صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۹۴۳۶۴
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۱۱ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 رئيس فدراسيون فوتبال تاکيد کرد برخي مسائل که انجام آنها از عهده او و فدراسيونش خارج بود، از دلايل از دست رفتن ميزباني ايران در جام ملت‌ها و مسابقات قهرماني زير ۲۲ سال آسيا بود.

علي کفاشيان در مورد اعطاي ميزباني جام ملت‌هاي سال ۲۰۱۹ به امارات، ضمن بيان مطلب فوق گفت: طي نامه‌اي رسمي از مسئولان AFC درخواست کرديم دليل واگذاري ميزباني آن رقابتها به امارات را به ما اعلام کنند زيرا يک‌سال زحمت کشيديم تا موافقيت دولت را براي حمايت از ميزباني ايران کسب کنيم و امکانات مدنظر AFC براي برگزاري اين رقابتها را فراهم کرديم.

وي با اشاره به اينکه پس از اين همه زحمت اعطاي ميزباني به امارات ناراحت کننده بود، افزود: امسال ايران کانديداي دو ميزباني رقابتهاي مهم در آسيا بود، ابتدا مسابقات قهرماني زير ۲۲ سال آسيا که انتخابي المپيک ۲۰۱۶ ريو بود و سپس جام ملت‌هاي ۲۰۱۹ که AFC اولي را به قطر سپرد و در دومي امارات را انتخاب کرد، هرچند به ما اعلام کردند ميزباني مرحله نهايي مسابقات قهرماني جوانان آسيا را به ايران مي‌دهند.

رئيس فدراسيون فوتبال ايران اضافه کرد: در روز انتخاب ميزباني رقابتهاي قهرماني زير ۲۲ سال آسيا، از نمايندگان ايران و قطر خواستند از محل برگزاري نشست خارج شوند و در نهايت قطر را انتخاب کردند. البته قطري‌ها اعلام کرده بودند که علاوه بر اينکه هيچ هزينه‌اي را براي اين ميزباني از AFC دريافت نمي‌کنند؛ تمام هزينه‌هاي‌ مسابقات و اقامت اعضاي تيم‌ها، داوران و مسئولان AFC در هتل ۵ ستاره را پرداختند مي‌کنند.

وي در ادامه گفتگويش با خبرنگار مهر اتفاقاتي که باعث ميزباني جام ملت‌هاي به امارات واگذار شود، را اينگونه تشريح کرد: قرار شد تمام شرايط دو کشور را روي يک بُرد آورده و سپس در مورد اعطاي ميزباني تصميم گيري کنند که يکي از مهمترين عوامل، درآمدزايي کلان و حدود ۲۵ تا ۳۰ ميليارد دلاري AFC از جام ملت‌هاي آسيا است. بطور مثال مسئولان AFC اعلام کردند که اسپانسر رقابتها گفته است که در امارات درآمدي ۱۰۰ ميليون دلاري دارد اما در ايران اين درآمد به ۱۰ ميليون دلار مي‌رسد يا در ايران نمي‌تواند فلان مشروبات الکي يا سيگار و چيزهايي مانند اين را تبليغ کند.

کفاشيان صحبت‌هايش را اينگونه ادامه داد: ورود خانواده‌ها و بانوان به ورزشگاه‌هاي امارات آزاد است اما در ايران اينچنين نيست و يا دريافت ويزا، وضعيت ورزشگاه‌ها و شرايط انتقال پول به بانک‌ها هم در دو کشور متفاوت است. هرچند ما قول داديم ورزشگاه‌ها را تجهيز کرده و بسياري از مشکلات ديگر را برطرف کنيم اما در نهايت قرار شد مسئولان AFC شرايط دو کشور را روي دو کفه ترازو گذاشته و در نهايت ميزبان جام ملت‌هاي اسيا در سال ۲۰۱۹ را معرفي کنند. در اين شرايط متاسفانه ميزباني به امارات داده شد و ما منتظر دلايل AFC براي چنين تصميمي هستيم.

وي با بيان اينکه دوست دارد ايران ميزبان چنين مسابقاتي شود و حتي تمام تلاش خود را هم در اين خصوص انجام داد، تاکيد کرد: برخي مسائل از عهده من و فدراسيون فوتبال خارج بود. وقتي کارلوس کي‌روش مي‌گويد ۱۷ سال پيش امارات فوتبالي نداشت اما امروز مدعي است، نشان از سرمايه‌گذاري مسئولان کشور امارات روي فوتبال دارد. دولت امارات حتي براي کسب ميزباني جام ملت‌ها هم تشکيلات ويژه‌اي را در نظر گرفت که خارج از وظايف فدراسيون فوتبال اين کشور، کارها را پيگيري کردند و با انجام لابي و اقدامات لازم، اين ميزباني را بدست آوردند.

رئيس فدراسيون فوتبال ايران در پايان گفت: ما در کسب ميزباني جام ملت‌هاي آسيا نباختيم بلکه شرايطي بوحود آمد تا ما را در گرفتن اين ميزباني شکست دهند. وقتي مسئولان AFC مي‌گويند هنوز نتوانستيد حق پخش تلويزيوني خود را دريافت کنيد و اسپانسرها هم براي حمايت از ايران جلو نمي‌آيند، ما چه کاري مي‌توانستيم انجام دهيم. برخي از ايرادات و مشکلات دست من و فدراسيون نبود و نياز به حمايت مسئولان بالاتر داشت.
منبع: مهر