارکستر بزرگتر را به عهده بگیرد: رهبری ارکستر سمفونیک دموکرات‌ها.

هیلاری، به‌طور رسمی، روز یکشنبه حضور خود را برای انتخابات سال آینده آمریکا اعلام کرد. او می‌خواهد خاطره تلخ 6 سال پیش را از ذهن بزداید اما گویی «دژاوو» در حال رخ دادن است.

6 سال پیش، در حالی که هیلاری کلینتون با خود می‌اندیشید که قرعه کار را به نام او زده‌اند و او قرار است تابو شکنی کند و نام نخستین رئیس‌جمهوری زنِ ایالات‌متحده را با خود یدک بکشد، بازی در میانه راه به هم خورد و جوانی بلند قد و سیاهپوست عنان کار را به دست گرفت و جانشین او شد. او شد اولین رئیس‌جمهوری سیاهپوست آمریکا و هیلاری هم اولین وزیر امور خارجه یک رئیس‌جمهوری سیاهپوست در آمریکا.



مارتین اومالی پشت سر هیلاری کلینتون

حالا این آواز با صدایی دیگر برگشته است. او مارتین اومالی است و ساز خود را کوک کرده است که هیلاری را دوباره به خانه‌اش بازگرداند. او می‌گوید: «ریاست‌جمهوری موروثی نیست.»

هیلاری هر چند در سیاست توانسته ردی مستقل از خود به‌جا بگذارد، اما با همه تلاشی که در این راه به خرج داده است او همچنان زیر سایه همسر خود قرار دارد که زمانی رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده بود. برخی می‌گویند که اگر هیلاری کلینتون وارد انتخابات شود او در واقع با هدایت همسر خود کارها را به پیش خواهد برد. زمزمه‌های مشاوره بیل کلینتون هم در محافل سیاسی پیچیده است.

انتخاب تیم مشاوره‌ای مشابه، که زمانی در تیم بیل کلینتون بوده‌اند، به تقویت این شائبه دامن زده است. مهم‌ترین این افراد «لری سامرز» است که زمانی وزیر خزانه‌داری بیل کلینتون بوده است. او به طرفداری از سیاست‌های اقتصاد سوسیالیستی شهره است.

حالا مارتین اومالی با یک تیم دیگر قصد دارد تا بانوی نخست پیشین آمریکا را کنار بزند و خود را به‌عنوان کاندیدای ریاست‌جمهوری دموکرات‌ها در سال 2016 جا بیندازد.

نیویورک‌پست می‌نویسد که رسوایی ایمیل‌ها برای هیلاری کلینتون می‌تواند به حذف او دامن بزند و مارتین اومالی را جانشین وی‌کند.

این زمزمه‌ها حتی در میان حامیان هیلاری کلینتون نیز شدت گرفته است. یکی از حامیان هیلاری کلینتون می‌گوید که اگر وی مجبور به کناره‌گیری از انتخابات شود، مارتین اومالی بهترین گزینه برای جانشینی وی خواهد بود.

این دموکرات می‌گوید: «اومالی کسی است که می‌تواند به بهترین نحو دست به سازماندهی بزند. او کسی است که در جای درستی قرار دارد. من فکر می‌کنم در صورت کناره‌گیری هیلاری، وی می‌تواند پیشتاز انتخابات شود.»

در این میان، نام نامزدهای دیگر هم شنیده می‌شود، سناتور الیزابت وارن. اما او بسیار بسیار دور از ایده‌آل‌های دموکرات‌هاست.

در جبهه دموکرات‌ها به نام‌های «جو بایدن» (معاون نخست اوباما) و «جورج مک‌گاوِرن» هم اشاره شده است، اما به نظر می‌رسد که اینها صداهایی «سولو» هستند که زیاد حامی نخواهند داشت.

برخی دموکرات‌ها هر چند اظهارنظر صریحی نمی‌کنند و در مورد گاف امنیتی هیلاری کلینتون، محافظه‌کارانه اظهارنظر می‌کنند اما به‌نظر می‌رسد که این موضوع دست از سر او بر نخواهد داشت و در لحظات آخر ممکن است وی را مجبور کند که به خانه‌اش بازگردد. یکی از دموکرات‌ها در گفت‌وگو با نیویورک‌پست که نخواست نامش فاش شود می‌گوید: «استفاده از ایمیل شخصی برای کارهای وزارتخانه اشتباهی بزرگ بوده است.» به اعتقاد این دموکرات این موضوع می‌تواند موقعیت سخت‌تری را برای هیلاری کلینتون پیش آورد.

