پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فرانس پرس نوشت: لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه روز جمعه هشدار داد این موضوع مهم که در پی توافق بر سر چارچوب توافقنامه نهایی هسته ای ایران، تحریم های اعمال شده علیه این کشور چه زمانی لغو خواهد شد، «هنوز حل نشده است.»
به گزارش «انتخاب»، فابیوس در گفتگو با شبکه رادیویی اروپا یک گفت: « ایرانی ها می خواهند تحریم ها فوراً برداشته شود. ما به آنها می گوییم: اگر شما به آنچه توافق کرده اید پایبند باشید ما تحریم ها را کاهش خواهیم داد، اما اگر به تعهداتتان پایبند نباشید، به طور قطع ما می توانیم به وضعیت قبل بازگردیم.»
فابیوس تصریح کرد: « در این خصوص هنوز توافق نشده است.» فابیوس در پی توافق بر سر چارچوب توافقنامه احتمالی هسته ای ایران بین این کشور و شش قدرت جهانی - که به عنوان توافقی «تاریخی» مورد استقبال قرار گرفت- این سخنان را بیان کرد.
به موجب این توافق، ایران موافقت کرد دامنه برنامه هسته ای خود را در ازای لغو تحریم هایی که اقتصاد این کشور را فلج کرده است به شدت کاهش دهد. فرانسه - که به عنوان یکی از سختگیرترین قدرت های جهان در مذاکرات هسته ای ایران حضور داشت- هشدار داده است اگر ایران به تعهدات خود پایبند نباشد، تحریم ها دوباره علیه این کشور اعمال خواهد شد.
فابیوس تاکید کرد: « ما در مسیر درست گام برمی داریم... اما هنوز به پایان راه نرسیده ایم.»
از سوی دیگر، سرگئی ریابکوف، مذاکره کننده ارشد روسیه در پرونده هستهای ایران، روز جمعه یک روز پس از تفاهم تاریخی در باره این برنامه اعلام کرد روسیه سوخت رئاکتورهایی را که در ایران ساخته است و یا میسازد، تامین خواهد کرد.
خبرگزاری اینتر فاکس روسیه به نقل از ریابکوف تصریح کرد فدراسیون روسیه و روساتم(آژانس دولتی انرژی اتمی روسیه) آمادهاند برای رئاکتورهایی که مسکو در ایران ساخته و یا قرار است بسازد، سوخت تازه تامین کند و یا سوختهای فعلی را به سوخت صرف تبدیل کند.
ریابکوف تاکید کرد این پیشنهاد صرفا شامل رئاکتورهایی در ایران است که در چارچوب طرحی روسی و با مشارکت روسیه ساخته شده و یا میشوند.
وی در باره سوخت برای رئاکتورهایی که روسیه در ساخت آنها مشارکت ندارد گفت:« این مسئله بسیار دشواری است و ما حاضر نیستیم پاسخگو باشیم.»
روسیه و ایران ماه نوامبر در باره ساخت دو رئاکتور دیگر هستهای برای نیروگاه بوشهربه توافق رسیدند. این نیروگاه در سواحل خلیج فارس واقع شده است و در سپتامبر سال 2013 به طور رسمی به ایران تحویل داده شد.
مسکو همچنین برای ساخت 4 رئاکتور برای تاسیسات دیگری که تهران هنوز مکان دقیق آن را مشخص نکرده است، با ایران یادداشت تفاهم امضا کرده است.
مذاکره کنندگان ایران و قدرتهای بزرگ پس از18 ماه مذاکرات فشرده در ژنو، وین، نیویورک و لوزان روز پنجشنبه در باره بیشتر نکات کلیدی پرونده هستهای ایران به تفاهم رسیدند که گامی مهم برای توافقی جامع محسوب میشود.
