صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۹۵۶۸۳
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۲۰ - ۰۲ فروردين ۱۳۹۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خبرآنلاين/ نام تعدادي از ورزشکاران ايراني در رکوردهاي جهاني گينس به ثبت رسيده است.رکوردهاي جهاني گينس مجموعه‌اي از رکوردهاي بين‌المللي شامل دستاوردهاي انساني و پديده‌هاي طبيعي است. اين کتاب هر سال با رکوردهاي تازه تجديد چاپ مي‌شود. خيلي‌ها بر اين باورند، اگر کسي نامش در ميان رکوردداران گينس باشد به او پول يا حقوق ماهانه مي‌دهند اما درست برعکس است و شما براي ثبت‌نام‌تان در اين کتاب بايد پول هم از جيب بدهيد؛ به عنوان مثال در سال 2012 براي هر رکورد‌گيري حدود 55 هزار و 500 پوند به حساب گينس در لندن ريخته مي شد. بنا به رکورد شما از يک تا 5 کارشناس هم به شهري که مي‌خواهيد در آن رکورد بزنيد مي‌آيند و براي آن‌ها بايد بليت رفت و ‌برگشت درجه يک، پول کامل رفت‌وآمد و هزينه کامل را بپردازيد. با اين حساب شايد خيلي‌ها از خير رکورد‌زدن بگذرند ولي اين را بدانيد اگر رکورد شما ثبت شود به سرعت در همه دنيا شناخته مي‌شويد و به جشن‌ها و مراسم‌ مختلف دعوت مي‌شويد.
از چند سال قبل ايرانيان هم نام‌شان در گينس ثبت شده است. نخستين کسي که از ايران به گينس رفت علي دايي بود که با 109 گل زده ملي رکورددار شد. بعد از دايي حسين رضازاده، قوي‌ترين مرد جهان شد و به‌عنوان کسي که سنگين‌ترين وزنه جهان را جابه جا کرده است، نامش وارد کتاب گينس شد. اين 2 نفر در رده رکوردداراني هستند که به‌صورت افتخاري وارد کتاب شده‌اند و در سال‌هاي آينده نام‌شان از کتاب حذف مي‌شود. در حال حاضر در مورد علي دايي اين اتفاق رخ داده اما نام حسين رضازاده هنوز در سايت گينس وجود دارد. در اين گزارش به معرفي ورزشکاران ايراني رکورددار در گينس مي پردازيم.
علي دايي
بنا بر گزارش هاي منتشره در سايت هاي داخلي، نام علي دايي، فوتباليست سرشناس ايراني با ۱۰۹ گل ملي به عنوان بازيکني که بيشترين تعداد گل ملي را به ثمر رسانده به صورت افتخاري در کتاب گينس قرار گرفته است اما در حال حاضر نام او در سايت گينس ديده نمي شود.
حسين رضازاده
قوي‌ترين مرد جهان، حسين رضازاده ديگر ورزشکار ايراني‌ست که رکوردي جهاني را ثبت کرده است. حسين رضازاده قهرمان وزنه‌برداري جهان و المپيک است که سنگين‌ترين وزنه را جابه‌جا کرده است. وي توانست در سال ۲۰۰۰ در المپيک سيدني استراليا وزنه ۴۷۲ کيلوگرمي در مجموع حرکات يک ضرب و دو ضرب را بالاي سر ببرد. در جريان المپيک ۲۰۰۴ آتن نيز بار ديگر نام وي با مهار وزنه ۲۶۳ کيلوگرم در حرکت دو ضرب در کتاب گينس ثبت شد. گرچه هنوز نام اين وزنه بردار سابق تيم ملي و رييس فعلي فدراسيون وزنه برداري در سايت گينس وجود دارد اما به دليل اينکه رکورد يک ضرب او را بهداد سليمي با بلند کردن وزنه 214 کيلوگرمي شکسته، در قسمت توضيح رکورد رضازاده به اين نکته اشاره شده که سوابق او به روز نيست. البته در مورد رضازاده اين نکته هم وجود دارد که نام او به صورت افتخاري در گينس ثبت شده و نام او هم مانند علي دايي حذف خواهد شد.
