پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش حزب اعتدال و توسعه شاخه جوانان با تاکید بر اینکه در جامعه افراد با سلیقههای مختلف حضور دارند؛ گفت: این سلیقهها باید بیان شوند و دیگران از آن استفاده کنند و خودشان یک فکر را انتخاب کنند. زیرا مردم در انتخابهایشان به صورت درست و صحیح تشخیص میدهند.
علی جنتی با بیان اینکه یک تفکر در كشور ما هست كه میگوید هر فکری که از بیرون بیاید؛ مسموم است و حق ندارد ظهور کند بنابراین باید با آن برخورد كرد،فیلتر كرد و پارازیت انداخت، افزود: یك تفكر هم این است حاكمیت امروز با اطلاعات است و هر كشوری كه بیشترین اطلاعات را داشته باشد تفوق بیشتری دارد و این تفكر مدافع آن است كه ملت باید به اطلاعات از طریق شبكه ها و مطبوعات و رسانه ها و ماهواره ها دسترسی داشته باشد،حالا اگر یک شبکه ماهوارهای باشد باید با آن مقابله کرد و نباید اجازه داد کسی به آن دسترسی داشته باشد.
اگر در فضای مجازی یکسری مجموعه اطلاعاتی است و طوری نیست که همه سالم باشد؛ باید آنها را فیلتر کرد ازجمله شبکههای اجتماعی. زیرا در آن ارتباطاتی برقرار میشود بنابراین بهترین راه مقابله با آن است و باید جلوی آن گرفته شود تا کسی اطلاعی از آن پیدا نکند. در هر صورت این دو فکر در جامعه وجود دارد.
وی تاکید کرد: آنچه این دولت دنبال میکند این است که ما ضمن اینکه باید مراقب باشیم بهخصوص مراقب نسل جوان، کودکان و فرزندانمان تا از آثار سوء اطلاعات وارداتی جلوگیری کنیم؛ در عین حال باید فضا را باز بگذاریم تا همه دسترسی آزاد به اطلاعات داشته باشند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این اساس الان درحال حرکت است.
وزیر فرهنگ دولت یازدهم با بیان اینکه در حوزه مطبوعات تا آنجا که قانون گفته است برای بخشی از موارد ممنوعیت وجود دارد؛ گفت: درباره مطالبی که ضدامنیت ملی کشور باشد و مطالبی که توهین به مقدسات و مواردی از این قبیل یا مطالب غیراخلاقی که بنیان خانواده و جامعه را متزلزل میکند، باید جلوی آن گرفته شود. همه کسانی که صاحب فکر و اندیشه هستند باید قلم بزنند و صحبت کنند و ملت ما باید دسترسی به اطلاعات داشته باشد. تضارب آرا یک اصل در جامعه است زیرا رشد و تعالی جامعه در سایه تبادل نظر و تضارب آرا و برخورد افکار با یکدیگر است.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه افزود: در چنین فضایی است که انسانها رشد میکنند. بعضی معتقدند چون فکر ما الهام گرفته از وحی و آسمان است؛ فکر فقط ما باید در جامعه بیان شود. اما ما چنین اعتقادی نداریم.
علی جنتی تاکید کرد: در حوزه کتاب هم به همین نحو است زیرا در این حوزه نیز افراد صاحبفکر و متخصص در حوزههای عمومی و تخصصی حضور دارند. هرچند قانون یک مواردی را منع کرده است اما خارج از آن باید اجازه داد افراد صاحب فکر کتابشان را بنویسند و نظرشان را بدهند.
وی افزود: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید در یکسال و نیم گذشته شاهد آن هستیم که بسیاری از کتابهایی که بیجهت و به دلیل خردهگیریهای نابجا باعث چاپ نشده بودند؛ چاپ شدند و با اینحال جامعه فاسد نشده است.
جنتی؛ آمار چاپ کتابها را چنین اعلام کرد: سال گذشته حدود 66 هزار عنوان کتاب در کشور چاپ شد. در ده ماه گذشته حدود 56 هزار عنوان کتاب در دولت تدبیر و امید به چاپ رسیده است و مردم میتوانند از آنها استفاده کنند. بر همین اساس قرار است در آینده نزدیک جشنوارهای را تحت عنوان شهر پایتخت کتاب را برگزار کنیم که در آن شهری که بیشترین کتابخانه در آن وجود دارد را بهعنوان شهر پایتخت کتاب معرفی میکنیم. حتی در روستاها قرار است که روستای دوستدار کتاب را انتخاب کنیم. تمام روستاهای کشور مورد مطالعه قرار گرفته و قرار است ده روستای برتر انتخاب و جوایزی به آنها اهدا شود تا کتابخوانی و دانایی و اطلاعات در جامعه رشد پیدا کند.
وی با بیان اینکه در حوزههای دیگر نیز به همین ترتیب عمل میشود؛ گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک دستگاه حاکمیتی است که به واحدهای فرهنگی مختلف ازجمله فیلم؛ کتاب و نشریات اجاره فعالیت میدهد و به همه این واحدها کمک میکند تا رشد پیدا کنند. در کشور خودمان در این مدت به تعدادی خبرگزاری اجازه کار داده شد. درحال حاضر 18 خبرگزاری در کشور فعالیت میکنند و 6 هزار و 700 نشریه نیز در کشور چاپ میشوند که همه اینها نشاندهنده رشد فرهنگ در کشور است و این نتیجه تلاشهای دولت تدبیر وامید است.