صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۹۷۹۵۴
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۰ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مالزی روز چهارشنبه از مجازات های سنگین و حبس ابد افرادی خبر داد که با استفاده از شبکه های اجتماعی مردم را تشویق به فعالیت های تروریستی و پیوستن به گروه های تروریستی می کنند.

به گزارش ایرنا، مجازات سنگین کاربران شبکه های اجتماعی مشوق افراد برای پیوستن به گروه های تروریستی براساس قانون مجازات جدید اعمال می شود.

وان جنیدی تونکو جعفر، معاون وزیر کشور مالزی، گفت افرادی که با استفاده از شبکه های اجتماعی مردم را تشویق به جذب گروه های تروریستی می کنند مانند این است که به گسترش ایدئولوژی خود در سراسر جهان می پردازند.

براساس گزارش خبرگزاری رسمی مالزی (برناما)، وی گفت که براساس طرح اصلاحیه ای که به پارلمان ارائه و تصویب شده هر فردی که دیگران را تشویق به ترک مالزی و درگیر فعالیت در گروه های تروریستی کند، می تواند به حبس ابد یا حبس تعزیری 30 ساله یا بیشتر و جریمه مواجه شود.

این مقام مالزیایی همچنین اعلام کرد که براساس این قانون تمام اموالی که برای اهداف تروریستی استفاده شده نیز ضبط می شود.

در لایحه اصلاحی تصویب شده در پارلمان مالزی مجازات هایی برای جرایمی مانند خرید و فروش اقلام تبلیغاتی گروه های تروریستی، آموزش نظامی و یا استفاده از خاک مالزی برای انتقال به یک کشور خارجی نیز درنظر گرفته شده است.

پلیس مالزی از تیر ماه سال گذشته با افزایش فعالیت تروریست ها در شبکه های اجتماعی و جذب نیرو از جنوب شرق آسیا، نظارت بر شبکه های اجتماعی را برای ممانعت از گسترش فعالیت این گروه های افراطی و تروریستی تشدید کرد.

براساس قانون جدید پیشگیری از تروریسم مالزی، مقامات اجازه دارند از اطلاعات موجود در شبکه های اجتماعی به عنوان مدرک در دادگاه استفاده کنند.

از جمعیت 30 میلیونی مالزی 19 میلیون و 200 هزار نفر کاربر شبکه اینترنت هستند و 15 میلیون و 600 هزار نفر عضو شبکه فیسبوک بوده و در این شبکه فعالیت می کنند.

شبکه های اجتماعی در 64 درصد از جمعیت این کشور جنوب شرق آسیا نفوذ کرده است و برخی آمارها نشان می دهد هر مالزیایی به طور متوسط 233 دوست در شبکه های اجتماعی دارد.

پلیس مالزی براساس آمار رسمی بیش از 90 نفر را به اتهام همکاری با تروریست ها بازداشت کرده است، اما آمار غیررسمی حکایت از بازداشت صدها افراط گرا در این کشور دارد. هم اکنون ده ها مالزیایی نیز در سوریه و عراق با تروریست ها همکاری می کنند و حدود 10 نفر نیز در عملیات انتحاری و یا درگیری با ارتش سوریه کشته شده اند.

ازدواج برخی دختران مالزیایی با اعضای گروه تروریستی داعش در سوریه با استفاده از شبکه های اجتماعی مانند اسکایپ نیز اکنون به مساله روز این کشور جنوب شرق آسیا تبدیل شده است.

موسسه بروکینگز در سه ماه پایانی سال گذشته میلادی تنها در شبکه توییتر 46 هزار حساب هوادار تروریست های داعش را رصد و شناسایی کرده است.

سه چهارم از این حساب های کاربری به زبان عربی و یک پنجم آنها به زبان انگلیسی فعالیت می کردند. متوسط تعداد دنبال کنندگان توییت های این حساب ها نیز یکهزار نفر بوده است.

وجود 20 هزار ساعت فیلم و صدا در حمایت از تروریسم که در فضای آنلاین قرار گرفته است نشان می دهد رسانه های اجتماعی که کنترل آنها در دست غربی هاست، عامل انتشار پیام تروریسم در جهان هستند.