صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۹۷۴۶۳
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۱ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آلمان امیدوار است بعد از تفاهم هسته‌ای ایران با گروه ۱+۵ در لوزان، روابط اقتصادی ۲ کشور رونق بیشتری گیرد آنها به مزیت ایران در عرصه‌های خودروسازی، ماشین‌سازی و تولید انرژی، چشم دوخته‌اند.

به گزارش فارس به نقل از دویچه آلمان، به دنبال تفاهم هسته‌ای به دست آمده در لوزان، اقتصاد آلمان امیدوار است که با برداشته شدن اقدامات تحریمی علیه ایران، رابطه با این کشور فعال شود. سیاستمداران قول می‌دهند که روابط اقتصادی با ایران گسترش خواهد یافت.

یک سخنگوی اتحادیه بازرگانی خارجی آلمان در برلین گفت: «برای اقتصاد و تجارت آلمان، به ویژه در عرصه‌های خودروسازی، ماشین‌سازی و تولید انرژی، ایران از ظرفیت بالایی برخوردار است.»

میشائل فوکس، معاون رئیس فراکسیون حزب دموکرات مسیحی به روزنامه "فرانکفورتر الگماینه" گفته است: «برای بهره‌گیری کامل از ظرفیت اقتصادی ایران، ضروری است که اتحادیه اروپا و ایالات متحده هرچه زودتر در جهت برداشتن ممانعت‌ها و تحریم‌های اقتصادی علیه آن کشور گام بردارند.»

این مقام مسئول با اشاره به تقاضای بالای ایران به دنبال انزوای اقتصادی چندساله، افزود: «نیاز داریم که تحریم‌های فعلی در چارچوب یک توافق‌نامه‌ی نظارت دقیق، هرچه زودتر برداشته شوند.»

او تأکید کرد که ایران به برکت ذخایر معدنی غنی، به بهترین وجه قادر است از خارج دستگاه‌ها و کالاهای پیشرفته وارد کند. از همه مهمتر و با توجه به منابع عظیم گاز ایران، چنانچه این کشور به سیاستی معتدل و متعادل گرایش یابد، می‌تواند از وابستگی جهان غرب به گاز روسیه بکاهد.

گرد مولر، وزیر فدرال در امور کمک‌های خارجی، نیز توافق تازه با ایران را بستر مناسبی برای همکاری‌های گسترده اقتصادی می‌داند. او روز شنبه (4 آوریل) به رسانه‌های جمعی گفت: «تفاهم به دست آمده در لوزان بی‌تردید به رفع گام به گام تحریم‌ها می‌انجامد و این فرصتی مناسب برای گسترش روابط اقتصادی است.»

وی افزود: «آلمان از دیرباز روابط اقتصادی محکمی با ایران داشته که در شرایط کنونی به سرعت قابل‌گسترش است.»

بازرگانی دوجانبه میان ایران و آلمان در سالهای گذشته به دلایل گوناگون رو به کاهش بود اما در سال 2014 شاهد رشدی مناسب بوده است. در این سال حجم مبادلات تجارتی به حدود 68/ 2 میلیارد یورو (حدود 3 میلیارد دلار) رسید.

با این که این رقم نسبت به سال 2010 که حجم مبادلات به نزدیک 71/ 4 میلیارد یورو رسیده بود، پایین‌تر است، اما صادرات آلمان به میزان بیش از 30 درصد افزایش داشت. ماشین‌های بزرگ، تولیدات دارویی و شیمیایی و افزارهای الکتریکی بیشترین اقلام صادراتی به ایران بودند.