پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: کسالت و خواب آلودگی افراد در فصل بهار افسردگی فصلی نیست و امری طبیعی محسوب می شود.
به گزارش ایرنا، ابوالفضل قریشی با اشاره به اینکه افسردگی فصلی شاخه ای از بیماری های افسردگی است که در فصول زمستان و اوایل بهار رخ می دهد، گفت: کاهش نور خورشید و کوتاه شدن روزها از عوامل موثر بروز این بیماری در افراد است.
او یادآوری کرد: افرادی که به بیماری افسردگی فصلی( SAD ) مبتلا می شوند بسیاری از علایم عمومی افسردگی مانند دلتنگی، اضطراب، کج خلقی، بی علاقگی نسبت به فعالیت های روزمره، عدم شرکت در فعالیت های گروهی و ناتوانی در تمرکز کردن در آنها ظهور می یابد.
قریشی گفت: افسردگی فصلی در افرادی که طی سه دوره و سه سال متوالی علایم این نوع بیماری را دارند مشاهده می شود که در اواخر فصل زمستان و بهار تشدید و یا آغاز می شود.
این روانپزشک مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی زنجان احساس خستگی و خواب آلودگی، کاهش میزان انرژی، کاهش وزن و خواب را از جمله نشانه های بارز افسردگی فصلی در مبتلایان ذکر کرد.
او گفت: رفتار و دارو درمانی از جمله راهکارهای درمان بیماری افسردگی فصلی در مبتلایان است که این مهم از سوی متخصص مربوطه انجام می شود و افراد باید از درمان های خود سرانه در این بخش اجتناب کنند.
زنان بیش از مردان به افسردگی فصلی دچار می شوند، دلیل قطعی این نوع بیماری تاکنون مشخص نشده اما تغییرات نوع آب و هوا و کاهش نور خورشید از جمله علل بروز آن در مبتلایان و افراد مستعد اعلام شده است.