صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۹۶۴۷۶
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۱۴ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۴
بلومبرگ:
خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ از قول ۵ دیپلمات آمریکایی و اروپایی مدعی شد در صورت توافق هسته‌ای، برخی تحریم‌ها علیه ایران دست‌کم تا ۱۰ سال باقی خواهد ماند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ از قول ۵ دیپلمات آمریکایی و اروپایی مدعی شد در صورت توافق هسته‌ای، برخی تحریم‌ها علیه ایران دست‌کم تا ۱۰ سال باقی خواهد ماند.

به گزارش «انتخاب»؛ پنج دیپلمات آمریکایی و اروپایی با بیان این ادعا که اصرار ایران بر رفع فوری تحریم‌های سازمان ملل مانع اصلی رسیدن به تفاهم بر سر چارچوب توافق هسته‌ای تا موعد 31 مارس (11 فروردین) است می‌گویند برخی تحریم‌ها علیه ایران تا ده سال پابرجا خواهند ماند.

این مقامات که خواسته‌اند نامشان فاش نشود به خبرگزاری بلومبرگ گفته‌اند کشورهای غربی در حال مذاکره به ایران پیشنهاد رفع تحریم‌های سازمان ملل، ظرف چهار تا شش سال را مطرح کرده‌اند. به گفته آنها برخی تحریم‌ها هم ممکن است یک دهه پابرجا باقی بمانند.

به نوشته بلومبرگ، دو منبع حاضر در رایزنی‌های هسته‌ای می‌گویند انتظار می‌رود «وانگ یی»، وزیر خارجه چین با طرح‌های تازه وارد محل برگزاری این رایزنی‌ها در سوئیس شود.

شورای امنیت سازمان ملل متحد، وزارت خزانه‌داری آمریکا و اتحادیه اروپا با طرح ادعاهای بی‌پایه درباره برنامه هسته‌ای ایران تحریم‌هایی علیه این کشور وضع کرده‌اند.

بلومبرگ می‌نویسد دیدگاه آمریکایی و اروپایی‌ها در مذاکرات این است که تحریم‌های نفتی علیه ایران ابتدا معلق شوند و سپس در طول مدت اجرای توافقنامه هسته‌ای احتمالی به طور دائمی «حذف» شوند.

وزیران خارجه فرانسه و آلمان روز شنبه برای شرکت در مذاکرات هسته‌ای به «محمدجواد ظریف» و «جان کری»، همتایان ایرانی و آمریکایی خود در شهر لوزان پیوستند. وزیر خارجه چین نیز روز یکشنبه به این گفت‌وگوها پیوست.

خبرگزاری رویترز روز شنبه از قول مقام های حاضر در مذاکرات گزارش داد دو طرف به نهایی کردن سند مختصری که اساس چارچوب این توافق خواهد بود، نزدیک شده‌اند. مقامات ایران این گزارش را رد کرده‌اند و فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس از احتمال تمدید مذاکرات تا دو هفته آینده خبر داده است.

گفته می‌شود لغو تحریم‌ها و برنامه تحقیقات و توسعه (R&D) کماکان اصلی‌ترین موضوعات محل اختلاف دو طرف هستند.

«حسن روحانی»، رییس جمهور ایران روز پنجشنبه با روسای‌جمهوری روسیه، فرانسه و چین و نخست‌وزیر انگلیس تلفنی صحبت کرد. وی خواستار لغو کامل تحریم‌های ایران شد و گفت که این «اساسی‌ترین» عنصر مذاکرات کشورهای 1+5 بوده است.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران روز شنبه گفت رسیدن به توافق نهایی «به این بستگی دارد که آنها (1+5) بین فشار و به کار گرفتن اراده سیاسی، کدام را انتخاب کنند.»