مهدي حب درويش
او با شکستن رکورد روپايي سرعتي با توپ، نام خود را در کتاب رکوردهاي جهاني ثبت کرد. حب درويش توانست در سال ۱۳۹۰ خورشيدي در شهر دبي امارات متحده عربي در يک دقيقه، ۱۴۴ بار با توپ تنيس رکورد روپايي سرعتي را ثبت کند. حب درويش که براي اين رکورد سال‌ها وقت و پول صرف کرد در اين باره مي‌گويد: «ساعت 10:30 صبح جمعه 25 دي ماه سال 90، تلاشم را براي ثبت رکورد آغاز کردم. نماينده گينس گفت اگر بتواني در يک دقيقه با توپ تنيس بيشتر از 60 تا روپايي بزني نامت در گينس ثبت خواهد شد. من قبلا اين کار را با انواع و اقسام اشيا امتحان کرده بودم و براي همين در مدت يک دقيقه، 144 تا روپايي زدم و نخستين رکورد گينسي‌ام را به دست آوردم. رکورد ديگري که مي‌خواستم ثبت کنم، روپايي‌زدن استقامتي با توپ تنيس بود. سال 1999 يک ورزشکار لهستاني 5 ساعت و 28 دقيقه بدون وقفه با توپ تنيس روپايي زد و نامش در کتاب گينس ثبت شد. زدن رکورد اين ورزشکار برايم کار سختي نبود اما وقتي از نماينده گينس شنيدم نبايد حين اجرا، توپ با زانويم برخورد کند کمي غافلگير شدم براي اين‌که نمي‌دانستم داوران اجازه استفاده از زانو را در اين رکورد نمي‌دهند. به هر حال ساعت حدود 12:30 ظهر بود که تلاش براي شکستن اين رکورد را شروع‌کردم و حدود 2ساعت از روپايي زدنم گذشته بود، مي‌خواستم مقداري آب بنوشم که توپ با زانويم برخورد کرد اما به کارم ادامه دادم تا اين‌که 5 ساعت و 34 دقيقه به‌صورت مداوم و بدون استراحت روپايي زدم اما به دليل مناسب نبودن کفشم، انگشت شست پاي راستم ورم کرد و دچار خونريزي شد. براي اين‌که سلامتم را حفظ کنم به پيشنهاد مربي‌ام کار را متوقف کردم البته مي‌دانستم که رکورد ورزشکار لهستاني را شکسته‌ام. به دستور مربي‌ام ديگر روپايي نزدم ولي به دليل بدشانسي 2بار هنگام خوردن مايعات توپ با زانويم برخورد کرد. براي همين نماينده گينس فقط حکم موقت رکورد اولم را به من داد و قرار شد براي رکورد دوم با ديگر نماينده‌هاي گينس مشورت کند ولي در نهايت اين رکورد برايم ثبت نشد.»
محمدحسين کبادي
شناگر اهل استان هرمزگان نامش در سال ۲۰۱۲ در کتاب گينس ثبت شده است. او موفق شد با طي مسير يک هزار و ۱۰۰کيلومتري در مدت ۸۵ روز رکورد اولين و سريع‌ترين زمان براي شنا در خليج فارس‌ را ثبت کند. کبادي تمام مسير را به‌طور انفرادي و داخل يک محفظه فلزي طراحي شده از سوي متخصصان براي حفظ ايمني و جلوگيري از حملات و آسيب‌هاي احتمالي جانوران دريايي شنا کرده است. رکورد او از جمله طولاني‌ترين مسافت‌ها و رکوردهايي است که در تاريخ رشته ورزشي شناي آب‌هاي آزاد در جهان به ثبت رسيده است و مهم‌ترين افتخار‌‌ي‌ است که براي نخستين‌بار از سوي يک شناگر ايراني مسلمان و در حوزه خليج‌فارس به مرحله اجرا در آمده است.
احسان قائم مقامي
اين استاد بزرگ شطرنج توانست در سال ۲۰۱۱ با بازي هم‌زمان شطرنج (سيمولتانه) با ۶۱۴ شطرنج‌باز عنوان بيشترين بازي شطرنج هم‌زمان را ثبت کند. وي بيش از ۹۷درصد بازي‌هايش را برد.
رضا پاکروان
نام اين ورزشکار به عنوان سريع‌ترين عبور از صحرا با دوچرخه در کتاب گينس ثبت شده است. او در سال ۲۰۱۱ توانست با دوچرخه در مدت ۱۳ روز از الجزاير به سودان سفر کرده و ۱۷۳۴ کيلومتر را در اين زمان طي کند.
پروانه مويدي
اين بانوي ايراني که ساکن آمريکاست رکورد بيشترين تعداد دوي ماراتن در يک سال را در گينس به ثبت رسانده است. او در فاصله زماني 11 نوامبر 2012 تا 10 نوامبر 2013 در 168 ماراتن دويده است.