ریابکوف، خاطر نشان کرد کارهای زیادی صورت گرفته اما هنوز مسائل دیگری باقی مانده است که باید روشن شود به خصوص مسئله لغو فوری تحریمهای غرب بر ضد ایران.
عجب کلاه گشادی!!!
من از جنس زمینم خوب میدانم،
که گل در عقد زنبور است،
... یک طرف سودای بلبل،
یک طرف بال و پر پروانه را هم دوست می دارد.
نیا باران!!!!
اولا تفاهمی ک الان نوشته شده به معنی توافق نیست و هنوز معلوم نیست تا تیر چه اتفاقی بیفته
اما فراموش نکنید ک همین هم گام بزرگی بود
ما داشتیم واقعن به سمت گزینه ی جنگ میرفتیم! شک دارم که همه فهمیده باشن واقعن چقد نزدیک بودیم به این مساله!
ثانین تمام بدبختی ما از تحریم ها نبود. تحریم ها فقط بخشی از بدبختی های ما بودند و اما فراموش نکنیم که در صورت توافق نهایی و برداشته شدن تحریم ها خیلی از مشکلات ما حل میشه
داروها : در این چند سال چه تعداد آدم بیگناه ک بیماری خاصی نداشتن به خاطر عفونت ناشی از داروهای چینی بعد از عمل فوت کردن! حال بیماران خاص و سرطانی هم که مشخصه بنده های خدا چه میکشند.
تحریم قطعات هواپیما رو فراموش نکنید ک به خاطرش چقد حوادث پی در پی سقوط داشتیم بعضا همراه با کشته های بسیار
بنزینی ک تو این چند سال نفس کشیدیم خیلیا رو مخصوصن پیرها رو مریض کرد و کشت
دیگه نمیدونم چیا رو باید بگم
ولی اثر لغو تحریم قرار نیس ارزون شدن شیر و تخم مرغ باشه
یه کم واقعبین و غیر احساسی باشیم
لطفا قرارداد با پژو را لغو کن و به پژو بگو بروند بعد از اینکه موضع کشورشون درست شد برگردن بیان البته اگر تا اون زمان با یه کشور دیگه قرارداد نبسته بودین
پس برای چی این همه سر و صدا راه انداخته اید؟
اون دو تا که واسه تحقیر و ضعیف کردن تفاهم نامه حتی به لوزان نیومدن. این رفت و آمدها معنی ای جز کارشکنی و فرستادن پیام شکننده بودن مذاکرات نیست
اهمیت ندین
چون ز نزدیگی ایران و آمریکا می ترسد
به همین دلیل روسیه نیز در آینده به عربستان و اساییل نزدیک خواهد شد
بعد از تفاهمات و خارج شدن مسئله از شورای امنیت ،با توجه به سوابق شون با ایران ،فکر می کنند ممکن است میدانی برای تعاملاتشون نمانه .ولی ما مثل اونا ،دقایقی از بیانه ی مشترک فی مابین نگذشته ،زیر تعهدات بین المللی نمی زنیم
به نظرم بزرگترین چیزی که دیپلماسی ما یاد گرفت این بود امریکایی ها انقدر هم که فکر می کردند بد نیستند
1- به راحتی می شه توی هر مرحله ای سنگ اندازی کرد و باب مذاکره جدید و چند ماه برای برداشتن هر مرحله باید دوباره آغاز بشه
2- هر گونه بدقولی از طرف مقابل ( یادمون باشه دولت اوباما چندان باقی نمی ماند) اینجا فقط ماییم که متضرر می شیم
3- دولت کار کاملا انتحاری کرد چون اگر نتایج دلخواه مردم و ملموس نباشد خدا می دونه آیندگان چه خواهند گفت. چون ما هر چه در چنته داشتیم رو رو کردیم ولی . . .
آخه فرانسه تکلیفش معلومه نمی دونم چرا ولی از همون اول نمی خولست توافق بشه ولی روسیه مثلا کنار ماست ولی از پشت خنجر می زنه