سه شنبه این هفته، (11 فروردین، 31 مارس) به عنوان آخرین مهلت طرف‌های مذاکره برای رسیدن به تفاهم سیاسی که زیربنای توافق جامع خواهد بود، تعیین شده است.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
وطن پرست
|
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۰
تمام تحریمها بی چون و چرا باید لغو شوند.
ناشناس
|
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۹
عجب!
پس چی شد اون همه حرف که می گفتن لغو یکباره تحریم ها؟
رضایی
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۹
ما که از قبل میدونستیم آمریکا قابل اعتماد نیست
امیر زارع
|
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۹
پس اصلا چرا توفق کنیم؟!
دلواپس
|
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۹
دلواپسی ما بی مورد نبود ...
ناشناس
|
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۹
سوالی داشتم اگر امکانش بود بررسی و پاسخ دهند:
با امعان نظر به اینکه توافق جامع یک توافق حقوقی تشریفاتی و بمنزله یک معاهده بین المللی تلقی خواهد شد که طی آن حقوق و تعهدات یک عضو NPT ( یعنی ایران )خارج از مقررات آژانس و مفاد NPT توسط 5 کشور عضو دائم شورای امنیت + آلمان تعیین خواهد شد به نحویکه این توافق جامع تکالیف و تعهداتی فراتر از پیمان NPT و پروتکل الحاقی ، بر ذمه ایران خواهد گذارد که مغایر با منافع و امنیت ملی ایران بوده و به لحاظ حقوقی نیز به نوبه خود رژیم و رویه حقوقی جدیدی را به ضرر ایران و سایر کشورهایی که در آینده بدنبال برنامه صلح آمیز هسته ای هستند -ایجاد خواهد نمود- تا برای دیگران نیز درس عبرت باشد.لذا سوال مطرح این است که آیا راهکاری یا راه برون رفتی وجود دارد که بدون انعقاد توافق جامع و بدون تعهد سپردن به 1+5 و بدون تحدید( تعیین ) حقوقمان توسط این کشورها - خودمان بصورت یکطرفه و بدون آنکه از حقوق حقه مان بگذریم تصمیم حاکمیتی بگیریم که فعلاً و موقتاً بنا به ملاحظات امنیت ملی، برنامه صلح آمیز هسته ای خود را تعلیق یا تعطیل یا متوقف مینماییم یعنی خودمان قطعنامه های شورای امنیت را رعایت و اجرا نماییم و آنها نیز کلیه تحریم ها را رفع نمایند و اگر نظارتی هم باشد نظارت آژانس باشد. اگر راستی آزمایی هم باشد از طریق آژانس باشد نه از طریق توافق جامع با 1+5 ؟؟ خواهشمند است سوال فوق را هم از جنبه سیاسی و هم از جوانب فنی و حقوقی بررسی و پاسخ دهند.( یعنی در شرایط حاضر آیا اساساً امکان پیگیری این راهکار وجود دارد به نحویکه طرف مقابل هم کلیه تحریم ها را در ازای پایبندی ایران به قطعنامه های مربوطه شورای امنیت مرتفع نماید.)
Admin
|
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۹
منابع غربی با انتشار این دست گزارش ها سعی دارند از این فضاسازی استفاده و روند مذاکرات را به نسود خود پیش ببرند، اما مطمئن باشید دکتر ظریف و تیم مذاکره کننده زیر بار چنین توافقی و ادامه تحریم ها نخواهند رفت!
داوود
|
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۹
ادامه برخی تحریم ها که تاثیر چندانی بر اقتصاد یا روابط بین المللی ایران ندارند،خیلی مطرح نیست
مهم تحریم های اصلی هستند هرچند ما باید دست بالا رو بگیریم
یا بر سر همه چی توافق میشه یا توافقی در کار نیست
ناشناس
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۹
اگر اینطوری باشد به نتیجه خوبی نرسیده ایم
ناشناس
|
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۰۹
خوب توافق دیگه معنایی نداره.این همه می گیم توافق بشه که تحریم ها برداشته بشه اگر این کار انجام نشه بهتره توافق هم نشه