صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۹۲۶۸۵
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۴ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون شرکت ملي صنايع پتروشيمي از درخواست و اعلام آمادگي شرکت‌هاي بزرگ و بين‌المللي جهان براي مشارکت و سرمايه‌گذاري در صنعت پتروشيمي ايران در صورت لغو تحريم‌ها و توافق هسته‌اي با غربي‌ها خبر داد.

محمد حسن پيوندي در جمع خبرنگاران در تشريح برنامه‌هاي جديد توسعه صنعت پتروشيمي، گفت: طرح‌هاي جديد پتروشيمي در فاز دوم عسلويه در حال اجرا است که پيش بيني مي‌شود با بهره برداري از اين طرح‌ها بيش از ٤٠ ميليون تن به ظرفيت توليد محصولات پتروشيمي کشور افزوده شود.

قائم مقام شرکت ملي صنايع پتروشيمي از افزايش توليد محصولات پتروشيمي کشور تا پايان سال جاري به بيش از ۴۳ ميليون تن خبر داد و افزود: همزمان با افزايش ظرفيت توليد محصولات پتروشيمي در طرح‌هاي جديد استفاده حداکثري از ظرفيت و توان سازندگان و پيمانکاران داخلي در دستور کار قرار گرفته است.

اين عضو هيات مديره شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به سهم ۴۰ درصدي محصولات پتروشيمي در سبد صادرات غير نفتي کشور، اظهار داشت: اين در حالي است که ٩٥ درصد هيدروکربورهاي توليد شده در کشور شامل نفت و گاز به صورت خام صادر يا سوزانده مي شود.

معاون شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اعلام اينکه هدف بزرگ براي توسعه صنعت پتروشيمي ايران افزايش ظرفيت توليد محصولات پتروشيمي به ١٨٠ ميليون تن تا افق چشم انداز است، بيان کرد: در شرايط فعلي مجتمع هاي پتروشيمي ايران به دلايل مختلف همچون کمبود خوراک، فناوري و تجهيزات با ٢٠ ميليون تن زير ظرفيت اسمي محصول توليد و عرضه مي کنند.

اين مقام مسئول با اشاره به راه اندازي فازهاي جديد پارس جنوبي و افزايش ظرفيت توليد خوراک گاز اتان، تاکيد کرد: از اين ر پيش بيني مي شود سال آينده ۸ ميليون تن از ظرفيت هاي خالي صنايع پتروشيمي با توليد محصولات جديد کامل شود.

پيوندي از طراحي و احداث واحدهاي جديد و ايجاد صنايع تکميلي پروپيلن محور به عنوان يکي از سياست ها کلان توسعه صنعت پتروشيمي در ايران ياد کرد و افزود: توسعه صنايع تکميلي پتروشيمي با توليد محصولاتي همچون پلي پروپيلن، پروپيلن و پلي اتيلن رقم مي خورد زيرا هم اکنون اکثر کالاهاي مصرفي در کشور وارداتي است و براي رسيدن به اهداف مورد نظر برنامه هاي اصولي در برنامه ششم توسعه تدوين شده است.

وي با اشاره به طرح پايلوت تبديل متانول به پروپيلن در منطقه ماهشهر، تبيين کرد: تاکنون متخصصان صنعت پتروشيمي توانسته اند درجه خلوص پروپيلن را در اين پايلوت به بيش از ٩٥ درصد برسانند.

معاون شرکت ملي صنايع پتروشيمي در خصوص آخرين وضعيت تکميل طرح‌هاي نيمه تمام پتروشيمي کشور هم توضيح داد: در حال حاضر حدود ۶۰ ميليون پروژه جديد پتروشيمي در دست اجرا بوده که ۴۰ ميليون تن در عسلويه، ۲۰ ميليون تن در ماهشهر و مسير خط لوله اتيلن غرب مراحل ساخت را پشت سر مي گذارد.

به گفته اين مقام مسئول، تا پنج سال آينده با بهره‌برداري از اين طرح هاي جديد پتروشيمي ظرفيت توليد کشور به ۱۲۰ ميليون تن افزايش مي يابد.

عضو هيات مديره شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به فروش ٣٣ ميليون تن محصولات پتروشيمي فاز ٢ عسلويه در چند سال آينده، تاکيد کرد: هر تن از اين محصولات هم اکنون بيش از ٤٠٠ دلار ارزش اقتصادي دارد.

وي افزود: ۵ ميليون تن متانول در کشور توليد مي شود که از اين ميزان در ۳.۵ ميليون تن در عسلويه و خارگ و شيراز است اگر ۵ سال هم طول بکشد صاحب ۲۵ ميليون تن متانول در کشور خواهيم بود هم اکنون شرايط براي توليد پروپلين بسيار مناسب است.

معاون شرکت ملي صنايع پتروشيمي همچنين با اشاره به مذاکرات هسته اي ايران و ١+٥ خاطرنشان کرد: در صورت توافق، شرکتهاي بزرگ بين المللي آمادگي حضور و سرمايه گذاري در صنعت پتروشيمي ايران را اعلام کرده اند.
منبع: مهر