او می‌گوید که احتمال دارد داستان ریچارد نیکسون برای هیلاری کلینتون اتفاق بیفتد. این دموکرات ادامه می‌دهد: «این همان موقعیتی است که برای نیکسون با نوارهایش اتفاق افتاد. آن نوارها هم برای وی بودند و او در آن صداها را ضبط می‌کرد. حدس بزنید چه شد؟ او این نوارها را در داخل کاخ سفید ضبط می‌کرد. در کاخ سفید همه چیز زود به عرصه عمومی می‌رسد.»

این موضوع ربطی به واتر گیت هم ندارد. نیکسون در حدود 3 هزار و 700 ساعت از مکالمات خود را با افراد دیگر که به‌صورت تلفنی و حضوری داشته، در نوار ضبط می‌کرده است اما همین نوارها موجب شدند که وی با رسوایی بزرگی روبه‌رو شود.

همین زمزمه‌ها هم‌اینک به شکل دیگری در حال شنیده شدن است. این‌بار قربانی یک نامزد انتخاباتی است و شاید حتی این موضوع هیلاری کلینتون را به رقابت نهایی با جمهوری‌خواهان نرساند.

دموکرات‌ها تاکنون برای معرفی نامزد‌ها دست به عصاتر ازجمهوری‌خواهان حرکت کرده‌اند. آنها به‌غیر از اومالی، که گزینه جدی‌تری برای جایگزینی هیلاری کلینتون است، گزینه‌های دیگر را هنوز معرفی نکرده‌اند و تنها به ذکر چند اسم گذری بسنده کرده‌اند.اومالی نیز قرار است در ماه مه (اردیبهشت) به‌طور رسمی اعلام کند که برای هماوردی با هیلاری کلینتون پا به میدان خواهد گذاشت یا نه؟

هیلاری دردسرهای تمام نشدنی هم دارد. موضوع ایمیل‌های وی تنها به استفاده وی از یک کاربر شخصی محدود نمی‌شود. او متهم است بخشی از ایمیل‌هایش را که مربوط به کشته شدن سفیر آمریکا در لیبی است،پاک کرده است.

همزمان در نظرسنجی‌های ملی هم هیلاری با افت محبوبیت  روبه‌رو بوده است. او در دو سال گذشته با افت محبوبیت به سر کرده است، در حالی که در دو سال گذشته میزان محبوبیت وی به 67 درصد رسیده بود، در این اواخر به 49 درصد رسیده است. او اما در نظرسنجی‌های داخلی حزب هنوز بخت نخست است. وی در میان آمارهای اولیه دارای امتیاز 53 درصدی است و باقی نامزدها پشت سر او قرار دارند. اما با زمزمه‌های حضور اومالی در انتخابات، محبوبیت وی در حزب در حال افزایش است و از 3 درصد به 9 درصد رسیده است. همچنین این زمزمه‌ها موجب شده که محبوبیت وی در خانه‌اش، یعنی مریلند افزایش یابد و میزان آن به 49 درصد برسد.

در این میان جمهوری‌خواهان تاکنون حملات بی‌سابقه‌ای را علیه هیلاری کلینتون روا داشته‌اند. آنها بانوی اول پیشین ایالات‌متحده را متهم می‌کنند که امنیت آمریکا را با این کار به خطر انداخته است.
دموکرات‌ها اعتقاد داشتند که آتش جمهوری‌خواهان پس از چندی فروکش خواهد کرد اما با اعلام رسمی نامزدی وی، این آتش دوباره شعله‌ور شده است. این شعله‌ها می‌تواند حیات سیاسی هیلاری کلینتون را بسوزاند.

******
از آیوا صدای گیتار می‌آید. مارتین آهنگی فولکلور ایرلندی می‌خواند:
کاش روزهای کاری بگذرد/  تا بتوانم آخر هفته را در تختم به سر کنم/  دیوانه شوم و خودم را به مردن بزنم/  اینها برای این است که مادر و پدرم نگویند برای آخر هفته چه کنم؟
اومالی صدای خود را بالا می‌برد و آخرین مصراع خودش را این‌گونه به پایان می‌رساند: خوب احساس کن/  تو هنوز حق انتخاب داری.

منبع: دنیای اقتصاد